Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mammy

77 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Keresztény ország vagyunk – vagy mi’fene... Tudom, mert már fiatalon is azt hallgattam: “Térdre, imához!” – méghozzá egy olyan embertől, aki sosem hazudik! Gyerekfejjel – az átkosban, ahol állítólag üldözték a vallást – jártam hittanra, még ministrálni is. A magyar tanárunk pedig folyton a Bibliáról…..
Mammy 2019.10.20 20:37:49
@Sir Galahad: Nem vagyok sem kormánypárti, sem ellenzéki. Magyar vagyok! Bármi mellé odaállok, ami előre viszi ezt az országot, vagy a benne élő emberek többségét. De egyelőre nem igazán akad olyan tény, amiről ezt elmondhatom.
Sem olyan, aminek jelenleg örülni lehetne...
Mammy 2019.10.20 22:01:41
@Kőműves Kellemetlen:
Ez egy kifejezés, egy szimbólummá vált kifejezés. Erre utal a nagy kezdőbetű... Nyelvtanilag nem tökéletes, ez tény! De nem is ez volt a célom!

A Bibliát olvastam és ismerem, nem a vallás miatt, hanem az alapműveltség miatt! Pont erről írtam... Szerinted nincs. Szerintem se, sokkal többet szeretnék tudni a világról - de ettől még nem hiszem, hogy az ismereteim mértékét te lennél hivatott megítélni. Te így látod. Jó...
A képzettség és a tudás pedig két teljesen különböző dolog!

A kipcsák nekem is jobban tetszik, mint a kipcsak. De egyik néven sem találni sem önkormányzatot, sem komolyabb társadalmi megnyilvánulást. Az, amit a miniszterelnök előadott ezzel kapcsolatban - na az kész röhej! A rossz hír, hogy ő nem viccnek szánja... Ahogy én sem viccelődtem!
Mert ő épp támogat valakit egy ország nevében(!) egy olyan dologban, amihez egyrészt semmi közünk, másrészt minden jóérzésű embert fel kellene háborítson! És ez zavar! Baromira!

Hogy Bélánk (na jó vicceskedjünk kicsit:) migránsokkal oldotta meg a tatárjárás után ki- és lepusztult országot, az jó ötlet lehetett anno. Lehet a mára levonni következtetéseket, erre való a történelem ismerete. De cseppet sem érdekel, hogy vannak-e itt kipcsakok, kunok, palócok, szlávok, vagy bárkik: emberek élnek körülöttem! És baromira nem érdekel, hogy a gólya milyen családba hozta őket, mennyi pénzük van, milyen iskolájuk, még az sem, melyik pártra ikszelnek - csak az, hogy mit tesznek!
Mammy 2019.10.20 22:14:05
@Sir Galahad: A kormánynak ellenzék vagyok!
Amit az ellenzék művel - az csak kicsit háborít fel kevésbé, mint amit a kormány!
F. Tibor állításait senki nem ellenőrizte, a Budapesti Corvinus Egyetemen nem hallottak róla. A hírt többen kritikátlanul átvették, pedig elég lett volna egy telefon. A szerencsétlen emberi sors mellett a magyar sajtóban uralkodó állapotokra is rávilágít a történet. A…..
Mammy kuckója Best(iás) Rock FM 2014.01.08 23:24:25
Hát akkor irkáljunk… Mert az most olyan menőnek tűnik! Nem tudom, kinek mennyiben van igaza – és nem is igazán akarom tudni! Magam is újságíró és riporter volnék, és bár szeretem ezt csinálni, és állítólag nem is vagyok rossz benne – pont ezért nem áll a hátam mögött…..
De jó ez nekünk? Már mi is lehetünk tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász… Kellett ez nekünk? És mit adtunk cserébe? Ősidőktől belénk kódolt ösztöneinket, Istentől, evolúciótól, vagy higgy bármiben: de őseink korától belénk égetett feladatainkat. Nekünk nem a mamutot…..
No, lássuk, ki lesz a párja? – gondoltam, de ezt az A Kör című musicalben nem is olyan egyszerű eldönteni! Mert mindjárt az elején megjelenik valakinek a fia, aki még meg sem született... Majd jön egy ifjú pár, akik épp szakítanak! És bár a lányzó érezhetően azért dobja a…..
Azon az ominózus november elsején mi is a Rocktogonba készültünk… de végül közbejött valami, így szerencsére nem voltam jelen a tragédiánál. Idén megérkeztünk… Ezúttal a Tűzmadár koncertezett, és talán nem is tudták, hogy – nomen est omen – ezen az estén mi ott egy…..
Ilyenek vagyunk! A híres szabolcsi alma után már csak a kukacos alma országa… pontosabban a kukackeresőké! Mert lehet egy egész konténernyi, édes, piros, zamatos gyümölcs előttünk – mi nem azt nézzük, hogy pite vagy akár pálinka legyen belőle, vagy nyersen együk avagy…..
A sajtóban részletek jelentek meg a három az ötödikes, tehát 11 éves gyerekeknek írt erkölcstankönyvek egyikéből. Ami ebből a könyvből kiviláglik az nem erkölcs, csupán erőszakosság, összeesküvés-elmélet, és gyenge minőségű sovinizmus. Nem akarom, hogy az én gyerekem azt…..
Mammy 2013.09.08 18:14:51
@bbjnick: Hogy képes szembeszállni önmagával!
A vértanúság nagyon nemes... volt! De idejét múlt, nem egyezik a társadalom értékrendjével, amely az élet tiszteletét helyezi a középpontba.
Hiába áldoznám fel az életem, ettől nem kap Orbán (sem) a fejéhez, hogy hopp, ez az oktatási rend árt az ifjúságnak. Ahogy ettől nem lesznek jóllakottak sem, meg egészségesebbek sem. Nem tudom az életemmel megváltani a világbékét...
De ha az életemmel meg tudom védeni a biztonságukat, akkor megteszem. Ez azonban nem vértanú halál... sőt! Ha nagyon őszinte akarok lenni: merő önzés! Mert inkább temessenek el ők engem, mint én őket!
…megvár! Istenem, hányszor mondta nagyanyám… persze, igaza volt – de bevallom, a könyökömön jött ki! Egészen addig, mígnem magam is anya lettem, és gyerekeim önálló közlekedésbe kezdtek! Hát persze, hogy én is ezzel gyötörtem őket! Ne rohanj, megvár! Jön másik!…..
Hát eljött a pillanat! Egy teljes éven át izgultam, hogy nehogy megint lemaradjak… A bakancslistámon előkelő helyen szerepelt: látni a Falat! Szinte reménytelen, hogy leírjam azt az élményt, amit átélhettem, és mert valószínűleg minden hírportálon megtalálható már, hogy…..
A darabban fellelhető egyetlen István király Nem értem! Mindenki csak a politikát látta az Alföldi-féle István, a királyban. Én bárhogy figyeltem, "nem jött át", sőt! Maximálisan egyetértettem Gizellával, még ha kicsit túlzásba is vitte, de magam is fenemód unom a…..
Hajdanán talán Isaura története volt az első brazil szappanopera, amit láttam… Ma ugyan ezt divat letagadni, de kedd esténként nem nagyon volt más alternatíva – néztük, amit adtak! Így a Gyökerek néhány epizódjához is volt szerencsém, bár bevallom, egyik ifjú…..
Mammy kuckója Ozora - Nemozora... 2013.08.06 19:00:49
Futótűzként terjed az elmúlt két napban a hír: a rendőrség nem engedélyezte az ozorai fesztivál megtartását! Normál országban ez akár elégedettséggel tölthetne el, hiszen nem csak a fesztiválnak, hanem a fesztivál körül kialakuló kábítószer-ellenes akcióknak is…..
Kedves Gyulai Bence! Bevallom, előbb ledöbbentem, majd - és úgy tűnik nem vagyok ezzel egyedül - felháborodtam soraidon, melyet a Velvet oldalán "5 ok, amiért az élő zene mindig szar" címmel tettél közzé. De olvasva az emberek reakcióit, most már hálával tartozom…..
Hét csodálatos nap képekben és néhány történettel fűszerezve... Első nap Indulás, végre! Nem épp a terv szerint, de még viszonylag időben… Reszkess, Erdély – jövök, hogy magamba zárjalak! Az autópályán Ludas felé haladva már szinte kínoz a vágy: de nem, ez…..
Mammy kuckója Bye, Bye, ByeAlex 2013.05.06 18:16:05
Általában senkinek a művészetére nem mondom, hogy szar… sőt, többnyire kerülöm, hogy kritikát mondjak bármiről, ami valakinek a belsőjéből fakadó, csak szubjektíven értékelhető produktum! Most sem szeretnék másképp tenni… mégis kitört rajtam az írhatnék! Azt már…..
Mammy kuckója Anyád! 2013.05.04 19:53:43
Sokszor úgy éreztem: elvette a gyerekkoromat! Haragudtam rá… anyaként azt kell mondjam, nem is alaptalanul. Bántott, megalázott, és megfosztott mindattól, amitől gyereknek, embernek érezhettem volna magam… Csakhogy megtanított mindarra, amivel az életben boldogulhatok. Megtanultam…..
Mammy kuckója Májusi ROCKeső 2013.04.30 18:03:52
Igazi mini-fesztiválra invitál mindenkit a Vörös Yukba május 18-án a Bermuda RockbanD. Lássuk, kik szerepelnek az étlapjukon! A sort a SuperSteam nyitja, de cseppet sem az előétel kategóriában, sőt! Mindjárt desszerttel is szolgálhatnak: legújabb lemezüket hozzák magukkal, amelyet…..
Na nem mintha eddig nem tudtuk volna, hiszen nem kell matematikusnak lenni, ha valaki ki akarja számolni adóforintjaink útját. Persze, mindenkinek megvan erről a vérmérsékletének és pártszimpátiájának megfelelő elképzelése a számok ismerete nélkül is, méghozzá viszonylag…..
Hazafelé tartva a sarkunkon nagy betűkkel hirdetik: ITT NEMZETI DOHÁNYÁRUDA NYÍLIK! Egy pillanatra azt hittem, egy hálás nyertes, de aztán eszembe jutott: a Széchenyi kártyánál is kötelező táblával is fennhangon reklámozni, hogy szeretett kormányunk volt olyan jó fej, és ő adta…..
– Tibi bá! Kér pálinkát? – hangzott el a kissé nehezen artikulált kérdés pár évvel ezelőtt. Tibi bá nem kért, bár a döbbenet okozta helyzetben lehet, hogy ráfért volna… A kérdés ugyanis éjjel 1 órakor, egy 13 éves lány szájából hangzott el, a házunk előtti padok…..
Mammy kuckója Tapasz-ta(lá)lat 2013.04.08 00:43:11
Nem bírom az orvosokat! Bocsánat, többnyire nem az egyénekkel van bajom, hanem magával a társadalmukkal és az egészségügy rendszerével! Ahol a ketteskétől már levették a vért, mialatt azt a csodás májáttétet gyönyörködte a konzílium… És még hosszan sorolhatnám, hogy mi…..
Mammy kuckója Csokoládé 2013.04.05 03:11:23
Csokoládé… Mi lehetne ártatlanabb dolog a világon? Azt mondják, a szomorú embernek vigaszt nyújt, a boldogat még boldogabbá teszi! Nos – épp rám fért egy kis boldogság… Egy doboz csoki – és a DVD. Ennyi elég is lenne hozzá? Via, a főszereplő akár a példaképem is lehetne!…..
Mammy kuckója Magyarnak lenni… 2013.03.24 19:03:11
Születésemtől fogva azt gondoltam, ez a legegyszerűbb dolog. Sőt: nem is igazán gondolkodtam ezen, hiszen természetes állapotom volt. Magyar nemzetiségű, magyar állampolgár voltam, bár ennek csak néhány idétlen adatlapon kellett hangot adjak. De magyarul éreztem, gondolkodtam, ez az…..