Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nextconsulting

37 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sok stressz, feszültség komoly problémákat okozhat: szorongás, testi tünetek, beállt izmok, légszomj. Az egyensúly megtalálása jelentheti a legnagyobb küzdelmet. Néhány tipp, hogy ezen túllendülj: Reggel, ébredés után ne a telefonod után nyúlj, hanem egy pillanatra még állj meg, adj hálát…..
  Egy jól megfogalmazott önéletrajz, megfelelő kulcsszavak használatával már fél siker! Csokorba szedtük az egyes területeket érintő kifejezéseket, amiket érdemes használni. Íme:   KOMMUNIKÁCIÓS KÉPESSÉGEK világosan fogalmaz figyelmesen hallgat nyíltan vállalja az ötleteit visszajelzést…..
A férfiak nem válnak sikeressé véletlenül. Míg a "sikeres" ember fogalma továbbra is személyes megítélés tárgyává válik, tekintet nélkül gazdagságára vagy hírnevére asszociálnak. Vannak tagadhatatlan szokások és tulajdonságok, amelyeket tudatosan kell használni a siker eléréséhez. Időbeosztás – A…..
Ha megkérdezünk 100 értékesítőt, 80 biztos azt fogja mondani, a hideg hívás az értékesítési folyamat azon része, amit legszívesebben kihagynának a munkájukból! Több országban (pl. USA, Anglia) már törvényi szabályozásban tiltják ezeket a nem kívánt értékesítési hívásokat. Mindezek ellenére, a jó…..
Ez a legjobb módja annak, hogy eldöntsd, szívesen dolgoznál-e a munkáltatóval, és hogy a céljaid összhangban vannak-e az övékkel. Megfelelő kérdések feltétele nagyban megváltoztathatja a beszélgetés dinamikáját, a megítélésünket. Ön szerint ki az ideális jelölt erre a pozícióra? Ez egy gyors…..
A 2018-as évre vágyunk az, hogy a vállalatok rugalmasabbá, emberközpontúbbá és célirányosabbá váljanak - más szavakkal, jobb munkahelyet biztosítsanak. De az üzleti tevékenység elfogadott módjainak átgondolása nem könnyű (pl. külsős szakértők bevonása, a szervezeti változás eszközeinek megismerése).…..
Az X- és az Y- elmélet a dolgozók kétfajta képét mutatja be és két szembenálló vezetési stílus jellemzi. Az X- és az Y- elmélet Douglas McGregor nevéhez fűződik. Az amerikai közgazdász szerint a vezetők alapvető hiedelmei meghatározóak a vállalkozás működésében. E tévhitek középpontjában a…..
Édesapjának panaszkodott egy fiatal lány, hogy kudarcai vannak az életben, úgy érzi semmi nem sikerül, elkeseredett és belefáradt a küzdelmekbe. Amikor egy problémája végre megoldódott, azonnal követte egy újabb. Édesapja, aki egyébként szakács, kézen fogta és bevezette a konyhába. Három edényt vett…..
Elméletben, mikor elkezdjük karrierünket, tanulmányaink befejeztével, a feletteseink idősebbek nálunk. De mivel nem mindenki halad egyenesen előre a ranglétrán, illetve kimaradhatnak évek is, ha valaki mondjuk gyermeke(ke)t vállal, így könnyen megesik, hogy felettese akár évtizedekkel is fiatalabb…..
Ismerős a szituáció, amikor kérsz, vagy szóvá teszel valamit a kollégádnak és ő azonnal védekezik? Legyen szó akár apróságról, ő rögtön támadásnak veszi, visszahúzódik és átmegy védekező állásba? Ez a típusú kolléga mindig feladatot jelent a többi kolléga és a vezetők számára, hiszen szuper…..
Eredetileg Amerikában kezdték alkalmazni, az 1970-es években, majd 1990-től már Magyarországon is. Leggyakrabban a multinacionális vállalatok körében elterjedt és bevált módszer ez a kiválasztási folyamat. Az értékelő központ (AC) az interjúk, a feladatok és az értékelési gyakorlatok összefoglaló…..
 Amikor egy súlyos helyzet merül fel a munkahelyeden, első reakció a pánik lehet, ami szorongást, stresszt okozhat. Ez a reakció hosszú távon károsíthatja az egészséget és csökkenti az optimális teljesítményt. A világ legsikeresebb emberei, vállalkozók, a sportolók és a művészek, sem tudták elérni…..
A 360 fokos visszacsatolás olyan módszer és eszköz, amely minden munkavállaló számára lehetőséget ad arra, hogy a vezetőjétől és munkatársaktól, ügyfelektől a teljesítményére vonatkozó teljeskörű konstruktív visszajelzést kapjon. Egy összetett visszacsatolás azzal kapcsolatban, hogy a munkatárs…..
Időben tájékoztasd ügyfeleidet, kollégáidat hogy szabadságra mész. Ha nagyon elfoglalt vagy, sok projekted fut, több emberrel állsz kapcsolatban, érdemes az e-mail aláírásodban előre jelezni, hogy mettől meddig leszel távol – ezt 2 héttel korábban már indíthatod is! Az utolsó héten minden reggel…..
Kitartó! Tisztában van avval, hogy az elszántság és a kitartás az, ami eredményre vezet Bízik magában! A sikert és a kudarcot is megéli. Az önbizalom abból növekszik, hogy nem adja fel ha sikertelenség éri, ismét belevág, így fejlődik és éri el céljait. Mer nagyot álmodni! Nagy célokat tűz ki,…..
A social media nagyban uralja a világot, a Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn szerves része az emberek mindennapjainak. Karrier- illetve szakmai szempontból, ha valakinek nincsen LinkedIn profilja, akkor az majdnem olyan, mintha nem is létezne… Egyre több vállalat és fejvadász cég használja a…..
A kulturális sokszínűség a munkahelyen azt jelenti, hogy egy vállalat, szervezet, különböző hátterű, faji, nemű, korú vagy vallású munkatársakat alkalmaz. A sokszínűség kultúrája számtalan módon előnyt jelent a vállalatoknak, hozzájárul a szervezet hatékonyságához és versenyképességéhez. A…..
Manapság, helytállni egy versenyképes piacon nem könnyű feladat, hiszen cél hogy kiemelkedjen vállalkozásod a tömegből, hogy magadra, termékedre, szolgáltatásodra irányítsd a figyelmet. Minden növekvő vállalkozásnak kötelező egy hatékony, eredményes kommunikációs stratégia kidolgozása. Figyelembe…..
Vezetőként elkerülhetetlen feladat a nehezen kezelhető kollégákkal való törődés, a konfliktusok, kiélezett helyzetek menedzselése. Sok vezető inkább figyelmen kívül hagyja ezeket a szituációkat, aminél az a veszély, hogy előbb-utóbb betelik a pohár és ingerülten reagál. Egy igazán jó vezető…..
Az önfejlesztés az élet minden területén hasznos! A karrierünk során újabb céljaink eléréséhez szükséges, mindannyian szeretnénk jobbak lenni valamiben, helyt állni minél több területen. A mai gyorsan fejlődő, versenyképes világban az új készségek elsajátítása a siker kulcsa. Legyen szó nyilvános…..
4 vezetőt kérdeztünk meg 4 nagyon különböző területen arról, mitől jó az ő csapatuk: Derekas Szilárd (Vízilabda edző, BVSC) Schuck István (KKV szektor, tulajdonos, ügyvezető) Gács Barbara (Konduktor, Pető Intézet) Szilágyi Borbála (Multinacionális vállalat középvezetője) Derekas Szilárd,…..
„Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy egyre kevésbé azonosítsd magad a címeddel és pozícióddal, de annál inkább a cégedért és a csapatodért való erőfeszítéseiddel. A jó vezetők a főnökösködés helyett, elkezdik bátorítani a munkatársaikat. Ez az emberközpontú vezetés titka, ugyanis a vezetés…..
Áron Eszter (31) designer és közgazdász (KREA, IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola), 2012-ben tulajdonostársaival - Mártenyi Zita, Vekkel László, Porkoláb Gergő - elindította saját divatmárkáját. 2017 márciusában a Glamour Woman of the Year pályázaton az év divattervezőjének választották. Az 5 éve indult…..
Mérföldkőhöz érkeztél? Új munkahely, új ország? Óriási kihívások előtt állsz, nagy lépés szakmailag, ami izgatottá tesz, de valljuk be őszintén, a költözés nem tartozik a legkedveltebb feladatok közé. Lényeg a jól szervezettség! Íme, a tippek, amik könnyebbé teszik az életed! Megtalálni az új…..
Gratulálunk, Tiéd az új munka, jöhetnek a kihívások! Manapság ez igazán nagy szó, hiszen sokan nehezen találják meg a számukra legmegfelelőbb állást. Kicsit hasonlíthat a helyzet ahhoz, amikor először mentél iskolába: izgulsz, ismeretlen, új dolgok várnak rád, de jól akarsz szerepelni, bemutatkozni,…..