Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brno

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Helyreigazítás 2011.05.11 03:00:00
Tisztelt választók, kedves fiatalok! Adminisztrációs és politikai hibák következtében olyan plakátok és hirdetések jelentek meg a sajtóban és a köztereken, amelyek az abortusz alternatívájaként a gyermek megszülését és azonnali örökbe adását jelölik meg. Csak a kampány…..
Kétfarkú Kutya Párt Aktivizmus 2010.08.02 03:20:00
Üdv! A Kétfarkú Kutya Párt kampányának sikeres és vicces lebonyolításához szeretnénk a segítségeteket kérni. A tervek szerint Szegeden és Budapesten indítunk polgármester-jelöltet. Nem lesz egyszerű, Szegeden 2000, Budapesten kb. 30000 kopogtató cédulát kell…..
brno 2010.08.11 13:34:04
@ebedli: Igen, a vezetőségben vagyok. '94-ben kampányoltunk is.
"Eddig is mi voltunk többségben a parlamentben, de most végre nyíltan színre lépünk."
"Bunkókat a parlamentbe!"
"A bunkókat kemény fából faragták!"
Ilyesmi szlogenekkel.
w A tett első, a szó második 2010.08.11 05:06:00
Az uborkaszezon nevű időszak aktív pihenésre ad alkalmat. Amikor nincsen hírdömping, és Schmitt Pál is csak álmában bornírt egy picit, akkor van idő egyrészt körbenézni a világban, ahol nem uborkaszezon van. Hanem leég fél Oroszország, Ázsiát a víz mossa el, Korea kardcsörtet,…..
SPEKTRUM:     Csütörtök (Július 15.) 0:15    Csütörtök (Július 15.) 4:00    Hétfő (Július 19.) 23:15  SPORT1:    Péntek (Július 23.) 0:30 (ism.)    Péntek (Július 23.) 22:00 (ism.)  SPORT2:…..
w Marslakó az anyukám 2007.02.20 11:00:00
Ufóészlelés történt Pécsett nemrégiben, amiben az az érdekes, hogy nem adott róla hírt a Színes UFO Képeslapon és a Ryufor Alapítvány honlapján kívül senki. Nem azért, mert elhallgatják - volt már ufó az Aktívban, Fókuszban, sokfelé -, csak nem jutott el odáig, hogy…..
w Csapataink harcban állnak 2008.10.28 06:00:00
 A Pentagon új térképeAzt javasolja egy neves amerikai katonai szakértő, hogy az elkúrt, rossz útra tévedt vidékekre ne csak tankokat és bombázókat küldjenek, hanem kövesse a hadsereget egy hasonló méretű civilizátor-kontingens, amely közigazgatást, költségvetést,…..
brno 2008.10.29 08:04:34
Nem kizárólag ehhez a cikkhez kapcsolódnék, inkább Worluk sok cikkből kirajzolódó Gyurcsány-képéről.
Árpi valamikor 4-5 éve bevette Gyurcsány szövegét, és azóta nem hajlandó felülvizsgálni az álláspontját. A kognitív disszonancia tipikus esete: Gyurcsányt beskatulyázta a felelős államférfiak közé, és ami ennek ellentmond, arról nem vesz tudomást.
Emlékezzünk csak: Orbánt nem azért utáltuk-utáljuk, mert tönkretette az államháztartást és a gazdaságot. Akkoriban ezzel még nem volt semmi gond, a környező országokéhoz hasonló volt a növekedésünk, és javuló az egyensúlyunk. Őt az egész pályás letámadásért, a mindent jobban tudásért, a minden fontos posztra saját embert állításért, a megegyezés helyett konfrontációk kereséséért kezdtük utálni. Megjegyzem: akkoriban még az autópályák sem nagyon épültek, ami a politikai elit sikkasztása szempontjából nagyon is üdvös volt.
Ezzel szemben a szocialista kormányzás alatt a prosperáló világgazdasági környezet ellenére a hasonló országokhoz viszonyítva nálunk alig volt növekedés viszont nagyra nőtt a hiány (nehogy mindenért Medgyessy legyen a hibás és az utóbbi 4 évben Gyurcsány ott sem volt). Mindez miért: mert az állam növelte a szociális kiadásait és a közalkalmazottak számát és fizetését. Pont az ellenkezőjét csinálta, mint amit Árpi folyamatosan joggal dicsőít úgy mint a felelős állampolgári viselkedés, öngondoskodás és szabad verseny.
Ebben a konkrét cikkben említi: Gyurcsány legalább beszél a problémákról, míg Orbán a „neazemberekkelvizettessék”-et szajkózza. De pont ebben a cikkben van írva ez is (éppen Fletó tisztára mosására) a megszorításokról: „Aki ezzel kampányol, nem nyerhet.” . Tehát amikor az MSZP hazudott népszerűsödési szándékkal az oké, de ha a Fidesz teszi ezt, akkor az „büfizik” és nincs programja.
Orbánék idején növekedett a gazdaság, pedig kisebb válságok voltak akkor is. Gyurcsány alatt viszont a versenyképesség romlása és a stagnálás volt a jellemző, még az eddigi prosperáló években is. Pusztán a tettekből kiindulva tőle várható a válság kezelése? Tőle, aki már beszél ugyan róla, de az ország rossz helyzetét jórészt ő maga okozta? Tőle, aki olyan helyzetbe manőverezte magát, hogy bármilyen megszorítást óriási ellenállás fogad csak azért mert benne van a keze? Aki szép programokat írt, de még csak annyit valósított meg bármelyikből, hogy a maradék néhány szavazójának (nyugdíjasok és jelentős részben szociális segélyekből élők) juttatásait növelte, ha belegebed az ország akkor is?
Sajnos Őszöd óta Gyurcsánynak nincs esélye a reformok megcsinálására, sőt a (nagyon is szükséges) ’reform’ szinte szitokszóvá vált miatta a nyelvben, ezzel annyit ártva az országnak mint talán Rákosi óta senki. Pedig megmondta, hogy a teszetoszáskodáshoz más madám kell… De szembeköpi magát minden áldott nap.
De az lenne a legkevesebb, hogy gerinctelen. Ebben az időszakban, amikor tettekre lett volna szükség, neki támogatottság hiányában nem volt lehetősége semmit tenni. A politikusok - ha egy hangyányit is érdekeli őket az ország sorsa - ilyenkor le szoktak mondani. De ő nem, neki bármit megér még egy nap a hatalomban. Ő kiadja a Néro parancsot, és a frontra küldi a volkssturmot. Csapataink tényleg harcban állnak.

De most már mindegy. Az IMF fogja diktálni a gazdaságpolitikát bárki van is kormányon. Ilyen helyzetben nem szabad előrehozott választással még a politikai bizonytalanságot is növelni, mondják sokan. De ha most a nemzetközi szervezetek rákényszerítik, hogy meghozzon néhány szükséges intézkedést – ezt ne írjuk már a javára! Főleg ne bocsássuk meg neki a hátramenetben töltött 4-5-6 évet!

Bocs hogy hosszú voltam.
w Temetném a munkát 2008.06.13 05:05:00
Magáról a monoki modellről (segélyt közmunkáért, családi pótlékot iskolalátogatásért) és annak filozófiájáról Csányi Vilmos leírt mindent, úgyhogy azt már nem nekem kell. Ingujjra tehát, és nézzük, van-e esély arra, hogy értelmes dolgok történjenek. Szóval a…..
brno 2008.06.22 03:16:56
Szegény, szegény TGM, mi lett belőle!

"Brazíliában rendőrökből és őrző-védőkből alakult halálbrigádok a helyi vezető körök megbízásából módszeresen (géppisztollyal) irtják az utcagyerekeket."

Hát elég erős kép. Pont ilyenek voltak a legvéresszájúbb kommunisták vagy nácik valóságtól teljesen elszakadt írásai.
Hányszor hittem már azt, hogy TGM-nek ennél már nincs lejjebb, de még mindig volt.

"Azt az apróságot a szélsőjobboldali Magyar Hírlap nem említi, hogy a községi rendelet súlyosan törvénysértő."

A zakkant kommunistát alakító showman :-) pedig azt az apróságot nem említi, hogy a gyerekek iskolába nem járatása szintén súlyosan törvénysértő. Szerinte ennek kikényszerítése csak egy "segélytől megfosztó kormányzati technika".

"Lehetséges, hogy valaki - különösen falusi ember - ne tudná, hogy kenyéren, rántott levesen, s csak ritkán szalonnán élő paraszt dédapáinknak és dédanyáinknak olykor tucatnyi gyerekük volt? Potyaleső ingyenélők voltak munkában megszakadó, szíjas, szikár őseink?"

Ekkora logikai bukfencet! Ez már egy logikai cukahara bicskával. Az utóbbi az ember zsebében nyílik. Tehát ha a hajdani paraszt, aki látástól vakulásig dolgozott hogy mindenféle segély nélkül eltartsa tucatnyi gyerekét nem volt potyaleső, akkor nyilván az sem potyaleső, aki mindenféle munka nélkül, csak a gyerekei után kapott segélyből akar megélni. Az agyam eldobom.
Ha A => B akkor nemA => B is fennáll.

w Térfélcsere 2008.05.27 04:00:00
Kimegy az ember egy sörért félidőben, és mire visszaér, nem ismer rá a csapatokra. Nemrég még teljesen nyilvánvaló volt, hogy Gyurcsány Ferenc a józan, reális, és az elkerülhetetlen áldozatokat el nem hallgató felelős hazafiság egyszemélyes élvonala, aki nem kertel, hanem…..
w Istentelenül konzervatív 2007.02.02 20:00:00
Már egy hete csak a modern konzervativizmusra gondolok. Nem, van az egy éve is. Olyan öt, de legkésőbb tizenöt esztendő múlva ugyanis konzervatív szeretnék lenni, és még többször írni esztendőnek az évet. Polgármesterként egy kis faluban. Ráznám a járókeretet per sörétes…..
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
w Szigorúan ellenőrzött vonat 2006.12.05 13:42:00
Kádár János puritán ember volt, nem gyűjtött vadászkastélyokat és tavakat. A legnagyobb  méretű luxustárgy, amit használt, a különvonata volt, ami most a Vasúttörténeti Múzeumban tekinthető meg. A speciális vonat intézménye azonban nem szűnt meg. Ma is lehet az embernek…..