Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andika751

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cukrok után az édesítőszerek világába kalandozunk tovább. Mivel a mezőny igen terjedelmes, két részben fogjuk tárgyalni a témát, néhány általános kérdés részletezése után leginkább a cukoralkoholokról lesz szó, a következő részben pedig a "mesterséges" édesítők bemutatására kerül sor...
Az elmúlt időszakban számos alkalommal kerültek szóba a cukor helyett használt édesítők, cukorpótlók, sok esetben nem éppen pozitív összefüggésekben. Viszont anyaggyűjtés közben rájöttem, hogy nincs értelme ezekről írni, ha nem a szénhidrátokról, azok élelmiszerekben és emberi szervezetben…..
Mindenki nagy örömére elkezdjük az étrend témát. Szokásunkhoz híven most is az általános kérdésekkel kezdjük, és onnan haladunk a részletkérdések felé. Ezúttal nagyjából körbelőjük az IR étrend fő jellemzőit...
andika751 2017.06.10 19:32:04
@Meleg Sándor: köszönöm. Zb74 írta , hogy a savanyított termékek pl. a kefír, joghurt nem emelik meg úgy a vércukrot, viszont máshol meg azt olvastam, hogy tejtermékeket és benn a kefírt, joghurtot sem tanácsos reggelire enni
andika751 2017.06.11 12:35:49
@Meleg Sándor: köszönöm. Egyre jobban azt érzem, mennél jobban beleásom magam a témában, hogy egyre kevesebbet tudok, és hogy nem olyan egyszerű a dolog.
Azt hogy érted, hogy a tej esetében 20 és 40 közötti a glikémiás index? (egyébként angolul sajnos nem nagyon tudok), ezt most nem teljesen értem?
Ha csökken a tej zsírtartalma a Glikémiás indexe meg nő? Ebből az következne, hogy jobb a zsírosabb tejet fogyasztani? Máshol meg pont a zsírszegény tejtermékeket javasolják.
andika751 2017.06.12 08:16:42
@Meleg Sándor: megint tanultam. Én nem régóta iszok 1,5 %-os tejet, nem is olyan finom, mint a 2,8 %-as, de akkor visszafogok térni rá nyugodt szívvel, mert amit iszok mennyiség az napi 1 bögre csak és nem is mindennap, mert amikor kefírt/joghurtot eszek akkor tejet nem is iszom.
Az egy szinte magától értetődő jelensége az alternatív irányzatoknak, hogy minden olyan anyagot, amihez az élelmiszeripar hozzáért, ördögtől valónak tartanak, csak a „bio” forrásból származó termékek az elfogadhatóak. Most némi zavar támadt a világban, ugyanis a „fehér halál” fedőnevű nád- és…..
Alimento Inzulin-rezisztencia II. 2017.05.09 19:42:13
Az inzulin-rezisztencia témában eggyel tovább lépünk, egy kis általános eszmefuttatás után haladunk a konkrétabb problémák, nevezetesen a terápia fő csapásvonalai felé. A cukorbetegséggel kapcsolatban számtalan nagyszerű, hatásvadász képet találtam, ez az egyik kedvencem...
andika751 2017.05.11 20:33:00
@Zb74: köszi, igazából szeretnék egy IR-es étkezésre áttérni, sok mindent már eddig is kiigazítottam, megelőzés céljából, mint korábban írtam a családban nagyon sok volt a cukorbeteg és szeretnék tenni annak érdekében, hogy megelőzzem vagy késleltessem. Én kb. olyan 160-180 ch -ra tervezek, sok zöldséggel és rostos gabonával, próbálkozok újfajta sütikkel, cukormentesen, sokat kutakodok a témában és próbálok sok mindennek utánaolvasni.
andika751 2017.05.25 09:44:38
@Meleg Sándor: Kipróbáltam számolással és méricskéléssel a 160-170 gr-os ch diétát, ez a 3. hét, viszont azt vettem észre, hogy ettől még éhes vagyok, nem vagyok túlsúlyos, de sokat mozgok, aktívan járok mozogni is, és nekem ez kevésnek bizonyult. Arra lennék kíváncsi, hogy szerinted, mint dietetikusok mennyi ch-t kellene egy nap fogyasztani, ha nem vagy Ir-es és nem vagy cukorbeteg?
Az megállja a helyét, amit eddig az ajánlásokban olvasható volt, hogy a napi kalória 50 %-a ch legyen, 30 %-a zsír, 20 %-a fehérje?
Mert ha igen, akkor ezek alapján egy 1800 kalória esetén (ami nekem teljesen bejött, ettől nem hízok, kevesebbtől viszont éhes vagyok, főleg, ha sokat sportolok) az arányok 220 gr ch, 60 gr zsír, 88 gr fehérje.
A 220 gr ch elosztása ötszöri étkezésre megelőzés céljából megfelelő lehet? Köszönöm előre is!
andika751 2017.05.25 21:12:00
@Meleg Sándor: köszönjük és nagyon örülök neki!
Alimento Inzulin-rezisztencia I. 2017.02.28 11:28:02
Az inzulin-rezisztenciáról (IR) mostanában nagyon sok szó esik. Néha már úgy tűnik, hogy nincs oly ember a bolygón, aki ne lenne érintett, és nincs olyan betegség, aminek az okai között ne tűnne fel. Aktualizálva a régi mondatot: nincs egészséges ember, csak olyan, akin még nem végeztek hárompontos…..
andika751 2017.04.27 09:10:06
@fordulo_bogyo: én is ilyen csokit szoktam venni és tényleg nem sokkal drágább, mint egy tábla Milka csoki. Én szoktam lereszelni saját készítésű gyümölcsjoghurt vagy zabkása tetejére is, úgy nem annyira érzed ki a keserű ízt. A sport szelet, bohóc az csak édesség. Én nagy csokievő sosem voltam, de egy-egy kocka jól esik, sosem ettem meg egy tábla csokit egyszerre, nem is bírnám.
andika751 2017.04.27 13:44:40
@Meleg Sándor: Hát..mindent te sem tudhatsz
Alimento Egy újabb csodaszer 2016.01.27 19:58:38
Történetünk egy csodás magyar találmányról, pontosabban a terméket megjelenítő honlapokon olvasható állításokról szól. A termék neve végül is meg fog jelenni, mert nem lehet elkerülni, de szeretném hangsúlyozni, hogy nincs lehetőségem a termék bevizsgálására és a neki tulajdonított tulajdonságok…..
andika751 2017.03.10 19:15:33
@Meleg Sándor: hát ez az, én is feltettem egy üzletkötőnek ezt a kérdést, mikor jött a termékével, hogy a tejet nem szabad fogyasztani, közben meg a szer tejfehérje oldatot tartalmaz és hogy akkor ez hogy is van? A válasz igen meglepett, azt mondta az biztos nem olyan összetételű, hát a tejfehérje az tejfehérje, abból nincs többfajta szerintem.
Szerinted azok a tapasztalatok, amiket mondanak erős túlzások vagy már "hallucinálnak" vagy bebeszélik maguknak, vagy esetleg a cukormentes, és mindenféle adalékanyagmentes étrend okozhatja?
Több helyen olvasom, vagy hallom, hogy megszűnt a vizesedés a lábamban, vagy több energiám lett, nem fáradok úgy el, és ezt sokan a zsírok hatásnak tudják be.

Egyébként magáról a szerhez rendelt étrendről mi a véleményed? Nekem nagyon érthetetlen, nem engedi a tejes őrlésű dolgokat, közben meg tudjuk, hogy a fehér kenyér (hiába pirítva eszik) pl, nem tanácsos a cukrosoknak, akkor a liszteknél a rizslisztet, kukoricalisztet engedi, magyarázza a gluténmentességgel, közben meg ehetek a kenyérből a pirítóst, szerintem olyan nincs, hogy kicsit gluténmentesen étkezem, azt gondolom, ha valaki ebben a betegségben szenved, akkor zéró glutén, ha nem, akkor meg fölösleges gluténmenetesen étkezni, akkor nem engedi a zabpelyhet fogyasztani, pedig szerintem az egyik legegészségesebb gabona, tehát már csak a szénhidrátoknál (gabonaféléknél) egy káoszt látok. Akkor nem beszélve a tejtermékek tiltásáról, a gyümölcsök tiltásáról, mondván ezek elhagyásával tud a szervezet méregtelenítődni. Most nemrég utánaolvastam a candida diétának, és nem tudom, hogy megállja-e a helyét az információm, de pl. a joghurtot nem tiltja, sőt a gyümölcsöket is egy idő után engedi, nem 4-6 hónapig, hogy egy szem gyümölcsöt ne együnk. Azért rugózok ezen a témán annyira, mert egyrészt a környezetemben sokan csinálták, csinálják és vannak jó eredmények, pl. most az egyik személynek elvették az inzulinját, mert az elmúlt 1 év alatt, mióta ezt csinálja, nagyon jó lett a vércukor értéke, másrészt meg próbálom megérteni, hogy mi okozhatta az egészségjavulást, lehet, hogy csupán a fentebb említett cukor, mű ételek elhagyása és nem az, hogy nem ettek gyümölcsöt és tejterméket.
andika751 2017.03.11 08:51:59
@Meleg Sándor: Hú ez most nekem új, amit írtál a candida diétáról, hogy többet árt, mint maga a gomba! Mindig tanulok, jó ez a blog nagyon!!!

Tényleg, ahogyan a blogodban is említetted talán még az elején olvastam, hogy az alternatív étrendekből már annyi van, hogy Dunát lehetne rekeszteni vele, már tényleg nem alternatív az "alternatív".
Ember legyen a talpán, aki ennyi féle ajánláson eligazodik, ráadásul mióta belevettem magam ezeknek a dolgoknak a megvizsgálásba, azóta csak jól összezavarodtam, anno jó 15éve a fősulin megtanultunk egy csomó mindent a tápanyagok összetételéről, az emésztésről és egy szerintem ma is jó táplálékpiramist, ami ha ha valaki nem beteg, akkor egy normál táplálkozást jelenthet még ma is. Ott semmilyen tápanyag nincs kiiktatva, sőt a gyümölcsök az alján vannak a zöldségekkel együtt, a zsírok viszont a tetején, de benne vannak a tejtermékek is, úgy mint az olajos magvak.

Én azt mondom, ha valaki így táplálkozik, és nincs ételallergiája (tejcukor, glutén..stb.) és mellé sportol (ami meg annyira fontos), szépen elhagyja a finomított dolgok, cukor fogyasztását, tartósan UGYANOLYAN jó eredményeket fog eredményezni, csak az embereknek arra kellene ráállni agyban, hogy ne kúraszerűen éljék az életüket, ne a tiltásokon legyen a hangsúly, mert szerintem ez a merevség, görcsösség még annyi kárt okoz.

Egyébként visszatérve a regenorra, nagyon gyanús nekem, hogy a "csodagyógyulást" reklámozók érdekeltek a termék forgalmazásában is! Ezt abból is gondolom, hogy a fb-on levelezésbe elegyedtem egy regenort használó személlyel, aki csoportot hozott létre, amibe rengeteg receptet rakott fel, plusz egyéb tápanyagokról szóló cikkeket, egy darabig írogattunk, majd a végén megkérdezi tőlem, hogy vettem-e már regenort és hogy honnan veszem, ha gondolom, nála is megtehetem, ekkor esett le, hogy ő nem szimplán fogyasztó, hanem terjesztő is, és érdekes módon mindig ők azok, akik olyan hirtelen meggyógyultak. Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett a hozzászólásom.
Korunk egyik „legnépszerűbb” betegsége a Candida albicanshoz kötött komplex tünetcsoport. Több mint 100 betegséget, tünetet gyűjtöttek össze eddig, amiknek hátterében állítólag ez a gombafajta áll. Érdekességét az adja, hogy az alternatív gyógyászat világában nagyon…..
Volt szerencsém egy rövid előadást tartani a paleolit étrend cukorbetegségben történő alkalmazásáról Budapesten (ezúton is köszönöm a lehetőséget a szervező Cukorbetegek Budapesti Egyesületének). Nyilván 20 perc nagyon kevés a témához, mind a cukorbetegség, mind a paleolit étrend rendkívül nagy téma…..
andika751 2017.02.23 13:35:18
@Meleg Sándor: Előre is köszönjük, a többi blogolvasó nevében is. Nagyon jó lenne, sokakat érdekelhet a téma!
Az egyik egészségportál a nemrég közzétett egy összefoglalót az egészségügyi pénztár számára 10 legköltségesebb megbetegedésről. A listából 7 olyan betegség van, melyben az életmóddal kapcsolatos tényezők dominánsan meghatározók, vagyis az életviteli szokások módosításával az adott megbetegedések…..
Az egészségügyi bulvár szereti vizuális minősítéseket, nem véletlenül ragadt rá a cukorra a ”fehér halál” kifejezés. A napokban viszont több oldalon lehetett találkozni a melaszról szóló írással, ami „fekete arany” címszó alatt ecsetelte annak fantasztikusan pozitív tulajdonságait. Máris van egy…..
Egy régi ígéretem szerint adós vagyok a zsírokról szóló írásom folytatásával - és amit egy férfiember megígér, azt meg is tartja - nem kell rá évente figyelmeztetni. Úgyhogy a telített zsírokról szóló összefoglaló után jöjjenek a telítetlen zsírok. Aki lemaradt volna a felvezetésről, vagy némi…..
Az Erő Sötét Oldaláról mondják, hogy „Ha egyszer elfogadod, veled lesz örökre”. Nos, ez a kéretlen hirdetésekre is éppúgy igaz: elég egyszer egy-egy hirdetésre kattintani, onnantól a honlapokba épített reklám-modulok kéretlenül is szállítják az alapanyagot az újabb írásokhoz. A felhozatal igen…..