Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gulyás.Zsolt

10 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Estoril magyar szempontból legfőképp arról nevezetes, hogy 1949-től 1957-ben bekövetkezett haláláig Horthy Miklós lakóhelye volt. A Lisszabon közelében fekvő pompás tengerparti üdülő- és fürdőhelyek, Cascais és Estoril közül utóbbi neve ettől függetlenül is ismerősen csenghet Magyarországon,…..
1910. október 9-én, néhány nappal azt követően, hogy Portugáliában megdöntötték a királyságot és kikiáltották az első köztársaságot, Budapesten a német Mittweidaer Ballspiel Club csapatában pályára lépett egy portugál labdarúgó, bizonyos Sarmento. Valószínűleg ő volt az első portugál, aki…..
A Portugália–Spanyolország világbajnoki csoportmérkőzés kapcsán felidézünk két nyolcvan évvel ezelőtti meccset. Akkoriban bizonyos tekintetben „magyar ügynek” is számított, hogy a portugálok milyen eredményt érnek el az örök rivális spanyolok ellen. Két csapat - egy (politikai) tábor (forrás)..
Ghislaine Roche és Tímár Árpád emlékének Az 1901-ben alapított észak-francia labdarúgóklub, az Amiens SC óriási sikert ért el a 2016/17-es szezonban: több mint száz éves története során első ízben jutott a francia labdarúgó-bajnokság első osztályába, a Ligue 1-be. Az együttes augusztus elején…..
A 2016-os franciaországi Eb magyar-portugál mérkőzését sok helyütt két ikonikus játékos, egy szombathelyi kapus, Király Gábor és a Madeira szigetén található Funchalból elszármazott támadó, Cristiano Ronaldo párharcaként harangozták be. Ma már talán nehéz elképzelni, de a portugál zseni születése…..
Gulyás.Zsolt 2017.03.27 14:49:54
@Rodrigo Luz: Dear Rodrigo Luz,
Unfortunately I don't know any book/diary/biography about József Szabó (only newspaper articles and blog posts in Hungarian and in Portuguese)
Best regards,
Zsolt Gulyás
Guttmann Béla neve viszonylag jól ismert Magyarországon, többszörös magyar, portugál és olasz bajnok, osztrák és portugál szövetségi kapitány, a Benficával kétszer is BEK-et nyert szakember a legsikeresebb edzőink közé tartozik. Cikkünk másik főhősét azonban (akiről már megemlékeztünk egy…..
Születésének 120. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak szülőfalujában, Gönyűn Szabó József egykori válogatott labdarúgó, a Portugáliában jelentős sikereket elért edző tiszteletére. Az emléktáblát Major Gábor, Gönyű polgármestere és Jorge Vieira Szabo, Szabó József unokája leplezte le. A község…..
Az elmúlt évtizedekben - miközben a magyar labdarúgás egyre távolabb került Európa centrumától - több portugál sztár is elkápráztatta a focirajongókat. Így nehéz elképzelni, pedig igaz: a portugálokat részben magyar edzők tanították meg futballozni. Edzőink portugál futballban betöltött szerepét…..
1956. november másodikán, miközben szovjet csapatok vonultak be Magyarországra, a Budapesti Honvéd játékosai Bécsbe érkeztek. Guttmann Béla szintén Bécsben tartózkodott; kedvenc városában igyekezett éppen vigasztalódni, feltöltődni, miután olasz kluboknál számos keserű tapasztalatot szerzett. A…..