Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paulikovics Réka

54 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arra ébredt, hogy kopognak az esőcseppek a redőnyön. Halvány fény szűrődött be szobába – még sötét van. Hiába próbált, nem tudott újra álomba merülni. Még egy esős nap, pedig milyen jó lett volna átaludni. De a feladat nem vár, az élet nem áll meg. Kimászott az ágyból, kisétált a fürdőszobába és…..
Sokan vagyunk (nemcsak nők, hanem férfiak is) így, de meg kell tapasztalnunk, hogy a szeretet nem bánt. A 18. születésnapomon kaptam az első pofont. Szeretetből. Persze. Ma már tudom, hogy ott és akkor nem kellett volna még egy esélyt adnom (aztán még százat), és nem kellett volna azt hinnem,…..
Erről a ruháról - valószínűleg a színe miatt - mindig eszembe jut, hogy gyerekkoromban milyen sokszor és sokáig hívtak békának (Réka-béka, hurrá). Nyilván a nevem miatt kézenfekvő becenév (vagy inkább gúnynév) volt, és abban az időben talán még vicces és kedves is volt, hiszen melyik gyerek ne…..
Igen, vékony vagyok. Igen, sportolok. És ez jól van így. Vagy mégsem? "Úgy le vagy fogyva... Hogy nézel ki?" – hellószia skinny shaming Ugye, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak azokat bántják a testük miatt, akiken van néhány kiló felesleg? Hát nem.  "Nincs rajtad mit…..
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak azokat bántják a testük miatt, akiken van néhány kiló felesleg. Hát nem. "Nincs rajtad mit fogni.""Csont és bőr vagy." "Tuti, hogy beteg vagy.""Le vagy fogyva, hogy nézel ki?" "Nem vagy túl nőies így." Mindennapos mondatok, amik így leírva sem néznek ki…..
Jegyzetfüzet Tükröm tükröm 2022.07.09 11:35:01
Újra elővettem. Mindig aktuális... Emlékeztető arról, hogy 'jól van az úgy'. Mindenkinek vannak nehéz napjai. Nekem is. Mostanában többször, mint kellett volna. Mi a baj? Elégedetlenség, ‘nem vagyok elég jó’, sikertelenség, talán szeretethiány. Nem nagyon szoktam magamnak megengedni, hogy szarul…..
Jegyzetfüzet Újrakezdő 2022.07.09 11:25:40
Az utóbbi időben (megint) elszállt valahova az önbizalmam, ami nyilvánvalóan abban is megmutatkozott, hogy nem írtam. Egy betűt sem. Sem kézzel, sem géppel. Rengetegszer eszembe jutott, de valahogy mindig elhessegettem az ötletet és megmagyaráztam azzal, hogy úgysem lesz jó.  Helló, megint 'nem…..
Keresed, találod vagy van? Az ENSZ közgyűlése 2012-ben a boldogság nemzetközi világnapjává nyilvánította március 20-át. Az egyre bővülő világnapok listájáról nem hiányozhat a boldogságnak szánt nap sem, hiszen, ahogy az ENSZ határozatában is áll: „a boldogságkeresés az emberi lét egyik alapvető…..
Ma egy barátnőmmel folytatott beszélgetésben előkerült a hipochondria fogalma és azok az emberek, akik ilyenek. Kicsit továbbgondoltuk a témát, kiszélesítettük a látókört és arra jutottunk, hogy ha nem csak a betegségekre vagy az egészségre gondolunk, rengeteg ember küzd ezzel. A félelemmel. A…..
A legjobb barátnőm azt mondta, írjak erről a képről és ami mögötte van és bár rohadtul nehéz, terápiának jó lesz. Mindenkinek vannak nehéz napjai. Nekem is. Mostanában többször, mint kellett volna. Mi a baj? Elégedetlenség, ‘nem vagyok elég jó’, sikertelenség, talán szeretethiány. Nem nagyon…..
Nem akartam írni erről, de valahogy mégis a kezembe vettem a gépet, mert úgy érzem, nem vagyok ezzel egyedül. Valószínűleg sokunk életében előfordul, hogy nem merünk beszélni az érzéseinkről és nem merjük őket kimutatni. Se jót, se rosszat. És ez szörnyű. Mikor kezdődött? Régen. És miért csak most…..
Kaptam egy témát: Testpozitivitás – avagy test és lélek (jó) kapcsolata. Annak rendje és módja szerint ki is verte a biztosítékot, gondoltam, ezek szerint még mindig van ezzel dolgom. Így – ahogy már megszokhattátok - szubjektív írás következik. Hol is kezdjem? Nyilván csak nőként tudok erről…..
Vannak olyan eszközök, amikkel igenis könnyebben vehetjük az akadályokat. Ilyen nekem a Napi Segítő. Mindannyian ismerjük a mondást, hogy „Segíts magadon, Isten is megsegít.” Na, ez valahogy pontosan így is van. Elcsépeltnek és közhelynek tűnik, de tényleg életünk legtöbb kérdése és válasza…..
Hogyan dobtam ki 465 felesleges dolgot az otthonomból és az életemből? Így. Január elején szembejött velem a Netflixen egy alig egyórás dokumentumfilm, a Minimalisták – A kevesebb most több címmel. A mai társadalom fogyasztói lázban ég, csak gyűjtjük a cuccokat, tárgyakat az otthonunkba, és egyre…..
Vagyis inkább mire nem... Két alkalmazás, egy nő, jó pár tapasztalat - ezzel együtt néhány vélemény. Hogy tisztába tegyük a dolgokat, nem tartom magam hiperszuper bombanőnek, aki után minden pasi megfordul és egyébként nem is várom ezt el tőlük. Persze, vannak dekoratív részek a külsőmön, de azt…..
Vannak olyan könyvek, amelyek megkapják életünkben a ’meghatározó’ jelzőt. A Zöldlámpa (nekem) pont ilyen. Mert őszinte. Mert egyszerű. Sosem voltam rajongó típus, nem voltam oda színészekért és zenészekért, ha megnéztem egy filmet, egy színdarabot, meghallgattam egy dalt, vagy tetszett, vagy…..
Volt ma két zseniális beszélgetésem. Nyilván mindkettőben ugyanaz volt a téma, később talán még több írás is születik majd belőlük. Nincs mit tagadni, a mostani időszakban talán sokunk egy kicsit maga alatt van. Nem igazán jól éltem (élem) meg ezt a bezárósdit, ráadásul pár hónapja teljesen új…..
A 2020-as év cseppet sem volt normálisnak nevezhető, ennek ellenére rengeteg tanulságot vihetek, vihetünk tovább magunkkal a következő esztendőre. És ha már úgysem lehet bulizni, mérlegelni és gondolkodni viszont annál inkább, jöjjön egy rövid összegzés.   2020 rengeteg dolgot…..
Avagy - én nemet mondok a bántalmazásra. Legyen ez az én #behuman 'kampányom'. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer nyilvánosan arra buzdítja majd valaki a felnőtteket (ráadásul magas pozícióból), hogy nyugodtan üssék meg a gyereket, mert az jót tesz. És persze ez most kicsit sarkított, nem…..
Hogy legyen mit olvasni elégedetlen napokon.   Kedves Én! Azért írok most Neked, mert van pár olyan dolog, amiről szeretném, ha tudnál. Tudom, hogy nehezedre esik a jó oldalat nézni minden másodpercben, de tudnod kell, hogy sokkal több pozitív dolog van benned, mint amit gyakran gondolsz vagy…..
Amikor gyerekek voltunk, mindennek örültünk. Két lábbal ugrottunk a pocsolyába, gesztenyét szedtünk, hintáztunk, sétáltunk, játszottunk - bármit csináltunk, élveztük. Miért ne lehetne ezt felnőttként is?   Kaptam egy új megbízást, ahol egy városi cégnek készítek fotókat, grafikákat, ezzel…..
Ősz van, jönnek a bekuckózós napok. Ebben az időszakban többet vagyunk csendben, nyugalomban, amikor van időnk gondolkodni. Én ma azon gondolkodtam, hogy mennyi mindenért is lehetek hálás. A teljesség igénye és magyarázat nélkül jöjjön most egy lista arról, hogy mennyi olyan dolog van, az…..
Igen, ötszáz fő alatt is lehet óriási bulit csinálni – avagy vannak barátságok, amik nem érnek véget. Ki merem ezt jelenteni, hiszen a hosszú hétvége péntekén Egerben nem érte el a kiszabott határt a közönség létszáma, mégis hatalmas buli kerekedett a színpadon és a nézőtéren is.  Volt, aki már…..
Kicsit vonakodtam Benedek Tiborról írni, hiszen személyesen soha nem találkoztam vele, nem éreztem, hogy jogom lenne hozzá. De valahogy mégis kikívánkozott. A következő sorok nem is igazán (csak) róla szólnak. Inkább neki. Az emlékének. Arról szólnak, hogy mi az, amit továbbviszek.  Vannak…..
Egy sorozat, ami megerősített abban, hogy van értelme... Sportoló voltam, egy szerencsétlen sérülésnek köszönhetően viszont ifiben abba kellett hagynom a versenyzést. Ennek ellenére egész életemben fontos volt számomra a mozgás és a sport, jelenleg is ezen a területen dolgozom és minden percét…..