Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karvalyok Földje

187 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha összekapja magát a kormány még időben van ahhoz, hogy szeptemberre odaérjen az iskolákba az új kulturális-művészeti ág zászlóshajója, a vadonás új kötelező olvasmány, a kötelező olvasmányok legeslegjobbika, a Felcsúti csillagok (bolti nevén Labdarúgás és tudomány) kötet, amelyet maga a Puskás…..
Mi magyarok nagy partizánok vagyunk – no persze nem mindig valós időben, gyakran csak utólag, a sötét fellegek eloszlása után lesz sokunkból partizán, elég csak két jó elvtárs általi megerősítés, aztán még a plusz nyugdíj is befigyelhet. Vagy bármi más, amit az épp aktuális rendszer ad azoknak, akik…..
  Egy friss uniós felmérés szerint még egy terület, amelyben sereghajtók vagyunk, ez pedig az emberi jogok fontossága. Ez a felmérés nem arról szólt, hogy a kormányunk mennyire tesz magasról a fejünkre és mi ezt szeretjük-e vagy sem, hanem arról, hogy érdekelnek-e minket egyáltalán a jogaink. Az…..
Új operatív törzs nő ki a semmiből, ezúttal azonban nem a járvány ellen veszik fel a harcot hanem a vállalkozók életét megkeserítő agyonadminisztráció ellen. Legalábbis ez a porhintés, hiszen a magyar már a szocializmus idején megtanulta, a „nem lesz áremelkedés” hívószó volt az utolsó olcsó…..
  - Halló, Sarki Pizza? - Nem Uram, ez a NER Pizza! - Óh, bocsánat, akkor rossz számot hívtam... - Nem Uram, jó számot hívott! Csak a NER-lánc megvásárolta az üzletet. - Oké. Akkor szeretnék rendelni... - Rendben Uram. Ugye nem a szokásosat? - Hogyhogy nem a szokásosat? Ön ismer engem? - Nem…..
Karvalyok földje Szegény magyar 2020.06.19 00:10:41
Pecsétes papírunk van róla, hogy Magyarország az Unió egyik legszegényebb országa, már ami az egy főre eső egyéni fogyasztást illeti. A legújabb adatok szerint az uniós átlagnak csak 67%-a a magyar, ezzel szinte megegyező a horvátoké (66%), pedig nekik nem is olyan régen volt egy nagyon durva…..
Havi 1,2 millióért, április 13-tól november 30-ig alkalmaz magyar-magyar tolmácsot Balajti László (Nemzetbiztonsági Hivatal, Alkotmányvédelmi Hivatal) személyében Kásler Miklós meg az operatív törzs. És miért kell anyanyelvről anyanyelvre fordító tolmács a minisztériumnak meg a sokdiplomás,…..
Az utóbbi hetekben egy mém kering a közösségi hálón: „2020-ban világvége, ha tart tőle, jöjjön hozzánk, mi 50 évvel le vagyunk maradva”. Elsőre pillanatban talán nevetünk, de a másodikban már keservesen zokogni szeretnénk, miközben azon merengünk, vajon miért pont 50 év? Miért nem 90 vagy 95?…..
A legádázabb diktatúra is megnyalná mind a tíz ujját azon rendszer láttán, amit január elsejére állít fel kormányunk – a magyarok pedig, a büszke sztyeppi nép meg tűri, hogy a szűk politikai elit birkaként vigye vágóhídra azokat, akiket nem tart méltónak a barátságára. Mert mire is vetemedhet…..
Talán a kékcédulás választások óta nem volt ilyen reményvesztett Magyarország – és valljuk be, esély sincs arra hogy megtudjuk, valójában mit akartak a választók múlt vasárnap, mert a kormány elvette tőlük a lehetőséget, hogy valaha is megtudják. És vajon mennyire lehet legitim egy kormány, amely…..
Mert talán már az az egyetlen hely (kivéve egy határainkon túli, kellő körültekintéssel kiválasztott falunapot), ahol biztos lehet benne, hogy egyetlen résztvevő sem fog kellemetlen kérdést feltenni vagy beszólni neki. A 4-6 évesek nem fogják kutatni, hogyan gazdagodik a miniszterelnök veje, ahogy…..
Vajon van összefüggés azon tények között, hogy egy hazai vállalkozó uniós és állami forrásokból támogatja meg cégeit, a miniszterelnök-helyettes beszédet mond az egyik szállodájának az avatásán, rendszeresen együtt vadászik ugyanez a vállalkozó és ugyanez a politikus külföldön (fénykép is van…..
Vajon milyen pedagógus buzdítja arra a fiatalokat, ne tanuljanak, legyenek inkább gyári munkások? Egy olyan, aki igaz, hogy annak idején tanítóként kereste a kenyerét (de régen is volt) meg az SZDSZ-ben politizált, ma már azonban Fidesz rezsibiztosként osztja az igét. Meg azt az elméletét, miszerint…..
Magyarnak lenni nehéz, de nem lehetetlen, mondta annak idején Széchenyi István, és valószínűleg nem gondolta, hogy még a XXI. század elején is igaz lesz ez ránk. És nem az a baj, hogy kevesen vagyunk (ráadásul egyre kevesebben) és az sem, hogy az egyik legkacifántosabb nyelvet beszéljük széles e…..
Nemcsak a Fidesz és maga Orbán Viktor érkezett válaszúthoz, hanem az ellenzék is. Ha ugyanis győzni szeretnének és a választók óhajának megfelelően a maffiaállam aktív résztvevőit oda küldeni, ahova valók, akkor bizony saját árnyékukon túllépve olyan kompromisszumokat kell kötniük, amilyenekre még…..
A Fidesz és Orbán Viktor gyorsan megadta a választ, az előttük álló útelágazásnál melyik sárga ösvényt választják – hát nem azt, ami olyan változást hozna, amilyenre a választók Vásárhelyen szavaztak.   Először is, miniszterelnökük szerint háromszor annyit kell dolgozniuk, mint eddig – a kérdés…..
Lázár János szerint a polgárok új irányt akarnak, legalábbis Hódmezővásárhely viszonylatában biztos. De vajon a Fidesz április elejéig fel tud mutatni egy ilyet? Mert ha az ország egyik legjobban pénzelt városában is másra lenne szükség, mint ami eddig volt, akkor a többiben, különösen az…..
Ha a legrövidebb választ akarjuk adni, akkor egy olyan népet, amely 100%-ig becsicskult. Ha hosszabban kívánnák kifejteni és egy kicsit szofisztikáltabban, hogy még a Google fordító is értelmezni tudja a (az oroszból lenyúlt csicska szóval ugyanis nem tud mit kezdeni), akkor a Fidesz és maga Orbán…..
Miközben a határainkon túl lakó magyarok körében tombol a szavazási vágy, addig idehaza egyre indulatosabb viták zajlanak a témában, a konklúzió pedig egyre gyakrabban az, miszerint „kushadjon mindenki, aki a más micsodájával akarja verni a csalánt”. Kinek fütyül a rigó, azaz kinek az érdeke a…..
Az ellenzék egyik legfontosabb kampányígérete az elszámoltatás, azaz mindenki hűvösre kerül, aki azt megérdemli. De vajon tényleg meg fog ez történni és a korrupt, közpénzen zsírosodó politikusok megbűnhődnek? Valljuk be, ennek esélye minimális annak ellenére, hogy az orbánizmusnak éppen a…..
Bíró-Nagy András, a Policy Solution kutatási elemzője sommás véleményt fogalmazott meg Orbán Viktorról, kormányunk fejéről:  „a káröröm láthatóan egy fontos belső motivációja a miniszterelnöknek”. Ő ugyan ezt az állítását Orbán idei évértékelő beszédéből vezette le, azonban rá kell döbbennünk, ez…..
                       ..
Vajon miért ragaszkodnak a politikusok ahhoz, hogy a gyerekeket biodíszletként használják? Ennek több oka is van, legfőbb az, hogy önnön nagyságukat ezzel illusztrálják. Egyrészt lehet bármilyen alacsony egy politikus, a gyerekek mindig kisebbek – azaz jól mutat mellettük. A gyerekeknek ráadásul…..
Egészségügyünknek, azon belül is a sürgősségi ellátásnak kritikus a helyzete? No problem, mindenre van megoldás – és kormányunknak már vannak is ötletei, legalábbis ha Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnökének, Bognár Zsoltnak lehet hinni. Olyan, amely nem igényli a „komplex” rendszerbe…..
Ismét benyújtják ellenzéki képviselők az antikorrupciós ügyészség létrehozásáról szóló javaslatukat, mely szerint jó lenne egy ilyen hivatal, olyan, amely elit csapatként nyomozná a közpénzzel kapcsolatos visszaéléseket, a felügyeletet pedig felette civilek és a tudományos akadémia jogászai…..