Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mangerd

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ABC csatorna Magnum lányáról szóló sorozatot akar készíteni, amihez be is kértek már egy forgatókönyvet, számolt be róla a The Hollywood Reporter. A készító veterán tévés John Rogers lesz, aki jelenleg a TNT-n futó The Librarians sorozatot irányítja. Előtte a Lépéselőnyben (Leverage) című…..
A Falon túl Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, Havas kilép az alagútból, amit el kellene torlaszolni végre ugye, és megy a biztos halálba, mert ha pl. én vagyok Mance Rayder, a hátából font szíjjal akasztom fel a tökeinél fogva egy fára. De a sorozatban Rayder egy értelmes ember, nem…..
Királyvár Ül Tommen, a gyerekkirály a kurva kényelmetlen Vastrónon, és miközben a szepton a fejére helyezi a kicsit nagy, bár átalakított koronát, másra sem tud nézni az ünnepségre megjelent tömegben, mint a kissé malacorrú vidéki szépségre hajazó Margaery-re, aki ugye az…..
Talán vannak közöttetek, akik emlékeznek még a Wonderbra 2000 körül futott hirdetésére, amelyről egy csinos nő nézett ránk kihívóan egy szál melltartóban, miközben azt mondta: Nézz a szemembe. Mondom a szemembe. A reklám akkor nagy sikert aratott, sokan, sok helyen hivatkoznak…..
A How I Met Your Mother kétségkívül legérdekesebb és legviccesebb karakterét, a pinabubus Barneyt alakító színészt nem elégíti ki, hogy egy sitcomban szerepel, és már rendez is, vagy az, hogy levezetett már két rangos díjkiosztót (Emmy- és Tony-gála), és ő volt Dr. Horrible,…..
Emlékszünk még arra, amikor a kolumbiaiak tiltakoztak amiatt, mert a Senorita Szöszi című reality "hamis képet fest az országukról"? Persze, megértettük a kolumbiaiak felháborodását, meg gyatra is volt a Senorita Szöszi, de hát egy kicsit úgy volt vele az ember, hogy…..
Mangerd 2010.01.12 23:58:27
@Slaydo: Nem tudom te a "mindenki" és a "középfokon" szavakon mit értesz. De biztosan nem azt, amit általában értenek rajta. Ez olyan mintha kijelentenéd, hogy a 80-as évekre Magyarországon mindenki középfokon beszélt oroszul...
Mert ha olyan helyre mész (pl határmente, Szórvány) akkor lehet, hogy mindenki felsőfokon beszél románul, magyarul meg a középfok alját súrolja. Ha meg olyan helyre mész (pl Székelyföld) akkor a Buna Ziua-nál többet csak néhányan fognak tudni, akiknek munkájuk miatt szükségük van rá. És még egy alapfokot se ér el a többség román nyelvtudása... (Viszont az ilyen helyeken teljesen visszafordul a világ rendje a régi kerékvágásba és a román anyanyelvű sajátja el a magyar nyelvet akár erős középfokú szinten is)

Valószínűleg nem éltél ott, ha szerinted "rendben van az az ország a kisebbségek védelmét illetőleg". (bár tény, hogy a szlováknál jobb a helyzet, és 90 óta sokat javult, de még messze nincs rendben)
Mellesleg Romániában nincs Tesco! (Cora meg Metro van, de azok se 80%+os helyen)
Az AXN májusban elkezdi nyomni kedvenc dokisorozatunk negyedik évadát, de előtte és utána felzárkóztató maratont rendez azoknak, akik azt sem tudják, hogy mi az a szarkasztikus humor és miért gyógyíthatatlan betegség a hazudozás. A csatorna május 1-jén reggel 9-től, illetve 2-án…..
FM Live Teljesítések 2008.04.03 18:32:00
Ma bemutatom nektek a játék egyik újítását, a teljesítéseket. Ezeket akkor lehet megkapni, ha valmi különlegeset érünk el a játékban. Rengeteg fajtájuk van, csak néhányat felsorolok példaként: legnagyobb gólkülönbség, mesterhármasok száma, legtöbb gól egy meccsen, legtöbb…..
FM Live Átigazolási rendszer 2008.04.02 16:49:00
Szeretném megköszönni az írást Mangerd-nek aki rendkívül szép összefoglalást adott az átigazolásokról. Halljunk néhány szót az átigazolási rendszerről, ez talán, ami a legjobban eltér az FM-ben megszokottól! Alapvetően két lehetőség van: 1) szerződés nélküli játékos…..
Mangerd 2008.04.02 21:38:49
FM Live Csapat 2008.03.31 18:10:00
A csapat bemutatásához szerényen a saját csapatomat használnám :) Beszéljenek helyettem a képek! Nézzük tehát a csapat profilját: Itt láthatjuk a csapatunk adatait, előző mérkőzéseit. Ezután lépjünk a felnőttcsapatunkhoz:…..
Mangerd 2008.04.01 12:14:21
Hamár így belejöttem, akkor néhány szót az átigazolási rendszerről, ez talán, ami a legjobban eltér az FM-ben megszokottól!

Alapvetően két lehetőség van:
1) szerződés nélküli játékos igazolása
2) szeződésben álló játékos igazolása


Kezdjük a klub/szerződés nélküli igazolásával. Ahogy megszoktuk lehet őket trial/próbajáték-ra meghívni (bár nem mindet! hogy mitől függ arra még nem jöttem rá, bár nem is izgat a trial, úgy is csak barin/bariligában lehet használni) a másik lehetőség a wage auction (fizetés licit). Ezutóbbi az érdekesebb és a legegyszerűbb, a játékosnak fizetést ajánlunk és aki a legtöbbet ajánlja a határidőig, azé lesz a játékos 1 vagy 2 szezonra (attól függ mennyire akarta az ajánlatnál) + kifizeti az acquisition fee-t (ahogy az aláirás pénzt megszokhattuk)

Érdekesebb ha van klubja!
1) Lehet ajánlatot tenni, amit vagy elfogad a másik, vagy nem (elvileg az irreális ajánlatokat már büntetik a sok 1k-s ajánlat miatt)
2) kölcsön lehet kérni 7-10-14-18-21 napra (megjegyzés 28 nap az egy év, 3hét szezon +1 hét elő/utószezon) beállítani, a fizetése hány %-át fogod állni, illetve mikor jár le az ajánlatod 1órától 7napig
3) ha kölcsönadó listán van a játékos: lehet ajánlatot tenni, mint a 2-nél, vagy "instant loan"-nal a kölcsön adó által szabott feltételeket elfogadva azonnal kölcsön venni. kép:
mangerd.uw.hu/fmlloan.jpg
3) ha eladó listán van a játékos: Ekkor jön az aukció! Ez már nem olyan egyszerű! Van egy kikiálltási ára a játékosnak és egy Instant buy ára. Ha kifizeted az instant árat, akkor rögtön a tied. Ha inkább licitálsz akkor jön a neheze! A licitnél meg kell adni egy max. árat, amit még hajlandó vagy kiadni (később felfelé módosítható) amennyiben első ajánlat kiírja, hogy a kikiálltási árat megadta XY csapat. Ekkor ha egy másik licitál és A) a licitje kisebb, mint a tied, akkor az új minimum ár a kisebb licit +1, B) a licitje nagyobb akkor az új minimum ár a te licited +ł1. A végén azé, aki a legtöbbet kinálja érte, de csak végén érvényes minimum ár-at kell kifizetni. (Ha valaki ismeri, akkor olyan, mint az Xpertelven mostani rendszere) kép: mangerd.uw.hu/fmlauction.jpg
példával:
Torghelle kikiáltási ára ł1 és te teszel rá 100,000-es licitet, akkor az új min.ár ł1 lesz. Jön a Crystal Palace és tesz rá 50,000-es ajánlatot, akkor az ő ajánlatát visszautasítják és az új min. ár 50,001 lesz. Ekkor jön a Panatinaikosz és tesz 300,000-es ajánlatot, ekkor az új min. ár 100,001 lesz. Hacsak nem jön a Jena és tesz rá új ajánlatot, akkor mindenki Sanyikája a görögöké 100,001-ért.
Remélem érthető így (és még jobban remélem, hogy én is jól értelmeztem :D )