Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vattafák

0 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegyük fel, hogy a kormány és barátai nem értik, mi a baj a testvér nélkülieket megbélyegző kampányukkal. Rosszabb esetben ez is csak egy újabb provokatív akció, de a jó szándékot feltételezve segítsünk a döntéshozóknak, hogy miként költhetnék el hatékonyabban a pénzünket, ha már úgy is meg akarnak…..
  2011. július 4-én elhunyt II. Ottó magyar király. Temetésére milliós tömeg és a világ uralkodóinak és államfőinek színe-java zarándokolt el Pannonhalmára, hogy elbúcsúzzanak a „jó királytól" – ahogyan népe nevezte.   Az érzelmek, melyeket ez az esemény a világban…..
Újabb akciót hajtott végre szombaton a Csallóközben a Kétnyelvű Dél-Szlovákia mozgalom. Önkéntesei egy kétnyelvű, a helyiségneveket szlovákul és magyarul is feltüntető táblát állítottak fel Dunaszerdahely közelében, a várost Pozsonnyal összekötő…..
A mai napon az egyik testvérblogunk, a Töriblog szerzője, Hami tollából származó cikket kínálunk a fukushimai erőmű balesetéről, kálváriájáról és az események lehetséges következményeiről. Read & enjoy, Hami fáradozásáért pedig a szerkesztőség ezúton is…..
vattafák 2011.03.21 09:12:26
Mandiner blog Férfinap 2011.03.09 15:31:00
  Tegnap, a nárcisz-szagú nemzetközi nőnapon, néhol olvasható volt egy hír, ami a férfiakról szól – baljós hangon. Így most hagyjuk Klara Zetkin találmányát, és vessünk egy pillantást azokra, akik a nárcisz másik oldalán állnak.  Egy friss Eurostat felmérés…..
Ma a Parlamentben belengetett reformcsomagban megpendítették (vagyis inkább kilátásba helyezték) a fegyveres testületeknél dolgozók korkedvezményes nyugdíjbavonulási lehetőségének megszüntetését. Abszolút logikus, hogy a Lemilbloghoz hasonló fórum ne menjen el szó nélkül a…..
vattafák 2011.03.02 20:00:56
@El-kúrom: próbáld meg félretenni az irigységet, és gondolkozni:
ha senkit nem kényszerítenek, de senkinek nem éri meg rendvédelmi szervhez menni, akkor ki fog téged megvédeni?
ha úgy érzed, megdöglött a tehened, akkor dögöljön meg másé is... de akkor te magad is megdöglesz!
ha minimális színvonalú szolgáltatást várunk az államtól, akkor azt vagy megfizetni kell, vagy ha mint látjuk, az nem megy, akkor mást kell kínálni...
  Mindig fájlaltam, hogy születésem helye, elsősorban azonban ideje miatt a technikai civilizáció kellős közepébe pottyantam, méghozzá abban az időszakban, amikor a technika és a kultúra útjai kettéváltak, és az előbbi föléje kerekedett az utóbbinak. Amikor a világ…..
vattafák 2011.02.27 16:46:23
@rajcsányi.gellért (ergé): megélhetetlen, igen. abban, ahogy élt aligha tudnám-akarnám követni. egzisztenciálisan nem volt sarokba szorítható, mert nem volt semmije, nem viselt felelősséget senkiért. ismert és elismert költőként kitüntetett figyelemre és elbánásra is számíthatott (ez igazán kétértelmű kinyilatkozás), még ha nem is épített rá.
szeretném, ha hasonló erőt adna az, ahogy az életről gondolkodott, de nem viselném el az életét - azt sem, amit ő alakított.
Gyakorlatilag a rendszerváltás óta rendezetlen kérdés Szlovákiában a kisebbségi nyelvhasználat kérdése. A parlamenti képviselők minden ciklusban megpróbálnak javítani a helyzeten, időnként születik is valamilyen kompromisszumos megoldás, amelyek közös jellemzője, hogy távol…..
Egy segítője szerint már elkezdett beszélni az egy hónappal ezelőtt Tucsonban fejbelőtt Gabrielle Giffords demokrata párti képviselőnő. "Egyre többet és többet beszél. Kért egy pirítóst is." - mondta, "És ezek igen bátorító jelek."Eközben férje az…..
vattafák 2011.02.10 13:21:15
Idestova 3 hónapja indítottuk el a KatPol blog Twitter-csatornáját. Mivel a szolgáltatás jellegéből fakadóan nem kapunk róla olyan látogatottsági visszajelzéseket, mint a cikkeinkről, arra kérnénk a tisztelt olvasókat, hogy szakítsanak pár percet néhány kérdés…..
vattafák 2011.01.24 10:18:26
nem
A minap Dugovics kollégával volt találkozóm, arra a kérdésre, hogy hol fussunk össze, azt felelte: egy kajáldába megy az Alkotmány utcába. „Így hívják még?” – tette fel a kérdést. El is döntöttük, névadási pályázatot hirdetünk, hiszen a kor meghaladta az…..
                „Ebben az órában én voltam felelős a német magyar nép sorsáért, így én lettem a német magyar nép legfelsőbb bírája.”   Az előző rész tartalmából: az Alkotmánybíróság…..
vattafák 2010.10.27 18:02:31
@ferisegitenikell:
ha jól emlékszem a posztra, aligha. az ugyanis az "egypártrendszer" utáni időszakról szól. talán egyre aktuálisabb annyiban, hogy az ott felvetett helyzet (a kétpárti váltógazdálkodás vége, az MPSZ önmegsemmisítése után) némi katalizátort kapott a Fidesz első komolyabb hibája után.
Most, hogy a közoktatás átszervezésétől a hajléktalanok utcáról való kitiltásán keresztül Sarkozy cigánypolitikájának bólogató kommenteléséig zeng a ’juttatás helyett felelősségrevonás’ nemzeti szólama, emlékezzünk meg kicsit e szólam hátteréről. Guess…..
vattafák 2010.09.13 12:50:58
"azzal a globális rendszerrel szemben, amelynek helyi működtetésére gyakorlatilag elszerződött."
minthogy az alany a Fidesz, kezdésként pozicionáltad is. a magam részéről úgy vélem, a Fidesz az ország végrehajtó-hatalmára szerződött, egy picit vénebbi beosztásra, mint az a bizonyos globális rendszer. azt gondolom, ez a pozicionálás több mint tévedés, erős csúsztatás. mintha ferdinándot és zápolyát egyszerre neveznéd a török szerértolójának.
ezek után a Fidesz rendteremtő intézkedéseit a vesztesek eltakarításának céljával magyarázod, immár érthetően a globálrendszer kiszolgálójaként.
valóban így van?
kérdés először, hogy a vesztesek eltakarítása vagy kiemelése szempontjából értelmezhető-e a rendteremtés.
másodrészt a rendteremtés elsősorban a vesztesek helyzetében vagy egész társadalmi szinten a jelentősebb.
a magam részéről inkább tartom a nincstelenek szempontjából hosszútávon visszahúzó erőnek a megélhetési bűnözés eltűrését-elfogadását, mint nem; illetve a rendteremtés veszteseket eltakarító aspektusánál erősebbnek vélem a szolidarítást amortizáló tényezőinek csökkentését.
és ha már a rendteremtést a vesztesek eltakarításának véled, legalább ne kizárólagos velük kapcsolatos kormányzati eljárásnak mutasd, mint jobb- és baloldali megoldási javaslat: így össze is mosod a különbségeket.
ha már a vesztesekről van szó, és a velük való tervekről. ha már ilyen erős vádakat fogalmazol meg, akkor nem ártott volna abba belegondolni, mi más eszköz lehet? a csökkenő állami erőforrások mellett megállapított szociális juttatások szintje? a szegényebb régiók oktatási helyzetének le- vagy újraépítése? az állam és közszolgáltatások kivonása a jelenleg nehezen boldoguló vidékekről?
hát nem tudom, lelked rajta nurker, én azt hiszem, mellélőttél.
Egy hét alatt három beszédet is mondott Orbán Viktor, így talán kevésbé meglepő, hogy a szóáradatban szinte senkinek – magamat is beleértve – nem tűnt fel egy tanulságos oldalvágás. Szerencsére egy e-mail felhívta a figyelmemet; a miniszterelnök ugyanis, bár erről…..
  Ma tartják a parlamenti választásokat Szlovákiában, a szavazófülkék reggel 7-től (egyes helyeken 5-től) este 10-ig vannak nyitva. Északi szomszédunknál (szerencsés ország!) nincs kampánycsend, így még ma is nyomják a pártok. A fenti MKP-táblát a szavazóhelyiség…..
„Hiszem, hogy Orbán elmondta az őszödi beszédét. Nem színes, nem felháborító, de lényegét tekintve ugyanaz. Választói nem ezt, és a rájuk váró megszorítást várták tőle.” – írja a mai Népszabadságban Lengyel László.  Később így folytatja: „A…..
Mandiner blog Modern békeidők 2010.06.01 11:01:00
    Gyorsan lejött a forradalom-tripről Orbán Viktor, amit a magunk részéről üdvözölni tudunk. A Fidesz mindig is nagy tehetséget mutatott frappáns szavak felkapásához majd eldobásához, és ez nem is nagy baj. De ahogy Pharmacist kolléga is rámutatott: nem történt…..
vattafák 2010.06.01 14:03:35
  Bauer Tamás nemrég szembejött velem a Ferenciek terén. Kopottas kék ballonkabátjában, fekete sapkájában, nejlonszatyorral a kezében nézett bánatosan maga elé, ahogy az aluljáró felé tartott. Mint egy MSZP-s kisnyugdíjas, aki ráébredt, hogy elszállt az idő, és a maradiak…..
"Alsó tagozatos voltam, amikor először magamra húztam anyám ruháit – akkor még öntudatlanul. A négy fal közül először 1996-ban léptem ki nőnek öltözve, parókában, anyám szoknyájában, anyám táskájával. Abszurd pillanatokban később sem volt hiány. Az Inkognitó…..
Kedden volt a lengyel-magyar barátság napja, amit az A38-on sokan meg is ünnepeltünk, ahol ez alkalomból a Zakopower nevű polák banda lépett fel a Zubollyal és a Folk Errorral. Itt a Konzervatóriumon az ünneplés kicsit csúszott, mert későn eszméltünk, de azért még kedden…..
vattafák 2010.03.27 13:48:13