Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tibor és klára

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkel és/vagy kisállattal mindent el lehet adni, mondja a marketinges alapvetés, és ugyan black tar heroinnal és AK-47-essel még nem tesztelték a dolgot, de van benne valami. De mi van akkor, amikor maga a gyerek az árucikk? És most nem arról beszélünk, amikor egy tehetségkutatóban produkálják…..
Újabb írás érkezett a lassan sorozattá terebélyesedő véleménycserére, ám Karcsi nem csak a kérdésre próbált meg válaszolni, de kissé mélyebben is bemutatta a müncheni körülményeket (ami már csak annál is aktuálisabb, mert megkezdődött az Oktoberfest is, amiről szintén…..
tibor és klára 2018.09.24 22:10:45
@Pompeo: talán beleférhet, ha max 1 gyereket szeretnél. hárommal már nem jön ki a matek, csak a magániskola évi 3-6 millió (és a környékén egy normális ház hasonló bankhitel törlesztő...)

próbáltam, pedig a nettó 600-nál lényegesen többet kerestem.

ellenben semmi pénzért nem élnék a családomtól külön. az hogy hol élek szintén nem pénzkérdés
Egy hely, ahol anyu a wellnessben relaxál, miközben a gyerekek tanulnak és egészségesen táplálkoznak? Londonban egy új elit hely mindezt lehetővé teszi...
Az óceánjárós munka sokak számára jelenti az első lépést a határátkelés felé. A mai poszt azért is különleges, mert szerzője négy éve keresett meg segítséget kérve, és akkor megígérte, hogy majd megírja, sikerült-e eljutnia egy hajóra és milyen tapasztalatokat szerzett.…..
tibor és klára 2018.08.15 13:48:19
@Ches Desmond: itt lesz az igazság. van egy rokonom, aki évente néhány hónapot lenyom a földközin mint zongorista. normális pénzt kap, a vacsoránál játszik egy órát, meg este valamelyik bárban még 2-3-at, a többi szabad, saját kabinja van, stb
Kate McKinnon, a Saturday Night Live című vicces műsor egyik szereplője jelenleg az egyik legfelkapottabb humorista azt USA-ban. Joggal, a nő elképesztően vicces, (ezeket a videókat érdemes megnézni) és ezt már filmekben is bizonyította, szerepelt a Ghostbusters remake-ben, legutóbb pedig Budapesten…..
tibor és klára 2018.08.02 10:55:23
@retrodj: "Mindenféle támadás nélkül kérdezem, miért van ennyi "nőcis" film az utóbbi években?
Ahol nem arról szól a történet, hogy marad talpon a kemény vagy épp védtelen nő, hanem megy az agyatlanság, a primitívség, a káromkodás és persze a pasik lealázása... "

nem tudom, én egyetlen ilyen filmet se láttam évek óta, de valószínűleg az az egyszerű oka van, hogy egyre több a film :)

tavaly kb 4000 release, 10 éve 1000, 20 éve 400 volt.
Aszongya, hogy: 2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére. Deviszont: 4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni (...) az olyan…..
tibor és klára 2018.08.01 17:01:55
@speti1991: pedig egyértelmű az eset. ha úgy lett volna ahogy te mondod és a kamera zavarta volna őket, akkor mondhatták volna, hogy kikapcs és lehet a széken ülve folyamatosan kussolva kultúrálódni...
ehelyett házmester tempó és ingyenreklám, én azt se tudtam eddig, h létezik ilyen sorozat
tibor és klára 2018.08.01 17:20:04
@speti1991: te láttad a videót?
UPDATE: A lentiekre reflektálva Hajós András a Facebookra kitett egy posztot, amiben ezt írja: Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a Sztárban Sztár infó nem a borsblikktől van, és a forrása leellenőrzött, de ettől még simán át is verhetett.   Epheszoszi Hérakleitosz azt mondta már jó régen,…..
Sokszor érthetetlen döntéseket vagy nemdöntéseket hoznak cégek. Amikor ezeket a sztorikat hallom, élem, elgondolkodom: valószínűleg sok, szakmailag kiemelkedő HR-est ugyanúgy lebegtet a főnöke vagy a munkaerőt kereső szakmai vezető a döntéssel, mint ahogy ő lebegteti az álláskeresőket. Vagy éppen a…..
tibor és klára 2018.07.31 21:21:21
@munkanélküli informatikus: szerintem jó poziciót, pláne senioroknál az utcáról beesve nem lehet kifogni. eleve 50% - vagy még több - ami ajánláson keresztül kerül betöltésre. nem is érdemes szerintem máshogy próbálkozni, de jellemzően a jó szakembereket inkább keresik (leginkább állandóan).

kell valami speckó skill vagy nyelvtudás (Budapesten állandó jolly joker a holland) es az elég egy OK melóhoz. a maradék meg meh...
tibor és klára 2018.07.31 21:25:39
@Le a spammerekkel: profi - tehát nem akadémiai munkát - csak azt hajlandó.
tibor és klára 2018.07.31 21:51:21
@munkanélküli informatikus: nem zárja ki egymást a kettő. kevés a megfelelő ember. ennek rengeteg oka lehet, de az teljesen nyilvánvaló, hogy nem darabra megy :)

egyébként ha küldesz 40 ezer darab cv-t megfelelően képzett, certifikált, nyelvet beszelő, csapatmunkára alkalmas, szociálisan vállalható, stb. DBA-któl, akkor szerintem a bloggazda mindnek tudna melót találni :)
Tegnap este a magyar viccpárt beült a tévéstúdióba. Felnyírt hajú, pólóján tréfás felirat, hetyke rövidnadrágban rakta keresztbe a szőrös lábait, és talán pacsker volt rajtuk. Kovács Gergely látszólag nem tisztelte meg a nyilvánosság fórumát, valójában mégis stílusosan öltözött. Ki akart ríni a…..
tibor és klára 2018.06.27 15:39:44
@vilagnezet.blog.hu: neked... tudod, a te profil, te keresésed alapján dobja a google a találatokat
„Hisztizik??? Én biztos fognék egy poharat, és leönteném vízzel!” Bárcsak annyi pénzem lenne, ahányszor ezt és ennek a "jó tanácsnak" a különböző verzióit hallottam! Most elmesélem nektek, milyen volt az, amikor az ovisom képen öntött egy pohár vízzel. Igen: ő engem. Az ovisom úgy 20 hónapos kora…..
tibor és klára 2018.06.21 10:45:42
@SZPIITII: ne csúsztass, nem mondtam se olyat, hogy ne neveld, se olyat, hogy azt csinájon amit akar.

annyit mondtam, hogy aki nem veri a gyerekét, az egyrészt betartja a törvényt, másrészt van esze, szerintem.

te ezzel nem értesz egyet
tibor és klára 2018.06.21 12:58:06
@JamesFord: fellettébb elszomorító, hogy sokan gondolkoznak úgy mint te, akik nem is értik ezzel a problémat.

egyébként a jogszabályt itt találod: net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99700031.TV

1997. évi XXXI. törvény
a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról *

Egy ENSZ gyerekjogi egyezményt ültettünk át a magyar jogrendbe 2005 január elsején - ahogy az akkori miniszter fogalmazott:

" ennek a szabálynak nem az a célja, hogy szülők sorát börtönbe juttassa, hanem az, hogy felhívja a figyelmet a pozitív nevelésre, és arra, hogy miként felnőttet, úgy gyermeket sem lehet megütni. A bántalmazások gyermekáldozatai számára elsődlegesen nem az jelent jóvátételt, ha az erőszaktevőt elítélik egy büntetőeljárásban. Az azonban fontos, hogy a már megindított büntetőeljárásokban ne üzenjük a gyerekeknek azt, hogy megengedhető a velük szembeni erőszak. "
tibor és klára 2018.06.21 22:05:42
@kispotzak: egyetértünk
Egy amerikai kutatás alapján azok a munkavállalok, akik 15 hónapnál kevesebbet töltenek egy munkahelyen, 43%-kal kisebb eséllyel pályáznak egy következő munkára, mint azok a társaik, akik nem rendelkeznek hasonlóan rövid munkaviszonnyal. Ez gyakorlatilag egyenértékű azzal, mintha 5 év tapasztalatot…..
tibor és klára 2018.05.09 11:52:47
@FlybyWire: a bárhol talán azt akarta jelenteni, hogy nem munkahelyen, önkénteskedj, vagy csinálj valami projektet
Visszatért a képernyőkre az egyik legmegosztottabb nézőközönséggel bíró sorozat: a publikum egyik fele a rémesen nyomasztó világkép ellenére rajong érte, míg a másik fele a sorozatban megjelenő társadalmi kérdések létjogosultságáról fröcsög habzó szájjal. A…..
tibor és klára 2018.05.03 21:31:21
@Kulics: ha te ebből láttad előre, hogy nem végzik ki őket...
tibor és klára 2018.05.04 09:16:20
@Kulics: bravó
Mit tehetne az állam és mit nem azért, hogy több gyerek szülessen. Két lista. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt monda: „Átfogó megállapodást akarok kötni a magyar nőkkel. Mondják el, mi pedig értsük meg, mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb, de a…..
tibor és klára 2018.04.22 22:02:44
@Laci A Lakli: ugyan miért kéne bemenni a kórházba egy sima szüléssel? az nem betegség :)

hogy mi van ha baj lesz? te is inkább leülsz a székre, nehogy futás közben eless? :)
tibor és klára 2018.04.22 22:03:27
@bridge over troubled water: ez mind teljesen evidens itt a hanyatló nyugaton. a feleségemmel mindketten félállásban dolgozunk, hogy legyen elég időnk a 3 gyerek mellett is életben maradni és ebben partner minden munkaadó és minden állami szereplő is, hiszen a többségük tud kötödni a dologhoz, vagy van gyerekük, vagy voltak gyerekek.
tibor és klára 2018.04.22 22:08:40
@Terniak: "Férfiként mondom, én azt látom, hogy a magyar nők akarnak gyereket. Férfiként is akarunk. Feleségemmel hármat akartunk. Most van egy, és nagyon reméljük, hogy legalább egy még lesz. De a harmadikról már lemondtunk."

ne add fel, a harmadik nekünk is külföldön született, minimális adminisztrációval jár az eu-n belül az egész. ha ezek zavarnak, csak 30e forint kell útlevélre és kész.
Szombat van. Beültem az autóba, hogy elmenjek jógázni. Most nem szól a zene, pedig mindig szokott. Elgondolkozok. Hirtelen azt sem tudom hol vagyok, és hová megyek. Hosszú percek teltek el. Fáj, még mindig nagyon fáj. Tegnap egy újabb kést döftek a szívembe. Arra a helyre, ami még mindig érzékeny,…..
tibor és klára 2017.10.26 14:51:26
@zizi77: "Ez nagyon komoly felelősség, amit lehet, hogy én sem mernék vállalni."

erre van (lenne) az egészégügy, persze ha nem akarunk megoldásokat találni, akkor sokkal egyszerűbb az tmondani, h "bocs, ez túl nehéz"
tibor és klára 2017.10.26 20:27:23
@kunzoo: a saját megfigyelésem szerint, azt idegen nyelvet max a nyaraláson és ott is bizonytalanul használók csinálják a kölykökkel :) pedig 40 évesen is simán meg lehet tanulni angolul németül hollandul franciául stb. egy -két év alatt ha épp úgy alakul.

A bölcsőde Magyarországon egy intézmény, Nyugat-Európában szolgáltató. Ez a lényegi különbség, a pénz nem lehet probléma (úszóvb, stb...), ráadásul aki akar el tud menni dolgozni tehát az államnak mindenképpen nyereség ezt támogatni. Tehát csak a hogyan a baj :(
Hunvald-blog 128. Büszke magyarok 2017.07.22 20:00:55
Tusványos, ma: Hátulról, a hajánál fogva rángattak a földre egy Orbán ellen tiltakozó fiatal nőt. Orbán Viktort akarta kifütyülni, de szinte azonnal leteperték. Hajánál fogva. Egy idősebb férfi még belerúgott, majd a kezét kicsavarva biztonsági őrök vezették el a tömegből. Szégyellni való,…..
tibor és klára 2017.07.22 21:21:13
A köztévé beszámolt a bajai halfőző fesztiválról, ahol a halfőzés mellé pálesz is járt, legalábbis erre tippelünk a videó alapján, mert az élő kapcsolásban bejelentkező riporter azon a részeg hangon hozta le a kis színest, amihez legalább hat feles kell, de gyorsan, melegben, húzóra. A kissé…..
tibor és klára 2017.07.09 22:01:31
@sure_shot: naná, hogy szándékos volt :) látszik is rajta a csalódottság, hogy hiába trollkodja élőben igen szépen a a köztv-t, a riporter annyira kész van, hogy kárba mennek a poénok
Ferenc több mint 22 éve él együtt Sclerosis Multiplex betegségével, 16 éves kora óta fogyaszt kannabiszt.  Betegsége nagyon súlyos idegi fájdalmakkal és görcsökkel jár együtt, amik a kannabisz szívása miatt múlnak csak el...
tibor és klára 2017.07.08 13:30:10
@Csaba Szikora: meg a smith & wesson is. és?
  Képzeld el, hogy egy rutinműtétre kell befeküdnöd egy kórházba. Régóta halogattad már, hiszen mindig volt jobb dolgod, mint egy kórteremben lábadozni. Győzködted magad, hogy bonyolult összeegyeztetni a napirendeddel, meg a szabadságodat sem pont így akarod eltölteni, de valójában kicsit félsz az…..
tibor és klára 2017.06.02 12:37:17
@PeterD: ez az egyik rákfenéje a magyar egészségügynek (mind orvosok, mint betegek részéről)
"az orvos az isten, te vagy a hülye, kussolj és örülj, hogy nem haltál meg", évtizedek óta...

itt a haldokló nyugaton te vagy ügyfél, az orvos meg a szolgáltató, innen indulunk :)
Ha a tegnapi poszt vitát kavart, akkor a mai is fog, ez nagyjából borítékolható, de lehet, hogy ellenkező előjellel. Norina írása ugyanis arról szól, szerinte miért jobb hazatérni, mint külföldön élni. Hát lássuk!..
tibor és klára 2017.05.30 22:56:27
@P.Elliot:

sztem tuti kamu.

"A rokonok meg a baratok majd jonnek ha meghivja oket, egyebkent azt sem ertem hogy miert kell a szulokhoz mindig hazaloholni, vegigrohanni azt a ket het szabadsagot az ismerosoknel, nem farad ki az ember? Es nem farasztja ki a latogato oket plusz kiadasokba veri?"

De, kibaszottul faraszto (egyben fasza, erzelmileg feltolto dolog :) )

Az evi 2 het az horror lehet, foallasban dolgozo emberek tekiteteben szerintem. Mi csaladilag 2 evente 1 het, a balaton parton berelve egy nagy hazat, es vendegul latva a csaladbol a kolcsonosen szimpatikus tagokat, baratokat, satobbi.

Es meg: a penz egy magyarorszagi par napos-hetes latogatas eseteben, kizarolag a kontinensen kivulrol merulhet fel es ott sem okvetlenul donto szempont, sztem.
Azt már megtanultam, hogy Orbán ok nélkül nem csinál semmit. Még ha valami teljesen értelmetlennek is látszik, később összeáll a kép, hogy mi miért is történt. Mostanában - naiv, politikához nem értő, figyelő, és bizalmatlan emberként - felvetődik bennem többször: nem azért megy-e állandóan szembe…..
Nem tudom másnál hogy van, de az én házamba akármikor megyek haza, mindig van rántott hús, savanyú káposzta meg egy kis süti. Mármint az illatuk. Így, mire elérek az ajtómig, már kétszer jóllaktam, mert a földszinti nő mindig a lépcsőházba szellőztet. Na. Ilona (nem így hívják) is hasonlót él át,…..
Hujber Feriről valószínűleg egy ország gondolja azt, hogy elment az esze. A minap két interjúban is előadta teóriáját arról, hogy Jézus valójában nem halt meg, mindössze egy színjáték történt. Bár ez egy politikai blog, néha muszáj foglalkozni a közélettel is. Hujber Feri ugyanis két napra az ország…..
tibor és klára 2017.03.14 20:24:02
Az OECD nők napja alkalmából megjelentette a rendszeresen közzétett statisztikáit a nők és a férfiak közti bérszakadékról. Ez alapján az átlag 14,7 százalék, míg a magyar átlag ennél kisebb, 9,5 százalék. Ha ezt a jelenlegi nettó átlagkeresetre (havi 192 ezer forint)…..
tibor és klára 2017.03.11 17:19:23
@ipartelep: "A blogposzt egyszerűen félrevezető. Meg pongyola is. Elmagyarázom, hogy miért az.
Az az állítás, hogy a nők átlagosan kevesebbet keresnek mint a férfiak (világszerte), igaz, csakhogy van neki egy kézenfekvő oka: az, hogy a férfiak általában olyan munkakörökben vannak, amelyekben magasabb a kereset. A bármilyen ágazati vezetők (felső vezetők pláne) túlnyomó többsége férfi. Az ő mértéktelenül magas keresetük már önmagában is megnyomja a statisztikát. "

kösz, hogy elmagyaráztad. a mediánt (lásd blogposzt) ugyan mennyivel "nyomja meg" párezer felsővezető?
Saccoljátok meg mi a legrövidebb házasságkötés magyar rekordja! Van úgy, hogy nincs idő tökölni… Nagyon ritkán adtam össze párokat hagyományos módon. Egyszerűen nem voltam rá alkalmas. Celebráltam esküvőt vízben, medencében, farmerben, túra, és még disznótoros közben is, de volt egy amely a…..
tibor és klára 2017.03.05 16:23:59
medicslife Miért telt be a pohár! 2017.03.04 00:59:29
Orvostanhallgató voltam Szegeden. Azért írom meg, melyik városban, mert a postokból úgyis egyértelmű lesz előbb utóbb. És ebben az írásban, arról lesz szó, miért telt be a pohár.   Ehhez előbb az alapokat el kell mondanom az orvosképzésről. 1922 óta 6 éves osztatlan képzés. Ez azt jelenti, hogy nem…..