Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trouger

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bűvész blog Adás-vétel, csere 2008.09.20 07:00:00
Abbahagytad a színpadi bűvészetet és van a szekrényben egy csomó kelléked, amit nem használsz? Több példányban van meg egy könyved? Vagy éppen régóta keresel valamit amit már nem is gyártanak?A bal oldalon egy 1927-es reklámot láthattok az akkori idők rangos szakmai lapjából -…..
trouger 2013.07.23 14:28:18
@Simák Karesz: Nem szeretnélek elkeseríteni, de a haunted az nem vadászott, hanem szellemjárta....
Run Morro bűvész csütörtöki Ferrari-eltüntetés "egyik lehetséges" metódusának elárulása kapcsán ismét előtérbe került a bűvésztrükkök nyilvános leleplezésének kérdése.  A vélemények nagyjából egybevágnak: Bűvészblog Facebook csoportjában egybehangzóan…..
Mivel vége a selejtezőknek, így már biztos, hogy egy bűvész - Galambos Fecó került be a Csillag Születikbe. Viszont ma este volt valaki, aki miatt kicsit pironkodhat a szakma, mint ahogyan - szerencsére röviden - az adásban is látható volt és a mai blikk is írt róla...
trouger 2009.10.24 22:19:37
Sokan érdeklődnek, milyen lehetőségek vannak bűvészetet tanulni. Korábban írtam már egy bejegyzést a magántanárokról, könyvekről és egyéb lehetőségekről. Ki gondolná azonban, hogy a bűvészet tudományát középiskolai szinten is lehet oktatni, hasonló feltételekkel, mint a…..
Ha egy bűvész csak meghallja a kínai karikák kifejezést, máris a hideg futkos a hátán, mert tudja, hogy öt perc tömény unalom következik - ugyanis ez az a trükk, amit még az is rengetegszer látott, aki sosem csinálta. Most azonban valami új következik: a világ egyik…..
Bűvész blog Köszönet! 2009.08.04 07:40:00
Kedves barátok, kollegák, bűvészetért rajongók!Tegnap hajnalban értem haza Pekingből. Mondanom sem kell, hogy örömöm még mindig hihetetlen nagy. A világbajnoki cím megszerzése pályám eddigi csúcsa. Viszont szeretném ha mindenki tudná, hogy a bűvészet nem…..
A cikk címében található kérdést emailben tette fel nekem egy érdeklődő fiatal. Sokan mások is gyakran keresnek meg hasonló kérdésekkel: legtöbbször persze bűvész világbajnokok manipulációs műsorát, vagy valami nagyszabású illúziót akarnak néhány nap alatt megtanulni,…..
Kolossal a 4F-re való meghívása kapcsán a Borsban és a Mokkában is foglalkoztak, Balajti Péter írt róla cikket Buszjegy helyett kártyatrükkökkel utazik Kolos címmel. (Mondjuk azt nem nagyon értem, hogy miért kell az újságíróknak minden bűvészettel kapcsolatos cikkbe belekeverni…..
A Hoje Em Dia TV show vendége volt az Álarcos mágus, aki a DVD-jét ment promózni, amin egyszerű trükköket magyaráz el. Példaként meg is mutat a nézőknek egyet, de nagyon csúnyán beég vele. (A műsorvezető pontosan követi a "bűvész" hibás utasításait, akinek…..
A Hans Klokos illúziós rekord után most itt egy újabb világrekord - a 4 perc alatt bemutatott legtöbb trükké. A rekordot évekkel ezelőtt Paul Daniels állította fel, a the Napoleons nevű japán duó pedig tavaly beállította a rekordot. Az őrült japán duó a montreáli Just For…..
Az eredeti 90-es évek beli címmel “Magic’s Biggest Secrets Finally Revealed” október 6-átől hetente fog jelentkezni az Álarcos mágus névven nálunk is többször adott sorozat. Alább láthattok egy paródiát, amit Silly Billy (David Kaye) a neves gyerekbűvész csinált…..
A Magic Cafén 2002 óta minden hónapban meghívnak egy neves bűvészt, aki egy héten keresztül válaszol a tagok által feltett kérdésekre. Breiner Tamás javaslatára elindítom itt a blogon is ezt a sorozatot, és ha nem is minden hónapban, de időről időre itt is lehetőség lesz erre.…..
Bűvész blog A bűvészet hete 2008.07.17 17:00:00
A Society of American Magicians (SAM) minden évben megtartja a Bűvészet hetét. A rendezvény mindig azon a héten kerül megrendezésre, melybe beleesik Houdini (az SAM egykori elnökének) halálának évfordulója, vagyis október 31-e. Ezt a hetet szinte az összes…..
Bűvész blog MagicSports 2008.07.11 07:00:00
1991-ben Tim Ellis a színészek által használt improvizációs gyakorlatok mintájára kidolgozott egy különleges improvizáció és előadókészség fejlesztő "játékot" bűvészeknek. A különböző feladatok egy része valós életből merített helyzetekkel szembesít,…..
Eljött a hattyúdal ideje. Vége a műsornak és ezzel együtt az én írói karrieremnek is. Én is addig voltam érdekes, míg zajlott a verseny, ezek után bármit is írnék, nem nagyon olvasná senki, s ez teljesen jogos is, hisz én kérem-szépen csak egy bűvész vagyok, ki a témát…..
Célegyenesbe érkeztünk, a színvonal az elmúlt héthez képest esett, de nem számottevően, inkább egy másik tényező megjelenése ront a helyzeten, mégpedig az unalomé. Kezd kicsit sok lenni az orosz rulett típusú mutatvány, szinte minden adásban kettőt fedezhetünk fel belőle, ezt…..