Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magnetar

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca hatodik évadának ötödik részét. Ismét megpróbáljuk összefoglalni az eseményeket. Spoilerek a tovább mögött...
Magnetar 2016.05.25 16:34:28
Van egy elméletem és nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Régóta foglalkoztat, hogy az ezerarcú istent mintha egy egykor létező személyként emlegetnék. És általában az istenek kérdése is izgat, miért van ilyen sok és melyik az "igazi". A mostani epizód kapcsán végre összeállt egy elképzelés.

Tehát megtudtuk, hogy Bran képes visszamenni a múltba (ha kifejlődik a képesség, akkor miért ne mehetne akár több száz vagy ezer évet vissza), és képes a múltban is emberekbe wargolni, azaz több alakban megjelenni. = ezerarcú isten? Nem azt állítom, hogy feltétlenül Bran, hanem egy warg, akár a fában élő fickó aki most meghalt. (bár Bran elég kézenfekvő lenne)

Továbbá miért ne wargolhatott volna bele anno akár egy tűzálló targaryen emberbe, vagy sárkányba vagy így akár "túlélhetett" egy tüzet is. Így tűzistenként is megjelenhet, pláne ha figyelembe vesszük, hogy a tűzistennek a jövőből vannak jóslatai.

A vízbefúlt isten innen már csak egy lépés, róla nem sokat tudni, de ezzel a képességgel bármikor vízbefullafhat és visszatérhet. Szóval szerintem simán lehet, hogy a jövőben Bran fog azért visszajárni és wargolni a múltba, hogy megváltoztassa a jövőt. Lehet, hogy mindenki aki fontos meg fog halni (valar morghulis), és hogy ez megváltozzon mindenkinek követnie kell amit ő mond (valar dohareis). Emiatt én úgy vélem, hogy a whitewalkerek célja nem is westeros, hanem Bran elpusztítása.

Mit gondoltok erről?
Magnetar 2016.05.25 17:39:55
@danna113: szerintem azért kapott ekkorát, mert Hodor az egyk legközkedveltebb szereplője a sorozatnak, attól függetlenül, h mellékszereőlő

@nota19: igazad lehet, de a legelvontabb az, hogy valaki visszamegy a múltba és wargol. Ez pedig adott. Szerintem az már nem olyan elképzelhetetlen, hogy a múltbéli emberek istennek tekintenek valakire, aki bármilyen alakban meg tud jelenni és ismeri a jövőt.