Regisztráció Blogot indítok
Adatok
terhes nő

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
40+0 A második szülésem előtt összesen 11 alkalommal voltam a Perinatus Alapítványnál szülésfelkészítőn, a korábbi szülésfeldolgozóm folytatásaként. Nagyon sokat haladtunk, nagyon sok mindennel tudtunk dolgozni, és ezen a záró alkalmon, ami stilszerűen pont a terminus napjára esett, azt is…..
  3910 gramm, 57 cm, 2016. november 23, 17:30. Ezek a száraz adatok, nehéz belekezdeni a sztoriba. Szóval ott tartottunk, hogy egyeztettem a szülésznővel, hogy igyam meg délután 2-kor a bábakoktélt, hátha este fél nyolckor nem a ballont kell majd feltenni, hanem a gyereket ölelhetem. Este…..
“Nagyon sokat puhult a méhszáj múlt hét óta, egy ujjamat könnyedén át tudom fúrni, és akkor most átfúrok még egyet, ez lehet hogy fájni fog és vérzést is tapasztal majd” - mondta az orvos, de egyáltalán nem fájt és nem is véreztem. A dúla azt mondta, hogy ez nem feltétlenül rossz, nincs két egyforma…..
Gyerek bent, repülő fent még nem maradt, hahaha, nagyon vicces, nem? Nem. Pénteken elmentem a szülésbeindító masszázsra, amiről előzetesen azt hallottam, hogy nagyon jót fog tenni a testemnek és a lelkemnek egyaránt.  A lelki részét nem értettem elsőre, ugyanis nem volt világos, hogy a masszázshoz…..
Hány embertől hallottam azt, hogy jön a telihold, meg a szuperhold, meg a napkitörések, meg a havazás, aztán tessék: semmi. Pedig felmentünk a Normafára is (hepehupás utakon, ezt is ajánlják), hátha a szuperhold olyan dolog, amit a kislány szeretne megnézni saját szemeivel is, és szerda hajnalban is…..
Furcsa belegondolni, hogyan számolgattam a napokat, hogy végre csinálhassak egy terhességi tesztet, hogy mehessek végre az első ultrahangra, hogy teljen le a 12. hét, és lehessen már világgá kürtölni. Aztán eltelik 40 hét, eljön a szülés feltételezett napja, és nincs semmi. Hiába a pénteki…..
  Ez a mondat annyit jelent, ami ide le van írva: megvolt a harmadik ctg, pechemre a szülésznőm és az orvosom is pont szülesztett a Péterfyben, én meg ott ültem a Róbertben egy nagyon kedves, ám mégiscsak idegen nővel, amikor a sinus görbék megjelentek a gépen, én meg kérdeztem, hogy ezek mik? -…..
T-8 nap, úgyhogy az is lehet, hogy már ennek a bejegyzésnek sem érek a végére anélkül, hogy megszülnék. De a gyereknek egyelőre se híre, se hamva, és nem is utal rá semmilyen jel, hogy ki szeretne jönni. Éppen ellenkezőleg. MIvel a múltkori CTG-n olyan mélyen aludt, hogy alig lehetett…..
Merthogy összeházasodtunk, megvan az anyakönyvi kivonat, amit viszünk a kórházba, és így nem az én nevemet kapja majd, hanem az apjáét. Én az orromat adom neki sajnos. Az esküvő nagyon jó és eufórikus élmény volt, de ez egy terhesblog, úgyhogy csak annyit írok róla, ami őt érinti: nagyon jól…..
Sűrű hét van mögöttem, és a neheze még hátravan: szombaton lesz ugyanis az esküvőnk. Mindenképpen úgy akartam nekivágni a nagy napnak, hogy tudom, a kislánnyal minden rendben van, így előtte lévő péntekre volt időpontunk az orvoshoz. A szülőszobáig ez volt az utolsó találkozásunk a szülészorvossal,…..
Még soha sem csináltam videót a laptop kamerájával, és az első alkalom volt, hogy az iMovie-t egyáltalán megnyitottam a gépemen. Valamiért csak és kizárólag egy Radiohead és egy Florence and the Machine szám közül választhattam aláfestő zenének, amit a Youtube az első feltöltésnél jelzett, hogy nem…..
Amilyen sűrűek voltak az elmúlt hetek, állandóan orvoshoz, védőnőhöz, szülésfelkészítőre kellett menni, most nincs semmi, amit kicsit furcsállok is, hozzászoktam már, hogy hetente legalább egy orvoshoz vagy vérvételre el kell mennem. Hogy ne legyen hiányérzetem, a gyerek leendő gyerekorvosával…..
Kezdem a két legfontosabbal: beállt a tsh-m, és a szemész a tizes dioptria ellenére engedélyezte a természetes szülést. A többi csak apróság. Voltam megint vérvételen: a tsh beállt 1 és 2 közé, és a TPO is csökkent, úgyhogy mostmár a tudomány jelenlegi állása szerint is alkalmas vagyok a…..
Voltam megint védőnőnél, immáron negyedszerre, lelkendeztem is, hogy na mostantól aztán jöhet majd az anyasági támogatásom (kemény 64 ezer forint), hiszen annak az a feltétele, hogy legalább négy terhesgondozáson részt vegyek. Csakhogy kiderült, hogy ez is egy olyan terület, amit elvettek a…..
Nem is mi lettünk volna, ha nem késünk el. Igaziból még csak el sem késtünk, csak visszatérve a kismamaelbutuláshoz, valamilyen érthetetlen okokból úgy vettem fel a naptárba az eventet, hogy 10-kor kezdődik, miközben a nő megírta az emailben, hogy 9-kor vár minket. Ezt szerencsére reggel még…..
teRheSeS feed Jógázni járok! 2016.09.11 17:13:00
Ez nyilván túlzás, mert még csak kétszer voltam, meg egyszer pilatesezni is, de már vettem bérletet is. A kutatómunkát nem izgultam túl: “kismama jóga 13. kerület” keresésre ez volt az első találat, felhívtam őket, és este már az órán voltam. Este, mert az kifejezetten tetszik, hogy jó későn, este…..
Voltunk orvosnál, amit mindig nagyon szeretek, ha tehetném, állandóan ultrahangra járnék. Egyébként soha eszembe sem jutott, hogy 4D ultrahangot csináltassunk, valahogy az idegenekétől is írtózom, olyan űrlényszerűek rajta a gyerekek és egyébként is, valahogy fura érzés látni egy meg nem született…..
Nagyon vártam ezt a nyaralást, egyrészt mert a szigetes melókban sokkal jobban elfáradtam mint bármikor a korábbi években, másrészt pedig mindenki azzal traktált minket, hogy utazzatok sokat, mielőtt megszületik a gyerek, most vagytok utoljára kettesben. Az Őrségben töltött idő is nagyon fontos…..
Úgy voltam a Szigettel, hogy a Chemical Brothersre mindenképpen ki akartam menni, a Rihannát nagyon meg akartam nézni, és akkor úgy gondoltam, hogy a többi napot meglátom annak függvényében, hogyan bírom ezt a kettőt. A Chemical Brotherst megoldotta helyettem az élet: a szakadó eső olyan…..
Mármint a cukros részével semmi gond, de a TSH és az anti-TPO adataim sajnos nem lettek jók. Az egészet sikerült teljesen szarul szerveznem, azt gondoltam, hogy itthon jól feliszom magam, és szépen odasétálok a rendelőbe vizeletvizsgálatra. Ez kb. egy húszperces séta lett volna, amiről azt…..
A Róbertben külön ember van arra, hogy körbevezessen a kórházban, a honlapon van egy telefonszám, azon kell időpontot egyeztetni hétfőtől péntekig tíz és három között. Mi pont egy gigantikus viharra ébredtünk, és valamiért jó ötletnek gondoltuk, hogy gyalog menjünk, így a megázáson túl pluszban egy…..
  Lassan betöltöm a hatodik hónapot, de még mindig ott tartunk: 1. még mindig nem látszik rajtam, hogy terhes vagyok és 2. még mindig nincsenek klasszikus terhességi tüneteim. Fogmosáskor néha vérzett az ínyem, de erről pont olvastam a terheskönyvemben, hogy ez egy lehetséges tünet lehet, szóval…..
A lényeget megint ellőttem a címben, de voltunk nyaralni, úsztam természetes vízben és klóros medencében, ittam forralatlan kecsketejet, ezzel nem összefüggésben kilyukadt egy fogam, és igen, voltunk a havi kontrollon is az orvosnál. De kezdjünk mindent az elején. Nyaralni mentünk! Igazság szerint…..
Ha előszörre és másodszorra nem is, harmadszorra csak sikerült összehozni, hogy megnézzünk egy szülőszobát. Én gondolatban már teljesen ráhangolódtam arra, hogy az Istvánban fogok szülni, az egyetlen félelmem csak a többágyas szobák miatt van, és ott is csak azért, mert az Istvánban nem adhatod le a…..
Mármint túl vagyunk a félidőn, innentől kezdve kevesebb van hátra, mint ami már mögöttünk van, futás közben szoktam ezzel biztatni magam: mosmár hazafelé futok, minden lépéssel egyre közelebb vagyok a végéhez. Jó sok orvosnál jártam az elmúlt hetekben, úgyhogy végigmegyek rajtuk, de rögtön az elején…..