Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zughekker

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Zughekker! Ne haragudj, hogy megint hozzád fordulok és rabolom az idődet, de tanácsra lenne szükségem. Biztonsági okokból épp törölni akartam a myvipemet, de késő volt és csak az anya myvipjén keresztül tudtam belépni. Ekkor láttam hogy az adatlapomon a kedves ex adatokat…..
Zughekker 2008.10.07 08:26:06
Kedves VIC!

Mindig utáltam azokat a kommentekek, amiben valaki csak annyit ír, hogy baromság, de nem indokol. Én mégis válaszolok.

Tudok olyan esetről, amikor a csaj expasija többrendbeli magántitok-sértést [WiW, magánlevelezés, e-mail, stb.] és többrendbeli zaklatást követett el, ehhez képest ahelyett, hogy a rendőrök gumibottal a seggébe vitték volna be fél évre a csávót "bizonyíték hiányában" az ügy elévült! Azaz ebben az országban vannak olyan atrocitások, ami ellen az ember csak önmaga léphet fel, az igazságszolgáltatásra nem lehet számítani.

A javaslatot esetspecifikusan írtam meg, nyilván más lenne a javaslat, ha a pasas egy téglagyári melós lenne, de most személyiségpszichológiai apróságokba nem mennék bele.

A javasolt forgatókönyveim a visszajelzések szerint beváltak, ne írd, hogy nem értek hozzá, amikor nem is ismersz! Másrészt egy szintén radikális példával, a "kutyaharapást szőrével" jelenség alapján tudnám illusztrálni, hogy mit lehet tenni, amikor már semmi sem segít. Társadalmi konvenció szerint úgy általában elítéljük a családon belüli erőszakot. Pszichiáter szakorvos, terapeuta végzettséggel rendelkező ismerős mesélte, hogy abban az esetben, ha egy szülőnek rendszeresen elszáll az agya és üti a gyereket egy életre megoldhatja a problémát, ha a gyerek egyszer – de csak egyszer – megfelelő alkalommal visszaadja a pofont. Botrányosan hangzik ugye? Mégis jobb, mintha a terror évtizedeken keresztül folytatódna a családba tovább.

Szóval nem a levegőbe beszélek, de ha ki kellene még ezen túl emelnem a szakirodalomból néhány alapművet, ami az ilyen problémák menedzselését is igazolja, hármat emelnék ki.

Szociálpszichológia – E. R. Smith, D. M. Mackie, Osiris, 2004
Társas alapmotívumok – S. T. Fiske, Osiris, 2006
A társadalmi dominancia - J. Sidanius, F. Pratto, Osiris, 2005

[mielőtt valaki bedobná – nem az Osiris Kiadó beépített reklámembere vagyok, de a magyar nyelvű pszichós’ kötetek kiadásában eléggé piacvezetőek, mert a nemzetközi szakirodalom best of-ját hozzák és fordítják Magyarországon]
Zughekker Az NBH webMESTEREI 2008.09.02 23:56:00
Igen, ismét a rendkívül kompetens és bizalomébresztő Nemzetbiztonsági Hivatal! Aki nem gondolta volna, hogy az olyan vicces, felettébb dizájnos és update kormányzati portálok mellett, mint amilyen az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumé, a felettébb jól tájékozott,…..
Zughekker 2008.09.18 12:53:48
:-) pontosabban még mindig. Az árpád-sávos zászlóval bizonyos környezetben nincs semmi probléma, hiszen a magyar nemzet - bocs, inkább magyar történelem - egyik történelmi zászlaja, mint a mostani. Az más tészta, hogy sokan önkényesen kisajátítják, így a szimbólum eredeti jelentése ugyanúgy megváltozik, mint a horogkereszté, ami az ókorban több kultúrában is a szüntelen ciklikusság jele volt, több helyen fellelhető az ókori egyiptomi kultúrából fennmarad írásokban is.

Mielőtt valaki ismét politikát magyarázna bele ebbe a kommentbe, hozok egy történelemtől teljesen semleges példát. A "bombasztikus" kifejezést több százezren, még az újságírók közt is nagyon sokan úgy használják, mintha a jelentése "kirobbanó sikerű"; "átütő jelentőségű" lenne. Valójában ha valaki felcsap egy etimológiai szótárat, akkor láthatja, hogy ilyesmi jelentéshez a bombasztikus szóhoz semmi köze, eredetileg légiest jelent, az európai kultúrában valamiért arra asszociáltak, hogy a detonációhoz lehet valami köze, azért használják rosszul. Kérdem én: mit fog jelenteni a bombasztikus kifejezés mondjuk 20 év múlva, amikor már mindenki az új [téves] értelmezéssel használja? Az élő nyelv közel sem statikus, a használói alakítják, így lehet, hogy elfogadott jelentéssé fog válni az, amilyen értelmezésben most használják.

Félreérthetetlen nyelvet használnál? Beszélj latinul! :-) Most viccen kívül. Apánknak az angol-latin mix kurvára bejött, mert aki képben van azzal kapcsolatban, hogy miről beszél és magas szinten ismeri a latin nyelvet, tudja, hogy miről van szó, ugyanakkor mondjuk a jelenlévők közül fingot sem fognak érteni belőle, ha nem tartozik rájuk. (leszámítva mondjuk, ha a latin nyelv professzorai - de őket általában kiszúrjuk vagy eleve ismerjük)
Zughekker A Firefox 3 lelki világa 2008.07.12 16:18:00
Most már biztosan tudjuk, amit eddig csak sejtettünk. Mégpedig azt, hogy a szoftvereknek is van lelki világuk, ennek megfelelően ha problémájuk támad, összeomlanak és diagnosztizálni kell őket. Mivel kevesebb időnk van annál, mint hogy az új böngészőprogram forráskódjában…..
Zughekker 2008.09.18 12:38:51
Poetry!

Itt most a FF védelmére kelnék. Ha GPRS-t használsz, könnyen lehet, hogy minden, amit a böngésződ behúz, a szolgáltató által tömörített változatban jön le azért, hogy gyorsabb legyen és ha forgalomarányosan fizetsz, akkor kevesebbe kerüljön. Na már most konkrétan a Vodafone GPRS-nél például azzal nincs semmi probléma, hogy a képeket tömöríti, viszont olyankor is tömöríthet, amikor nagyon nem lenne szabad neki. Ilyen általában a titkosított csatornák [pl. SSL] adatfolyama, aminek a végére egy zagyvaság jön ki kliensoldalon, ha még tömörítve is volt. De például magának a blog.hu-nak a szerkesztőfelülete sem jön be a Vodafone HSDPA* alapértelmezett beállításaival, ezért ott kézzel kell megadni a normális működéshez az APN-t és a DNS-eket. Ezek pedig:

standardnet.vodafone.net

DNS1: 80.244.097.030

DNS2: 80.244.096.001

betárcsázó *99# az eredeti helyett.

*abban, hogy még a HSDPA forgalmát is tömöríti, az viszont már inkább a Vodafone sóhersége, hiszen erre fel kellene hívni a figyelmet legalább azoknál az ügyfeleknél, akiknek korlátlan netjük van, így a forgalom mellékes számukra. A Vodafone GPRS/HSDPA kézileg megadott beállításaival megtáltosodik, az automated beállítások pedig olyan rendellenességeket okozhatnak, aminek az okát csak sejteni lehet. De olvastam már olyanról is, hogy a böngésző a csatlakozás default beállítása miatt fagyott ki! Itt sem kizárt.
Társkeresős ismerőssel MSN-eztél? Felmerült benned a gyanú, hogy a másik vadakat hazudik a hollétével kapcsolatban MSN-en? Feltörték egy ismerősöd MSN-fiókját és más garázdálkodik a világ egyik legelterjedtebb instant üzenetküldő rendszerében az ismerősöd nevében? Mindegy,…..
Zughekker 2008.09.09 16:29:22
Honolulu!

Nem egyszerű megválaszolni a kérdést, mert nem vagyok képben azzal kapcsolatban, hogy mennyire vagy jártas az informatikában. Azért próbálkozok valami épkézláb válasszal:

1. ha az illető nem régen lépett ki, az operációs rendszer és az alkalmazás sajátosságaiból adódóan a kapcsolat a két gép között még hosszú percekig, extrém esetben sokkal tovább is fennmaradhat
2. ha a beszélgetés jóval korábban történt, akkor érdemes a router/IDS/FW logját megnézni egybevetve ezt a beszélgetés idejével
3. egy félreértést mindenképp szeretnék elhárítani: az IP-címek többsége nyilván dinamikus, azaz a szolgáltató egy bizonyos tartományból osztogatja őket kívülálló számára véletlenszerűen. Azaz a
www.ripe.net –en beírva [Európa esetén] egy talált IP-címet csak azt lehet megnézni, hogy a cím melyik internetszolgáltatóhoz vagy intézményhez tartozik, azt, hogy melyik előfizetőhöz tartozott az adott időpontban, nyilván nem. [hacsak nem kened meg a szolgáltató egy, állását kockáztató, kellően korrupt adminját, ami erősen kontraindikált]

Néhány megjegyzést azért még böknék ide. Amikor a cikket megírtam, nem tudtam, hogy az érdeklődés ekkora lesz rá, fórumokon idézték, néhány óra alatt több ezren olvasták és sokaknak segített. A cikk messze nem hibátlan, igazából ma már máshogy írnám meg. Egy szó, mint száz, azoknak az olvasóknak, akiknek van rálátásuk a dologra, a fikázást helyett írhatnának a másik olvasónak olyat, amiben választ próbálnak adni a másiknak.

Azaz minden kommunikáció, így az IP-k is loggolhatóak időben a végtelenségig visszamenőleg, ez a mai gépek esetén már nem jelent többletterhelést. Csak erre előre gondolni kell. Tipp: www.wireshark.org/ - ha nem értesz hozzá, totál káosz, ha egy informatikában jártasabb ismerősöd segítségét kéred, aranybánya egy otthoni gép esetén is.
Subba Nem raklak fel az internetre! 2008.08.13 12:27:00
Milyen retek az élet, hát micsoda embereket sorsol már egymás útjába? A työtyögő ügyfeles és a lazázó gumiműhelyes kellemes beszélgetését hallgathatjátok meg ITT (köszi Andrásnak a hanganyagot, Asci-nak a tárhelyet). Szegény fickó tényleg úgy viselkedik mint egy eltúlzott…..
Nem ígérjük nektek, hogy ez lesz a Vezérgecik rovatban az utolsó piti információs visszaélés, amiről számot adunk, de az elmúlt néhány napban nem futotta többre, ha vezérgeci-vadászatról van szó. (A vizsgaidőszak kezdetével vizsgázunk, vizsgáztatunk, emellett még ellátjuk…..
Zughekker 2008.07.16 23:58:49
Agyaltam rajta, hogy reagáljak vagy sem az itteni kommentekre. A ZHB nem politizál és nem is fog, az más kérdés, hogy politikát belemagyarázni mindenbe bele lehet, szívtam is már emiatt, 1-2 máshol megjelent SZOCIÁLPSZICHOLÓGIAI témájú cikkem miatt.

Egy kurva szóval sem írtuk, hogy bocsánatos bűn lenne, amit Veres János tett, de szándékosan nem tettük hozzá, hogy egy ilyen eset nyilvánosságra kerülése után repülnie kellett volna, ahogy a mostani kormánynak a kemény maggal együtt. (provokáltátok, most politizáltam)

Na most azzal a kommentezővel nem tudok mit kezdeni, aki csak annyit ír, hogy a blog szar, ahogy azzal a kommentezővel sem, aki azon az állásponton van, hogy mellékes, hogy egy információt milyen úton szerez meg valaki. Akinek a morális értékrendje ilyen szinten van, annak ez az egész blog kínszenvedés lenne, ha kötelező lenne olvasni.

giurtsani_feRóka kommentjére reagálva: én is tudom, hogy nagyjából kikből áll és hogyan működik MUOSZ, ez elmúlt néhány év döntéseiből adódóan ott is a garnitúrának legalább a felét ki kellene dobni, mint szart a palánkon, mert egyszerűen kizárt, hogy objektív döntéseket tudjanak hozni egyes tagok. Viszont az Etikai kódexet, ami csak ajánlás, ne vessük már el csak azért, mert a MÚOSZ "hőskölteménye".

"Oknyomozó újságírók nemzetközileg is bevett módszereit alkalmazza a Hir tv" - tudnál rá mondani akár egyetlen egy konkrét példát hogy hol volt még hasonló???

A minap jutott tudomásomra egy minden tekintetben vérlázító eset, ami szerint egy közoktatási intézmény teljes adatforgalmát (!!) sniffeli, majd elemzi a tanári kar (persze a diákok tudta és beleegyezése nélkül) majd a nem tetsző infók alapján vonnak felelősségre és rúgnak ki diákokat.

Az első gondolatom az volt, hogy egy kamu körkép-interjút kérek az iskolavezetéstől, ahol az informatika tanárokhoz is becéloztam volna olyan kérdéseket, ami kapcsán a saját pici szájukkal mondják el a tényeket. Aztán rögtön eszembe jutott, hogy ha ez az elemzés a netre kerülne, országos botrány is lehetne. Viszont ha az iskola perelne, a nyomozáskor kiderülne, hogy ki csinálta az interjút, azaz ki tette erre a blogra az anyagot, hiszen az interjút a saját nevemben kérném.

Aztán kaptam a mobilom és azonnal felhívtam egy jogász ismerőst, hogy milyen jogkövetkezményei vannak annak, ha kamu névvel megyek be interjút kérni, persze nyilván egy mondvacsinált téma ürügyén és így nyerem ki az információt. Azonnal lebeszélt, ugyanis a Btk. faszomtudja hanyadik paragrafusa szerint ez csalás, így egy kurva jó téma úszott el. Ha az illető iskola érintett tanárairól a gatyát is leperelnék, minden bizonnyal precedens értékű lenne a magyar jogtörténetben még akkor is, ha a magyar polgárjog nem precedensjog. Más módszer viszont egyszerűen nincs mindennek a tálalására, a diák meg nem fog beballagni a rendőrségre, hogy feljelentse a saját iskoláját.

puszi mindenkinek
Zughekker - tudjátok, egy minden hájjal megkent, kizsákmányoló, országelnyomó SzaDeSz-propagandista zsidó :-)
Az imént kivesézendő visszaélésre nem olvasói levél, hanem egy meleg ismerősöm hívta fel a figyelmet. iWiW és megint csak iWiW. Eheti vezérgecink a Tolerancia Magazin. Ha bő 5-6 évvel ezelőtt valakinek felajánlották volna, hogy regisztrálhat egy olyan oldalra, ahol akárki…..
Zughekker 2008.04.27 19:35:02
1. Melyik résszel nem vagyunk megelégedve? Konkrétan az első felével. Nem csak mi ütköztünk meg a cikken ismerve magyar internetezési morált. Hogy mást ne mondjuk példaként, szinte mindenki jogosnak véli meghackelni a expasiját csak azért, mert őt is meghackelték anélkül, hogy ez a többségben egyáltalán visszatetszést váltana ki nemhogy elítélné! De akkor - már bocs - ezek szerint az egész cikket nem értetted, olvasd el ismét!

2. Hugom a leszbi netkurva - a "Zughekker" név egyszerűen csak jól hangzik, nem találtunk jobbat, természetesen tőlünk senki nem hackel senkit, azért dolgozunk, hogy más se tegye. Az, hogy leszbi lenne szintén csak egy amolyan PR-fogás, ahogyan a "Netkurva" is. Köszönjük, h felhívtátok a figyelmünket a lap ezen gyermekbetegségeire, az Olvasók többsége viszont a lényeget figyeli a blogban. Lehet, hogy a névválasztás elhibázott, ezzel kapcsolatban ma fogom felhívni a grafikusunkat, aki a fejlécet át tudja szerkeszteni (ui. nem mi csináltuk, lecserélni pedig csak úgy nem lehet, mert egy teljesen statikus elem).

3. A meleg kisebbséggel semmi bajunk sincs, egyszerűen csak kispolgári prűd hülyeség lenne meleget írni buzi helyett, amikor a többség ezt a kifejezést használja. Most jön a meglepi!!! Egyik-másik szerkesztőknk is néha előfordult Budapest egy-egy jobb meleg szórakozóhelyén, ahol nem egyszer maga a műsorvezető is többször buzizott, szóval ezen rágódni nevetséges. Azért én megnézném azt, amikor felmászol Dömpi bácsi mellé a pódiumra és szépen megkéred, hogy buzi helyett használja már a meleg kifejezést! (Magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más tegye, nem tűröm el! (Cicero, ha jól emlékszem))

Vezérgeci: lehet, hogy tényleg erős, de figyelemfelkeltő.

4. Tartalom: ami felkerült, abból semmit sem veszünk le, amíg bírósági végzés nem kötelez rá. Ilyen alapon ugyanis az összes esettanulmányt le lehetne szedetni. Az, hogy a logótok felhasználása nem fair, jogilag igaz, gyakorlatilag viszont röhej, hiszen Ti magatok írtátok, hogy mindenki számára elérhető lapot készítetek, ami pedig kikerül a webre...

Ezen a blogon speciel olyan esetekben nem vagyunk toleránsak, amikor valakinek a hülyesége komoly potenciális kockázatot rejt. Na a Ti cikketek ilyen.

Haragról szó sincs, ahhoz nekünk sokkal több kell, de az a szint is elérhető (vö.
nemszeretem.blogspot.com/2008/04/sra-blint-jogtuds.html és a fölötte lévő cikk).

Viszont a kommentedben látok valami olyat, hogy mégiscsak beláttátok, hogy hibáztatok. Szóval még egyszer: mi nem szedünk le semmit, Ti döntsetek saját belátásotoknak megfelelően! Tegnap indítottunk egy kisebb kutatást, amiben a legnagyobb társkereső- és chat-rendszerek üzemeltetőit faggattuk e-mailen a visszaélési kísérletekről, felhasználói magatartásról, visszaélések esetén az igazságszolgáltatás együtt(nem)működéséről, stb. Ebből később lesz cikk, viszont nyugodtan átvehetitek.

1-2 napon belül megjelenik egy cikk az iWiW biztonságos használatáról (amiről valamilyen bűvös okból azt hiszitek, hogy mindenkinek evidens), aminek a megjelenéséről tájékoztatunk és szintén átvehetitek a forrás megjelölésével.
[törölt tartalom] A tartalmat jobbnak láttuk törölni, Apánk jól le is b*szott a közzététele miatt. Már a blog indulásának első napján :-(..