Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Új Nick

0 bejegyzést írt és 614 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Gazdálkodjunk okosan 2012.06.22 14:21:00
1. L. Simon László jelenleg 57 százalékos tulajdonosa és ügyvezetője a Simon és Simon Kft.-nek, részben e vállalkozásán keresztül, részben személyesen valamivel több mint 20 millió forintnyi állami és európai uniós támogatásban részesült 2011-ben. 2. Orbán Viktor…..
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
Hoppá! címmel már a boltokban az új Budapest Bár-lemez. A csapat a harmadik, instrumentális lemeze után most ismét vendégénekesekkel teli 22 dalt tett le az asztalra. A már szokványosnak mondható társaságba olyanok tartoznak bele, mint Kiss Tibor a Quimbyből, Lovasi András a…..
Új Nick 2011.05.18 18:23:19
Kedden tudtuk meg az LMP jóvoltából, hogy milyen két csodás szerződést kötött Budapest 2006-ban. Tartalmat és értéket tekintve olyan igazi ballib stílusúakat (=sok közpénz kb semmiért), de ezt nem egyedül csinálta az MSZP-SZDSZ koalíció. Erős a fideszes vonal a…..
Átlagos személygépkocsi-használat mellett Budapesten nincs gazdasági racionalitása az autó fenntartásának. Ennél ugyanis költségtakarékosabb a közösségi közlekedés, a kerékpár, szükség esetén a taxi vagy az autóbérlés igényeinkhez igazított mértéke.Magyarországon egy…..
Új Nick 2010.09.20 10:32:32
ad 1) Korszerű és kényelmes akartam lenni kábé fél évvel ezelőtt: gondoltam, felvetem, hogy a bécsi ügyfelünket felkereshetnénk vonattal (két kollégával mentem volna). A vonatjegy egy utasnál éppen pariban van az autó költségével. Két-három utasnál már totál ráfizetés. És akkor még nem számoltam 4 taxit (2 Bp, 2 Bécs) de a legrosszabb esetben is 2 taxit + 2 BKV-t.

ad 2) A város másik oldalára kell járnom, csúcsidőben oda-vissza. Gondoltam, korszerű leszek, és leteszem az autót. A lehetséges útvonalaim:
1) busz+metró+villamos+busz
2) busz+metró+villamos+nagy séta (másik útvonal, nem a busz kiváltása)
Amikor beértem a busszal és átmásztam az aluljárón a metróhoz, kábé ott tartottam időben, mint amikor autóval megérkezem.

Innentől én igazán nagy érdeklődéssel meghallgatom az összes ilyen érvelést, hogy a végén azt mondjam: BULLSHIT.

Véleményem szerint, a tömegközlekedést mindig pont azok használják, akiknek az adott állapotában elfogadható alternatíva.

Nálunk jelen állapotban ez kábé: nincs más lehetősége, nincs pénze autót fenntartani, nem kaphat jogosítványt, nem mer vezetni, mert ráér, mert kocsmázni akar stb.
Londonban: aki siet...

Tehát engem ne az interneten, matekpéldákkal akarjanak meggyőzni, ezt kérném. Racionálisnak tartom magam, és ha azt érzékelem, a szolgáltatás és annak ára összességében már jobb, mint autóval menni, át fogok ülni. Ott kellene meggyőzni, a szétaluljárózott városban, ahol nincsenek átmenő járatok és minden uticél 2-3 átszállás, és 4-6 lépcsőmászás. A lerobbant, alulméretezett járatokon. És a pénztárakban. Ilyen egyszerű.
Új Nick 2010.09.20 10:40:59
@zebraakcio:
a rendelettel kormányozással sokan próbálkoztak, legutóbb a komcsik. akkor sem működött. attól, mert egy rendszernek erőszakkal levágod egy még éppen működő részét, a rendszer még nem lesz egészségesebb. tényleg nem kell fejleszteni a tömegközlekedést, egyszerűbb lezárni minden utat betonbarrikáddal, vagy rendeleti úton. de ettől a gazdaság elég szarul fog muzsikálni, bár a bringások nyilván örülnek majd neki, ha minden második házban romkocsma lesz.
Bécs 340 vincellére évente összesen 400.000 órát tölt el munkával a 700 hektáron elterülő bécsi szőlőskertekben, mely minden téren jelentősen meghatározza a város kultúráját. Bécsben a jó bor és az aktuális dizájn elválaszthatatlan párost alkot, hiszen mindkettő komoly…..
Rengeteg szenvedélyes backdoor kommunikációs üzenetet inspirál a sárga irigység. Talán még soha nem láttam ennél plasztikusabb példát a jelenségre. A képet a Tumblren találtam, egyéb kommentár nélkül, ha olyan szerencsénk lenne, hogy valaki olvassa a Homárt a házból, írja…..
comment:com Minden jót, Mónika! 2010.08.27 15:41:00
A médiahatóság üzent Mónikának. A pár hete alakult NMHH egyik első sajtóközleményében minden jót kíván a banki pénztárosnak álcázott magyar Jerry Springernek. Persze gúnyosan, kárörvendő félmosollyal. Minden jót, Mónika! Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és…..
Új Nick 2010.08.27 17:15:22
@Transylvanianmixedgrill:

"és csapj oda, ahol fideszes üzletet rontó komcsikat látsz népnemzetiek helyett."

a Mónika komcsi volt meg a Joshi Barat? Na, ma is megtudtam valamit
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
Belsőség Rendszámot a bringára! 2010.08.11 10:45:54
Miből derül, hogy kié a szajré? Meg ki jött nekem? És ki fog kártalanítani? Ki ütötte el a babakocsis feleségemet? Hát a rendszám! Vélemények az azonos című írásunkról...
Új Nick 2010.08.11 15:48:50
@Sir Kommentor: ez az állítás maximum az utak nyomvonalára igaz. Nem gondolod komolyan, hogy azokon az utakon közlekedünk, amik lovaskocsiknak készültek....
Új Nick 2010.08.11 15:56:52
Csak üzemanyagból várható JÖVEDÉKI ADÓ bevétel (tehát nem ÁFA): 540 milliárd Ft, az összes jövedéki adó bevétel 60%-a.

www.parlament.hu/irom38/10554/adatok/fejezetek/42.pdf

Regisztrációs adóból várt bevételek: 40 md Ft

Összehasonlításul:
Társasági adóból várt bevételek: 610 md Ft.

EVA-ból várt bevételek: 184 mrd Ft.
Új Nick 2010.08.11 16:00:19
@Új Nick: bocsánat, a kedvezmények levonása utáni várható társasági adó bevétel: 544 md Ft.
A Kispál és a Borz búcsúkoncertje nem véletlenül mozgatja meg a közvéleményt: aki szereti, aki nem, elismeri, hogy egy kultikus zenekar búcsúzik, amely nagy hatással volt a magyar könnyűzene több, mint másfél évtizedére. Volt olyan ismert, mint az Illés vagy az Omega, tinilányok…..
Új Nick 2010.08.09 11:03:37
@volankombi: szerintem a kapcsolat ennél közelebbi, amint fent is írtam: nem mindegy, mi csapja pofán az embert 16 évesen. (engem a kispál csapott, mondjuk) ez lehet EMO is, meg Kárpátia is... és ami tapad...
Új Nick 2010.08.09 11:08:29
@Új Nick:
@volankombi:

lehet, hogy már beszűkültem, de abbó a választékból még mindig a legjobbat választottam, engedelmeddel, és tényleg szar érzés az öregedés. és én sem értem UP rajongását a trash-punk-metálért, és nem bánom, hogy nem annál maradtam, de biztos az is jó. nem fogom elemezni a szövegeiket. főleg, hogy nem is értem :D
Új Nick 2010.08.09 11:49:50
@Nagypéter és a Görény: te a szerző vagy álnéven? 1 hozzászólás, mai reg?
Meg kell, hogy állapítsam, mindig van lejjebb. Persze a történetben szereplőhöz hasonló nyuggerek is megérik a pénzüket, Von Schwarz érthető módon ezesetben nem a piroson átsétálás miatt akadt ki és írt levelet. Múlt szombat 13:00 körül nyugodtan sétálgatok a Teréz krt-on,…..
Ha az út szélén egy robogó van eldöntve letámasztva, mellette pedig a fűben fekszik a gazdája, akkor normális esetben gyanúsnak kellene lennie, hogy minden oké-e vele. Abdul elmondása szerint viszont az autósok rá se hederítettek, ha mégis, akkor a bámészkodáson kívül mást nem…..
A magyar miniszterelnök a német konzervatív újságnak nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy kettős állampolgárság mindenütt létezik a Kárpát-medencében. "Ha egy szlovák, aki Magyarországon él, szlovák állampolgárságot akart, semmi nem állt az útjába" - utalt rá a…..
Új Nick 2010.07.26 10:01:19
@greybull:
"(a protestantizmus nem más, mint kereszténységbe oltott judaizmus)"
Hülye vagy! Szegény Hegedűs Lóránt tudja már ezt? Valaki szóljon neki! A protestantizmus segítette a nemzeti kultúrák erősödését! Anyanyelvi misézés, lefordított biblia, sokkal erősebb közösségi kapcsolatok, stb. Ha a protestánsok nem helyeztek volna nyomást a katolikus egyházra, még mindig latinul miséznének! Na az aztán kozmopolita és nemzetek fölötti! Mint az egész kath. egyház is. A protestánsok megjelenése előtt pont le sem tojták éppen melyik országban vannak, nyomták a latint az elittel, a helóták meg adózhattak nekik anyanyelven.

Ostoba műveletlen barom.
Új Nick 2010.07.26 16:39:39
@Fedor: Ez így van. Eddig nem volt olyan lehetőség, hogy állampolgárságért folyamodjon, aki nem élt életvitelszerűen Magyarországon. Nem értem, hol itt a csúsztatás. Nem volt rá lehetőség. Magát a kérelmet is csak Magyarországon lehetett benyújtani, mert aki itt él, annak, nyilván, ez a kézenfekvő. Nem is értem, miről beszélsz :)
Közszolgálati jellegű bejegyzés következik. A főszereplő egy nagy szálloda és egy nagy bank, a mellékszereplő egy régi barátom, aki másfél éve lépett be a szobalány-iparba. A világ egyik legnagyobb szállodalánca (amit a Bárányok hallgatnak kórházigatgatója után…..
Új Nick 2010.07.20 12:51:33
@Oregon (TM):
@index-cenzura.biz:

Azért a kapitalizmusnak vannak más attribútumai is. Én pl szívesen feljelenteném a mutyizó szállodaigazgatót a Chilton (gondolom részvényesekből álló) tulajdonosai, vagy OTTANI menedzsmentje felé. Ti. a kapitalizmus lényege az, hogy a tőke tulajdonosának a hasznát maximalizálja. És ha Mo.-n ennyiért lehet takarítót találni, felmerül a kérdés, miért nem a szálloda alkalmazza. És milyen szempontok szerint választódik ki egy frissen alakult cég a munkára.

És még sok más kérdés is felmerül. És a tulajdonos SOKKAL idegesebb állatfajta, mint a munkaügy ellenőr. Megnézném, hogy az éltecsászára magyar yuppie kistáska hogyan magyarázza a bizonyítványt a 93. emeleten.

Szóval, ilyen esetben:
- nem a magyar hatóságokhoz fordulni, mert azok le vannak fizetve
- nem magyar postot írni, mert a magyar kommentelők tényleg Stockholm-szindrómások, és annak örülnek ha találnak egy náluk is szerencsétlenebbet, akibe beletörölhetik a szart, ami fenrtről ömlik rájuk

hanem:
- angol blogpsotok,
- minősítések, sztorik, kommentek a szállodáról utazási portálokra, sűrűn
- postok a Chilton tőzsdei, befektetői fórumaira, fair trade fórumokra

atán vagy kibasszák a menedzsmentet vagy nem, de az biztos.
w A világi hatalom 2010.07.19 04:50:00
Ideje van a sírásnak, és ideje a nevetésnek. Lesz mindkettőből elég, a nemzeti ügyek kormánya eddig eddig főleg a röhögést tekintette nemzeti ügynek, de most ráálltak megint a tragédiára. Addig jó nekünk ugyanis, amíg Magyarország a kis színesek közé, a napilol rovatba…..
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..
Új Nick 2010.07.15 00:20:01
@Akibújt: Hát ne féltsék. Éljenek úgy, hogy ne akarjon félrek.ni. Ha meg mégis, akkor nincs rajta mit félteni...

@kako_j: persze ez jó duma, de egy elvált nő sosem fog újból férjhez menni, magát meg nem tudja eltartani, mert ki van zárva az oktatásból, a munkából. Az apja meg inkább megöli a fiaival, semmint visszavegye. Ez különösen így van a szunnitáknál, a siíták már kifejezetten felvilágosultak mellettük gender kérdésekben. Szóval a legszarabb duma ez a válóok.

@kisgebe: ez tényleg marha hosszú lett, nem is olvsatam végig, bocs. De: amíg nem tudsz különbséget tenni, hogy valaki önként vagy kényszer hatására viselkedik úgy, a legjobb, ha a rosszabikat feltételezed és attól véded. Ti. ha lenne egy ilyen kiskapu, minden nő torkán ott lenne a kés, hogy mondja azt, önként és dalolva jár zsákkal a fején.
Új Nick 2010.07.15 00:20:01
@Akitlosz: korrekt. szerintem is így van. költözni lehet, de nem kötelező. ha valakinek ez nem fér bele az identitásába, maradjon otthon, vagy menjen haza: én sem akarok az Kuvaitban lakni, pedig az gazdagabb hely, mint ahol most lakom, ők se akarjanak idejönni csak azért, mert ez gazdagabb hely, ha nem hajlandók otthonhagyni a hülyeségeiket.
Tippeljétek meg, mennyi bort ivott naponta egy középkori dolgos parasztember, nos? Hát bizony annál is többet. Megkockáztatom, hogy ha mi ebben a cudar egészségtelen modern világban annyit tolnánk, tuti nem élnénk tovább, mint egy középkori…..
Új Nick 2010.07.14 17:02:42
w Caligula a lovát ugratja 2010.06.25 05:30:00
Az keveseket érdekel, hogy az Alkotmánybíróságba vagy az Állami Számvevőszék élére pártlelkű droidok kerülnek. Hogy mire jók ezek a szervek, eleve nem sokan értik, ezek csak távoli Audi-kulcsok. A köztársasági elnök, az már látványosabb szerep, annak ellenére, hogy arról…..
Új Nick 2010.06.25 16:59:46
Ez egy ilyen rendszer, így tákolták össze 20 évvel ezelőtt atok, akik már személyesen is kikoptak. Anno azért volt parlamenti az elnökválasztás, hogy nehogy az MSzMP jelöltje, nevezett Pozsgay legyen az elnök. Vagy Für Lajos, esetleg. Minden rendszerváltó országban így közvetlen a választás, de nálunk a népet túl hülyének tartották ehhez a fontos kérdéshez, jobbnak látták rózsadombi villák süppedős szőnyegű szalonjaiban lejátszani az ilyen fontos kérdéseket. Ugye SENKI nem gondolja a Szadeszről, az ex-MDF-ről, hogy a hosszútávú érdekeik helyett saját, rövidtávú érdekeik szerint cselekedtek akkor? Ilyet feltételezni is szenstégtörés, a "last man standing" demszki is utolsó lehelletéig szolgálja a városát, ugye.

Ez az intézmény most kerül a helyére, ezzel a döntéssel a Fidesz csak prezentálja, ami mindenki tudott csak senki sem mondott ki. Ezt a fingot nem a Fidesz fingta, csak nevén nevezi.
A mutyival odakerült Göcz az első négy évben öntudatra ébredt, Antallal szemben kontrpolitizált, furcsa módon 2004-ben eltűnt szilvesztertől szilveszterig. Később alkotmánysértőnek bizonyuló törvények sora ment át rajta.
Kár, hogy akkor még nem volt blog, mert a közismerten elfogluatlan blogger nyilván már akkor blogba öntötte volna ezeket a megfigyeléseket.

Sólyom volt az egyetlen komolyan vehető elnök, ő meg nem tetszett, mert beszólt. Pl. 2006-ban. Ő legalább zöld volt, legalább komolyan próbált venni egy szerepet, amit már a megalkotói is pont olyannak gondoltak, amivé Schmitt teszi.

A dolgok lassan a helyükre kerülnek. A 2/3 többség 2/3 többség lesz, az operettszerepbe pedig Rátonyi Róbert hiján másik bonvivánt kellett keresni. Azért vicces a törvények változtatásán (vö médiaalktomány) sípolni, mert a Fidesznek most is minden lehetősége meg van. És ezt az alkotányt, ezt a választási rendszert nem ők írták, ők csak felhajtottak a pályára.
Tisztelt Szerkesztő!   Egy olyan történetet szeretnék megosztani Önnel és a blog olvasóival, amely minden képzeletet felülmúl, és még egy olcsó filmvígjáték dramaturgjának sem jutna eszébe, mondván túl erőltetett. Különösen ajánlom annak a bizonyos közgazdász…..
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
Új Nick 2010.06.11 16:43:19
@Loidia: azért ha mondjuk súlyos zoxigénhiánnyal, és a rossz ellátás miatt maradandó agykárosodással érkezne a gyermek, akkor a férfi élete is el lenne kúrva, nem csak az anyáé. Árpi cikke szerintem az ésszerű kockázatokról, a kockázatok minimalizálásáról szól, és ilyen érvelést - hál istennek - nőktől is hallottam már, nem kell ehhez férfinak lenni.

Vicces ez a "te gyereked, tanuld meg tisztába tenni, de ne szólj bele hogy szülöm meg" hozzáállás, tessék már eldönteni, hogy akkor van-e közünk a gyerekhez vagy nincs... Mert ha nincs, akkor nincs, csak akkor megy az ember a kocsmába, és nem aggódik, lesz-e pénz különangolra meg ilyenek. Így is lehet, a'la Graves Aranygyapjú vagy Karinthy Kapillária.

Köszec.
Tudja-e Ön, miért írják sokszor így a gyászos nevet: Tria-non? A válasz egyszerű: mert így latinul pontosan azt jelenti: "három nem" (a tres tria "három" számnév semleges alakját értve, egyébként ilyen helyzetben azt is kell). Nyilvánvaló, hogy a "Nem! Nem! Soha!" jelszó éppen a név latin…..
Új Nick 2010.06.04 12:11:50
@Megfigyelo:

"A nem magyar lakosság a -- sajnos a kor mércéivel mérve valóban nagyon durva és erészakos -- magyar uralom megszúnését az igazság eljöveteleként élte meg, és ma is így tekint Trianonra. " >> nem tudom, mi volt a kor mércéje, erről talán az akkori íreket, baszkokat, bretonokat, korzikaiakat, LENGYELEKET! is meg kellene kérdezni. ELEVE azért volt ennyire színes az ország, mert a mindenkori kor mércéjével mérve (tehát nem abszolut értelemben, de az akkori európai viszonyok között) Magyarországon mind vallási mind etnikai értelemben elég nagy volt a türelem. Csak erről nem illik megemlékezni. Ez nem jelennti azt, hogy nem voltak problémák, de kíváncsi vagyok arra a mércére, amivel mérve a M Királyság területén élők vallási vagy etnikai alapon rosszabb helyzetben voltak, mint pl. az akkora már gyakorlatilag teljesen asszimilált kelta etnikumok Franciaországban. A nyugati nagyhatalmaknak egyszerűen túl erős volt ez a képződmény, és a maga módján akár stabilnak is tekinthető. Nem emlékszem szlovák szabadságharcosokra, egyszerűen az ölükbe hullott az egész. Arról nem is beszélve, hogy európa legnagyobb egységes piaca volt a Monarchia.

Ehhez semmi köze annak, hogy kivel hogyan viselkedtek a magyarok. Soha nem is volt. Akkor sem, azóta sem. Ha a nemzetek önrendelkezése valóban úgy működne, ahogyan Magyarországból kiszakították a nemzetisági államokat, akkor ma országa lenne a kurdoknak és az oszéteknek is. (a kurdoknak akkor ígértek is ilyet az angolok, pontosan azért, hogy a törököket gyengítsék - aztán azóta sem lett belőle semmi, pedig szemben a szlovákokkal, ők azért tevőlegesen is harcolnak ezért)
Új Nick 2010.06.04 13:48:40
@légycsapó: Jaaaa, kívülről persze az a lényeg, hogy csend legyen, de nem ez a szempont. A világ többi része ezen az országon kívül van. És nincs még egy olyan országa a világnak, ahol a saját népét megtagadó pártnak létjogosultsága lenne. A mintakép, a brit Munkáspárt előbb oszlatná fel magát, minthogy a patriotizmusát csak feleennyire feladja. Az az egy, nevében magyar párt jelen állapot szerint érzékenyebb a koszovói albánok jogaira, mint a saját népének a jogaira. Mert furcsa módon, az ő függetlenségüket támogatta.
Sokan vannak, akiket szinte sehogy sem lehet elvinni a géptől. Tavaly októberben Moszkvában kipróbáltak, hogy mennyire elszántak a legelszántabbak. A Counter Strike 1.6 két legjobb oroszországi csapatának rendeztek egy küzdelmet, ahol a szervezők némi figyelemelterelés bevetettek.…..
Szeretve tisztelt fővárosi vezetés!Oppardon, lehet ebből nem ismertek magatokra, nekifutok újra:Hé, parizerzabálók!Igen, ti, ott a Nokia dobozok mögött. Tudjuk, hogy Ingyen Csabi lázálmának számolgatása sok időtöket elrabolja. Azt is megértjük, hogy rátok szakadt az ég, mert…..