Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ildsisy

357 bejegyzést írt és 1563 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Változatlanul járok kelek Budapesten, utcákon, tereken, mint itt született pesti lakos. Változatlanul tetszenek dolgok és nem tetszenek. Tetszenek a felújított épületek, terek, parkok. De, amiért írok, amit mindig is írtam, a borzalmas kosz Budapest minden utcáin, terein. Ha én lehettem volna…..
Szevasztok! Van az a pénz! 2019.04.23 18:42:00
UPDATE! 2019. szeptember 9-től az Index címlapján régi-új nevén Blogketrec, tőle jobbra Blog.hu Címlap néven működik, ami korábban i2 volt. A névváltáson kívül minden maradt a régiben! Az i2 Blog.hu kézzel készült címlapjára rengeteg friss tartalomból válogatunk, néha előfordulhat, hogy a te…..
Szép napot! Rég jártam errefelé... Látom látogatják a blogom páran, ezért kicsit írok. Ami nekem nagyon tetszik, nemsokára rendezett lesz Budán, a II. kerületben, a Csalogány utcában az üres telek. Ami olyan mocsaras terület volt egy nyáron…..
 Egy évvel ezelőtt írtam ebben a blogban... Na, igen, már nem írogatok. Más lett minden errefelé, magamnak meg mit írogassak. Bár előbb megnéztem a blog statisztikáját, és nézegetnek kívülről a keresőkből, 10 en, 20 an vagy többen, időnként. Ezt a blogom törölni akartam mindenképpen. (úgy ahogy a…..
Budán, a második kerületben, a Csalogány u. és az Erőd u. sarkán úgy néz ki mégsem fog Lydl épülni. Tavaly még arról volt szó. Fel is ásták a nagy telket, régi kolostori (?) romok, maradványokat tártak fel a régészek, majd január végén elvonultak, és most májust fogunk írni. Előzőleg a régi…..
Idén, okt. 5-én írtam itt utoljára. Ma, december 15. Hó még nincs, hideg az van. 2015. febr.-i fotóm a Normafánál Összecsavarodik a szívem, hogy hanyagolom a blogírást, de lecsillapodtam vagy talán elfáradtam? Nem tudom. Emlékszem a "lázas" nappalokra, estékre mikor alig vártam, írhassak a…..
lakatlan épületek Belvárosban... 2016.10.05 08:50:35
Budapest, belváros... Vagyis: Borzadály ahogy itt ki néz minden! Már ősz van, és a bódé-tákolmány raktárnak néz ki, ahol székek, asztalok, tán még egy zongora van összesűrítve bent, gondolom, télre. De, itt kint: mennyire "csodálatos" látvány minden???!!!... Semmi szép érzéke nincs…..
Na, ugye!!! Én megmondtam! Én szóltam! Világos, hogy tisztaság kellene mindenhol!  http://index.hu/belfold/2016/08/11/egyre_tobb_a_patkany_budapesten/ Annyi munkanélküli van! Nem lehetett volna alkalmazni őket, hogy naponta, két naponta talán?... Nem lehetett volna, és nem lehetne fogni egy…..
NO COMMENT... Felesleges mindig izgatnom magam. Minden vasárnap reggelre, mint mindig, bulik után... (Bp., Erzsébet tér)  júl. 31. vasárnap reggel   Budapest szeretlek! Az ilyen vandálok: NEM! Más: Jó rozsdás a legtöbb kishajónak az alja. Idén még nem hajóztam... Bátor…..
Imádom a Malom-tó környékét! Az ódon épületekkel, magas kőfalakkal körülvett tó valami csodálatos! Ha Tapolcán élnék, tuti mindennap kicsit lemennék oda, sétálgatnék, ücsörögnék, nézelődnék és etetgetném a kacsákat, persze csak a nekik árusított eleséggel. :-) Azt olvastam, hogy itt fakadnak a…..
ildsisy 2016.07.09 08:26:21
Az elmúlt hetekben, elsősorban a Városligettel kapcsolatos események miatt az urbánus növényzet kérdése újra fókuszpontba került, ha kicsit cinikus lennék, mondhatnám, hogy legalább annyi haszna van az egész beépítősdinek, hogy beszélünk a témáról, fákról, növényzetről, azok fontosságáról. Merthogy…..
ildsisy 2016.07.09 08:19:43
Nyár van. Július. Minden szép zöld, a fák, a budai hegyek, de... Nagy "harc" folyik a zöld területekért, a fák megóvásáért, a friss levegőért, minden egyes új fejlesztéskor. Megérthető, tenni kell a tisztább levegőért, minél több zöld terület legyen a városban. Napokban  ismét a Normafánál…..
Tudtam, hogy egyszer bekövetkezik és a foghíjas kis telken felépítenek valamit. Már csak azért is vártam kíváncsian, hogy az ott lakók lakásaikat "belepi"-e majd az új épület fala, vagy meghagyják nekik a szabad kilátást, ami szép, vagy egy belső kertre fog e nézni az ablakaik. (bár ezt nem…..
Április 3.-a van, vasárnap. Csodás igazi tavasz! Sétálni mentem Budán a Várkert Bazár felé, ahol ma buli van, mivel két éves a Várkert... Már korán sokan voltak, lent is a színpadnál és fent is. Rengeteg gyerek, család, amerre a szem el látott. Különféle ingyenes foglalkozások, szórakozási…..
Budapest Azért, mert valaki úgy gondolja: szemetes-tároló az újonnan épített bármi, - a frissen átadott, felújított Batthyány térnél, most márciusban. azért, mert megszokta, otthon is gané a lakása, - mert beivott és kedve van szemetelni, azért, mert hajléktalan szegény, gondolja ő rendet…..
Szerintem játékos énem... :-) 2016.03.03 00:28:38
Gyerkőcömnek tegnap párolt káposztát készítettem a sült pipi mellé. A kicsavart káposzta után tálban maradt lé beindította a fantáziámat...Majd cseppentettem bele egy kis ecetet... aztán a mosogatóban engedtem bele egy kis vizet..Gyermekkorom óta"mindenben meglátom azt a valamit, ami aztán egy képpé…..
ildsisy 2016.03.10 09:15:06
:)
Szerintem Március 2016.03.05 22:32:40
Ez a hónap már a tavaszhoz tartozik, de inkább a tavasz hírnöke. Itt nálunk sajnos rengeteg esőt hozott a február, víz alatt áll a kertünk alja, és március első napjai sem bővelkedtek a napsugarakban. A kertben majdnem minden növényen friss, új, zöld hajtások vannak... de vajon mi lesz, ha jön egy…..
ildsisy 2016.03.10 08:39:37
Évek óta vitázom a családommal az étkezések közbeni, és azt követő azonnali víziváson. Sosem tudtam evés közben inni, de közvetlen utána sem, és nemrég egy professzort, majd egy belgyógyászt is hallottam erről nyilatkozni, hogy milyen helyesen cselekszem, még ha nem is volt ez tudatos nálam, most…..
Szerintem ilyen volt III. 2016.01.12 00:22:00
Hatalmas karácsonyfánk volt idén is, de most akkora, de akkora, hogy alig akart beférni, le kellett vágni a csúcsából. Ráadásul ezüstfenyő, ami 22.-én lett kivágva és ezért még február közepéig tuti nem fog hullani, hiába van a kandalló mellett. Imádom!!! Egész álló nap csak nézném, még itt is…..
ildsisy 2016.02.17 09:07:28
Valószínű, akik hűségesen olvasgatnak, kicsit csodálkoznak magukban, mi történt velem, hogy semmit nem írok már elég rég óta. Semmi izgalmas, semmi érdekes... Nem csak kisebb időhiány az oka, vagy kevesebb séta és nézelődés, pár "apróság" is közrejátszik: ritkán írok. De majd most. Lehet, hogy…..
2016. január van. Boldog Új Évet kívánok, mivel csak most találkozunk... Nincs semmi "hőbörgős" poszt, járom a várost ahogy lehet, ha nincs jég, ha süt a nap, és nincs nagyon hideg. Nem "hőbörgök", de nézek amerre járok, és fotózgatok. Mostanában csak ez... Budapest, a köd és a nap dominál a mai…..
November van, bolondos. Mármint az időjárás miatt. Hol 20 fok van, mint ma is, süt a nap, hol ködbe borul az ország, város, de azért próbálok fotózgatni újdonságokat. Ősz a Millenárison Egy-egy héten meglepetések vártak a Normafánál, és egy kisebb a…..
"Ha szeretnéd megváltoztatni a világot, akkor szeress egy férfit igazán. Válaszd ki azt, akinek a Lelke a tiédhez szól. Aki lát téged. Aki elég bátor ahhoz, hogy féljen. Fogadd el a kezét, és vezesd finoman házi tűzhelyed véréhez. Ahol érezheti a melegedet saját magán, hagyd…..
ildsisy 2015.11.10 12:41:44
Már amit én láttam hétvégi sétám közben. Volt mit nézni hétvégén Budapesten  Vasárnap, bontották a régi alagutat a Bem rakparton, ahol a villamos annyi évig "bujkált", ahol csikorogtak a régi sínek, és mintha a Vidámpark Barlangvasútján utaztam volna, az jutott ilyenkor…..
Évek óta szomorúan sétálok el a Normafa egykori büszkesége mellett. Az Olimpia Hotel több mint 10 éve rohad. E fotókat elnézve már nehéz elképzelni, hogy itt pezsgő élet folyt, és az Olimpia egykor népszerű sportolóink és színészeink kedvenc helye volt. Az Olimpia Hotel…..