Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kormos Rebeka

606 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TURIZMUS.COM MAGYAR KRÓNIKA TURISTAMAGAZIN SOKSZÍNŰVIDÉK24 JEGYESPÁROKNAK..
A kékfestő viseletek és a kék hímzett kötények bájos világába hívjuk vendégeinket egy időutazásra az ócsai Öregfaluba. Családi napunkon a kiskányok, kisfiúk is megtalálják a maguk elfoglaltságát, de a szülők, fiatal felnőttek számára is készülünk programokkal: nyomóducos zsebkendő…..
BELÉPŐJEGYEK BEJELENTKEZÉS CSOPORTOKNAK..
1560 óta az Ócsai Református Egyházközösség fenntartásában az műemlék Templom látogatható.Az Ócsai Református Műemlék Templom szépséges és igen jó állapotban lévő épülete tele van élettel. A erős hitélet mellett igen nagy létszámban érkeznek ide látogatók is. Az egyedülálló hangulatú és sok…..
Fotó:legifoto.com Archív felvétel A legfrissebb Az elmúlt pár évből   Linken is…..
Elő a Kajla Útlevelekkel! 2024-ben is érdemes a gyereknek a Kajla Útlevelüket magukkal hozniuk, mert fenntartónk a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és az Ócsai Református Műemlék Templom Alapítványa kedvezményeket bíztosít a tárlatokat meglátogató gyerekeknek. Kedvezmények Kajlával Ócsai…..
A Pro Mikológia Alapítvány alapfokú gombaismereti képzést indít 2024-ben is Ócsán, az Ócsai Tájházban. A 2024. március-október közti időszakban 10 elméleti előadás, valamint további terepgyakorlatok keretében ismerhetjük meg a leggyakoribb gombafajokat. A képzés oktatója Boros Lajos…..
Benedek Elek gyűjtése nyomán: Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, volt egyszer egy király, s annak egy csudaszép leánya. Ha ez a királykisasszony nevetett, rózsák hulltak a szájából, s ha lehúzta a cipellőjét, s mezítláb ment az úton, minden lépésére egy csengő arany termett. Nem is…..
A téli hónapokban szakmai és gyűjteményeink megóvásáért folyó munkákat végzünk, és új 2024-es programkínálaton dolgozunk. Decemberi programok: december 2. Madárgyűrűzés - családi programdecember 9. Luca napi készülődés mesével és gyertyamártással - családi délelőttdecember 9. Építsünk mézeskalács…..
Benedek Elek gondozásában: Forrás: Garay Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, volt egy szépséges szép királykisasszony. Ennek a királykisasszonynak nem volt sem apja, sem anyja, olyan árván állott ezen a világon, mint az útszéli fa. De nem volt elég szegénynek a szomorú árvasága, a…..
A Pompás Napok sorába illeszkednek a zöld jeles napok közé az Európai Madármegfigyelő Napok, amelyek változatos programokat ígérnek szeptembere utolsó és október első napjaira. Az őszi madárvonulás remek lehetőség az évszakváltás bemutatására, még a legkisebbek számára is.Mi ehhez kapcsoljuk a…..
Pompás Napok A hullócsillagok 2023.08.13 16:53:34
Kirgiz népmese:   A mai kirgizek ősei úgy tartották, hogy éjszaka leszálltakor a Kár nevű gonosz lélek jár vadászni. Megkeresi áldozatát és reátámad.Amidőn a gonosz lélek beköltözik egy emberbe, az könnyen enged különféle kísértéseknek és csábításoknak.Kár sugallja az embernek, hogy ne dolgozzék,…..
Pompás Napok Hét csillag 2023.08.13 16:07:23
Indiai mese: Egyszer volt, hol nem volt, valamikor régen rettenetes szárazság volt, annyira, hogy a folyók is kiapadtak. Nem volt egy cseppnyi víz sem, még a kutak mélyén sem. Fák és bolu-ok elszáradtak, és ezrével haltak szomjan az állatok. Élt ebben az országban egy kislány, akit Ushának…..
Háromszéki magyar népmeseForrás: magyarrahangolva.huVolt egyszer egy szegény ember. Annak nem volt semmije, csak egy gömböce a hijuban (a padláson). Egyszerfelküldi a szegény ember felesége a kisebbik leányát a hijuba, hogy vágja le a gömböcöt, mert meg akarja főzniebédre. Fel is megyen a leánka, de…..
Kóka Rozália meséje: Rajz: Sinkó Veronika, forrás: Fekete Sas KiadóÉlt egyszer két királyfi. Erőst-erőst jó testvérek voltak. Örökké együtt jártak. Egy nap elmentek vadászni egy rengeteg erdőbe. Hát, ahogy mentek, menegettek, űzték a vadakat, egyszer csak eltévedtek. Ahogy bolyongtak, keresték a…..
Pompás Napok Hajnalcsillag 2023.08.13 15:38:22
Majtényi Zoltán és Karádi Ilona szerkesztői munkája alapján: Élt egyszer valahol, hetedhét országon is túl, egy király. Volt annak a királynak egy fia, aki már ide s tova legénysorba jutott volt. „Elmegyek, s keresek feleséget magamnak" - gondolta a királyfi. El is indult világot látni, magához…..
Pompás Napok Az ezüsttobozok 2023.07.19 16:45:10
Dawn Casey nyomán: Forrás: istockphoto.com Németország örökzöld erdeiben élt egyszer egy anya, egy apa és a hét gyerekük. Az apa a hegyekben dolgozott, ezüstöt bányászott, amely a föld mélyének rejtett üregeiben lapult. Egy kemény télen a férfi megbetegedett. Ágynak esett, annyi ereje se volt,…..
Pompás Napok Csipkerózsika 2023.07.18 19:14:41
Grimm testvérek nyomán: Illusztráció: Kormos Rebeka Élt egyszer réges-régen egy király meg egy királyné; szerették egymást, népük is szerette őket; gond, baj, betegség sosem szakadt rájuk; de hiába volt meg mindenük, hiába termett nekik hét határ, hiába álltak válogatott paripák az istállójukban,…..
T. Aszódi Éva gyűjtéséből: Volt egyszer egy egérkisasszony, olyan szép, olyan aranyos jószág, hogy megcsodálta, aki látta. Egérkisasszony apja-anyja büszke is volt a lányára, s maguk között így beszéltek: - Nem akármilyen egérke a mi lányunk! Ha férjhez adjuk, nem akárkihez adjuk, az lesz a…..
Dihenné Rucz Erika, Pompás Mesés Nagykövet és az ELMEsék facebook oldal szerkeszője.A mesés munkája óvónőként meghatározza a mindennapokat, és ez a nyári ügyeletben is sok mesés élmény ad a gondjai bízott gyerekeknek. A békési Csillagfürt Református Óvoda egyike a Pompás Mesés Intézmények országos…..
Pompás Napok A két tündér 2023.07.11 19:18:08
Bukovinai, székely népmese Sebestyén Ádám gyűjtéséből: Mesekellék.hu Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, még az Óperenciás-tengeren is túl, volt egyszer két tündér. Megegyeztek, hogy elmennek világot látni. Hát, ahogy mentek, beértek egy faluba. Esteledett, ezért bekéredztek egy házba.…..
Kovács Ágnes szerkesztésében: Forrás: csodakertesz.hu Egyszer volt, hol nem volt, volt egy öreg gazdaember. Annak az öreg gazdaembernek a kertjében volt egy körtefa, s azon a körtefán szép nagy körték termettek. A szomszédjának keskeny udvara volt, az istálló jó hátul volt, éppen a körtefa…..
2015-ben egy új kezdeményezés indult a sok világnap között: Legyen a népviseletnek is egy napja! Április 24-én megmutatjuk, hogy milyen gyönyörű viseleteink vannak idehaza és határainkon túl. Évről-évre egyre szélesebb körben csatlakoznak magánszemélyek és intézmények egyaránt. Az 2019-ben már…..
A Pompás Napok módszertana a népmesék és népi játékok mindennapi jelentőségét hangsúlyozza.Mára a módszertant országszerte  9 Pompás Mesés Óvoda és 19 Pompás Mesés Nagykövet vallja magáénak és alkalmazza teljes körűen. 2023. március 24-én egy remek szakmai napot követően az alapítók és több…..
  Bolondok napját – amelynek napja április 1. – évszázadok óta ünneplik a különböző kultúrák, bár ennek pontos eredete továbbra is rejtély. Az áprilisi bolondok napi hagyományai közé tartozik az álhírek vagy gyakorlatias viccek eljátszása másokon. Ne szaladjunk ennyire előre!A tavaszi kikelet…..