Regisztráció Blogot indítok
Adatok
syeszter

180 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Halloween egy anya szemén keresztül..
Sokan sokfélék vagyunk, de mindannyiunkban közös, hogy vágyunk arra, hogy alkossunk, létrehozzunk, valami maradandót. Kulcsár Emesének ez az életformájává vált. Szenvedélye, hogy a semmiből csináljon valamit. Sikerült neki, és nem is akár mit hozott létre, valamennyi szülő, de még az oktatási…..
Minden szülő megijed, amikor elhangzik egy szakember szájából, hogy a gyermekének figyelemzavara van. Hiszen jól tudjuk, hogy a figyelem a hatékony tanulási folyamat alapfeltétele. Az első sokk hatására megjelenik lelki szemeink előtt az a rémkép, hogy gyermekünk majd lemarad az iskolai…..
 A kálváriánk nem most kezdődött, az oviban kiütközött, hogy a nagyobbik kisfiunk nem minden helyzetben működik úgy, ahogy az életkorának megfelelő lenne. Felkutattam az ország legjobbjait a számára, hogy kapjunk valami támpontot, hogy mégis mi a gond, merre induljunk, van-e megoldás. Mert tudom, ha…..
Mit tehet ma egy pedagógus, ha nem akarja elhagyni a hivatását, de az állami rendszerből, úgy érzi, elege van? Egyáltalán van választási lehetősége? Van másik út? Vagy tényleg csak annyi maradt, hogy pályaelhagyóként keres magának olyan munkahelyet a munkaerőpiacon, ahol nem a minimálbérhez közelítő…..
Ünnepek. Közös családi étkezések, mindenféle finomság, előételek, főételek és desszertek végeláthatatlan sora. Megfogadod, hogy az idén nem fogod magad túlenni, mértéket tartasz, de ez valahogy mégis egy teljességgel lehetetlen küldetésnek tűnik...
Amióta gyerekeim vannak újra felfedeztem a mesék világát...
Ajándékba kaptam ezt az elképesztő könyvet, amire azt mondom, abszolút hiánypótló a mai magyar könyvpiacon a Derült égből terhesség, avagy egy kismama nem hétköznapi naplója...
Ebben az évben nem csak regényírók tekintetében nyitottam a magyar irodalom felé, hanem körülnéztem a magyar mesekönyvpiacon is. Bár talán ez az a terület, ahol mindenki elég sok magyar szerző könyvét ismeri és forgatja, azonban sokan leragadunk a klasszikus Bogyó és Babóca, Kipp-kopp, Boribon és…..
Energiaválság, dráguló üzemanyag, csak kapkodom a fejem a hírek hallatán. Olyan, mint ha minden a feje tetejére állt volna. De mi van valójában mindennek a hátterében? Mire számíthatunk a jövőben és van e egyáltalán megoldás ezekre a problémákra? Tehetek én bármit? Mucsi Sándor energetikai…..
Szeretek olvasni, de sokszor annyira zsúfoltak a napjaim, hogy nem merek neki állni egy regénynek, mert tudom, ha beszippant, akkor borul körülöttem minden és szétcsúszok a feladatok között. De, hogy ezekben az időszakokban se kelljen olvasási élmény nélkül maradnom, ilyenkor jöhetnek a…..
Itt a Reformáció ünnepe. Lehet erre méltóképpen készülni, és emlékezni? Idén nekem sikerült, és egy remek két részes regény segítetett ebben: Cs. Szabó Sándor: Luther című könyve...
 Sokan kérdezitek, hogy született meg A kegyelem érintése című regényem. Most elmesélem...
A sikeres életmódváltás nem annyira bonyolult és nehéz, mint amilyennek tűnik. Néhány dologgal azonban nem árt tisztában lennünk, ha komolyan szeretnénk tenni valamit magunkért, a testi-lelki egészségünkért. Ennek egyik kiindulópontja, ha az életmódreformra nem csupán mint fogyókúrára, hanem…..
A sikeres életmódváltás nem annyira bonyolult és nehéz, mint amilyennek tűnik. Néhány dologgal azonban nem árt tisztában lennünk, ha komolyan szeretnénk tenni valamit magunkért, a testi-lelki egészségünkért. Ennek egyik kiindulópontja, ha az életmódreformra nem csupán mint fogyókúrára, hanem…..
A legtöbb nőnek eljön az a pillanat az életében, amikor úgy érzi: ez így nem mehet tovább, változtatni kell. Már nem érzi jól magát a bőrében: zavarja, hogy már nem tudja hordani a kedvenc ruháit. Talán már egy teljesen más testet lát a tükörben, mint néhány évvel ez előtt. Egy gyermekáldás is…..
Sokszor vagyunk úgy, hogy csak egy kis apróságot keresünk, amivel meglephetjük, megörvendeztethetjük azokat, akiket szeretünk. Most ehhez hoztam ötleteket, segítséget...
A koronavírus után szinte kiéhezve nézegetjük a lehetőségeket, hova utazzunk a gyerekekkel a nyáron, ami kikapcsolódás felnőttnek és gyereknek egyaránt. Számomra a válasz egyértelmű volt: Irány az ŐRSÉG!..
Ismeritek a kortárs irodalmat? És az írókat? Eddig én sem ismertem, most kezdem felfedezni. ..
Eszti-téka Egy álom küszöbén 2021.05.05 14:16:51
Amikor elkezdtem blogot írni valamivel több mint négy évvel ezelőtt, még teljesen ismeretlen világ volt ez számomra. Semmi mást nem akartam, csak írni, leginkább kiírni magamból, ami belülről szétfeszít. Aztán idővel elkezdtem felfedezni a bloggerek világát. Bizony mert van ilyen. Bár elsőre egy…..
Vannak könyvek, amik elaltatnak, és este, ha elolvasunk belőle pár oldalt, hozzásegtíenek ahhoz, hogy leragadjon a szemünk, és könnyen elaludjunk. Azonban vannak könyvek, amik ébren tartanak. Akár egész éjszaka is, vagy ha mégis elalszol, az éjszaka közepén felébredsz, és muszáj tovább olvasnod,…..
Ma egyre kevesebben engedhetik meg maguknak azt, hogy hitel felvétel nélkül vágjanak bele a saját otthon megteremtésébe. Tudtad, hogy ha független hitelügyintéző bevonásával indulsz neki a hitel felvételnek, sokkal jobb ajánlatot kapsz, mintha az utcáról sétálsz be egy bankba?..
Te mennyire érzed összhangban önmagad a benned élő nővel? Ma egy olyan problémáról hoztam nektek posztot, amivel tudom, hogy sokan küzdünk, és nem biztos, hogy könnyen megtaláljuk belőle a kivezető utat. De megmutatom a megoldást is, ami Neked is segítséget adhat, ha nyitott vagy a változásra!..
Időm szűke miatt egyre kevesebb időm jut az olvasgatásra, azonban a Mindenütt jóóó blog azok közé tartozik, amit viszonylag gyakran meglátogatok...