Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tommybravo

8 bejegyzést írt és 1391 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Netflix új akciófilmjében Chris Hemsworth hullaszámlálója John Wick üzemmódba kapcsol...
tommybravo 2020.04.25 13:31:17
@Persevant: Egy hónapos ingyen időszak van, így nem teljesen értem, mi gátol.
Aki nem schengeni országba utazik Lisztferihegyről, egy ideje már megúszhatja a karámozást. Nem kell bokáig az esővízben gázolni, nem kell küzdeni a széllel, sem pedig ácsorogni a vizesblokk nélküli hodályban fél órán  át. Akkor ez már maga a csoda, nem? Hát, annyira nem. Volt szerencsénk már…..
tommybravo 2019.02.01 11:41:13
@Barkalot: Nem mintha nem lenne igazad, de ezt most a reptér sara.
1888. A befagyott Niagara-vízesés..
tommybravo 2019.01.14 14:09:42
@TCrown: Attól, hogy férfiak dolgoztak a bányában, a nők lehettek elnyomva. És attól, hogy a nők el voltak nyomva, a férfiak lehettek nyomorúságos helyzetben.
A komenizmus házmestertempóba oltott önkéntes rendőrségének eddigi non plus ultrája a kurucinfo volt, az az online, izé, termék, amiben az ő szellemiségüknek meg nem felelő, a csőrüket piszkáló, bögyükben benne levő, tyúkszemüket taposó újságírókat, közéleti személyeket, mindegykiket, ún.…..
tommybravo 2018.12.14 11:04:49
@Tájékozódj mielőtt elhiszed: Ki írt olyat, hogy a gyujtogatók okék?
"Nem volt hatékony a lakás-takarékpénztári megtakarítások támogatása"- címmel jött ki az MTI friss híre. Ez eddig rendben is lenne, ha az első mondatból nem derülne ki, hogy mindez a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2011-es tanulmánya szerint van így. Igen, 2018. októberében egy 2011-es tanulmányt…..
tommybravo 2018.10.19 08:52:29
@GyMasa:ez a blog a médiával foglalkozik, illetve mivel részben indexes újságírók magánblogja, arról ír, amiről akár. Ha az MTI hülye, akkor azzal foglalkoznak, ha akarnak, de semmiképp nem te írod nekik elő.
A saját magát piacvezető csatornacsoportként aposztrofáló TV2 a RAM Colosseumban jelentette be, hogy mi az, amivel az _eredeti_ őszt beindítják, mert ugye volt nekik egy _fake_ őszindításuk is, a szeptemberi, az emojikampányos, amivel sikerült elérniük, hogy a szeptemberi hétköznapokra tényleg csak…..
tommybravo 2018.09.24 22:28:25
@Indriq: Csak amelyiket te is ismered, a többi nem is lehet celeb.
  Ruby Rose 12 éves korában jött rá, hogy a csajokat szereti. Az ausztrál modellből lett színésznő, akit az Orange Is The New Black című Netflix-sorozatban vagy éppen a mozikban most futó Meg című filmben is láthatunk, soha nem csinált titkot szexuális orientációjából, mert hát minek is kellene…..
Egy Facebook-bejegyzés nyomán írtam meg szombaton feltételes módban, hogy a Digi Romániában kihajította a kínálatából a TV2-csoport három csatornáját, amit, mármint a csatornák eltűnését a helyi kommentelők is megerősítetek. Azt már nem, amit hozzátettem, azaz hogy a sportjogok elvesztése miatt…..
Rövid idő alatt kétszer is megszívatta az utasokat a Ryanair, akik Gran Canariára repültek Budapestről. Először állítólag a csomagszállító berendezés romlott el, és hagyta itt a csomagok javát a gép, másodszor bizonyosan túlsúly miatt pakolták le a bőröndök egy részét. A történtek után sok téves hír…..
tommybravo 2018.07.25 14:20:04
@saks: Hát, a rendszer láthatóan nem tudta kezelni a helyzetet, szóval van valami abban, amit mondasz. Vajon mi okozhatta, hogy korábban belefértek a limitbe, most meg kilógtak?
tommybravo 2018.07.25 14:22:54
@szepipiktor: A pilóták bérét és a kanári járat történetét összekapcsolták? A pilóták bérét a Ryanair lőtte ki a médiába, mert a pilótáik sztrájkolni készülnek. Ennek pedig a nyaralószezon közepén igenis van hírértéke Magyarországon (is).

Gyakorlatilag semmi köze a két történetnek egymáshoz.
tommybravo 2018.07.25 14:50:41
@csincsilla72: Tudj róla, hogy a felvihető csomagok mennyiségét és összsúlyát igenis korlátozzák.
Valóban durva, hogy két egymást követő Budapest-Gran Canaria járat is úgy indult el, hogy az utasok csomagjait szándékosan Ferihegyen hagyták. Miért? Röviden: mert a rossz szabályozás miatt megtehetik. Kicsit hosszabban: a maga szempontjából a Ryanair a kisebbik rosszat választotta. Ez egy heti…..
tommybravo 2018.07.24 16:22:18
@csincsilla72: Ne akarjuk az utasok nyakába varrni azt, hogy túlsúlyos volt a gép. Rajta van a repjegyeden, hogy mennyi csomagot vihetsz magaddal, ha 20 kilót vihetek, akkor az lehet akár 20 kiló föld is, utasként nem az én feladatom ilyen kérdésekkel foglalkozni. A repülő elé állni viszont tényleg nem megoldás, simán elvihette volna őket a rendőr.
tommybravo 2018.07.24 16:41:18
@csincsilla72: Valószínűleg pontosan az történik, amit írsz: átlagos értékekkel számoltak, pedig ez nem egy átlagos járat (nyaralójáratra az ember több csomagot visz, másrészt eltér a közönség egy hétfő hajnali London-Luton járat közönségétől); és ezen túl is nyilván ügyeskedtek a besorolással is, mivel az eddigi átlagok alapján az a besorolás is elég volt. A hiba a modelljükben volt, nem raktak bele elég szempontot, és nem volt a végén egy humanoid, aki jóváhagyáskor felfigyelt volna a kockázatra. Kapjanak meg minden pénzügyi jellegű büntetést, amit lehet, és terjedjen a rossz hírük, ami talán nagyobb büntetés. Bár, amilyen mélyen van a hírük, lehet, hogy már nincs hova süllyedni.
Természetesen Európa sosem volt csak keresztény kontinens, sőt maga az állítás és az egész kontextusa hajmeresztően primitív, habár szimptomatikus. Az utóbbi ezer évében sem volt keresztény, dominánsan talán, de fundamentálisan nem, kivált kizárólag nem. Annál sokkal több rétege van annak, ami a…..
tommybravo 2018.07.23 16:03:57
@dunántúli gyerek: Hány generáció után számítanak angolnak/franciának/svédnek? Vigyázz a válasszal, 100% fajmagyarból is igen kevés van.
tommybravo 2018.07.23 16:19:58
@dunántúli gyerek: Szeretem a tiszta vizet a pohárban. Ha rasszista vagy, legyél otthon rasszista a négy fal között.
tommybravo 2018.07.23 17:45:03
@tanBá: Vagy úgy is lehet, hogy "Parasztok, most játékelméleti, kombinatórikai és egyéb Nobel-díjas matematikai modellek alapján elmagyarázom, hogy miért jobb, ha nem ölitek meg egymást, vesztek el mástól, ami csak megtetszik, és egyébként sem viselkedtek állatként. Mihelyt ezt belátjátok, magatoktól is etikusan fogtok viselkedni, mégha nincs is senki, aki betartassa veletek a józan észen kívül, hogy nem mindig az erősebbnek van igaza."

Vagy: "Isten azt mondta, ne ölj, ne lopj, mert a világ végéig a pokolban fogsz szenvedni halálod után."
Húsz évvel ezelőtt működött egy remek étterem Badacsonyban. Szeremley Huba volt a ház gazdája, és a helynek annyira jó volt a híre, mint manapság a szemesi Kistücsöknek. A Szt. Orbán azonban többször is üzemeltetőt váltott, majd bezárt. Még szerencse, hogy Badacsony borászai, vendéglősei, termelői…..
Az angol reptereknek régóta rossz hírük van, teljesen megérdemelten. Nyilván lehet szerencsénk egy-egy flottul sikerült érkezéssel, vagy indulással, de gyakoribb, hogy sík ideg az utas, mire túljut valamelyik procedúrán. Az elmúlt hetekben volt szerencsénk újra a szenzációs London-közeli fapados…..
tommybravo 2018.06.25 17:43:28
@Androsz: Tudom, hogy verekedéskor oda ütünk, ahol fáj, de itt most az a helyzet, amikor a fogatlan edzőbá elmondja, hogy srácok, használjatok fogvédőt, ha rendesen akartok mosolyogni a csajokra. Ha érted.
tommybravo 2018.06.25 18:05:23
@Süsüke: Ki van írva, persze, okoska. Van Budapesten néhány kapu (talán az A1), aminél egy folyósó végén van 2 (vagy három, már nem emlékszem, mennyi) kapu is, a folyósó közepén pedig útlevélellenőrzés. Na, ebbe a sorba álltam be olyan fél órával a gép indulása előtt. Érted, addigra a nyakaszegett emberek már kilóméterekkel mögöttem voltak. Aztán az útlevél ellenőrzésen átjutva még olyan 10 métert kell megtenni, hogy kilépj a szabadba, ahonnan (az A1 kapunál) busz visz a géphez. Na, ez a busz húzott el a gép indulása előtt 10 perccel. Érthető, hogy a gép indulását írják rá a jegyedre és nem azt, amikor neked jelenésed van a wizzairnél? Végülis igen, sőt, fel is hívják rá a figyelmet. Hát, ezt én megtanultam, és most, ha valaki ezt olvassa, talán szintén megtanulja.
tommybravo 2018.06.26 12:36:42
@_e30st_: A "modellcsajra" egyáltalán nem haragudtam, csak egy meglepően szép lány volt. Egyébként meglepően kedves és türelmes is volt, ami külön érdem a hajnali időpontot figyelembe véve (ez a hétfő 6:00-ás járat volt). Ha a leírtak alapján úgy tűnt, hogy hülye picsának tartottam, akkor rosszul fejeztem ki magam, tőle elnézést kérek innen a távolból. Valóban nem fontos a külseje a történet szempontjából, csak néha szeretem magamat színesebben kifejezni, mint az alany-állítmány-tárgy-egy jelző-egy határozó egyszerűségű mondatok.

És valóban, én is kezdő voltam, ezért is írtam le a történetemet, hogy tanuljon belőle más, aki hozzám hasonlóan kezdő. Azóta jobban figyelek, különösen, ha ahhoz a bizonyos kapuhoz van kiírva a gépem.
A mai világban virágzik az albérlet piac, sokan akarnak kiadni és még többen kivenni. Sajnos ahol nagy tömeg, hiába minden igyekezet, megjelennek az átverők, azok akik a másik embert átverve akarnak haszonra szert tenni. Az albérlet kiadás és bérlés sajnos ideális táptalaj az átverésekhez könnyű…..
tommybravo 2018.06.14 10:19:45
@Gabiiiiii: Magánszemély kiadhatja számla nélkül is, és természetesen akkor is kell adózni. A poszt (szerintem) arról az esetről szól, ha a bérlő ragaszkodik a számlához, ÉS a bérbeadó beígérte azt.
tommybravo 2018.06.14 10:21:07
@gyozdlemagad: A magyar köznyelv a bérlő és albérlő kifejezéseket azonosnak kezeli.
tommybravo 2018.06.14 11:37:54
@gyozdlemagad: Igazad van, hogy egy ismeretterjesztő cikk felhívhatná erre a figyelmet, különösen ha az a célja, hogy a problémákat, félreértéseket megelőzze. Maga a cikk ennek tisztázása után mondhatná, hogy "innentől albérlet alatt a bérlést értjük, még ha jogilag mást is jelent", és ezzel nem zavarná meg a laikust sem a két kifejezéssel.
  Tekintve, hogy gyermekeim anyjával egy céges értekezleten ismerkedtem meg, nehéz volna a címbéli frázis mellett érvelnem. Persze, egyébként sem tenném, hiszen úgy hülyeség, ahogy van. A házasságok, párkapcsolatok jelentős hányada a közös munkahelyről startol. Kár volna ezt a kitűnő vadászmezőt…..
tommybravo 2018.06.11 15:13:57
@Haloperidol: Sok munkahelyi kapcsolatot láttam eddigi pályafutásom alatt, szakításokkal, esküvőkkel, de pert még egyet sem. Ha valaki nem vadbarom, akkor eléggé elhanyagolható az esélye, hogy bíróságon érjen véget az ügy.
A Czeglédy Csabáról több lejárató riportot készítő Tv2 Zuschlag Jánossal bizonyítaná igazát, írja a hvg.hu. A cikk szerint egy tárgyaláson elhangzott, hogy "egy, a Tényekben korábban elsötétítve bemutatott „tanú” gyakorlatilag Zuschlag magyar hangja volt, csak kvázi statisztaként ismertette a…..
tommybravo 2018.06.07 22:49:22
@Brigante: Én nem voltam abban az óvodában, de a Hírtv elment és megkérdezte az igazgatónőt. hirtv.hu/ahirtvhirei/csak-beton-es-fu-az-interneten-kert-a-gyerekeknek-jatekokat-az-ovono-2462355
Aki mostanában ült csúcsidőben a brit főváros földalattiján (ami néha földfeletti), az a cím láttán alighanem csodálkozva felhúzza a szemöldökét, hiszen sok mindent lehet állítani, de hogy a londoni metró kiürült volna, azt nem nagyon. De nem is erről van szó, hanem arról,…..
tommybravo 2018.05.30 15:49:18
@Éhesló: Te egy idióta vagy. Odáig eljutottál, hogy a cikk a londoni metróról szól?
tommybravo 2018.05.30 17:49:54
@Éhesló: Te egy szomorú ember lehetsz, sajnállak.
tommybravo 2018.05.31 10:02:34
@Éhesló: Szüntessük meg az iskolákat, rendőrséget, orvosi ellátást ott, ahol nem fizetnek adót? Én még egy gyereket sem láttam adót fizetni, miért én fizessem az iskoláját? Vezessük be a fizetős közoktatást (de legalább az egyetemeken), hiszen kinek érdeke, hogy diplomások (orvosok, tanárok, ügyvédek, mérnökök) képződjenek? Az enyém tuti nem! Akkor miért az én adómból fizetjük?

Ne fizettessünk a londoni belvárosba behajtókkal díjat, ne támogassuk a tömegközlekedést, hiszen mindenkinek és az autójának is jut hely az utakon.

Szabad lenézni azokat, akik képesek és hajlandóak tömegközlekedni, csak nem túl elegáns. De a te érdeked is, hogy mi, a suttyók, az izzadós tömeg ne huszonötéves Suzukival vágjunk át a városon, és növeljük tovább az előtted zötykölődő tömeget.
tommybravo 2018.05.17 12:57:44
@Kicknick: Korábban volt maximum, ennek megfelelően volt a nyugdíjjáruléknak is maximuma. Aztán eltörölték, kellett a bevétel.
- mondta Simón Peresz Izrael egykori államfője és többszörös miniszterelnöke. Ez a zsidó állam gazdasági szárnyalásának egyik oka. Izrael kapcsán nem csak a zsidó-palesztin konfliktusra, a bibliai helyszínekre és a lüktető Tel Avivra, hanem a start-up-okra, az innovációra és a kutatás-fejlesztésre…..
Minden idők egyik leghírhedtebb kolumbiai drogbárója, Pablo Escobar halála után 25 évvel is foglalkoztatja a médiát, és most mozisztár lesz. Fernando León de Aranoa filmje egyben arra is lehetőséget ad, hogy felidézzék szeretőjének, Virginia Vallejónak különleges életét. A…..
tommybravo 2018.05.03 20:06:33
@czerka: Természetesen cigarettát sem csempészik senki Ukrajnából, hiszen legális.

Ennyire azért nem egyszerű a képlet.
A Tet-offenzíva katonai következményei A Tet-offenzíva csatái a médiában, a politikai porondon, de elsősorban a harctéren folytak. A súlyos összecsapások komoly hatással voltak mind a Vietkong katonai erejére, mind a Vietnami Néphadseregre, illetve a velük szembenálló Vietnami Köztársasági…..
tommybravo 2018.05.03 18:11:41
@FF: google
Én egyébként meglepően kevés infót találtam róla, a legtöbb helyen csak 10 éves, dél-vietnami gyerekkatonaként írnak róla. Az Independent cikkében szerepel, hogy a szóbeszéd ("rumour") szerint az anyját és tanárát ölte meg. Nem elképzelhetetlen, bár van egy kis propaganda íze a dolognak. Más forrást én nem találtam.
Independent: www.independent.co.uk/arts-entertainment/the-dark-in-the-light-1312469.html#
Amikor elindítottam a blogot, többek között a célt tűztem ki magamnak, hogy igyekszem átadni a legalapvetőbb konyhai tudást. Ez eddig váratott magára, de mostantól igyekszem kicsit aktívabb lenni ebben a témában is, mert tudom, hogy vannak olyan követőim, akiknek szüksége van rá. Lássuk először a…..
tommybravo 2018.04.19 17:11:33
@élhetetlen: Olyan levessel nem találkoztam, amibe kellett volna rántás, nem lett volna anélkül is elég jó. Rengeteg levest eszik a családom, mert szeretjük és egészséges is, szóval teljesen indokolatlanul kötekszel ilyen lekezelő módon. A tojásleves zseniális kaja tud lenni, de nem a rántástól. Attól még jó lehet rántással is, csak *nekem* teljesen felesleges bele.
Egyébként pont a krémlevesekben van valamennyi létjogosultsága a sűrítéshez némi rántásnak, de homárkrémet még nem ettem, lehet, abba nem kell még annyira sem.
tommybravo 2018.04.19 17:56:31
@élhetetlen: Ha már szőrszálhasogatás: nem azt mondtam, hogy rántott levessel nem találkoztam, hanem olyan levessel, amibe kellett volna a rántás. Ettől eltekintve egyetértek, világnézeti kérdés, ízlésről pedig semmi értelme vitázni.
  Olvasom az egykor Soros-ösztöndíjból kitanított Schmitt Mária Figyelőjében a listát: ők, vagyis mi vagyunk azok, akik ma hivatalosan is a RENDSZER (Fidesz-magyarul: Magyarország) ellenségeiként vagyunk listázva. Rajta vagyok én is, és nem tudom, sírjak-e, vagy nevessek ezen az egészen... Egy…..
tommybravo 2018.04.19 16:54:45
@felső határ nincs: Ha csak a külföldről származó bevételeket kell listázgatni, míg a CÖF bruttó egy oldalt képes közhasznúságú jelentésnek kamuzni, és abban nulla karaktert pazarolni arra, hogy honnan is van a bevételük... hát akkor elég egyoldalúnak tűnik, hogy kire is vonatkozik a törvény.
CÖF 2015-ös mérleg és közhasznúsági jelentés: civilosszefogas.hu/wp-content/uploads/2015/06/c%C3%B6ka-2015-%C3%B6s-m%C3%A9rleg.pdf