Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sir Humphrey

11 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincsen pótolhatatlan ember. A képességek szerencsére igen jól oszlanak meg a politikai közösség tagjai között ahhoz, hogy lehetővé tegyék a zökkenőmentes utódlást és folytatást. Miért kell mégis minden lemondást itthon egy hosszú és kínos agóniának megelőznie? Tényleg…..
Sir Humphrey 2012.04.03 09:08:45
@déjá vu39:

Miért ne lehetne összehasonlítani, egy asztalra tenni őket? Más minőség? Más igazság?
Sir Humphrey 2012.04.03 10:55:16
@Lord_Valdez: hülyeség lenne azt mondani, hogy nem voltak itt is háttéralkuk, mégis az ügynek van egy íve, nem akadt meg, nem halkult el, az ügy januári kirobbanásától a lemondásig ütemesen egyre erősebben mutatott minden arra, hogy történnie kell valaminek. 2006 őszén is hasonló volt a hangulat, mégis érezte, tudta az ember, hogy nem történik majd semmi. 2009 tavaszán meg már senki sem lepődött meg azon hogy GYF lemondott. Hasonló helyzetek, más kimenetellel.
Sir Humphrey 2012.04.03 15:36:00
@IdomitottFoka: sajnos ilyen sovány a viszonyítási alap...persze fel lehetne vetni hasonló morális problémákat másoknál is például Németországban, de akkor már eléggé eltávolodtunk.
A pillanatok alatt közismertségre szert tett Magyar Családtudományi Társaság nagy visszhangot kiváltó küldetésnyilatkozat-tervezetében káros jelenségnek írja le a házasság előtti szexet, az élettársi kapcsolatokat, nem beszélve a nem heteroszexuális…..
Sir Humphrey 2012.03.12 15:51:59
A nők foglalkoztatottsága és a vállalt gyermekek száma közötti összefüggés egyértelmű és itt az előrelépés nagy eredményeket hozna. A flexibilisebb és atipikusabb elemekre nyitott munkaerőpiac legalább ezt a nehézséget kiiktatná a gyermeket vállaló szülők számára.
Az élettársi viszony és a gyermekek száma közötti összefüggés sajnos fordítva is igaz (Lásd a 2009-es demográfiai portrét:
www.demografia.hu/index.php/kiadvanyok/demografiai-portre/demografiai-portre-fejezetei/142-els-fejezet). A magyar viszonyok összehasonlítása a nyugatiakkal így eléggé csúsztatás ízű, hiszen itthon az élettársi viszonyokból éppen hogy kevesebb gyermek születik.

Az élettársi viszony kisebb kötődést jelent, a kapcsolatok könnyebben szétbomlanak, de ettől függetlenül egyre többen így élnek, ehhez kell alkalmazkodni, nem pedig egy régebbi állapothoz való visszatérést erőltetni.
Cyril Northcote Parkinson, ez a szépnevű brit tengerésztiszt, nem mellékesen igen termékeny hadtörténész 1955-ben az Economistban publikálta elgondolásait a bürokráciával kapcsolatban, amelyek később egy kötetet is eredményeztek, létrehozva a hivatali élettel kapcsolatos egyik…..
 Karinthy Frigyes levele  G… I…-nek (1929) Sietek, pár percem van. De nem azért, ahogy gondolod – csend és figyelem van, mosoly az ajkakon, nem volt egy hangos szó. Pár nap múlva a családom lemegy a Balaton mellé, én Pesten maradok.Valami úgy dagad…..
Miért tűnik rendhagyónak és mégis miért nem rendhagyó Molnár Oszkár sikere? Előljáróban szögezzük le: független egyéni kerületes országgyűlési képviselőnek lenni nehéz dolog. Különösen akkor, ha az illető függetlenként is kerül be a parlamentbe, és nem Házon belül…..
Meg van a régen várt győzelem. Természetes, hogy ezt meg kell ünnepelni. És hát élni tudni kell. A politikusi pozitív példamutatás fontos társadalmat formáló erő. A változást ígérő Fidesz Szegedet is paraszt hajszállal bevette. Bodó Imre képviselő győzelmi mámorában…..
Sir Humphrey 2010.04.26 15:35:14
Évek óta minden választás, népszavazás alkalmával menetrendszerűen nekiugranak a péntek éjféltől általában vasárnap este 7-ig tartó, üdítő, nyugodt és, békés pár tucat órának, amit mindannyian kampánycsendként ismerünk. Érvelnek a betarthatatlansága, az időtmúltsága,…..
 Az MTA elnöke szerint a Hallgatói Önkormányzatok vezetői lusták, és rossz tanulók. Ennek hatására a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzatának vezetői már el is küldték tanulmányi eredményeiket igazoló papírokat Pálinkás Józsefnek. Az Aktív Szemeszter legújabb…..
Tegnap, szeptember 20-án vasárnap nagyon fontos lépést tett meg a Magyar Katolikus Egyház, melyet reményeink szerint más felekezetek is követnek. Minden katolikus templomban felolvasták a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelét, mely elítéli az „okkultizmust, a…..
Sir Humphrey 2009.09.21 11:46:26
@BushDoctor:

Szerintem sincs semmi kivetni való a képben, sőt...:)
Sir Humphrey 2009.09.21 15:06:31
@Ruszlán: @IGe:

Milyen Mongol Magyar világbirodalom? Mi az hogy a mongol vezér azért támadta meg Magyarországot, mert megölték a követeit?Gondolod, hogy egyébként nem rohanták volna le ezt az országot? Szerinted miért küldték ide a követeket? Hogy majd barátian befogadjuk a mongol baráti hadakat akik majd ideiglenesen itt állomásoznak, amíg marad itt zöld gyep?
Az ehhez hasonló gondolkodásmód látott szövetségeseket a hódító törökökben, és ajánlotta volna föl akár a Szent Koronát is a szultánnak, csak nehogy itt egy talpalatnyi Habsburg is maradjon, csak nehogy valami köze legyen ennek a maradék földnek Európához...Egyre kevésbé tudom tolerálni és szó nélkül hagyni az ilyen gondolati Münchausen bárók ámokfutásait, komolyan mondom.
Sir Humphrey 2009.09.21 16:07:49
@gitáros:

De gondolom a "kapd be" mint érvelési cseresznye a habostortán teljesen rendben volt...
Sir Humphrey 2009.09.01 16:24:46
@-d(-_-)b-:

1939. szeptember elsején még szerencsére nem volt szükség a magyar honvédek hősiességére. De lengyelekére igen, ezért illeti meg őket most a tisztelet:

uzar.files.wordpress.com/2009/04/poland_first_to_fight.jpg
Azt csiripelik, hogy a Goldenblog Mainstream kategóriájában jelenleg a harmadik helyen állunk. Nem rossz, nem rossz - de azért még mindig nem az igazi. Úgyhogy: szavazz ránk!:) ..
Sir Humphrey 2009.06.30 09:27:10
@tetra:

Egyesek szeretnek lottózni, vagy illegális bokszmeccsekre fogadni, netalán kő-papír-ollózni, nekünk ez az egyetlen szerencsejáték...:)
Az Európai Parlamenti választások hatalmas eredménye, hogy a Fidesz jelentősen felszabadult a dilemma alól: egyértelművé vált, hogy a szélsőséges szavazók nélkül is képes a győzelemre. A publicisztika a Konzervatórium.hu-n olvasható.Kapcsolódó írások:Európa vagy…..
Sir Humphrey 2009.06.30 09:20:01
@osborne:

"szted nem 'unprofessional' rendszeresen és nyíltan kioktatni az általad kreált konzit mit és hogy kéne csinálniuk miután és már rég nem te vagy a főszerk.?"

Ez a kérdés már számtalanszor felmerült bennem is, valahogy zavar ez a pedellusos stílus miközben mindennapi kapcsolatban is vagyunk, kedves Péter, tehát máshogy is megbeszélhetnénk. Bár aggodalmaidat mindig szívesen hallgatjuk...

Egy egész hetet úsztunk meg Sas Józsi nélkül, nem is tudjuk, hogyan bírtuk ki. Most azonban viszontláttuk a Mokka reggeli adásában, ahogyan nem szűnő derűvel és életvidámsággal, öniróniával mesélt viselt dolgairól. Ha-ha, nem börtönviselt, csak felfüggesztett dolgairól. Mert…..
 A tüntetők nem szervezettek, komoly vallási vezetők nem állnak mögöttük. Nem akarják megdönteni a rezsimet, kizárólag a választási csalásra fókuszálnak. De azok, akiket támogatnak, nem irányítják és nem kontrollálják őket. Ugyanakkor kering egy olyan hét pontból…..
Sir Humphrey 2009.06.23 15:22:59
@Cypriánus:

Szép volt ez a kirohanás, pár dologgal talán egyet is értek, de azért rendes indulati csúsztatásokat is elkövet, ami egy ilyen poétikus megfogalmazásnál persze természetszerű. Mindenesetre jómagam is bz249 mellett állok, pláne, h elolvastam ezt a cikket:

www.mnforsustain.org/iran_model_of_reducing_fertility.htm

Konzervatórium Humor, másodfokon 2009.06.17 19:03:00
"Józsi az életben maradásért küzd valamennyi színpadon töltött percében, a mélyről jöttek elszántságával, a létükben fenyegetettek elkeseredett lázadásával. A Sas Józsi-félék többé már nem hajlandók veszíteni" - idézte a Heti Válasz februári cikke Verebes…..
Sir Humphrey 2009.06.18 01:53:43
@max_headroom:

Jogos. De inkább biztosra mennék, rájuk küldök egy fekete lyukat...

@osborne:

Félő, hogy a Napkelte megszüntetése súlyos következményekkel járna egyesek szürkeállományában, de ettől függetlenül meg kell próbálni...
Sir Humphrey 2009.06.18 08:32:05
@max_headroom:

Akkor finomítok. Természetesen nem a propaganda műsor megszüntetését szeretném. (Egyébként valószínűleg a Napkelte, ha így folytatja, szépen magától összeomlik)

Valóban az a gondom, hogy a széles nyilvánosság előtt folyik (ahogy eddig is folyt) Józsi mosdatása és nem hiszem hogy egy jogerős ítélet után is letennének erről a jó szokásukról. Ami hiba. Ez persze nem csak a Napkelte sara, más csatornáknál is kedvelt tevékenység köztörvényesek futtatása, tehát ez a probléma túlnyúlik Józsink létén. De ettől függetlenül még ellenszenves. Nagyon.
Régóta gondoltuk, és fogalmazgattuk magunkban, mi lehet ennek a következménye. Erre még nagyobb meglepetés kopogtat be. A magyar politikai élet ritkán produkál meglepetéseket, de ha igen az általában nagyot szokott ütni. Így volt ez 1994-ben, amikor az MSZP abszolút többséget…..
Sir Humphrey 2009.06.08 09:24:26
@Lord_Valdez:

Egyetértünk, csak máshogy fejeztük ki. Egy normálisabb liberális pártra szükség van, de annak nem az SZDSZ irányát kell folytatnia. Vetélkedők vannak a címért, az nem kétség (LMP, MDF)
Sir Humphrey 2009.06.08 12:23:10
@Baromméter:

2004-ben igaz, hogy a Fidesz elsöprő győzelmet aratott, de akkor az akkor még nem rendezte át radikálisan a pártok helyzetét, nem került be újabb játékos, igazán nem voltak nagy meglepetések (oké, bekerült az MDF, az mérsékelten érdekes volt). A mostani eset viszont egyrészt váratlanul állt be, másrészt olyan eredményeket hozott, amelyek eséllyel bonthatják fel a több mint tíz éve fennálló erőviszonyokat. Fontos a különbség.

Az EP választásokat általában nem érdemes túldimenzionálni, de a magyar eset azért elég érdekes, tekintve a rövidke alig húsz éves többpártrendszerünket. Lehet, h mondjuk 20-30 év múlva már úgy viszonyulunk az EP választáshoz, hogy hát igen ilyenkor mindig előretörnek a radikálisabb erők. De addig igenis lesz súlya minden ilyen alkalomnak, különösen ha olyan társadalmi feszültségek árnyékában folynak le ezek a választások, mint amilyenek most tapasztalhatunk.
Sir Humphrey 2009.06.08 15:15:18
@Shenpen:

sajnos ez a gazdasági liberalizmus igen csak terhelt a hazai viszonyokkal...
"Bőhm András szerint a sajtóban közzétett eredmények nem exit poll-eredmények, csak egy tegnapi közvélemény-kutatás adatai. Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy sokan pezsgőt vettek ma este arra az esetre, ha az SZDSZ nem kerül az EP-be, azt mondta, szomorú, hogy ide…..
De azért a meghívót az eredeti tipográfiai megoldások megtartásával közöljük.T i s z t e l t   S z e r k e s z t ő s é g !Tájékoztatjuk Önöket, hogy2009. május 12-én, (kedden) 14 órakoraz MSZP székház sajtótermében(Budapest, VI. Jókai u. 6.)LAMPERTH MÓNIKA,az…..
Alig telt el egy nap azóta, hogy Pécs polgárai fehér polgármestert választottak, s ím, mi máris régi felvételeket nézve emlékezünk azokra az időre, amikor még béke, becsület és tisztesség honolt Baranya székhelyén. Mi sem jellemzőbb a tőkés imperialisták világválságaira…..
Sir Humphrey 2009.05.12 22:20:11
@Közöd??:

Szép jó estét!:)
Mégis csak jó csali ez a videó...Hogy áll az osztályharc arrafelé:))
A címben szereplő felszólítás nem iróniaméteres, hanem üzenetében komoly, csak persze szóhasználatában nem. Van ugyanis kettő darab lehetőségünk. Egy: magyar fiatalság színe-virága szétszóródik a világon mindenhol, Kaliforniától Melbourne-ig, és maximum karácsonyozni…..
Sir Humphrey 2009.05.04 22:25:08
@robin masters:

és a végén mindig kiderül, ez mennyire igaz...
Sir Humphrey 2009.05.05 13:32:17
@bbjnick:

Ha már Bécs is hazaárulás, akkor itten nagy baj lehet bbjnick...
Egy kicsit tegyük félre a Bajnaiékat meg a politikai homokzsákpüfölést. Egy jó konzervatív nem szentimentális. Ezt szögezzük le az elején. Miért? Vagy mert úgy született, vagy mert kinőtte, vagy mert ki akarja nőni. A szentimentalizmus többnyire akadály, és korunk nem csak az…..
Sir Humphrey 2009.04.29 15:41:14
@murci/szamárfül:

Nem provokációként akartam felvetni a reformátusokat, csak szerintem az a másik százalék is legalább ugyanennyire fontos...szerintem.
Ilyen nincs mégegy: bemutatkozó találkozót szervez egy miniszter, és úgy leforrázzák, mint a törököket Eger védői a gulyással meg a szurokkal. Varga a Bajnai-kormány sokadik minisztere, aki nem éppen fényesen kezdi meg miniszteri karrierjét, de kétségtelenül tovább jutott (a…..
Sir Humphrey 2009.04.29 09:03:32
@idelle:

Tényleg, igazad van, szerintem is érthető és megérthető az, hogy egy miniszter nem ért a saját területéhez, sőt, nem látja át a szervezetet, vagy az aktuálisan futó ügyeket. Ez az elmúlt években igen elterjedt gyakorlat, csak van aki nem vallja be, hanem inkább játssza a határozott hülyét.
Fidesz-utálatból védeni egy vidámpark-kormányt kicsit szánalmas dolog.
Sir Humphrey 2009.04.29 10:28:42
@Vendéan (dszg):

"Az az ért mégsem identitást, hogy acsatornában én vagyok a legkeményebb szardarab."

De mint a példa mutatja, van akinek ennyi is elég:(((
Sir Humphrey 2009.04.29 15:35:19
@idelle:

Ez így van, se a minisztériumokban, sem más közig intézményben a vezető nincs tisztában minden egyes üggyel, sőt, nagyon sok dologhoz nem ért, mert nem is kell értenie hozzá. A lényeges az, hogy átlássa a szervezet működését, tisztában legyen az állomány helyzetével, az egyes főcsoportfőnökök/főosztályvezetők felől folyamatosan információkat kapjon a szervezeten belüli munkafolyamatokról, emellett összefoglalókat is kap persze. Valamint a kormány programjának megvalósításának ráeső részét is intézi, de persze a saját intézményének/ágazatának érdekeit is delegálja a kormány felé. Nem kell szakértőnek lenni, mert mint itt sok helyen leírtuk a "szakértő" fogalma egy hülyeség, ezt Oszkó Péter példáján keresztül nagyon jól látszik (előbb független szakértő, egy fajta programmal, majd pénzügyminiszter, még egy fajta programmal...ami a két dolog között történt, ezt úgy hívják, hogy politika ).
De az azért elvárható, hogy egy kríziskormányban, egy fontos szakterületet képviselő miniszter az egyik első sajtótájékoztatóján a saját tárcáját, vagy szakterületét érintő elvonások kapcsán igenis annyi számról tudjon, amennyiről csak tud. És még azt is elmondja, hogy az elkövetkező egy éveben nagyjából milyen politika várható az ő szakterületén. Ne értsd félre, én nem egy debattőre vágyom, hanem a helyzet komolyságához méltó emberre. Lehet, hogy ez az ember a nap 90%-ban felkészült, és pont beletrafáltunk a 10%-ba, dehát istenem. Vagy mégsem olyan nagy a gond és az önkormányzati szféra megengedhet egy kis lazaságot?Akkor miért kellett szakértői kormány, és miniszterváltás azon a poszton?
Tripla bruhaha: szerda este-éjjel bloggerhez méltatlanul oknyomozást folytattam, ami egészen elképesztő, bár nem meglepő eredeménnyel zárult. Az előzmény dióhéjban annyi, hogy Jeszenszky Zsolt, a Mahasz zenekiadói szervezet médiaarca egy, az Indexen szerdán közölt vendégcikkben…..
Bruhaha, rohannom kell a gyerekekért óvodába, de ezt nem bírom nem megírni két mondatban. Az Index ma vendégvéleménynként lehozta Jeszenszky Zsolt lendületes publicisztikáját, amiben a szerző, aki a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének munkatársa, és az online fájlcsere elleni…..
Amikor egy kedves olvasónktól megkaptuk az emailt, amely egy Youtube-videó linkjét tartalmazta, a tárgya pedig az volt, hogy "Szili Katalin nem tud énekelni", egyből éreztük, hogy erős anyaggal lesz dolgunk. Arra azonban még mi sem voltunk felkészülve, hogy egy golfautó és a…..
Sir Humphrey 2009.04.23 09:30:20