Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stephy-alias:Nászta Katalin

1472 bejegyzést írt és 229 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    szavaltuk az igéket amikért szent vér ontatott ízlelgettük, mint jó verset mint cukorkát, szopogattuk   nem éreztük a keservét Jónás sztorija mesés volt vele történt az, nem velünk felmentettek vagyunk, gondoltuk   majd jött a kietlen puszta nem történt semmi változás hiába küldött…..
          Mit jelent odaadni a legféltettebb kincsed azért, amit meg akarsz nyerni? Foglya kell légy annak, aminek csínját bínját meg akarod ismerni. Most látom milyen ragadozó, aki ezt követeli, hogy csábít, habarít magába míg már nem látsz senkit-semmit rajta kívül. Izgalommal, gyönyörrel,…..
Bármit mondok banális, előrelátható, elkerülhetetlen. Semmik vagyunk ami az elhárítását illeti. Még az Úrral sem biztathatlak, aki mindezt előre kijelentette. Sokan elesnek, mondta, s mi becsuktuk a fülünket, mert csak rózsaszínű ködöt akartunk látni. Mámorosak voltunk, boldog bohók. Olvasom, hogy…..
A halálból élet támad Ablak 2024.03.16 19:15:11
      A helyzet már történelmi.  Megfigyelhető, mikor milyen színdarabokra fogékony a közönség, mikor mit tűznek repertoárra. Viszonylagos békében lehet ébreszteni a népet a belenemnyugvásra. Háborús körülmények közt vidámabb, könnyedebb műfajokra van igény. A jövőt mindig előre kell látni. Ha…..
    Az tud irgalmat gyakorolni, aki maga is elnyerte. Az tud megbocsátani, akinek megbocsátottak legalább egyszer. Szeretni az képes, akit valaki már szeretett. Azt adod tovább, amit kaptál, nincs másod. Adjatok, hogy "fogadhassanak". Nem rágom szájba az utolsó szó…..
  a.   hogy vágytunk demokráciára emlékeztek? egységes államra most majd emlékezzetek mind a szabadságra vágytunk egykor igazságszolgáltatásra is igaz, csak olykor   de ki legyen, aki azt kiosztja? nagy dilemma akár jobb, akár bal egyik feled megszívja félként élni meg nem…..
  mivel már hetven fölött járok értelme túl sok semminek aggodalmaim kipipálva a jövőnek be nem fékezek   végrendeletbe szókat se hagyok tudom, hiábavaló a gond amiknek kell, megoldódnak a többi hiába óóg-morog   közben úgy élek, mintha mindig de rövidre zárnak soraim ritkán eresztem,…..
     A face minden rossz versek helye is. Csuklógyakorlatok köszöntenek használt sorokon lelkendezőket. Megpöccent bennük valamit, ami máris „szív” - nek hívatik. A verset, ami sosem évül, prózában is énekel, lágyan/keményen, ahogy szükség kéri – azt kivetik vagy be sem fogadják.    * A…..
  MOLIERE: TARTUFFE a HEVESI SÁNDOR SZÍNHÁZBAN, Zalaegerszegen   /Az előadást tegnap sikerült megnézni. Már bejáratott, magabiztos alakításokkal találkozhattam/   Sosem gondoltam volna, hogy ezt így is lehet. Milyen jó, hogy Petri György újrafordította. Mikor még kötelező olvasmányként rágtam…..
/Az éden elvesztése – lírai oratórium Egyéni előadóest Illyés Gyula, Pilinszky János, Kányádi Sándor műveiből/ „… honnan is indultunk s mi gond emelt ide? Az, ugye, hogy mitől s mettől fogva ember az ember. Erre van egy közhasználatú szó. Az ember azóta ember, amióta „civilizált”. S addig is marad…..
A halálból élet támad Vers 2024.01.24 09:18:14
hogy miért kerestem az igazságot és miért mondta anyám : hazudni nem szabad   sokkal gyorsabban illannak el a gondolatok mik megvilágosodásomra szolgálnak   megértek valamit – csillan az alagút végén a fény de kioltják a lámpást és sötétségben maradok   harc zajlik fölöttem az Úr s a Sátán…..
Hogyan értenéd meg Istent, ha nem vagy képes hittel végighallgatni/olvasni őt? Ha félretolod és inkább kitalálsz egy mennyországot, amibe mindenki belefér?   (Máté evangéliuma 25. rész)   De, kérded, akkor egyáltalán ki üdvözülhet? Ha nem cselekedetek alapján, ahogy az ige mondja, hanem hit…..
  1.  Akkor hasonlatos lesz a mennyeknek országa ama tíz szűzhöz, a kik elővevén az ő lámpásaikat, kimenének a vőlegény elé. 2.  Öt pedig közülök eszes vala, és öt bolond. 3.  A kik bolondok valának, mikor lámpásaikat elővevék, nem vivének magukkal…..
  azt hiszem, ezt kell tenni elfogadni mi megesett nem kalimpálni, nem ellenkezni beletörődni, ha már így esett úgyis kinővünk alóla ha túl mélyre lökött a rúdja s a párkák a sulykot elvetették nem maradunk ott, kilépünk újra mik fogva tartanak, a hurkok lehullnak  a véget ért türelem…..
Kötetbemutató a Hevesi Sándor Színházban: Pap Lujza, Farkas Ignác, Kiss Ernő, Czegő Teréz, Nászta Katalin, dr. Besenczi Árpád és Bellus Attila - Fotó: Pezzetta Umberto     Beszélgetés Nászta Katalinnal   Óriási szívességet tett Nászta Katalin színművész, író a zalaegerszegi színjátszás…..
    ácsingózok, hogy megdicsérjen bólintson legalább, értékeljen----- ott tartok lassan, azt hiszem már magamat sem figyelem   nem emlékszem mi volt a tegnap vagy legalább hittek rólam   elragad a szavak bája együgyű tánca, rokolyája s mint J Attila makogok   lélekgyógyásznak vallok,…..
  kell egy hely, ahol otthon lehetsz hellyel kínálnak, széket adnak asztaluk mellett helyet szorítnak leültetnek, meghallgatnak   mind ezt keressük a megnyugvást ezt féltjük, ha megtaláltuk siratjuk, ha elveszítjük   innen indulunk, lendülünk pihenni ide térünk vissza ez az asztal, ágy…..
A halálból élet támad 2023.11.25 05:54:05
                 ..
    Az ingerküszöb  amit elér minden, könnyű sikert kínáló darab, olyan, mint a csiklandozás, bárkit nevetésre ingerelhet. Most értem meg a színikritikusokat, akik belefáradnak az előadások részletes elemzésébe, a kritika személyekre való lebontására alig vállalkozva. Nincs szükség ehhez…..
    tévedni csak ember szokott  hibázni a gép  ember, ha téved, rosszul gondolkozott  a gép hibája, hogy rosszul kapcsolt  ki az adatokat táplálta belé    ha az AI téved, tiszta sor  magyarul iázik, szamárnyelven  mert az ember, aki kitalálta  mindent vele oldatna meg    de kell egy élő…..
   a mesterséges intelligencia ellenőrzi az általa írt szövegeket és kiszúrja, ha nem stimmel valami    mondjuk                                    szólok bele én, az emberi intelligencia-csökevények egyike                             amit ki kell szűrni és meg kell szüntetni, szerinte   az…..
A halálból élet támad ÜZENET 2023.11.10 07:06:37
azt hiszem, a teremtés célja nem csak az volt, amit tanítottak nekünk eleinte hogy az ördögöt legyőzzük, neki ellenállva és Istenhez kerüljünk Fia által hanem az egész teremtésnek bemutatni: ezt az Úristen teremtette, az ő világa nemcsak a Föld, a csillagok, bolygók, de ami azokon is túl, az…..
  Díjkiosztó ünnepségét az eSzínház Fesztivál, az Alapítvány a Magyar Színházakért rangos online színházi seregszemléje idén a Rózsavölgyi Szalonban tartja.   Az idei eSzínház Fesztivál 2023. szeptember 22. és október 1. között zajlott. Ez volt a harmadik alkalom az Alapítvány a Magyar…..