Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skywatcher

0 bejegyzést írt és 327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy olyan kérdéssel nézünk szembe, amin az ember sokszor elgondolkozhat, azonban mégsem tulajdonít neki nagy jelentőséget, mert vagy az egyiket, vagy a másikat választja, sokszor pedig nem is konzisztensen, hiszen egyszer így, egyszer úgy csináljuk. De vajon számít, hogy hova csatlakoztatjuk…..
A rossz idő és a költségmegtakarítás ellenére két hónap alatt forgatták le a rekorder vígjátékot. Jöjjön néhány kulisszatitok a filmmel kapcsolatban...
Skywatcher 2018.10.13 10:19:59
Skywatcher 2018.10.13 11:12:57
@bioLarzen: Nemsemmi sztori, köszi! :) Pár évvel ezelőtt megjelent egy új kolleganő a szobánkban, bemutatkozni jött (más osztályra vették fel, csak körbevezették). Neki volt kb ekkora, mint BM-nek. Mikor kiment az ajtón, egy sokat tapasztalt, idősebb kollegám üveges szemekkel bámult utána, és azt rebegte: "ekkora mell nincs"... :D
Keserédes pillanatnak vagyok szemtanúja, amikor megállapítom, hogy ma már egyáltalán nem kell érdeklődni a környezettudatos életmód iránt ahhoz, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy a nejlonzacskó minden gonosz megtestesítője, ami egymaga - persze az üzletekben állomásozó, népes hadseregével -…..
Modorosblog Az internet aranykora 2011.02.23 06:00:00
Nosferatónak köszönöm szépen a gyönyörű bekezdéseket (mindig tudom, kihez kell fordulni jó téma esetén), az ő sorait emeltem ki idézetként.Internetto, Törzsasztal, Drukkerkocsma. Na, ide lépj be: freemail.hu. Itt tudsz drótpostafiókot létrehozni. Nekem tibor@. Neked lehet jozsi@.…..
Képek a cikk végén!  Idén nyáron van szerencsém az 5. hónapomat tölteni Kaliforniában, három éven belül. Egy rövid, de hasznos, praktikus tanácsokkal tűzdelt élménybeszámolót szeretnék írni… •  … azoknak, akik még nem jártak itt, de kíváncsiak rá, milyen élményeket és impulzusokat ad a nyugati…..
Skywatcher 2018.09.19 15:15:28
@Steindl Máté: Furcsa ez, és nálunk teljesen ismeretlen jelenség akkor. Mert az, hogy bajszos, szőrösmellű férfi rózsaszín magassarkút vesz, hozzá félfenékig érő minifarmert, és spagetti topot, az valóban lehet az önkifejezés és a szabadság hírdetésének egy formája - még ha ez sokakat meg is botránkoztathat. De a koszos, láthatóan 10 évvel ezelőtt passzoló (de ma már nem) ruhák, hatalmas ételfoltokkal, stb - az szerintem nem az. És a mosás nem luxus.
Fotó: Rich Fury / Getty Images Hungary Bocsánatkérő közleményt adott ki a Lost című sorozat alkotógárdája, köztük J.J. Abrams, reagálva Evangeline Lilly, a sorozat egyik főszereplőjének nyilatkozatára, amelyben azt mondta, reszketett megalázottságában a sorozat forgatásakor. Lilly, aki Kate-et…..
1896. Húszezren nézték, ahogyan két mozdonyt ütköztettek össze a szervezők az Ohio állambeli Buckeye Parkban, Lancaster városában. A belépő mai áron kb. 25 dollár volt, a szervezők meggazdagodtak az esemény után..
Skywatcher 2018.07.31 14:25:42
@¿Qué tapas hay?: Bocsi, hogy csak ilyen későn írok, és nem is nagyon ON, de többször láttam már (nem feltétlen nálad, máshol is) ezeket a Bibliai megjelöléseket: " (Mt 26,52 és Jel 13,10). "
Odáig én, bigott pogány ateista, trappista, stb is eljutottam, hogy ezek Máté evangéliuma, meg Jelenések könyve, stb... de hogy ezeket ilyenkor fejből nyomjátok, vagy utánanéztek? Mert hogy valaki abból a sokezer idézetből fejlből tolja, hogy 39/6 meg 154/44/x albekezdés, trónterem balra, az már nem kicsit fanatikus, kb mint az ügyvédek paragrafus idézgetése... :)
1901. A himlőoltás népszerűsítésére készült brit agitációs fotó. A jobb oldali fiú kiskorában részesült oltásban, míg a bal oldali nem.....
Skywatcher 2018.07.31 11:35:13
Armstrongot miért kellett ilyen izolációs cuccban, gépen kivül reptetni? Attól féltek, hogy kintről hoz be valamit (Alien? :) ) , vagy hogy ő ne kapjon el valamit?
Szegény, azért nem lettem volna a helyében, megjárom az űrt, aztán mint egy kivert kutyát, szállítanak haza :)

Oltásellenességhez: nehéz kérdés ez. Én átéltem a gyermekemmel az összeset, és nagyon kemény volt, mikor szegényt a tiltakozása ellenére, lefogva, ÉN vittem oda, tartottam oda a karját, hogy beleinjekciózzanak egy szert, aminek hatását, mellékhatását, stb még azok sem ismerik 100%-osan, akik kifejlesztették. A saját gyerekedet, akit mindennél jobban óvsz, védesz, te magad viszed a vágóhídra. Rohadt kemény érzés, és döntés. Aztán várod, és reméled, hogy tényleg úgy működik az a szar, ahogy ígérték, és nem lesz kerekesszékben nyáladzó roncs egy életre valami "jaaa, hát 1000 esetből egyszer előfordul apuka..." eset belőle.
Tudom, a köz érdekében ez kell, meg kötelező, meg hova lenne a világ, és jajj, mindmeghalunk, de tudjátok, mikor a gyereked lázas szemét nézed másnap, és borogatod, és nyugtatod magadat, hogy ja, oké, kell ez, hát más is beadatja.. akkor azért megfordul a fejedben, hogy beleszarok én az egészbe, a következőt mégsem adatom be... Persze aztán beadatod.
És itt van bennünk nemtom hány (8 féle talán?) vakcina, és ki tudja megmondani, hogy mitől halunk meg 20-30...-X évesen? Nem e ezektől?
Aztán meg ott a bárányhimlő, amit szegény fiam úgy megszenvedett, mint a kutya, 3 napig 39 fokos láza volt, úgy nézett ki majdnem mint az első képen a srác, nem győztük vigasztalni, és a mai napig ott van a testén több "lyuk" is... és akkor hallottam először, hogy van védőoltás rá, és akkor 1 nap alatt átesik az egészen pár puklival - na ott káromkodtam, hogy a fa..ért nem mondta ezt el nekünk előtte a doki, védőnő, akárki? Persze, énis utánanézhettem volna.
Szóval nehéz ügy ez.
Meg fogsz lepődni milyen képességeket kapsz 30 ezer forint alatt!..
Skywatcher 2018.07.18 14:42:19
@annyi amennyi: Jaja, erre gondoltam. Nem kell nálad legyen, a net tele van antutu pontokkal, szinte minden telefonhoz. Csak gondoltam ha már a fenti sok sok infót összeszedted róluk, még 1 kattintás, és megvannak a pontok is :)
"Marcit néven posztoló új szerzőnk saját környezetéből, az általam is nagyon kedvelt Szegedről keresett elő néhány képet a FORTEPAN-ról és fotózta le mai állapotukat. Díjazom az erőfeszítéseit a reprodukcióra, ahol villamos járt egykoron, ott a fotón is várt a mai villamos érkezésére, esetleg…..
Már-már úgy tűnt, Trumpnak sikerül az, ami eddig egyetlen amerikai elnöknek sem, hogy békét hoz a két Koreának. Szó szerint ez meg is történt, hiszen Kim Dzson Un és Moon Dzsae-In elnökök megegyeztek, hogy valódi békét kötnek, az 1953-as fegyverszünet helyett. Ami az igazi előrelépés lett volna, az…..
Skywatcher 2018.05.24 14:41:54
@tireless treehugger: Akkor épp Óceániával lennének háborúban. Dehát mindig is Óceániával voltak háborúban! :)

Engem igazából az a kérdés izgat, hogy hogyan prezentálja ezt a nagy szép, dicső, jóképű, kegyes, stb vezető a népe felé? Mert eddig ő volt a sziklaszilárd bástya (elvtárs), a nagy csoda maga, aki dacol az imperialistaszocialistakapitalista USÁval és mindenki mással, és egyedül szembeszáll az egész világgal, atomot atomra robbant, és hadseregre nincs is szükség, mert egy szigorú nézésével elsöpri a fél világot. A nép meg ott sírt meg integetett meg táncolt a kivetítők előtt.
Most vajon hogyan nyomják le a nép torkán, hogy oké, a nagy Vezető mostantól barátkozik az ellenséggel, és bocsi, hogy már 50 éve nem esztek rizsen kívül semmit, mert mind rakétára kellett...
Érdekes kutatás jelent meg a minap az Y generációról, amiből sok egyéb mellett az is kiderül, hogy az ezredfordulós fiatalok sokkal később vesztik el a szüzességüket, mint szüleik...
Skywatcher 2018.05.24 13:48:39
@diszkriminans: Tényleg rohadt öreg vagyok amúgy, de arra emléxem, hogy annakidején hiába halmoztam el a csajt donaldrágóval meg nyakbarakós cumival, és kértem fel a villogó mikiegeres kitűzőmből bátorságot merítve táncolni, valahogy sose jöttek le velem a sötét hátsó udvarba. Viszont voltak a nálunk 2-3 évvel idősebb, már motorozó, Guns'n Roses bőrkabátos huligánok, azokkal folyton lógtak, meg ... gondolom mást is csináltak.
Legalábbis brit tudósok ezt bizonyították be tegnap reggel a helyi általános iskolában. Tegnap előtt akkora zuhé kapta el a gyerekeket ebédre menet, hogy hiába az esőkabát, a fiam és még legalább egy kislány úgy elázott, ahogy azt ilyenkor illik. Nadrág, cipő, zokni, minden. Annak ellenére, hogy…..
Lehet, hogy úgy néz ki, egyszerűen csak a férjéből van elege, de a gyermekek internetes biztonságával foglalkozó kampányának bukása azt sugallja, valójában az egész elnökfeleségesdi műfajt megveti...
1862. Ballon feltöltése - talán hidrogénnel - az amerikai polgárháborúban..
Nagyon sok esetben a koboldok, mint mitikus lények, inkább csak apróbb mellékszerepeket töltöttek be a vásznakon, és a háttérben megbújva, kisebb feladatokat láttak el (pl. Harry Potter, Hobbit, stb). 1993-ban viszont Mark Jones úgy gondolta, hogy illene már rájuk is építeni, így egy slasher horror…..
Gonosz karakterek….szerintem nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a gyerekkori rajzfilmek, játékfigurák és sokszor a mai filmek megítélésénél is rengeteg múlik a megfelelő negatív karakteren. Ha jó volt a gonosz, akkor az amúgy közepes film vagy rajzfilm is sokkal jobbnak hatott, ha pedig…..
Skywatcher 2018.05.02 14:43:38
@Tota12: Nemnem!! Tökéletesen igy nézett ki, az utolsó csavarig, mint itt a képen! De azis lehet, hogy az emlékek fakították meg, és valójában ilyen lilás volt. Legközelebb megnézem otthon!
Legjobban a fülét szerettem, ahogy be lehetett hajtani :) Igy, 2018ban kicsit vicces látni a mellkasában a tranzisztorokat, ellenállásokat, ma az egészet megoldanák 1 kb kisujjkörömnyi procival :D
Amint hazaért a gyerek az oviból, suliból, az az első kérdése hogy nézhet e tévét? Vagy játszhat e az X-box-on? Esetleg a tablet-et követeli, vagy egyszerűen csak félre vonul egy telefonnal játszani? Rettegsz a délutánoktól, estéktől, mivel más programot szánnál neki, de semmi nem érdekli? Este…..
Skywatcher 2018.04.26 12:22:58
Ez egy furcsa kérdés. Én 6 évesen megkaptam a C64-emet, szinte elsőként a környéken, osztályban, stb. Aztán persze rá 1-2 évre már a tehetősebbek mindegyikének volt. Előszört csak játszottunk rajta, éjjel nappal, gyilkoltuk a joystickokat. Aztán úgy 10 évesen Apám rávezetett a programozásra. Előbb csak kis grafikák (sprite-ok) röpködtek a képernyőn, később komplett játékok születtek és demók, sőt, kezdetleges könyvelő és raktárnyilvántartó programok is.
Ma vezető szoftverfejlesztő vagyok egy nagy banknál, és hát szerényen, nincs gondom anyagiakra.
Nem tudom, hogy alakul a dolog, ha jóapám annakidején nem támogat, hanem tilt, szabályokat állít a gépezés és közém? Nyilván én is eljártam bicajozni, meg a folyópartra békázni, de lényegesen többet "kockultam" mint társaim - akik, hát nem szép dolog, de többnyire buszvezetők, alkalmi munkások, netán hétköznapi alkalmazottak lettek.
Ja, a legjobb barátom és oszt.társam is egy saját informatikai céggel keresi halálra magát manapság, épp nemrég láttam a profilját.

Szóval akár hogy is nem szeretnénk, ez a jövő. Sőt, a jelen, hisz ma is már szinte mindent az informatika irányít. Már kávét sem tudsz főzni, csak programozott géppel. Az otthonunk is okos, az autónk is, már a budi is lassan. És ezeket valakik programozzák, karbantartják. Én úgy gondolom, ésszerűbb és előremutató egy olyan gyereket felnevelni, aki otthonos az informatikában, és esetleg a kisujjában lesz a dolog, mikor kikerül a nagybetűs ÉLETbe.
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."..
A betegségünk megállapításakor az orvosi papírjainkon feltüntetésre kerül a betegségünk kódja, a BNO azonosító. Ha a betegségünk azonosítókódja szerepel az adókedvezményre jogosító listán, akkor éves szinten 82.800 Ft-tal tudjuk csökkenteni a befizetendő adónkat. Az adóvisszaigénylésre utólagosan is…..
Skywatcher 2018.03.27 10:23:36
Skywatcher 2018.03.27 10:49:31
@maradokapénzemnél: Köszönjük!
1870-es évek. Gyémántbányák Dél-Afrikában, Kimberley. A rengeteg kötél mind egy-egy vágathoz tartozik, melyen a kibányászott anyagot lehetett feljuttatni, lefelé pedig az élelmiszert és az egyéb szükséges holmikat..
Skywatcher 2018.03.19 13:56:13
@Fotósképző: Én ezért szoktam le a "családi+baráti fotós" szerepkörről. Mindig, mindenhova elvárták, hogy vigyem a gépem (10-12 éve még kuriózum volt egy tükörreflexes), és persze műtermi minőségű képeket készítsek az ünnepeltről, a barátairól, kutyájáról, hamár ottvagyok, a házról/kocsiról is, mert azis eladó. Aztán leszoktam, mert gyakorlatilag nekem a "buli" ebből állt, hogy kvázi "dolgoztam". Azóta általában otthonfelejtem a gépem, vagy már eladtam :)

Napfogyi: a Szegedi Vízműnél dolgoztam, csak kisétáltunk az épületből az emlékmű mögé, és ott sasoltunk. Akkor még nemigazán amatőrcsillagászkodtam, de a csírája már el volt ültetve Jóapám által, úgyhogy különös érdeklődéssel csodáltam a dolgot. Szerintem fel sem fogtam, hogy mekkora jelentőségű dolog ez. Most aztán várhatom a következő :)
(mondjuk a 2015ös részleges is jó volt, ott már készültem kivetítéssel, obscurával, stb)
Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó!..
Skywatcher 2018.03.19 12:11:40
@Kopasz Szuzukis: Itt a pont. Aki kicsit is ért a fényképezéshez, mondjuk volt a kezében már egy komolyabb gép, és utánanézett, hogy is működik ez, az gyorsan belátja, hogy emelhetik a megapixeleket az egekbe, lehet dobálózni tiz meg száz megapixelekkel, a tűhegynyi lyukon bejutó fény oly gyenge, hogy abból képtelenség normális képet készíteni ekkora felbontásban. Lehetséges, hogy az a kép tényleg 20.000x15.000 pixel lesz, és bele lehet nagyítani 23x, de hogy egy hatalmas zajhalmaz lesz, az is biztos. Én mobilokban már a 8-10 megapixelt is sokallom, nincs értelme fölé menni. Be kéne látni, hogy az optika törvényei szemben állnak a miniatűr objektívek lehetőségeivel.
Tessék összehasonlítani egy ezeréves tükörreflexes gép, nagy objekítvjén át készült képet egy akár a cikkben is említett hipermodern csilliárd megapixeles gép képével, és meggyőző lesz az eredmény. És akkor arról nem is beszéltünk, ha nem vakító fényű stadionban fotózunk, hanem mondjuk szürkületben vagy szobában.