Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fam

3 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FIGYELEM! A POSZT ÚN. IRÓNIÁT TARTALMAZ! „A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsőséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdődött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott és végül szabadság helyett…..
A Jobbik június 14-én határozati javaslatban kezdeményezte Károlyi Mihály szobrának eltávolítását a Kossuth térről. A javaslat szerint a nemzeti összetartozás terén csak olyan történelmi személyiség szobrát szabadna felállítani, „aki munkásságával Magyarország…..
fam 2010.06.23 10:15:27
@Kármánolga: nem tudom, miért tűnt el a válaszom, sebaj, leírom még egyszer.

Szóval: ez egy pamflet. Amit lehet szarnak is nevezni, de uszításnak nem. Miért?
Mert egyetlen társadalmi csoportot nem sértettem meg ebben az írásban. Egy (vagy több) párt, vagy néhány politikus nem társadalmi csoport.

(Egyébként még a régi szép időkben is - Tisza idején - ennél durvább volt a politikai diskurzus, méghozzá oda-vissza.)

Másrészt, ha hiszed, ha nem, nem gyűlölök én senkit. Megvan a véleményem, ennyi. És még csak nem is kizárólag a jobboldalról.
fam 2010.06.25 20:56:00
@Cserépszavazás:
Sajnos, szerintem is legalább ugyanolyan idétlen Kéthly Fidesz-általi szoborállítása, mint a Jobbik javaslata, ui. a Fidesznek kb. annyi köze van az előbbihez, mint a Jobbiknak az utóbbihoz.
(De erről már nem írok posztot, mert untat ez a témakör.)

Kéthlyvel amúgy semmi baj, nagyon kemény asszony volt, és teljesen hiteles, épp most olvastam róla egy szokásos náci mocskolódást a kuruc.infon, mert hát ugye, nagy bűnei voltak, főként, nem volt nyilas és nem lőtte a zsidókat a Dunába. Tiszta ciki.
fam 2010.06.26 08:37:05
@pikkbubi: - De jó hír. Még szerencse, hogy nem egyharmad. Persze hogy a magyarok a sok nagy puffogtatás mellett semmit (nemhogy egyharmadot) nem szereztek Romániában, az már mellékes, mi?

- Budapest/ipar: így van. Pontosan. Köszönhetően a jobbára zsidó nagy- és középpolgárságnak, meg a sváb szakembereknek. Miközben a magyar dzsentri elivott és elkártyázott mindent. (Persze ez is lózung, de igaz.)

- Biztos így van. Felhasználták szegényeket. De azért ők is mindent megtettek, hogy felhasználják őket. Mert tudták, hogy ez busásan fog kamatozni. És kamatozott is. Mi meg máig ennek nyögjük a kamatait. Úgy hívják, hogy Trianon.

Micsoda hülye érvek.
w A jobbik és a legjobb 2010.06.01 05:00:00
A Legjobb Párt nyerte a reykjavíki helyhatósági választást, egy poénpárt, amely direkt hülyeségeket ígért, és előre szólt, hogy hazudik. A hivatásos izlandi politikusok már a létezésétől meg voltak sértődve, hogy ezek viccet csinálnak az ország sorsából. De nagyon nem…..
fam 2010.06.01 17:14:34
@Imre Laci: finoman szólva nem vagyok Tóta W rajongója, de az ilyen hozzászólásoktól sírni tudnék, vagy épp nevetni - attól függ.
A náci, vagy a fasiszta titulus nem a népszerűtlen, vagy a marginális szinonimája.
Az NSDAP is igen sok szavazatot kapott 1933-ban (meg még előtte is párszor), és talán mégsem mondhatjuk, hogy nem szabad őket nácinak nevezni.
(Ezek a rohadt zsidók szegény Hitlert és Szálasit is lefasisztázzák, mert mást se tudnak, mint fasisztázni, meg antiszemitázni.)
Szóval, amíg ilyenek a kommentek Tóta ellen, addig Tóta a király.
Végül is lehet ma sztár Magyarországon bárki, aki tud írni és olvasni. (És az is, aki nem.)
w Lézerszínház 2010.05.25 15:11:00
Jean-Michel Jarre egy Nemo kapitány, aki 1976-ban kihajózott a Nautilussal, és leszarja, mit fecseg a felszín. Hétfőn este Budapesten koncertezett. Interjú Jean-Michel Jarre-ral Milyen volt szőkesége? - Napoleon Bld. ..
w A római patkányfogó 2010.04.02 05:45:00
Oké, feladom, eddig bírtam. Direkte igyekszem kerülni már, hogy a vallás, és azon belül a kereszténység abszurditásán rugózzak. Bár nem nagyon értem, miért ne tehetném akár hetente, elvégre a templomban is sok a műsorismétlés, mégis szeretnek az emberek rendszeresen ugyanarról…..
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
fam 2010.03.26 21:16:41
@Surko: Istenem, hogy te mekkora egy ökör vagy, barátom! És milyen szar ez a "szójáték" is.
Bárcsak igazad lenne, és tényleg vörös lenne belül az LMP, és a magadfajták mehetnének krumplit szedni a kolhozba, de sajna csak halványrózsaszín. Olvasd el a programjukat.
fam 2010.03.28 12:59:07
@Letícia: Ez jó! Eszembe se jutott:-)))
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
fam 2010.03.11 14:47:43
@Mister B:
Egyvalamire kíváncsi vagyok:
mi a fasz különbség van aközött, hogy egy magánhadsereg gyújt fel egy falut, mint egy állami, vagy egy őrző-védő cég emberei törik ki a kezemet, és nem a rendőrség, vagy ha egy cég felnőttpelenkába járatja a dolgozóit, mert még slozira se lehet kimenni munka közben, a menstruáló nőket meg megjelölik, vagy hogy ha még az esőt is privatizálják (mint Bolíviában anno), és még hosszan sorolhatnám a szabad piac, ill. a neoliberalizmus hallatlan előnyeit és szépségeit.
Mitől jobb ez a világ, mint a rettenetes szocializmus? Vagy a még rettenetesebb jóléti állam?
He, libertárius urak?
Egyszer úgy szeretnék erre választ kapni.
fam 2010.03.11 14:47:44
@Tóta W. Árpád:
tévedésemért bocs. (Mármint ami a kommentek törlésének vélelmét illeti.)

Amúgy meg egy-két dolog (nem akarok diskurálni, asszem, te se velem, csak a korrektség kedvéért):

Az, hogy itt mindenki szocialista lenne, kvázi ugyanolyan (jellegű) állítás, mint amikor az ún. ultrajobboldaliak (tradicionalisták) azt állítják, hogy minden létező politikai irányzat baloldali (beleértve a konzervativizmust, a nacionalizmust, vagy akár a nemzeti királyságban gondolkodást), ők az igazi jobboldaliak, mert ők az istenkirályságot és a kasztrendszert kívánják visszaállítani.
Vagy amikor az anarchista kommunisták minden más baloldali irányzatot lereakciósoznak, és az államszocializmus minden formáját kapitalizmusnak nevezik.
Meg akik azt mondják, hogy szocializmus sose volt.
Szóval lehet játszani a szavakkal, és magunkat beállítani valami sosemvolt, vegytiszta, ideáltipikus eszme képviselőjeként.

Konformizmus: ebben a félgyarmati országban a világrend szószólójának lenni, és a naiv idealistákat basztatni, meg a rendszer veszteseit, vagy az életképteleneket - nem nagy bátorság, már ne is haragudj. (Főként hogy nálunk a szabadpiac prófétái is jobbára az államból, meg a mutyiból és a bratyiból élnek - láttam ilyet eleget.)
Ahogy pártoknak beszólni se nagy kunszt, a politikusok a közvélemény köpőcsészéinek a funkcióját látják el, nagyjából ezért is kapják a fizetésüket.
Próbálj meg egyszer nekimenni egy cégnek - elég szemétségeket csinálnak, sőt.

A rajzfilmes "számonkérés" meg nem holmi konkrét összegekről szólt - de ezt te is tudod, nem kell a szándékolt félreértés.

no csá
fam 2010.03.11 14:47:44
@Mister B:
Miért? Magyarországon ki NEM ezt csinálja? Ideértve az államot leépíteni szándékozó, és az állami alkalmazottakat utcára hajítani kívánó főliberálisokat is?
Miközben szerte Nyugaton új paradigmában kezdenek gondolkodni a kapitalizmus működtetői és ideológusai, idehaza fölerősödött a neolib nyomulás. Ennek számos aggasztó és mulatságos jelét láthatjuk. Aggasztó jel például, hogy a gazdasági elit egyes prominensei már nem…..
fam 2009.04.24 11:31:58
@Volkert: unlak
fam 2009.04.25 08:50:35
@Volkert: azért mégis vesztegetted az idődet, kis nyálkástestű véglénykém. Máskor, ha idetolod a képedet, tanulj meg legalább írni és olvasni:-)))
fam 2009.05.13 20:21:24
@Volkert: ez jó! Szellemes.
Csalódtam benned:-))))
Ilyet akár én is írhattam volna magamról.
Miközben szerte Nyugaton új paradigmában kezdenek gondolkodni a kapitalizmus működtetői és ideológusai, idehaza fölerősödött a neolib nyomulás. Ennek számos aggasztó és mulatságos jelét láthatjuk. Aggasztó jel például, hogy a gazdasági elit egyes prominensei már nem…..