Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lohász Cili

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: Lohász CiliA harmadik részben pedig fellibbentjük a fátylat a sorozat címéről. Amellett, hogy a norvégok valóban tisztán és világosan látják, hogy a klímaváltozásra fel kell készülniük, és nagyon elszántak, hogy fosszilis energiák használata nélkül oldják meg a minden napi életet 2050-re az…..
Szerző: Lohász CiliHa valaki akadékoskodik egy klímabarát beruházás kapcsán, akkor elmagyarázzuk neki, és megpróbáljuk meggyőzni. Ez az általános hozzáállás Norvégiában a sok szereplős városfejlesztési beruházások kapcsán. Úgy tűnik, működik...
Energiabox Karamell és Kopernikusz 2016.01.24 22:02:19
Szerző: Lohász CiliÉhen haló, árva jegesmedvebocsok és öngyilkos merényletre készülő, antarktiszi jégtáblákra szorult pingvinek felvillantása nélkül is elég izgalmas és húsba vágó kérdésnek bizonyul az éghajlatváltozás: telt házzal indultak a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásról szóló Klímaválasz…..
Szerző: Lohász CiliFotó: maps.google.comA Város Szíve Program keretében megújított köztér, a Szerb utca és Fejér György utca kereszteződése iskolapéldája annak, milyen egy jó szándékkal kikövezett, ám kevésbé átgondolt utcaszakasz. A térkő télen csúszik, a biciklitároló - a képpel ellentétben -…..
Szerző: Lohász Cili„Szegény Budapest csak a hidegre, a melegre, a szélre, az esőre és a hóra nincsen felkészülve, minden más időjárási körülmények között remekül funkcionál.” – foglalta össze frappánsan a cink a magyar települések felkészületlenségét az egyre gyakoribb extrém időjárási eseményekre. …..
Szerző: Lohász CiliA XIII. kerület jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a területén klímaadaptációs szempontból is megfelelőek legyenek a beruházások, és sok ilyen elemet épített bele stratégiájába és belső kódexébe is – az ötéves stratégia lejárta után most a második időszakban…..
Szerző: Lohász CiliA szerte Európában egyre népszerűbb zöldtetők és zöldfalak magyarországi elterjesztésében a nagy nemzetközi cégek járnak az élen: ezek közül az egyik legrégebbit, a Siemens Irodaház egyik lapos tetős épületének tetején 1996-ban kezdték el kialakítani...
Szerző: Lohász CiliHa kitekerünk nyáron a betondzsungeből a kertvárosba, ugye, mennyivel hűvösebb van?  A Szegedi Egyetem Éghajlattudományi Tanszéke számokkal is alátámasztja ezt az érzésünket. Az Urban Path projekt keretében ugyanis huszonkettő hő- és páratartalom-mérőállomást helyeztek el…..
Energiabox London rejtett zöldjei 2014.08.05 16:52:50
Szerző: Lohász CiliEhető növények köztéri bútorokon, 10.000 páfrány 350 nm függőleges falon, szigorú nyugágy-ellenőrök. Képes beszámoló, hogy hogyan alkalmazkodik London a változó időjáráshoz (= városi klímaadaptáció)...
Szerző: Lohász CiliHogyan lehet rávenni azokat a munkavállalókat, akik kizárólag autóval közlekednek, hogy közösségi közlekedésre váltsanak? Hogyan lehet a biciklizést divattá tenni, melynek diákok vagy önkormányzati dolgozók ugyanúgy hódolnak? Hogyan lehet egy város minden célcsoportjával…..
Szerző: Lohász CiliEurópa-szerte a családos városlakók egyre inkább az olyan környezetet preferálják, ahol a gyermekeiket ki tudják engedni az utcára anélkül, hogy a balesetek vagy a szennyezett levegő miatt kellene aggódniuk. A gyerekek azonban nem csak szenvedő alanyai lehetnek a (rázósabb)…..
Szerző: Lohász CiliAz élhető városok halálos ítéletét az 50-es évek körül mondták ki. A városi utcák, melyek korábban a mindennapi élet pezsgő és szerethető helyszínei voltak, közlekedési folyosókká, A és B pontokat összekötő útvonalakká silányultak.  A városi tervezést műszaki feladatnak tartották:…..
Szerző: Lohász Cili Tágas terek a gyalogosoknak és kerékpárosoknak, jól értelmezhető kerékpáros jelzések, olcsó és praktikus megoldások - erről számoltak be az áprilisban szervezett tanulmányút résztvevői. Közel húsz önkormányzati munkatárs látogatta meg Bolzanót és Grazot a Transport Learning –…..
Energiabox Mosolyogva is lehet 2012.03.29 02:01:52
Szerző: Lohász Cili Skócia Miskolca, Glasgow, hat sávos autópályát húzott fel a város közepén, Edinburgh-ban is ezt tervezték a hetvenes években.  A város közepén lévő óriási zöld park felett vezették volna el. Nem tették. Ma, több száz ember grillezik, cseveg, focizik naponta a parkban, a város…..
Szerző: Lohász CiliMutassátok meg, mi jut eszetekbe az energiáról! – kértük egy héten át mindennap XI. kerületi általános iskolásoktól. A Budapesti Művelődési Központ "Zöld tömb –  élhetőbb panel" c. projektjének keretében öt általános iskolában tartottunk két órás foglalkozásokat, 4., 5. és 6.…..
Szerző: Lohász CiliA Nyilasok  és az energiatudatosság. Széles látókörű, szellemes emberként nem okoz számodra nehézséget a napkollektor megkülönböztetése a napelemtől, de szívesen élcelődsz azokon, akik még mindig összekeverik a kettőt. Mindig naprakész vagy a technológiai újítások terén, és…..
Szerző: Lohász Cili A Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) "Haladj a korral, haladj a széllel!" címmel indított fotópályázatot. Az MSZIT 160.000 Forint összdíjazású pályázatának célja, hogy népszerűsítse a hazai szélenergia termelést, közelebb hozza az emberekhez a környezetbarát…..
Szerző: Lohász CiliEnergiahoroszkóp Skorpió jegyűeknek. Nagyon határozott ízlésed van, szereted az új dolgokat és érdeklődsz a technikai újítások iránt, főként, ha ezzel a környezetet is védheted. Háztartási gépeidnél nemcsak az ár a fontos, hanem odafigyelsz az energiafogyasztásra is, és mindig az…..
Szerző: Lohász CiliEnergiahoroszkóp Mérleg jegyűeknek, és a Mérleg jegy rajongóinak...
Szerző: Lohász CiliAz Év Háza díjat 2010-ben elnyert budakeszi lakóház példáján is jól látszik, nem csak a pénzen múlik a környezettudatosság...
Energiabox Havi energiahoroszkóp 2011.08.30 16:13:52
Szerző: Lohász CiliA Szűz jegyében születettek energiahoroszkópja...
Szerző: Lohász CiliÉletre szóló horoszkóp minden áram-, és energiafogyasztónak, játékosan, az Energiaklubtól...
Szerző: Lohász CiliÉletre szóló horoszkóp minden áram-, és energiafogyasztónak, játékosan, az Energiaklubtól...
Szerző: Lohász CiliÉletre szóló horoszkóp minden áram-, és energiafogyasztónak, játékosan, az Energiaklubtól...
Szerző: Lohász CiliA régebben gyakran emlegetett vicc, miszerint az osztrák határon megáll a szél, ma már nem érvényes. ..