Regisztráció Blogot indítok
Adatok
raoul

10 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TT Blog A jó, a rossz és a csúf 2021.11.05 15:56:59
Múlt csütörtökön ült össze megint a helyi tanács, falu dolgait előmozdítandó ... sajnos nem volt eddig lehetőségem megírni a beszámolómat róla 1. A 36., 40., 41., 42. és a 43. helyi tanácsosi határozatok visszavonása 2. Megvalósíthatósági tanulmány a kisterebesi szennyvízcsatornák ügyében 3.…..
Igaz ami igaz, volt még két darab tanácsgyűlés a mai előtt - de annyira nem tudtam semmit se írni róluk ... mondjuk ... , ....  na, mindegy .... szóval a 2021.09.23.-i tanácsgyűlés napirendi pontjai : 1.A mellékutak modernizácója. Az általános becslés megváltoztatása. 2.Az egészségügyi központ…..
TT Blog Portugal vs France 2021.06.26 11:26:47
Jó meccs volt - mármint a meccs  - az itthoni ?... hmm, talán az is elment, kis kólával, jéggel  .... keverve, nem rázva elnézést a késés miatt ... A 2021.06.18.-i tanácsgyűlés napirendi pontjai : 1.2020. év költségvetésének a lezárása 2.2021. év költségvetésének a módosítása 3.A helyi tanács…..
TT Blog Home Alone 2021.04.21 10:35:12
Hát igen - volt egy kis riadalom ! No de semmi vész ... minden jó ha a vége jó ! Mint az amerikai filmekben, a főhős a végén belelovagol a naplementébe. Vagy éppen rátalálnak a felnőttek. Kinek hogy tetszik ... s hogy ki lenne a főhős ? Az még bizonytalan . 2021.04.20.-i tanácsgyűlés napirendi…..
TT Blog Emlékmás 2021.03.31 12:06:28
Valahogy ez a film ugrik be, nem tudom, miért ... talán csak annyi, hogy nem lehet tudni, hogy mikor van ébren az ember és mikor álmodik ... Mi kis falunk ? Az április 30.-án megtartott tanácsgyűlés napirendi pontjai: 1.ROTUR COM SRL ingatlanadóinak az eltörlése 2.Az ivóvíz és szennyvízhálózat…..
TT Blog Sátántangó 2021.02.22 15:31:21
Van az a régi vicc: nyugodtan vagy nyugaton kél-e fel a nap ? Erre emlékeztetett engem ez a mai tanácsgyűlés. És Tarr Bélára. A sátántangóra. Nem tudtam végig nézni. Pedig próbákoztam. Többször. Becsülettel.  ( a kép illusztráció - nem Terebesen készült, de készülhetett volna ) Kilenc napirendi…..
TT Blog Kutyaszorítóban 2020.12.24 10:16:07
Reservoir Dogs  -  Tarantino első filmje, a magyar mozikban Kutyaszorítóban címmel érkezett meg. Nekem először ez ugrott be, mikor az idei parlamenti választások végeredményét láttam,  Mindenki küzdött hogy ott legyen és mindenki kutyaszorítóba került, inkluszív az RMDSZ is. A román pártoknak…..
TT Blog 12 Angry Men 2020.11.28 13:34:54
Hát elkezdődött túl vagyunk az első tanácsgyűlésen, a címnek választott film címe kissé csalóka, egyáltalán nem dühös emberek csoportja volt jelen ma a polgármesteri hivatal dísztermében, de aki ismeri a filmet, tudja, hogy az sem erről szól ... aki pedig eddig nem látta volna, nézze meg, ajánlom…..
TT Blog Első hiányzó 2020.11.05 19:29:47
Sajnos már rögtön az első ülésről le kell mondjak : ilyen a sors, ilyen a világ : mióta tavaly ősszel egy hír elterjedt a közmédiában , miszerint egy új vírustörzs megjelent Kínában , hitte is az ember meg nem is , látta a tragédiákat meg meg is szokta őket , küszködő kollégák és hol síró ,hol  meg…..
TT Blog A Túr jobb partján 2020.10.26 12:23:43
  A mai nap megalakult Túrterebes helyi tanácsa . Az elkövetkezendőkben szeretném ezen felületet arra használni, hogy tájékoztassam arról Önöket, hogy mi is történik a helyi tanács ülésein. Természetesen azokat, kiket érdekel a dolog. Természetesen szubjektív módon.    ..
Milyen szinten érdemes megtanulni egy nyelvet? Elsőre furcsának tűnhet ez a kérdés. Anyukám szerint például olyan szintet biztosan kell hozni, hogy ne tudjanak eladni az adott nyelven. Oké, tehát a vásárlás témakör A2-es szint, B1-es szinten már akár egyszerű múltban is tudok alkudozni, tehát utána…..
A 444 lelt rá erre a Híradó-részletre, amiben a tüntetésekkel foglalkoztak, egészen pontosan azzal, hogy micsoda mocsok maradt a felszínen a túlóratörvény miatt utcára vonuló, de jóval, több sérelem miatt ideges tüntetők levonulása után. És hát maradt egy olyan is, amin egy akasztott ember látható,…..
Na jó, nem a védelmében, hiszen védhetetlen mindaz, amit a magát kereszténynek, nemzetinek és konzervatívnak hazudó (mondom ezt keresztény teológiai tanulmányokkal a hátam mögött) Fidesz-KDNP és annak prominensei a haza érdekére hivatkozva művelnek Magyarországon és nemzetközi szinten egyaránt,…..
Az, hogy Hajós András nem szereti a TV2 híradóját, önmagában nem különösebben újdonság, tavaly ősszel Friderikus Sándor az Indexnek adott interjúja után elindult egy üzengetés, ahol már nyilvános Facebook posztok témája volt, hogy mit is gondol ő a Tényekről. Most újra előkerült téma, mert továbbra…..
   Nem terveztem, hogy az észak -írek elleni mérkőzésről vagy a Pintér- jelenségről írjak, úgy gondoltam utóbbit már itt - ott érintettem egy - két kontextusban, előbbit meg a média igencsak körüljárja. Mégis változtattam a változás igénye és az igénytelen változtatók…..
Dúró Dóra a parlamentben vehemensen többrendbeli magyar-gyalázással vádolta meg az egyik kereskedelmi tévé csatornát, amelyik arra vetemedett, hogy azt merészelte állítani, Petőfi versszavalása a Nemzeti Múzeum lépcsőjén csupán legenda volt, mint ahogy az is, hogy Mátyás…..
Prolik vs lófők! Csodásan abszurd backdoor kommunikációs csatáról értesültünk a Tumbleren, borosjulinál. A sztori eleve klasszul kezdődik: Szeged egyetlen szánkózódombjára egy betripezett óriásműlesikló Apró Juhász János építész, helyi önkormányzati képviselő 8…..
A réz kémiai vegyjele Cu, rendszáma 29, de ez senkit sem érdekel, hiszen nyilván az aranyra hajt mindenki. Különösen igaz ez a május 29-én feldübörgő NST-kupára, melynek sikerült méltó helyszínt találnunk. Így most felszabadult egy kis időnk, melyben rendületlenül tovább…..
Hősünk 28 kép után felébred a kórházban, de senkit sem talál a kórteremben. Üres a folyosó, üres az egész épület. Kisétál: üres és néma az egész város. Elhagyott buszok, elhagyott utcák, elhagyott házak várják. Rorschach nem ért semmit, magányosan, rémülten ténfereg a…..
Hatalmas mérkőzést játszott Szlovákiával a magyar válogatott. Az utolsó harmadot 2-1-re megnyertük, csak Mol ligás gólokat lőttünk, sorrendben Holéczy, Peterdi és Sille talált be. 1-3-ról felálltunk, 13 másodpercen múlott a szenzáció. Az ellenfél sokkal erősebb volt, sokkal…..
Utoljára jelentkezünk Rorschachilag, keressük popp, ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, Isarsturm (2#) és ZenZo méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se kevesebbet nem várunk…..
Születésnapi Rorschach-tesztünkben ismét keressük popp, ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, Isarsturm (2#) és ZenZo méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se kevesebbet nem…..
Már megint büntetünk Rorschachilag, keressük popp, ktn, Oarbeaskoa és Aradebil méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se kevesebbet nem várunk mi sem, szabadítsuk fel tudatunk közösen…..
raoul 2008.04.26 21:29:35
És akkor újra itt vagyunk Rorschachilag, keressük popp, ktn és Oarbeaskoa méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se kevesebbet nem várunk mi sem, szabadítsuk fel tudatunk közösen és a…..