Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varga Bálint Bánk

50 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékeztek még a Szimat Szörény című, meglehetősen gagyi, hazai gyártású tévésorozatra, amiben a címbéli magánkopó egy túlmozgásos, állatfejű alakokkal teli világban szaglászott a bűnözők után? Úgy látszik, hozzám hasonlóan más geekeknek is örökre beleégett az agyába a lógó fülű, Kern András-hangú…..
Varga Bálint Bánk 2018.02.12 18:59:09
@Void Bunkoid: Valamilyen módon biztos, hogy megemlékezünk Szörényékről is, próbálunk mindenféle hazai vonatkozású kis nyalánkságot csempészni a történetbe (Jávor Pál-tól egészen Csőrmesterig!). :)
James Farr, aki leginkább a zseniális Zelda-Star Wars mashup videóiról ismert, most ismételten nagyot alkotott: összehozta a Cupheadet és a Silent Hillt egy végtelenül igényes rajongói videóban, ahol a kult-klasszikus horror ikon, Piramisfej (akinek eredetileg is ez volt a neve) küzdi…..
Idén különlegesen becses számunkra az Arkham Night, az este, ahol világszerte H.P.Lovecraft munkásságára emlékezünk, ugyanis a hazai fejlesztésű kártyajáték, a Cultistorm tiszteletét teszi az ország több városában, Budapesten, Győrben, Egerben, Keszthelyen, Kaposváron, Szegeden és Székesfehérváron…..
Conan egy nagyszerű figura! Robert E. Howard a harmincas években megteremtett őrült barbárja a fantasy történelem nemcsak egyik legikonikusabb, de egyik legösszetettebb alakja is. Az író minden rövidebb és hosszabb történettel hozzá adott valamit a harcoshoz, akit az Arnold féle film óta Conan a…..
Varga Bálint Bánk 2017.10.18 18:04:26
@Mr. Slayer: Abszolút igazad van! ;) Az Atlantiszos dologban is (régen olvastam már Howardot sajnos :/ ) illetve a variálható térképeket, bár én ennek nem éreztem a hiányát, lehet hogy 5-10 leülés múlva már érezni fogom. :) Egyelőre így is elég sokrétűnek hatott nekem és a kis csapatomnak, ezért nem tudtam volna negatívumként felróni. :)
Varga Bálint Bánk 2017.10.18 18:05:42
@grungi: tartalmi vagy nyelvtani jellegű a probléma? :)
Megmondom őszintén, nekem a sorozatok rajongójaként is bejöttek a Star Trek reboot mozik. Kivétel talán a harmadik részt, amit egyszerre volt sok és kevés is, de még arra is azt tudom mondani, hogy többé-kevésbé elégedetté tett. Az akciósított Trek működőképes, viszont a trilógia után a Discoverytől…..
Varga Bálint Bánk 2017.09.28 10:44:17
@Terézágyú: Igen, valóban és köszönjük az észrevételt, javítjuk is! :)
Varga Bálint Bánk 2017.09.28 10:45:27
@zalcsi6: Van ráció abban, amit mondasz, de őszintén remélem, hogy nem lesz igazad. :)
A régi kockáktól az új kockáknak! Minecraft Lego? Kinek jutott ez eszébe? Úgy értem… miért nem jutott ez eszébe valakinek jóval korábban? Ha belegondolunk, a LEGO és a Minecraft lényege egy és ugyanaz. Az ALKOTÁS. Ez ilyen nevetségesen egyszerű. Hisz legtöbb esetben a Lego-t…..
Bár jómagam inkább a klasszikus "nagytáblás" játékok felé húzok, bejelentése óta tűkön ülve vártam a PS4 exkluzív horror-szerepjáték, a Bloodborne kártyajáték interpretációját, amit most végre volt is alkalmunk kipróbálni. A forrásjátékról röviden mi magunk is megemlékeztünk, és sorainkból…..
Mielőtt belevágunk annak elemzésébe, hogy az eredetihez képest mennyit és miben fejlődött a The Zodiac Age, beszéljünk arról, ami nem változott:..
Varga Bálint Bánk 2017.08.01 15:57:25
@Sonda: Mivel folyamatosan jelennek meg Final Fantasy címek PC-re, egyáltalán nem lehetetlen, hogy a The Zodiac Age is idővel napvilágot lásson, mondjuk steam-es formában. Egyelőre nincs róla hír, de érdemes reménykedni. :)
A mai napon lát napvilágot az az indie kalandjáték, amit volt alkalmunk megjelenés előtt tesztelni, és amit azóta várunk, hogy az első információmorzsák felbukkantak róla a virtuális térben...
A Dragon Quest sorozat egy igazán terjengős, részletes és önálló cikket érdemelne és még az is lehet, hogy ha időnk és energiánk engedi, nemsokára előrukkolunk egy ilyennel. (viszont a közeljövőben megjelenő Dragon Quest XI-ről biztos, hogy írni fogunk!)..
A Sony tavaly nem hogy vitte az E3-at, de megalázó, vérbő, gyilkos csapást mért a konkurenciára. Idén ugyan talán nem robbantottak akkorát, úgy tűnt kicsit biztonsági játékot játszottak, de eddig így is magasan viszik a show-t, ha azt nézzük, ki hány igazán lenyűgöző címet pakolt le az asztalra, még…..
Aki rendszeresen olvas minket, már talán meg is szokta, hogy elég gyakran jelentkezünk összesítő listákkal a videojátékok világából. A legjobb-legrosszabb listák viszont elég hamar kimerülő témát jelentenek, ezért kicsit kreatívabbnak kell lennünk, ha érdekes rangsorokat szeretnénk összehozni…..
Megjegyzés: Ha csak a játék tesztje érdekel, ugord át az első történeti részt és kezd a cikk második fejezetével. A Prey sorsa igencsak izgalmas. Nagyon röviden felvázolom miről van szó: A játékot eredetileg 1995-ben jelentették be, azaz pontosan 22 évvel ezelőtt. A készítők a 3D Realms volt, az a…..
Varga Bálint Bánk 2017.05.11 18:16:05
@PixelDrake: Ha ez lesz életed első FPS-e, amit végig viszel, utána mindenképpen tedd próbára a Bioshock első részét vagy a Bioshock Infinite-et, esetleg a Dishonored-et akár. :) Hasonló mindegyik, azaz pont azzal válnak a legjobb FPS játékokká, hogy megpróbálnak kreatívan vagy néhol akár teljesen ellentétesen viszonyulni a műfajhoz, aminek a tagjai. :)
Varga Bálint Bánk 2017.05.13 09:21:42
@László 88: Lőszer a Prey-ben is nagyon kevés van, ellenben tudsz craftolni magadnak, szóval ha eléggé alaposan felfedezed a helyszíneket, ahol jársz, mindig lesz elég alapanyagod, hogy lőszert készíts belőle. :)
Varga Bálint Bánk 2017.05.15 08:43:45
@MEDVE1978: Valóban. :) De nem csak a képi világ hasonló, de a játék dinamikája, rendszere és története is.
Az Outlast 2 tesztelése alatt ébredtem rá, hogy azt hiszem, engem már semmi sem tud igazán megijeszteni egy videojátékban (a mikrotranzakciókon, fegyver skineken és „ölj meg 10 csatornapatkányt” típusú küldetéseken kívül persze…) illetve… na jó, volt pár jump-scare, amitől bennem is megállt az ütő…..
Varga Bálint Bánk 2017.05.08 11:07:48
@Miumiu: 100%-ig egyet értek veled, ettől függetlenül egy jó kis leárazás keretein belül tényleg érdemes beszerezni már csak az érdekes téma és sztori és a hangulat miatt is. :)
Legújabb videojátékos rovatunkban igyekszünk megmutatni a hazai paletta és a nemzetközi (de itthon is elérhető) piac legtutibb heti akcióit, árzuhanásait vagy egyszerűen csak alapvetően szuper fogásait. Minden héten jelentkezünk majd aktuális listákkal, szóval érdemes velünk…..
Legújabb videojátékos rovatunkban igyekszünk megmutatni a hazai paletta és a nemzetközi (de itthon is elérhető) piac legtutibb heti akcióit, árzuhanásait vagy egyszerűen csak alapvetően szuper fogásait. Minden héten jelentkezünk majd aktuális listákkal, szóval érdemes velünk tartani, főleg, hogy a…..
Legújabb videojátékos rovatunkban igyekszünk megmutatni a hazai paletta és a nemzetközi (de itthon is elérhető) piac legtutibb heti akcióit, árzuhanásait vagy egyszerűen csak alapvetően szuper fogásait. Minden héten jelentkezünk majd aktuális listákkal, szóval érdemes velünk tartani, főleg, hogy a…..
A Persona-sorozat mindig is különös helyet foglalt el a szívemben, mert kompromisszummentes, őszinte, szeretni való, zavarba ejtő és nyílt volt. Megtévesztően könnyed tálalása mindig is mély történeteket és rendkívül sokrétű játékmenetet rejtett. Az ötödik rész ugyan kétségtelenül kissé lomhább,…..
Valamit szögezzünk le rögtön az elején! *dobpergés* Sikerült elérnem a majdnem lehetetlent! *pá-dumm tissssz!* A végigjátszásom alatt megmakacsoltam magam, és egyszerűen kizártam a tényt, miszerint a Thimbleweed Park tényleg Ron Gilbert (Maniac Mansion, Monkey Island 1-2) és Gary Winnick (Maniac…..
A Világvégi mesék egy sajátos trashképregény-antológia, amiben a trash nem feltétlenül azt jelenti, mint a trash-filmek esetében jelentené, de valahol mégis… A kötetben szereplő három történet egyszerre akar B-lenni, (B-filmesen klasszikus) és próbál a maga módján önálló értéket adni, trashességére…..
A Horizon Zero Dawn szép. Továbbmegyek, a H.Z.D valami kicseszett mód szép, és az a szép benne, hogy szépségét nem csak a grafikája, sőt nem is csak külcsínbéli jellemzői határozzák meg. Szép a célja, szép a mondanivalója, szép a főhősnője, igen szép a grafikája is (fú, de még mennyire!) és szép a…..
Varga Bálint Bánk 2017.03.12 20:47:24
@megamovieboy: Egyébként a Horizonban gondoltak erre is. Ha egy emberi, férfi ellenfél 3x kupán vág, már halott vagy. De Te nőként lehetsz ügyesebb és gyorsabb nála. :) A fontosabb ok az, hogy a játéknak van egy üzenete a nőknek és a férfiaknak a nőkről, ami elég fontos és elég jól is van elmesélve a történetben. Szóval míg Laránál pl. egyértelmű hogy a férfiakat övön alul célozza, addig a Horizon az agyunkra próbál inkább hatni. Nem is véletlen, hogy Aloy ruhái nem szexik, hanem praktikusak és olyanok, amilyenek egy ilyen környezetben valóban lennének. :)
Szögezzünk le valamit rögtön a cikk elején, hogy ne maradjon kétségetek a végkimenetel felől: A Torment: Tides of Numenera a 2010-es évek legnagyobb klasszikus szerepjátéka. (Tényleg kimondtam? Vagy csak gondoltam? Azt hiszem kimondtam…) Hadd magyarázzam el, mielőtt dühödt Witcher-fanok kaszát és…..
Varga Bálint Bánk 2017.03.08 23:18:35
@Lac1: Igen, Planescape fanoknak nagyon megmosolyogtató lehet! ;) Nekem valami ötödik, hatodik említésre esett csak le a dolog, szóval újra kellene már játszanom megint az eredeti Tormentet. :)
Varga Bálint Bánk 2017.03.08 23:41:39
@molnibalage: Planescape-nek fantasztikusan jó magyarítása van! ;) (www.magyaritasok.hu)
Varga Bálint Bánk 2017.03.09 21:04:35
Már nagyban nyúzzuk a Torment: Tides of Numenera-t, ami a méltán kult-klasszikus Planescape: Torment szellemi örököseként hirdeti magát és hirdette akkor is, amikor rekordméretű pénzhalmot harácsolt magának (abszolút megérdemelten) a Kickstarteren. Azóta láttuk már az első fejezetet korai hozzáférés…..
Varga Bálint Bánk 2017.03.05 10:22:23
@molnibalage: Ez természetes, az efféle harcore cRPG nem való mindenkinek. Ahogy például az asztali szerepjátékok sem. Van aki oda van az összetettebbnél összetettebb asztali RPG-ért, van akinek elég egy kaland-játék-kockázat könyv és van olyan is, aki a társasban tudja kiélni a játékos hajlamait. A videojátékok világában ugyan ez a helyzet, vannak kőkemény (igenis rengeteg olvasást igénylő) cRPG-k, meg vannak FABLE szerű RPG-k, Dark Souls, The Witcher, stb... Mind más és más és más jogon egyedi és jó. Én például mindegyiket nagyon szeretem! :)
Nagyon nehéz spoilermentes kritikát írni egy olyan könyvről, aminek szinte minden létező aspektusa ennyire (velőtrázóan) új és egyedi… hogy mondjam el, amit akarok, anélkül, hogy izgatottságtól fűtött elemzést tartsak egyes részekről, vagy az egész könyv történetéről? Nem lesz egyszerű de…..
A napokban két egymáshoz nagyon közeli időpontban megjelent és két egymástól nagyon különböző videojátékot vettünk górcső alá. Mindkettő Japánból jött, mindkettő sötét és édes, mint gyerekkorunk négercsókjai (a sütire gondolok elsősorban!) és mindkettő olyan elképesztő lökést adott a 2016-ban…..