Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Buga_Jakab

0 bejegyzést írt és 227 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor visszafeküdt Péter mellé, vigyázott, hogy ne érjen hozzá. Ha esetleg mérges még, ne gondolja, hogy ő próbál így közeledni. Meg volt győződve róla, hogy neki van igaza, és Péter gyerekes, de azt is tudta, hogy semmire nem megy a maga igazával. Kénytelen lesz másvalakit…..
Buga_Jakab 2011.01.23 02:48:48
@vén betyár: Aztán nem ám azzal mentegetőzni, hogy régi, szúette ágy volt ...

@Carmesina: "Nem olyan függőség volt ez, amely megakadályozta, hogy jól érezze magát másokkal, nem olyan, amely rátelepedett volna a mindennapjaira"
A világ valóban érdekesebb és szebb, mint az a holtomiglan-holtodiglan, amit a tündérmesék és az erkölcscsőszök mondanak.
Viki mosolyogva oldalba bökte Pétert. - Javíthatatlan vagy. Most is sajog mindenem, teljesen tönkre akarsz tenni? - Tényleg sajog? Nagyon meggyötörtelek? - Eléggé. Mindig olyan energiával veted bele magad a szeretkezésbe, mintha az életedről lenne szó. Előjön a karatés éned, és…..
Buga_Jakab 2011.01.18 21:33:17
@Carmesina: Igaza van Vén betyárnak, a kritikát nehezen viseli az emberfia. De ha valami új jön elő, ami akár csak annál a lánynál új, akkor miért ne.

+ Üdv minden Viki-barátnak
Buga_Jakab 2011.01.18 21:45:57
@Carmesina: Egyébként Viki is jobban tette volna, ha alkalomadtán fülébe lihegi Péternek, hogy milyen jó dinamikus.
De így reggel ... hiába van igaza, hogy "néha lassíts, próbáld ki", ez most Péter számára sima kritika. Hiszen láthatóan meg van magával elégedve, hogy ilyen jól "megdöngeti" a csajokat.

Persze Péter lehetne nyitottabb, nem is áll jól neki ez az önelégült óvodás szerep.
Vikinek azt tanácsolnám, ne tekintse reménytelennek az ügyet azzal, hogy még csak nem is barátnője Péternek. A fent említett belelihegés után próbálkozhatna azzal, hogy most kedve volna más stílusban is.
Persze, hogy ezzel sikeres volna ez, azt a sors (és annak írója) dönti el. :)
(A cikknek nincs köze Dzsudzsák Balázshoz, viszont van Orbán Viktorhoz, akinek mindenhez van köze). Tegnapelőtt este a TV2 jóvoltából ismét megbizonyosodhattunk, hogy Orbán Viktor ért a focihoz. Ám most itt a lehetőség eldönteni, hogy született hivatása, az országvezetés mellett…..
Buga_Jakab 2009.09.03 16:36:02
@civilkontrol: Hát ennyi önkontrollod sincs?

"A kurva anyádat neked is, de azoknak méginkább, akik ezt az ocsmányságot a szádba adták!"
"Szarházi mocsok banda!"
Buga_Jakab 2009.09.03 16:51:35
@civilkontrol: Sajnos nincs mit vitatkozni Veled, ha a legegyszerűbb gazdasági összefüggéseket sem érted meg.

Ld. fentebb már azon is hőbörögtél, hogy: "a kereslet-növekedés viszont importnövekedést okoz".

Ha nem megy, ne eröltessük. :((
A Fidesz és a fideszes média a Kislétai gyilkosság után többszös kérdőjelezte meg cigánygyilkosságok rasszista voltát és finomabban keményebben titkosszolgálatokat sejttettek az ügyben (pártosan itt, itt és itt, a Magyar Nemzetben itt, a Magyar Hírlap pedig itt…..
  Fogalmam nincs ki az a Bánfi Tamás. Utána nézhetnék, olvashatnám megnyilatkozásait, vagy a róla szóló véleményeket, de nem teszem, mert hidegen hagy. Bánfi Tamással kapcsolatban egyetlen dolog érdekel, mégpedig az, hogy a monetáris tanács tagja. Önmagában még ez sem…..
Gyurcsány lemondása után Surányi volt az első jelölt, akit az SZDSZ és az MSZP is elfogadott. Surányi akkor látszólag érthetetlen módon kijelentette, hogy akkor vállalja, ha a Fidesz is támogatja. Sőt, külön tárgyalt Orbánnal is. Majd kicsit komolytalannak hatva a  több…..
Buga_Jakab 2009.04.03 16:39:35
@Vidéki: Attól tartok, valamit nagyon félreértettél.

Lengyel László szokott tenni nagyívű kijelentéseket, mondhatni kinyilatkoztat. Most simán elmondott egy történetet (ami hihetőnek tűnik). Ugye érted a különbséget?

Ui.: Az utolsó mondatoddal megerősíted azt a magyarázatot, amit a történet szerint Orbán adott. Tehát, úgy tűnik, Te is vsalószínűnek találod, hogy megtörtént. (Ez már bonyolultabb volt, lehet, hogy nem érted.)
A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatást végzett, hiszen azt bárki csinálhatja. Honlapjuk szerint a kérdés az volt, hogy "ki a legalkalmasabb miniszterelnöknek”. Az összefoglalóban pedig ezt írják: „a megkérdezetteknek mindössze hat százaléka tartja még…..
Buga_Jakab 2009.03.31 20:20:00
@tixar: Nem is fogok Nálad retket venni :))) mert tudsz mondani 110 fölött egy hárommal osztható kerek számot.

A Nézőpont ott nem (sem) volt korrekt, hogy azt írja: "A reprezentatív közvélemény-kutatás március 28. és 29 között készült, 500 fő telefonos megkérdezésével."

Valamikor dolgoztam igazi közvélemény-kutatóknak. Ott addig mentünk, amíg össze nem jött az előírt számú válasz, nem álltunk le 500 helyett 490-nél.

Ui.: Ha már így matekozunk, utánaszámoltam, ha hattal kevesebb válasz volt, akkor már összejöhetett a 4,5%-os arány - szóval jó pénzért vállalnám kamu kutatások összefoglalójának átnézését, hogy legalább egyszorzás-ösztással ne lehessen lebukni (de ez már nem Neked szól).

Üdv.: J.
Nem hagyjuk kihűlni ezt a témát; csak azért, mert hihetetlen témaérzékenységgel, villámgyorsan írtunk egy kiváló posztot az AB-döntés másnapján :), még nem áll meg az élet. Az ott hivatkozott cikkek óta újabbak jelentek meg: A HVG szerint "A védegyletes győzelem nem…..
Buga_Jakab 2008.10.22 12:36:58
A hazai politikai élet rákfenéje a pártfinanszírozás. Az elmúlt hétvégén ismét előkerült az ügy, pl:
budapest.hir6.hu/cikk/19160/080924_az_mszp_tovabbra_is_nyitott_a_partfinanszirozas_ujraszabalyozasara

Ha én pártot szerveznék, és lenne javaslatom ebben az ügyben,
AKKOR NEM HALLGATNÉK!

Fiúklányok, annyit örültetek, hogy rajtatok a sajtó szeme: éljetek vele!

Jakab
Buga_Jakab 2009.03.12 12:08:57
Kedves Anti, a megszólításodra előbújok a barlangomból. Merthogy a pártfinanszírozás az, amit mindenek előtt rendezni kell ebben az országban. Többrendbeli lesújtó tapasztalatom, hogy ez a közéleti bajaink legnagyobb forrása.

Két és fél mondat erejéig személyes leszek. Amikor (még valamikor a ’90-es években kedvenc pártom kormányra jutott, és) érzékeltem, mi zajlik, akkor – lemondva szolid szakmai pályafutásomról – elmentem a környékről, csöndes tiltakozásképpen. Mivel ez váratlan lépés volt, előre töprengtem, mit mondok ismerős újságíróknak, közéleti embereknek, ha együttérzően (esetleg elismerően) megkérdezik: mi történt, miért tettem. Egy-két barátomat kivéve: senkit nem érdekelt. [Leszűrtem a tanulságot, nemcsak fontos ügy ez a pártfinanszírozás de elég bonyolult is.]

Tavaly tavasszal reménykedve figyeltem az alakuló LMP-t, hogy erősen rajta lesznek az ügyön. Lám, a cikk is így kezdődik: Nem hagyjuk kihűlni ezt a témát.

Októberben, láttad itt fentebb, szóltam, hogy éppen föl lehetne melegíteni a dolgot („ha én pártot szerveznék”). Jólesik, hogy valaki közel öt hónap után reagál rá, de ez és a hasonló érdektelemség miatt nem bízok már az LMP átütő erejében.

Egy darabig írkáltam, hogy namilesz a programmal, namilesz a vitával. Talán még most is írkálnék, de érdekes fordulatot vett a dolog. Olyanokat hallottam az LMP környékéről némi büszkeséggel emlegetni, hogy már olyan blogoló is van, aki vélhetően pártmegbizatásból írkál zavaró dolgokat. (Ahogy Esterházy írta: lavórnyi ez az ország …)

Nem mondom, hízelgő volt, hogy ilyen országos összeesküvés látszatát tudtam kelteni szorgos billentyű-billegtetésemmel. Értem is, hogy kell egy kis mozgalmi romantika, ha már elmúltak a nyolcvanas évek, amikor az ember még komolyan számíthatott a megfelelő szervek figyelmére. De sajnos én csak ennek illúziójával szolgálhatnék.

No meg nagy is nekem az az ’országos’ tisztség, azóta csak olvasgatni járok ide néha. (Meg kell mondjam, ez a mostani párttá alakulás megpezsdítette a blogot, s a megszólaló elempések meg udvariasabbak és tárgyszerűbbek lettek.) Tódinak is csak akkor írtam, amikor megszólított, hogy nem lennék olyan lelkes a pénzgyűjtő kampánytól. Jó is, hogy nem írtam érdemben a dologról, így nem rajtam múlik, hogy egy hónap alatt a tervezett összeg huszada jött össze.

Szóval, sokat vártam a szerveződéstől, mint civil szervezettől. Volt is ilyesfajta érdemi megnyilvánulás, gondolok itt az alkotmánybírósági beadványokra. De most már párttá alakult a csapat, nem az ilyen civil munka van soron.

Jó tizenegy hónap fórumozás után tehát elbúcsúzok:
Jó blogolást, Anti!
Sok sikert Lehetmások!

Üdvözlettel: Buga Jakab
[Sok levelet kapunk az info@lehetmas.hu címre. Ezt is ott kaptuk; megtetszett, megkérdeztük, és igen, közreadhatjuk - fogadjátok szeretettel! A szerző további írásai a http://www.ahogyerzed.hu/ oldalon olvashatók.]Mindig is hittem, hogy a természet törvényei irányítanak.…..
Buga_Jakab 2009.01.30 20:32:56
@tódi24: "Nem lennék játéka / mindenféle szélnek" :))

Sőt: "Ejh, döntsd a tőkét, ne siránkozz / Ne szisszenj minden kis szilánkhoz"
Buga_Jakab 2009.02.10 16:46:36
@tódi24: Természetesen ... természetesen ... természetesen

... csak el voltam havazva (oly annyira, hogy már három hete nem néztem meg, ott szégyentelenkedik-e még a tarkamagyar.blog :).

No, meg nekem nem tetszett az a hatperces videó (alacsony volt az egy percre jutó gondolatok száma), de annyira tetszett itt mindenkinek, hogy megpróbáltam ezt a véleményt magamban tartani - látod, most sem sikerült. :(((

Reklám-ügyben persze nem én vagyok a mérvadó, ellenben erősen várom, hogy előjön-e az LMP egy komolyabb ökoadó-javaslattal, amire most itt a ritka alkalom.

Üdv: Jakab
Az újság mai számának 'álláspont' rovatában Tóth Levente többek közt ezt írja:Az orosz-ukrán gázkavarás történelmi esélyt adott Európának arra, hogy ne csak szónokoljon, hanem végre tegyen is valamit energiafüggősége csökkentéséért. Rajta (rajtunk) múlik, hogy ez a…..
Buga_Jakab 2009.01.30 20:38:16
@Nakata: Na, ilyen gondolatokra vártam!

Tetszik a fokozatos átmenet. Ahogy leírtad, úgy gyorsabban is célhoz lehet érni. Első évben 10%, a 2.-ban 20%, ... a 4.-ben 40%: ez együtt elvileg már kiadja a 100%-ot. (Ennyire persze nem jó a helyzet, mert szoc. lakhatási tám. jól szigetelt lakásnál is kell, de lényeg, hogy csökkenhet a támogatás és növekedhet a en.takarék. támogatás.)

Üdv.: Jakab
A Fidesz kedden a parlament felosztását javasolta.   Dávid Ibolya cserébe csak annyit kért: „a Fidesz részletesen fejtse ki, hogy mi az a gazdasági program, amellyel rendbe tenné a ... válságot”.  Egy normális országban valóban illik megmondania, hogy mire…..
Buga_Jakab 2009.01.29 17:13:10
@dr. Wilbur Swain: Így teljesüljön minden kívánságod - "dobtak" egyet:

"Jelentősen csökkenteni kell egyszerre az szja-t és a tb-járulékot. Olyan mértékben kell csökkentetni, hogy megváltozzon a munkáltatók és a munkavállalók hozzáállása. El kell törölni a vállalati- és a magánszemélyek különadóját."
Legalább három forrásból kell megteremteni az adócsökkentés forrását: radikálisan kell szűkíteni az adórendszerben létező mentességeket, növelni kell az általános forgalmi adót, be kell vezetni a vagyoni típusú adózást egységes, társadalmilag igazságos, a mai terheknél nagyobb terheket nem jelentő, egységes vagyonadó formájában.
www.hirszerzo.hu/cikk.1000_milliardos_atalakitas_-_percrol_percre_a_parlamentbol.95828.html

Nem tudom, hogy erre vártál-e, de szerintem most el lehetett volna indulni az ökoadók felé. Komolyabb tétel lehetne az üzemanyagok jövedéki adójának növelése (a vagyonadó helyett, mert az aligha jön össze). Most éppen lecsökkent a benzin ára, most lenne itt a pillanat.

Üdv: Jakab
Buga_Jakab 2009.01.30 20:18:17
@Rwindx: "Jakab említi az "új programot", nos ebből konkrétumot megint semmit nem tudhattunk meg "
Lehet, hogy nem olvastad el a két bekezdést, amit tegnap átmásoltam?

Azóta többet lehet tudni :
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=109342

A lényege ugyanaz. Idemásolom a portfolio.hu címeit, de a cikk érdekesebb:
Hogy megérje dolgozni, lényeges könnyítések az szja-ban
... és a tb-járulékoknál
Az élet nem (csak) habostorta
Bruttósítanának, hogy lehessen adóztatni
A hiánycél sérthetetlen

Üdv.: Jakab
A gázválság kapcsán megindult nyilatkozatdömping érdekes tanulságokkal szolgált. Kiderült például, hogy a Magyar Villamos Művek még 2009-re sem tudott elszakadni az Eocén-program gondolati keretétől, legfeljebb a sajátos magyar újkapitalizmus néhány figyelemreméltó elemét…..
A 'Számmisztika' és az 'Egy újabb érdekes adat' rovatok bemutatják: a Századvég és a Forsense januári pártpreferencia-felmérését! A tartalomból:Összességében a pártválasztást tekintve a legjelentősebb változást a múlt hónaphoz viszonyítva a parlamenten kívüli…..
Mindig fölvetődik a kérdés, amikor Széles Gábor újabb darabbal gyarapítja épülő média-birodalmát, hogy mi a célja vele. Nyereséget aligha hoz, a politikai pálya sem valószínű mostanában, de ő szorgosan vásárol.  Talán sikerül magyarázatot találni a Magyar…..
Buga_Jakab 2009.01.21 09:53:41
@elgondolkodo: Nekem azzal nem is lett volna bajom, ha valamelyik jobboldali kormányban pl. gazdasági mimniszter lett volna. Volt eis erről szó, főként az MDF-időkben.

AMikor megvette a MHírlapot, reméltem, hogy lesz egy normális középjobb napilap. MNemzet2. Ehhez képest ez a kis tulajdonos-tömjénezés már csak hab a tortán.
Gondolkodtam, hogy írok a Fidesz nagyszerűre sikeredett EP listájáról, de úgy láttam, hasznosabb mástól szemezgetni (némi ténymegjegyzést hozzáfűzve). (A kép az EP-listát véglegesítő Fideszes választmányi ülésen készült).     Kezdjük a…..
A költségvetési felhajtásnak kellemes árnyékában a parlament végre megoldotta a képviselői költségtérítéssel (= számla nélkül felveszünk egy rakás adómentes pénzt) kapcsolatos problémákat. Teljes egyetértésben elhatározták, hogy ez így nem mehet tovább, a gyakorlatilag…..
Buga_Jakab 2008.12.05 19:56:05
Én sem tiltanám meg, hogy másik állása is legyen egy képviselőnek, de örülnék, ha minél többen főállásban, vagyis jelentős munkaidővel, energiával dolgoznának az ország gyűlésében. Nem véletlenül volt a 80-es években az egyik reform-elgondolás, hogy legyenek valódi országgyűlési képviselők, nemcsak évi 8-10 napra.

Egyébként ezért (is) lenne célszerű, ha nem ülnének polgármesterek az ország házában, van nekik elég dolguk otthon. (Az egyik nagyváros polgármestere mondta is, amikor ez fölmerült, hogy semmi kedve hetente Pestre utazgatni, de ha a többi kollégája képviselő, akkor őneki is ott kell lennie, lobbiznia az Országgyűlésben.) [Ugyanígy nem örülök, hogy kerületi polgármesterek vannak a fővárosi közgyűlésben.]

Nettóban szerintem is egy átlagnál jobb fizetést kell kapniuk a honanyáink/s/atyáinknak. Ezt nem sajnálom tőlük, azt inkább, ha nem eléggé s főként nem elég színvonalasan dolgozik meg érte valamelyikük. Érdekes, az Európai Parlamentben pörgősebb a munka. Valószínűleg azt a munkastílust érettebb demokráciákból jött politikusok alakították ki. :))

Költségtérítés avagy magasabb bruttó – ez olyan ügy, ahol jól nyomatható a demagógia. Szerintem ez kollektív intelligencia-teszt a parlamenti pártoknak. A mai helyzet mindegyikük számára égés. Együttesen viszont lenne esélyük elmondani, hogy jobban jár az ország, ha 1. rendes fizetés van, 2. tisztességes adóval, bruttóval. Ehhez minimum az kell, hogy ne kezdjék el egymást támadni, hogy a másik magasabb (bruttó) fizetést javasol. Ehhez persze szóba kellene állni egymással, tehát ez egy hosszabb távú lehetőség. :((

Rigó! Jól emlékszel, ott írtad, hogy „még, mert MÉG van időnk”. Más: Rebeka megírta, hogy továbbküldted a javaslatomat, örültem neki.

Üdv: Jakab
Fideszfigyelő Programra várva 2009.01.18 17:07:00
 Programalkotó vitasorozatot indított a Fidesz. Erre szükség is lenne, mert a jámbor polgár nem tudhatja az irányt. A Fidesz politikusai elítélnek minden megszorító intézkedést, ellenben szakértőjük (jegybank-elnökük), Járai a héten is szigorú megszorításokat, mondhatni…..
Buga_Jakab 2009.01.18 18:10:20
@Bockó: Ha jobban megnézed, 2001-ben már inkább az állami költekezés miatt nőtt. Onnan kezdődik az adósság növekedése.
Buga_Jakab 2009.01.18 18:19:17
@John42: "vagy nyolcszor programokat..."
"Emlékszünk még az Új Tulajdonosi Programra pl.?"

Jogos a "nyolc" pont.
A Tulajdonosi Program-ot történetesen a pénzügyi válság miatt állították le, mert csak komolytalan áron lehetett volna elkógyavetyélni az állami vagyont.
Buga_Jakab 2009.01.18 18:31:33
@ufó: Ha emlékszel, John42 az ÚjTulPr-ról beszélt.
Utána lehet nézni, milyen részvényeket lehetett volna vásárolni, az MVM pl. benne volt.
Mondjuk némi információ.Hogy pontosan mi is folyik Oroszországban és Ukrajnában. Merthogy ezek hazudnak, de összevissza és folyamatosan, előre eltervezetten és szándékkal, foglalkozás körében elkövetve stb., az nem is kérdés.Az ukránok már rég tudták, hogy nem fogunk gázt…..
„Venne Ön használt autót ettől az embertől?” – így szól a klasszikus, a politikusok hitelességét tesztelni hivatott kérdés.Miután ezt felidéztük, gyorsan felejtsük is el, mert nagyon káros képet sugall a politikáról, „politikus” és…..
Buga_Jakab 2009.01.16 09:36:45
Egyetértek: "Elsikkad a téma, a lényeg". Például a gáz-ügyben tett LMP-állásfoglalás.

Másik cikknél (a legújabb, füst-ködös írásnál) már megpróbáltam erről írni, bár szerintem a téma és az állásfoglalás megérdemelne egy külön cikket.
Az állásfoglalás olvasható:
www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=20524
vagy www.lehetmas.hu/hirek/92

Tehát: A gázválság tanulságai
Minden gondolattal egyetértek.
No persze a részletek és a mértékek.

Azt olvasni:
– Gázártámogatás helyett energia-takarékossági programot és szociális alapú lakhatási támogatást!
– A gáz árának támogatását le kell építeni [80 Mrd Ft], az erre elkülönített összeget a támogatásra jogosultak lakásainak energiahatékonysági felújítására kell átcsoportosítani!

Tehát kérdésem a 80 milliárdról:
- energiahatékonyságra vagy
- emellett lakhatási támogatásra is?
Ha mind a kettőre, akkor milyen megosztásban (többségét az egyik vagy a másik célra)?

Üdv: Jakab
Energiaálság Ki meri kimondani? 2009.01.07 15:24:00
... és mikor?Hogy fel kell készülni a lakossági gázkorlátozásokra?Szlovákiában már pedzegetik (igaz, ott sem bő lére eresztve), nálunk még mindig megy a "lakosságnak nem kel félnie"-duma. Miközben úgy néz ki, hogy egy nap alatt már a harmadik osztályba sorolt…..
Nocsak, nocsak. Szmogriadó volt Budapesten, vélhetően nem az utolsó. Mondanánk, hogy végre oda lesz majd figyelve a szegény városlakókra, de egyelőre türelmesen kell bánni ezzel a mondattal. Merthogy egy dolog megalkotni a határértéket és az erre vonatkozó szabályozást, de egy…..
Buga_Jakab 2009.01.14 17:45:44
Itt írok róla, de szerintem külön cikket érdemelne:
www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=20524
vagy ha úgy otthonosabb (elvégre lehetmás-infó:)
www.lehetmas.hu/hirek/92

Tehát: A gázválság tanulságai
Minden gondolattal egyetértek.
No persze a részletek és a mértékek.

Azt olvasni:
– Gázártámogatás helyett energia-takarékossági programot és szociális alapú lakhatási támogatást!
– A gáz árának támogatását le kell építeni [80 Mrd Ft], az erre elkülönített összeget a támogatásra jogosultak lakásainak energiahatékonysági felújítására kell átcsoportosítani!

Tehát kérdésem a 80 milliárdról:
- energiahatékonyságra vagy
- emellett lakhatási támogatásra is?
Ha mind a kettőre, akkor milyen megosztásban (többségét az egyik vagy a másik célra)?

Üdv: Jakab
Fekete-fehér Varga Mihály: már az IMF is látja, hogy ez a hitel "nem egy sikertörténet, hanem inkább egy kudarctörténet, amiből nem jön ki jól sem az ország, sem a valutaalap". fidesz.hu Strauss-Kahn, az IMF vezérigazgatója: "A Magyarországgal…..
 1848-ban a 12 pont egyike a nemzeti bank felállítását követelte. A világ ekkor már túl volt számos gazdasági válságon, a reformkor politikusai tudták, hogy kell egy jegybank, amely szabályozza a pénzpiaci folyamatokat.Ez volt a feladata októberben is a Nemzeti Banknak, amikor…..
  Írtunk már, hogy mennyire lényegbevágó és halaszthatatlan 1300 kérdést tett fel a Fidesz karácsony előtt. Elsikkadtunk azonban afölött, hogy mivel indokolta Navracsics frakcióvezető azt, hogy a képviselőtársai nem voltak kíváncsiak a Földművelésügyi minisztérium…..