Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Europatender

19 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2016. november 15-től adhatók be azok a pályázatok, amelyek épületenergetikai fejlesztés támogatására irányulnak. (VEKOP-5.1.1-5.1.2-16) Fontos, hogy megújuló energia használatával kell megvalósítani a projektet. A pályázat középmagyarországi régióban tevékenykedő vállalatokra vonatkozik. A pályázat…..
Nem tudja, hogy miből vásároljon új gépeket? Hogyan korszerűsítsen? Nagyszerű lehetőség, ha a beruházásokhoz pályázati lehetőséget vesz igénybe. Ahogy már korábban is írtunk róla, az őszi időszak a pályázatokról fog szólni, a kertészeti korszerűsítésen túl további kiírásokra is lehet számítani. De…..
Nos, erre a címre jogos a kérdés, hogy: már megint? A válasz az, hogy nem, 2015-ben módosult, a tapasztalatok azonban azt mondatják velünk, hogy még mindig sokan nem tudják, hogy ha nyertek pályázaton pénzt, akkor bizony az összegtől függően a törvény hatálya rájuk is kiterjedhet. Ezért most itt egy…..
Közzétették a VP6-6.2.1-16 kódszámú "Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása" témakörű pályázatot, amelyre a vidéken tevékenykedő, MVH kóddal rendelkező vállalkozások pályázhatnak.   5 évre akár 40.000…..
Ön is tudja, hogy vállalkozása fejlesztéséhez komoly anyagi tőkére van szükség. Ráadásul minden egyes beruházás előtt alaposan végig kell gondolni, milyen megtérülésre lehet számítani és mennyi időn belül. Előfordult már Önnel, hogy az anyagi forrás hiánya akadályozta meg a fejlesztésben? Több…..
Új évszak, új lehetőségek Hamarosan dömping várható a gazdaságfejlesztő pályázatok terén. A várakozások szerint informatikai és energetikai fejlesztésekre irányuló pályázatok jelennek meg. Emellett a nyár folyamán felfüggesztett kapacitásbővítési és kutatás-fejlesztési pályázatok is újra…..
Vállalkozásunk fejlesztéséhez olykor egészen kedvező pályázatok is rendelkezésre állnak. Ezeket érdemes kihasználni, hiszen többletforráshoz juthatunk. Azonban sokan úgy gondolják, hogy a pályázás, pályázat írás nem valami egyszerű terület, ezért bele sem fognak. Valóban nem az, de emiatt nem kell…..
Kimerült a keret   Augusztus 15-én 8 órától lehetett pályázni az "Otthon Melege Program 2016"-ra. A pályázatot azonban még aznap, délután 4 órakor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fel is függesztette, ugyanis az 5 milliárt Ft-os keret délutánra kimerült. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium…..
Hihetetlen, hogy a megújuló energiaforrásokkal mi mindent ki tudunk váltani! Írtunk már napenergiáról, szélenergiáról, azonban a földhőről még nem volt szó. Most ezt pótoljuk és megmutatjuk, Földünk hőenergiáját hőszivattyúk használatával miképp tudjuk otthonunkba juttatni...
A legtöbbünk lakásában, házában okozott már kellemetlenséget a penész és rengeteg magyarázatot kering internet szerte az okára: túl jól záró nyílászárók, magas páratartalom, rossz levegőcseréltetés stb. Részben ezek is igazak, illetve a talajból a falakon át felszivárgó víz is okozhatja, általában…..
Gondoltad volna, hogy Magyarország területére egy év alatt 380-szor több hőenergiát sugároz a Nap, mint amennyi az ország teljes éves energiafelhasználása? Ez hihetetlen adat! Ebből is látszódik, hogy a Föld felszínére érkező napsugárzás több ezerszeresen meghaladja az emberiség jelenlegi…..
Ki ne szeretné, ha többé nem kapna gáz- és villanyszámlát, miközben nem kell lemondania a megszokott komfortról? A hagyományos energiaforrásokból származó fogyasztásunk jó részét kiválthatjuk megújuló energiákkal, vagyis a Nap, a víz vagy a szél energiájával, esetleg a Föld hőjével. Így tehát arra…..
Ha régi, energiapazarló házad van, most akár 2,5 millió forint támogatást is szerezhetsz otthonod felújítására!   Korábban már írtunk az „Otthon Melege Program 2016” nevű pályázatról. Jó hír, hogy még mindig nem késő dönteni róla, ugyanis a pályázatokat nem július 1-től, hanem augusztus 15-től…..
Először is, nem jó hír, de igaz: messze nem a legolcsóbb beruházás a hőszigetelés, azonban az első fűtési szezonban – sőt, ahol klímát is használunk, már a hűtési szezonban is – nem csak a hőérzetünk javul, de a pénztárcánkon is érezhető költségcsökkentést eredményez. De vajon az összes…..
2016. augusztus 15-től lehet beadni a pályázatot az „Otthon Melege Program 2016”-ra. A pályázat családi házak energetikai beruházásait támogatja, amelyre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 5 milliárt Ft-os keretösszeget biztosít. A pályázattal akár 55% vissza nem térítendő támogatást is kaphatsz,…..
Tudtad, hogy Magyarországon az energiának több, mint 30%-át főzésre, mosásra, fűtésre, világításra, fürdésre fordítjuk? Ebből az is következik, hogy a családi kasszát is leginkább a „rezsi” terheli meg, aminek szintén kiemelkedő hányada az energiafogyasztásból adódik. Nálad mi a helyzet a…..
Gondoltad volna, hogy ha régi nyílászárók vannak otthonod ablakain, akkor akár 15%- os hőveszteségre is számíthatsz? Vagyis hidegebb lesz az épületben, hiába fűtesz és fizeted a számlát. Azt a 15%-ot is kifizeted, szóval ne hagyd elveszni! Ha ablakokról beszélünk, akkor a tok és az üveg egyaránt…..
Europatender 2016.05.18 09:34:00
@infrablue: Valóban a téma nagyon mély, érdemes lenne jobban kibontani, viszont az emberek sajnos nem sok időt szánnak értékes infók elolvasására, így a rövidebb, tömörebb írásokat jobban befogadják. Ahogy a kommenteket olvassuk úgy látjuk, hogy számos hasznos infót tettek még hozzá a bejegyzéshez, szóval bővült a tudásanyag.
Europatender 2016.05.18 09:36:05
@Jazo: Köszönjük szépen Jazo, hogy ilyen hasznos infókkal bővítetted még a bejegyzést. Reméljük végül egy valóban hasznos és számukra kellően bő tudásanyagot kapnak a laikus olvasók. :)
Tudtad, hogy 2012 óta kötelező az energiatanúsítvány Magyarországon? Ez azt jelenti, hogy minden új lakás építőjének rendelkeznie kell a hivatalos okirattal, illetve a használt lakásokra, épületekre is kötelező kiállítani. Erre azért van szükség, mert azóta csak ezzel a bizonyítvánnyal lehet eladni…..
Tudtad, hogy Magyarországon közel másfélszer annyit költünk lakásunk egy négyzetméterének fűtésére, mint az Európai Unió más országainak lakói? Ennek egyik legfőbb oka, hogy a rosszul záródó ablakok és a korszerűtlen szigetelés miatt rengeteg energiát pazarolunk el. Ráadásul a nyári…..