Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anna Mikulás

1 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ajánlott irodalom: Száll a kakukk fészkére / One Flew Over the Cuckoo's Nest   Ez az első írásom a sztrók után. Lassacskán egy éve lesz, hogy az előző posztom megjelent, amely könnyen lehetett volna egyben az utolsó is. A vakszerencsén múlott, hogy nem az lett. Most persze meg kell küzdenem…..
Szénaboglya Jazzszerda - dobszerda 2017.04.20 15:23:13
Talamba Ütőegyüttes Néhány éve Varnus Xavér vendégiként hallhattam őket zenélni. Akkor Bachot játszottak. Most teljesen más oldalukról mutatkoztak be a zalaegerszegi közönségnek. Mostani műsoruk címe: Tour de Drums A címnek megfelelően egy világkörüli utazáson vehettünk részt a ritmusok szárnyán,…..
Frady Endre CEUtanázia? 2017.04.04 17:34:25
Az, aki ma élve temetEl egy egész egyetemet,Tartson maga előtt jelet:„Sötét középkori lelet”!Ős patkány most új kórt terjeszt,S azt, ki kiejteni mer Yes-t,(Mivel e szó nemzetközi)Leidegenügynöközi?CEU-t tönkre sújtó erőReméljük, hogy hamar merőRosszullétként illan tova,S kidől, mint a Patás…..
ujrakezdek A siker titka 2017.03.27 01:25:49
Talán politikailag nem korrekt arról írni, hogy egyes etnikai és vallási csoportok képesek lényegesen többre vinni, mint az átlag amerikai. Az Indiából származók majdnem dupláját keresik (évi 90 ezer dollár vs. évi 50 ezer). Az iráni, libanoni és kínai származásúak ugyancsak. A mormon vallásúak…..
Anna Mikulás 2017.03.27 14:02:01
@littke: Az orvos, akinek taxit kell vezetnie, inkább megalázottnak érzi magát, de nem felsőbbrendűnek. Az, hogy nem az őt illető helyen van, inkább erősíti benne a nemzeti öntudatot, és a nemzeti összetartozást, azzal a csoporttal, ahol a honfitársai vannak, mert ők át tudják érezni a vergődését. Így egymást segítve tudnak csak felemelkedni egy idegen közegben. Változatlanul úgy érzem, ez nem azonos az amerikaiak felsőbbrendűségi érzésével. sokkal inkább - mint már írtam - felerősödött nemzeti tudattal párosuló öntudat. Enélkül soha nem tudna előbbre lépni... még ha orvosi tudása, intelligenciája van, akkor sem. Különösen Amerikában nem, ahol a pénz a legfőbb érték...
ujrakezdek Római vakáció 2017.03.23 00:17:50
Az első nap Nyolc óra, míg Torontóból Rómába érsz. Éjszaka repülsz, keletre, így lerövidül az éjszaka. Roma, látkép a Borghese Parkból: Virágvasárnap reggel volt, déli 11 óra. Az útlevélvizsgálat és a vám után jegyet vettünk a reptéri vonatra, minden félórában indul egy, ami bevitt a Termini…..
Frady Endre Jó játék ... 2014.11.03 13:29:33
(Varró Dániel „Hat jó játék kisbabáknak” c. tankönyvi verse nyomán…) Tankönyvi részlet Jó játék a láncfűrészem,Ház előtti zöld fű részenNéhány véres végtag lészen!Jó játék a láncfűrészem!Jó játék a horrormese,A kitépett szív még le…..
Anna Mikulás 2017.02.28 11:34:38
Kiből lehet jó vezető? Közdudott, hogy pályázatok eldöntésénél nem annyira a szaktudást akarják leellenőrizni, annak megfelelőnek kell lennie, az alapállás.  Azt akarják tudni ki ez a jelentkező úgy igazában? Mit hozna a céghez, amitől a cég prosperálna, és hogyan illene be ez a valaki a cég…..
A Colchauga Völgy Chile egyik ismertebb bortermelő vidéke. Délre, két órányira fekszik a fővárostól, Santiagótól. Mivel mi távolsági busszal jöttünk, kissé több időbe tellett, de Szilveszter napján, délután 3 órakor megérkeztünk egy Santa Cruz nevű kisvárosba, az ottani busz állomás…..
Amióta megválasztották az Amerikai Egyesült Államok új elnökét, azt firtatjuk, vajon ki ez az ember. Például honnan jött? A legérdekesebb értelmezésnek a Spiegel Online január 20-án megjelent írása hatott. A szerkesztőség néhány perces videóval tarkította a riportot. Megmutatott a Rajna-pfalzi…..
Két rossz közül új elnökötVálasztott tegnap az USA,S tátogsz, mint egy partra lököttPettyes és/vagy fehér busa.Kabaré ez, vagy csak dráma?A nagydumás fehér fétisÍgy kenterbe verte mámaSzerencsétlen Clintonnét is?Eredménytől bambán állasz,Sajtó zagyvál havat-hetet…Hogyha Donald Trump a válasz,Kérdés…..
Anna Mikulás 2016.11.09 18:20:02
Szénaboglya Éveim - 1995 2016.11.08 14:19:30
1995 Kitekintés (egészen röviden): Bokros csomag. Folyik a délszláv háború, srebrenicai vérengzés. Gönczöl Katalin vezetésével megalakolt az Országgyűlési Biztos Hivatala. Irodalmi Nobel díjat kapott. Seamus Heaney. Szégyen, nem szégyen, nem ismerem. Az ekkor születettek még tényleg nem…..
Anna Mikulás 2016.11.08 17:33:57
A könnyűzenében pont ebben az évben borult virágba, pontosabban zenébe az új kor, új életérzése a Carpe Diem - ami az Ámokfutókban - Kozsóval, az Alvajárókkal, a Soho Partyval és Judyval "fémjelezte" magát. Azóta is ez a színvonal maradt - onnantól már nekem sincsenek emlékeim - már ami a könnyűzenát illeti. :-))))
Itt van egy jó kis blogbejegyzés róla:

regiujzenek.blogspot.hu/2012/12/90-es-evek-magyar-dance-zenei.html

Megmaradtam a régieknél...
Milyen érdekes, hogy két olyan zenész számát tetted fel - Bódi Laci Cipő és Somló Tamás, akik már nincsenek köztünk, még sem lehet őket elfelejteni, mert nem a zenéből, hanem a zenéért éltek...
Érdemes ezt a klippet megnézni, hogy mennyire... minden porcikájukkal muzsikálnak..
www.youtube.com/watch?v=BrM1NhG7fvQ

Ja!
Nagyon helyesek a hölgyek akik körülvesznek... :-))))
Néhány hozzászóló jelezte, hogy unja már a témakört. Azt ugyanis, hogy idestova egy hónapja hol az október 8-án „felfüggesztett” Népszabadság margóján helyezek el széljegyzeteket, hol a vele együtt emlegetett vidéki napilapok sorsáról tűnődöm. Dohogásukban lehet valami, mindazonáltal öröm az…..
Anna Mikulás 2016.11.06 17:22:37
@Drizari: Ez igaz, de nem lényeges, hogy ki volt az igazgatója. A rendszerváltás után, mielőtt megszünt egy halbiológus lett az igazgató, a nevére már nem is emlékszem. Lényegesebb a bevételek forrása. Nagyon sokat vittek be a Hírlapkiadóhoz az üzemi lapok, amik tulajdonképpen a vállalati pártbizottságok szócsövei voltak. A bekerülési költségüknél jóval többet fizettek a cégek a lapok előállításáért. Ebből már lehetett osztani a nem nyereséges, vagy költségesebb lapok felé...
Anna Mikulás 2016.11.06 17:24:49
@Zöldi László: Arra még várni kell egy kicsit Lacikám, mert úgy tűnik eltart egy darabig, valóságos média lavina indult el a Népszabadság felfüggesztésével, ami nemcsak a lapokat, online felületeket érinti. De egy esszét mindenképpen megér!
Éjfél óta hatvannégy komment jelent meg, és több mint kétezren tiszteltek meg az olvasással. Kezdetben nekem tulajdonították a hozzászólók, hogy Orbán szétverte a sajtószabadságot, lassanként azonban megértették, hogy ilyesmit nem írtam. A „szétverni” igét csupán idéztem Tamás Gáspár Miklós…..
Anna Mikulás 2016.11.06 19:09:27
@Andy73: Az én szerény tudásom szerint, vidéken a napilapokat főleg a városokban preferálták. A falvakban a hetilapot fizették elő, jelesen a Szabad Földet. Ugyanis nem értek rá naponta híreket olvasni, ahhoz ott volt a rádió. De a hetilapot szertartásosan a vasárnapi ebéd után olvasták és nagy becsben tartották. A Szabad Földnek a rendszerváltáskor közel 700 ezer előfizetője volt + az árus példányok. Ma már más a helyzet, de bármerre járok vidéken, ha a Szabad Földről szólunk - emlékeznek "Jaj! Apunak is az járt!"
Nem számítottam élénk visszhangra, mert tegnapi bejegyzésem a Budapesten kívüli sajtóról szólt. Csak ma reggel lépett túl a közösségi oldal keretein. A digitális ismeretségi körből szívesebben vitatkozom valóságos nevek viselőivel, mint tekintélyes külső fórumokon álneves kommentelőkkel, köztük…..
Anna Mikulás 2016.11.06 16:50:23
@Drizari: Valóban blogoltam a nol.hu-n és a ha jól sejtem egy pályán játszottunk. Hobbyból, mert kell az a kis andrenalin az ember lányának, jót tesz a lelkének. Na, meg a tudásának. Nem árt, ha egy szerkesztő tudja milyen a másik oldalon lenni - sokat tanultam a blog világáról, nagyon hasznos volt.
Ami a felvetését illeti: valóban egy-egy szabad blogfelület indítása mindenképpen használna a megyei lapoknak. A nagy nyugati média cégek már csak úgy engednek ki printet, ha az online felület el tudja tartani. Persze, ott törvényileg szabályozott a reklámpiac...
De úgy, ha a szerkesztőség korlátozná, hogy ki jelenhet ott meg és ki nem az nem különbözne a hagyományos megjelenési lehetőségtől. A magyar online felületeken már van erre bevált gyakorlat, mert persze az sem jó, ha Jancsika, Pistike meg Mari néni félóra alatt összecsap valami hülyeséget a téveszméiről, vagy a hascsikarás okozta kínjairól és azt kellene emésztgetnie az olvasóknak... A nol.hu-n kezdetben jól müködött ez a rendszer, a fel- és átfutó frissülőkkel, s az azt követő kiemeléssel. Csak aztán ez gellert kapott és a blogfelület (is) hamvába holt... Egy biztos: harcedzett és strapabíró szerkesztők kellenek hozzá, mert nem könnyű műfaj, de sokat hozhat..
Ami a nicknevet illeti - kinek hogy tetszik, de ha szakmai cikkhez szólunk hozzá, szakmai kérdésekben, akkor az az etikusabb ha vállaljuk a véleményünket, a nevünkkel. Szerintem.
Anna Mikulás 2016.11.06 17:00:42
@Zoltán Furucz: Tökéletesen egyetértek azzal, hogy érdemes lenne akár egy video konferencián (mint ahogy már Laci múltkori posztjánál is felvetődött) vagy akár egy személyes találkozón is átbeszélni ezeket a lehetőségeket, mert nagyon sokrétű a téma, de nem annyira bonyolult mint amilyennek most látszik. De az idő, a médiában történtek, és technika szülte körülmények miatt mindenképpen lépni kell - előre.. Okosan.
ZorróAszter Népszabadság sirató 2016.10.26 11:54:53
Siratnom kellene a Népszabadságot? Miért? Mert jó régóta elárulta az olvasóit, és vált szép lassan, fű alatt, sunyiban liberális szócsővé? Lenézve az olvasóit, a dolgozó embereket - mondván ezek a barmok úgysem veszik észre a változást, pláne ha szép lassan, sutyiban adjuk be nekik? Sőt liberális…..
Szénaboglya Éveim - 1994 2016.10.23 18:21:18
1994 43 éves voltam. Kitekintés: Elkezdődött a NATO Partnerség a békéért programja. Egy Kaposvár és Taszár között közlekedő autóbusz teherautóval ütközött, 12-en haltak meg. Földrengés Los Angelesben. Magyarországos parlamenti választások voltak. Nyert az MSZP. Koalíciós kormány alakult az…..
Kedves Bloggerek, Bloggerinák és mindenki! Örömmel közlöm veletek a nagy hírt: MEGALAKULTUNK! Néhány viharvert, de éppen ezért nagyon harcedzett blogger kollegával, elsősorban volt NOLblogosokkal, úgy gondoltuk, ideje egy érdekvédelmi, önsegélyező egyesületet létrehozni írni, olvasni, gondolkodni…..
Anna Mikulás 2016.10.12 13:29:20
@bircaman maxval szerkesztő: Még egy kis türelem és minden olvasható lesz! Alapító okirat, amit a csatlakozók megtekinthetnek, s a facebookos csatlakozási lehetőség is! Oda kell mejd a blog linkjét feltenni mindenkinek, mert ezt itt közvetlenül nem tudjuk megoldani - mint kiderült...
Sajnálom, ami a Népszabadsággal történt. Nem egyszerűen egy országos lapról van szó, hanem egy szimbólumról is, ami - ha változott is az utóbbi időben - mégiscsak egy baloldali újságnak számított, sőt, nem egy baloldali újságnak, hanem A baloldali újságnak. Azt, ami a Nolbloggal történt, ettől el…..
Anna Mikulás 2016.10.11 11:19:04
@Drizari: Ez nem a legújabb pletyka. Ezt már júniusban megírta 24.hu, szinte ugyanezekkel a szavakkal, mint ahogy most ezt maga prezentálja. Azt nagyon jól látja, hogy a Népszabadság többet nem fog megjelenni. Az is igaz, hogy nem az etika aranyszabályai szerint jár el a tulajdonos Mediaworks, de ez ellen éppen a hasonló eszközöket napi szinten használó lap munkatársai veszik éppen zokon? Felmondhatnak - csak akkor nincs se végkielégítés, se perlési lehetőség, viszont szabadok lesznek, akár a madár! (kínosan ugyan, de röhögök). Azt viszont nem hiszem, hogy a nagyon feltáró riportoktól ijedt volna meg a kormányzat, eddig is tártak fel hasonló s"szörnyűségeket", mint luxua táskás, pina ügyek, a kormány mégse szarta össze magát! Gyanítom meg is hagyta volna a Népszabadság működését kis létszámmal, lélegeztetőn, hogy ne károghasson az ellenzék (ami nem tudom kinek az ellenzéke is valójában), de valószínűleg olyan igényekkel léptek fel és akkora arccal, amit a nem éppen képzetlen kormánypárti média szakemberek nem nyeltek le. Mint ahogy a maga anyázását se a nem fizetett bloggerek, anno.
Azt meg csak halkan súgom, csak magának: ha a Népszabadság újságírói valós problémák, a jogtalan munkáltatói szerződések, az üzleti élet összefonódásainak visszásságai után oknyomoztak volna, a komcsizás meg a nácizás helyett, talán lett volna több olvasójuk is! Mert azt azért már egy OKJ-s tanfolyamot végzett kezdő média marketinges is tudja, hogy szponzort, támogatót csak úgy lehet találni, ha olvassák is azt, amit írnak! De ehhez azért már eddigre el kellett volna jutnia valakinek, a számlűáló manipulálásán túl.
Eredményt csak munkával lehet elérni, mutogatással valahogy nem nagyon. Sem Magyarországon sem máshol a világon.
Anna Mikulás 2016.10.11 12:38:08
@bircaman maxval szerkesztő: Ez nem egészen igaz. Az internet miatt megváltoztak a média viszonyok, de ezekhez kell alkalmazkodni. Vannak már felmérések az olvasói szokásokra, amik évek óta azt mutatják ki, hogy nem elsősorban komplett site-okat olvasnak, hanem inkább tematikus blogokat, különösen a fiatalok. Ezért vannak óriási lehetőségek a blog piacon, ezért igyekeznek inkább a bloggereket bevonni a közéleti onine felüleletekre. De ez csak akkor lehet kölcsönösen sikeres, ha a fizetett szerkesztői csapat elég erős ahhoz, hogy értékelni és kezelni tudja a blogírókat, nem pedig lekezelni, úgy, mint ahogy azt a Népszabadságnál tették. Ami a NolBlogot illeti szerintem a tulajdonosnak első körben kisebb gondja is nagyobb volt annál, minthogy ezzel foglalkozzon. A megszüntetés a regnáló szerkesztői vezetés dilettantizmusának tudható be. Tévedés az, hogy a jó tollú bloggerek ugyanazt hozzák, mint ami már saz interneten fent van. Ugyanis nekik van egy óriási előnyük a téma választáshoz: benne élnek a helyzetben! S ha erről írnak elsőként, akkor már szüret! :-)))) Aki viszont úgy indul neki blogolni, hogy elsősorban pénzt akar keresni vele, biztos, hogy veszít!
Nem tudom hány százaléka az USA-t látogató külföldi turistáknak szentel időt Washington meglátogatására. Nem is érdekes, az USA fővárosa amúgy is tele van turistákkal, amerikaiakkal. A főváros egy muszáj látogatás az iskola kirándulás programokon, a családi utakon. Jó polgárnak illik ide eljönni,…..
Anna Mikulás 2016.09.09 09:51:29
@ZorróAszter: Ezek a régi tipusó sorházak a legjobban élhető városi házak! Ha valaki a képen látható oldalról megy be, akkor egy előszobába jut, ahonnan egy masszív, faragott falépcső vezet fel az emeletre. Innen juthat be a földszinti nappaliba, ahonnan a nagy konyha nyílik, ahol kamra, tusoló, wc is van. A konyhából pedig nyílik egy ajtó, ami egy kis konyhakertbe vezet, úgy lehet kijutni a ház háta mögött lévő utcára. Igazi vidéki kis falu hangulatát idézi! Ha rögtön az emeletre megy ott csak egyetlen sötét helyiséget talál ahova a lépcső visz, abból nyílik jobbra és balra egy-egy szoba nagy ablakokkal. Az egyik a ház első frontjára néz, a másik a ház hátsó, vidékies, kertes frontjára, terasszal. Itt van a kádas fürdőszoba is. A középső sötét helyiséget általában hallként használják, szobanövényekkel és nagy akváriummal. Társalgónak. Budapesten a Százados úti tisztviselőtelepen voltak hasonlóan jó sorházi lakások, sajnos már lebontották őket és nem épültek hasonlók. Az ott lakók máig is siratják a környéket... Azóta sem sikerült hasonlóan jó kis lakótelepeket kialakítani.
Anna Mikulás 2016.09.09 12:44:14
@ZorróAszter: Ahogy mondja Zorró kérem! Az az ablak tényleg kicsi! Bírom a humorát! :-))))
Anna Mikulás 2016.09.09 12:48:07
@littke: Ismerem, az unokatestvéremék laktak ilyenben, a nagynéném meg itt Bp.-n a Százados úti telepen - agyon irigykedtem magam, mikor náluk voltam! :-))). Álom lakás egy városi átlagembernek! Ráadásul olcsó a tartásuk is....
ExNOLBloggerek ExNOLBloggerek 2016.02.14 18:14:06
Hogy teljes legyen a NOLBLOGos retro fíling, úgy látszik, az ULTRAWEB is műszaki hibának álcázva próbál kiutálni bennünket a szerveréről. Ha ez megtörténik, akkor a cuccot felteszem valamelyik másik ingyenes tárhelyszolgáltatóra, amit majd itt fogok közzétenni (sőt ha lehet, több helyre…..