Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dshk

0 bejegyzést írt és 257 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orsi szerint a Fibernetnél is megindult a fantomtartozások behajtása. Őt és több ismerősét is 2008-as számlatartozásra hivatkozva kapcsoltak le a netről, bár korábban erről nem értesítették őket: Muszáj most írnom Neked gyorsan, hogy mielőbb minél többen olvashassák:…..
Praxis Horror a traumatológián 2010.05.26 06:00:00
Üdvözlök mindenkit, aki olvassa! Az eset amit leírok lassan egy hónapja történt,de nem megy ki a fejemből. Egészséges 3x ember vagyok, de valahogy 2-3 évente mindig sikerül kisebb-nagyobb sérüléseket összeszedjek, aminek varrás vagy gipszelés a vége, ezért elég sok baleseti…..
dshk 2010.05.26 17:50:18
@másikpista: amennyire én észrevettem, a 300 Ft mellett az egész országban egyetlen körzeti orvos állt ki, és mondta azt hogy igenis neki számít az a pénz. Ezzel szemben jópár intézményben mindenféle feliratok voltak, hogy a kormány/miniszter/nem tudom ki a hibás a rettenetes 300 Ft-ért. (Holott egy embert nem hallottam, aki az intézményt okolta volna.) Nekem ebből az jön le, hogy az eü dolgozók - de legalábbis a hangadók - nem is akarnak változtatni. Egymás közt kellene először lerendezniük, hogy mit is akarnak. Néhányan nyilván jól járnak a zavarosban halászással.
dshk 2010.05.26 20:40:17
@NemesekErnyo: aprópénznek aprópénz, de azért kijön belőle az asszisztens havi munkabére (aki azért mást is csinál, nemcsak pénztároskodik). De nem a 300Ft-on múlik így se, nem vitás. Olvastam Molnár Lajos könyvét, a 300 Ft hatodrangú téma volt számára, csak fel lett fújva. De jött már az orvosszervezetektől valami egységes javaslat valaha is?
Szia!   Heim Pál, gyerek az oviból került oda, mert beütötte a fejét és vérzett. Már fél órája ott voltak, mikor megérkeztem. Kisfiam autista, nem súlyos, de nekem ilyenkor 1 mp nyugalmam nincs. Jövés, menés, fetrengés, utálja a sok embert, nehéz volt lekötni és játékok…..
dshk 2010.05.25 15:24:21
@másikpista: igen, az ütögetés, mint fájdalomcsökkentés tényleg működik, nekem is ez jutott először eszembe
dshk 2010.05.25 16:29:36
@Sheruzad: másikpista hozzászólásában valóban volt kétértelműség, de én is jobban bírom a fájdalmat, gyorsabban gyógyulok, ha csinosak a nővérek. Nincs ebben semmi, ösztönös dolog. Más kérdés, ha valami nagyon fáj, akkor csinos nővérestül is nagyon fáj.
A lekezelő magatartást én is tapasztaltam, tényleg undorító, és többnyire nem is a gyógyítás szakmai minősége miatt marad rossz emléke a betegnek vagy hozzátartozónak, hanem amiatt ahogy bántak vele. Gyakorlatilag csak ezért megyek magánrendelőbe, az kiszámíthatóbb ilyen szempontból.
dshk 2010.05.26 02:42:49
@aversio avagy pacalfagylalt: "Mit szólnának a fájdalmas rákszűrésen átesettek" - na ez undorító volt, de legalább elég pontosan ábrázolja, amiről megbecsültorvos beszélt. Hogy a jómodor pénzkérdés, az a tapasztalat szerint nem igaz. Egyik osztályon ember módjára viselkednek, másikon nem. Pedig ugyanabból a pénzből gazdálkodnak.
Praxis Csak vártak a halálra 2010.05.24 06:00:00
Nem tudom hogyan szólítsalak meg benneteket. Sziasztok. Csak sírva tudom leírni mindazt ami történt.  Durva, megalázó, felkavaró. Részemre. Meghalt: 2009. december 25.-én, reggel 6 óra valahánykor, a veszprémi kórházban. A férjem, barátom, a mindenem. Tapolcáról vitték át,…..
dshk 2010.05.24 21:48:19
@Gest anyó férje: nem hiszem hogy jogász, de igazad van, kihagytam egy kötőjelet:
"jogkövető, jogász- és orvosfélő polgárként" :)
dshk 2010.05.25 00:10:08
@Gest anyó férje: nem jogászféltő, hanem jogászfélő, kétszer is. Ezt te nézted, be, kacsamentésről nincs szó.

Képmutatás, hogy máshogy írsz akkor ha itt a hozzátartozó, és máshogy ha nincs itt. Magam részéről inkább úgy írok, hogy ne kelljen miatta szégyenkeznem, akárki olvassa is.
dshk 2010.05.25 00:36:54
@evvie: ha egy nyilvános, moderálatlan helyre írsz, mindig lesz pár ember aki szerint már azzal is hibáztál, hogy egyáltalán létezel. Ez van.
Másrészt nem olyan rossz a helyzet, nekem az jött le, hogy igazad volt, Tapolcán valóban hibáztak. Minimum abban, hogy nem tájékoztattak, de valószínűleg kezelésben is. Másrészt, ha többet tesznek valószínűleg akkor se él tovább a férjed. Emiatt ne vádold magad.
Mindamellett azért engem még mindig érdekelne, mi történt volna, ha nemcsak hallják, hanem értik is amit mondtál, és utánanéznek abban a 11 napban mi a zavartság oka. Nem lehet annak az agylágyulásnak, rohamnak olyan előzménye, ami mondjuk a boncolásnál már nem is látszik, de időben még kezelhető lett volna?
Praxis Bélgörcsök és ájulás 2010.05.23 06:00:00
Kedves Kacorka, Ma akadtam rá a blogodra és gondoltam, te, vagy a kommentelők segítségét kérem. Édesanyám nagyjából 15 éve krónikus sokízületi gyulladásos beteg (műtve van már mindkét térde, az egyik könyöke és folyamatosan fájdalmai vannak, pedig nagyon fiatal még, 44…..
Éppen arról olvasgattam, hogy a WC tetejét le kell csukni, különben a bacik rárepülnek a fogkefére, ha ugyanabban a helyiségben vannak, amikor eszembe jutott, hogy nemrég az amerikaiak arról témáztak egy fórumban, hogy mit tartanak különösnek Európában, amikor ideutaznak. A…..
dshk 2010.04.26 23:35:19
@plimplim: nálunk vízkőoldó se kell, elég a szokásos wc tisztító lötyi rendszeresen használva. Domesztosz vagy melyik. Hypo is elmegy, bár az kevésbé hatásos.
Praxis A CT baromi drága 2010.04.25 07:00:00
Sziasztok!A történetem nem horrorisztikus, illetve csak egy kicsit, de a vége happy end, amit nem az egyetemi klinika fül-orr-gégészetének köszönhetek, hanem egy maszek dokinak és tanítványának.Éveken át rengeteget szenvedtem télen. Illetve komoly tünet egyszer sem volt, kis…..
dshk 2010.04.25 18:05:11
@petya.bacsi: "A gyomortükrözésnek is van kevésbé fájdalmas módja, a kapszulás dolog. Csak az több százezer, nem fizeti a TB"

már nem több százezer a kapszulás tükrözés, "csak" 150 ezer. Gyomortükrözésre azt hiszem pont mérsékelten használható, annak alakja miatt. Irányítani a kapszulát nem lehet, de mivel sokáig van a gyomorban, azért elég alaposan feltérképezheti. Inkább nyelőcsőre és bélre van kitalálva.
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége, fuss el véle.Nagyjából ennyivel lehet összefoglalni az LMP zuglói pályafutását. De ha így folytatják, akkor nagyjából ennyire számíthatnak országos szinten is. Az első fordulóban váratlanul jól szerepelt alakulat ma egy nemes gesztussal…..
dshk 2010.04.23 11:30:51
@Szilva74: lol. Úgy működik egy nyomda, hogy szórólaponként vesznek egy kübli festéket? A saját nyomtatód hányfajta festékpatront használ? Ugye nem kétmilliót? Az általános iskolában rajzórán magyarázta a tanár bácsi, hogy 3 színből bármelyik másikat ki lehet keverni. Az se rémlik? :)
dshk 2010.04.23 11:37:40
@Cpt. Flint: ugyan már. Ennyire egyik pártunk képviselőjelöltje sem hülye. Ez a szórólap pont az ellenkezőjét tartalmazza, mint az LMP tipikus szövege.
dshk 2010.04.23 12:26:31
@sertésmájkrém: biztos vagy abban hogy a véleménykülönbséged miatt tiltottak ki? Nem esetleg mondjuk azért mert ugyanazt a hozzászólást másolod be egy csomó blogba?
Sziasztok! Sok nővel karöltve jártam végig a kálváriát, biztos vagyok benne, hogy felkapják majd mások is a fejüket, mennyire ismerős a történet. Onnan indul, hogy gyereket akartunk a férjemmel.Következő lépés gyógyszer elhagy, várjuk a normál ciklust. Ami nem és nem lett,…..
dshk 2010.04.17 15:09:46
@szabidoki: "sehogy sem bírom meggyőzni, hogy a tünetei alapján 10 másik betegsége is lehet. Ilyenkor mindenki frusztrált, és nincs jó megoldás."

Pl. azt lehet csinálni, amit a körzeti orvosom. Én is egy internetes igen/nem teszt alapján tippeltem, meg hogy mi bajom. Máshogy gondolta, vicceskedett is kicsit, de azért adott beutalót ami megerősíti vagy kizárja a tippelt betegséget. Igaz csak egy hét múlva lett volna az állami, de magánorvosnál szerencsére még aznap elvégezték, mentem is kórházba rögtön. Szinte biztos vagyok, extrém eseteket kivéve pénzügyileg is ki lehetne mutatni, hogy maga az, hogy a beteg megnyugodjon ér annyit amennyibe egy vizsgálat kerül ilyen esetben. Ha máshogy nem maximum saját maga fizeti (amihez persze kellene súlyosabb esetekre is alkalmas, nem állami eü kapacitás, ami a mostani rendszerben nincs és nem is lesz, mert lehetetlen nyereségesen megoldani)
Piroslap Búcsú Dávid Ibolyától 2010.04.11 23:20:00
Dávid Ibolya lemondott. Korrektül vállalta a vereség következményeit. Az utolsó időben nagyon sok támadás érte. Ezek egy része igen méltatlan volt. Azok a jobboldali véleményformálók, akik egy szót se szóltak a liberális Orbán jobboldali fordulatához teliszájjal…..
dshk 2010.04.12 02:52:36
@EZsL: hát igen, most akkor 20 évvel a rendszerváltás után van négy darab kommunista, de legalábbis magát annak mutató pártunk. Jó kis előrehaladás. Pont akkora, amennyi osztrákokhoz képesti lemaradást ez alatt a 20 év alatt sikerült ledolgoznunk: 0%. Na de ha erre van igény, akkor kapják is ezt az emberek.
Praxis Majdnem meghaltam 2010.04.10 08:03:00
2 éve rosszul lettem, nem, kaptam levegőt és nem tudtam menni.Bevittek az ügyeletre mert nagyon szarul voltam!Pont a háziorvosom volt ügyeleten, annyit mondott menjek haza pihenjek és egyek kekszet és igyak teát!Hát én haza is mentem és hát igen nem lettem jobban.1 hétre rá elmentem…..
dshk 2010.04.11 13:45:21
@adamantium: pontosítsunk: az orvosok hangadói bármilyen eszközzel ellene vannak bármilyen változásnak. Hogy a többieknek mi a véleményük, azt nem tudom, de nagyon nem tiltakoznak.

A korrekt tanulmányi szerződés (orvosoknál "röghözkötés"), elfogadott az egész gazdasági életben. A mértéktől függ, hogy igazságos vagy igazságtalan. Mennyi ideig kell maradni, mi a kilépés ára, arányos-e a képzés költségével?
dshk 2010.04.11 14:22:55
@NemesekErnyo: van különbség ugyanolyan finanszírozás mellett is. Vannak rossz hírű kórházak és vannak jó hírűek. Van ahol bunkók a nővérek, de elvégzik a munkájukat. Van ahol kedvesek, de nem sokat tesznek. Van ahol bunkók is és dolgozni se dolgoznak. Gondolom az osztályt vezető orvostól függ. (Olyan is van, hogy kedvesek is és el is végzik a munkájukat, de ilyennel én csak magánrendelésen találkoztam, ami megjegyzem nem kerül többe mint a hálapénz.) A verseny biztosítja, hogy az adott pénzből a maximum legyen kihozva.
dshk 2010.04.11 14:36:02
@adamantium: nem írtam, hogy jó a röghözkötés, ne legyél annyira felháborodva. A mértéktől függ. Mennyit kell visszafizetnie valakinek ha mégis külföldre megy? Abban meg teljesen igazad, van, hogy minden orvos (és minden mozgékonyabb ember, cég) el fog menni, ha így haladnak tovább a dolgok, de ez a röghözkötés csak a merev rendszerrel együttjáró tünet, nem az ok.
Amúgy nem tudom mennyire általános, de én ugyanannyi pénzt adtam a rezidens orvosomnak hálapénzként utoljára. Kisebb a tapasztalata, de alaposabban utánanéz.
Vidéki egyetemista, kollégiumban diák, miután elég rosszul érezte magát az egyik hétvégén, fájdította a hasát, gyakori széklete, hasmenése volt, próbálta diétával, teával kúrálni magát, elvégre nem szaladgál egy fiatal gyakran orvoshoz.A családdal otthoniakkal beszélt,…..
Kár, hogy Witaker nem terhes kismama (legalábbis gondolom), sokkal bulvárosabb lett volna a történet, ha nem tud elfutni az őrjöngő taxis elől és jól pépesre veri a teleszkópos vascsővel, ami igazából - mint ahogyan azt már néhány éve tudjuk - taktikai tükörtartó. Hogy…..
Levélírónk érdekes cikket talált az óvodáskorú gyerekek nevelésére vonatkozóan. Új irányelv jelenik meg, kerülni kell a nemi szerepek megjelenését, meggátolva ezzel a társadalomra ezek szerint káros hagyomásnyos nemi szerpek beidegződését. Nagy szerencséjük van a…..
dshk 2010.03.02 05:23:31
@levi009: "A TÖBBI ABERRÁLT PÁROSÍTÁS NEM!!! Az ilyet általában a természet szelektálja, vagy rosszabbik esetben a közösség."

:) Hát te se vagy egy matematikus. Évezredekkel ezelőtt is voltak homokosok. És még mindig vannak. Vagyis a természet NEM szelektálja ki őket. Gondolkozhatsz ezen egy darabig...

Amúgy meg miért jó ilyan színvonalú cikkel foglalkozni? Tíz bekezdésben háborog, majd a legvégén éppenhogy csak megemlíti, hogy végülis mi is az a rettenetes dolog, ami úgy kiborította. Ja, elfelejtettem, választási kampány van.
w Mágneslady 2010.01.27 06:50:00
A kampány nem a lovagiasság ideje. Konzervatív, liberális, sőt szocialista férfiak is örömmel tréfálkoznak Dávid Ibolya rovására, mintha sose nevelték volna őket illemre. Gúnykacajjal és durva beszólásokkal kísérik egy hölgy élethalálharcát, ahelyett, hogy azon…..
dshk 2010.01.27 16:33:03
@xsasha: most magyarázhatunk, hogy Bokros milyen igazságtalan, sőt hülye dolgokat csinált. Talán igaz is. Nekem se tetszett. De most már így utólag nekem nyilvánvaló lett, hogy ha ő marad a pénzügyminiszter, akkor ma mindannyian(!), kivétel nélkül jobban élnénk. Ez lenne a lényeg.
És nem feltétlen azért kellene szerintem Bokros, mert olyan különösen okos, emotív stb., ebben egyetértek veled. Hanem mert láttam az elmúlt években, hogy hogy két nagy pártunk politikusai olyan különösen tehetségtelenek.
Bár semmiképpen sem utasítanám el csípőből az eutanázia gondolatát, nem szeretnék állást foglalni ebben a kérdésben. Nem érzem hozzá magam elég tájékozottnak, és szerencsére személyes tapasztalatom sincsen e téren. Ezért inább csak közreadnám azt a kampányt, amelyet a…..
dshk 2009.12.16 13:10:03
@Novus Ordo Seclorum: melyik recept nélkül kapható gyógyszer lenne alkalmas, ami kíméletesen, pár órán belül működik?
Ha lenne is ilyen, hogyan szerezne ismereteket szerezni egy idősebb/magatehetetlen ember?
dshk 2009.12.16 13:32:04
@Novus Ordo Seclorum: nézd, az a te bajod, hogy az emberhez méltó környezet neked semmitmondó lufi. Ez a semmitmondó lufi meghatározhatja, hogy valaki békésen vagy magát nyomorultnak érezve távozzon. Fontosabb, mint az orvosok, akik segíteni úgyse tudnak már rajta. Amíg ezt te semmitmondó lufinak gondolod, addig tökértelmetlen ezt a vitát folytatnom.
dshk 2009.12.17 03:33:55
@Novus Ordo Seclorum: A gyógyszert firtató kérdésemre az nem válasz, hogy nézzek utána. Mi lenne ha egyszerűen elismernéd, hogy lövésed sincs?

A kényszerítést ismételgeted, nem tudom miért. Azt hogy igényt tartok a segítségre, nem jelenti hogy kényszerítek valakit is. Vagy lesz valaki aki saját akaratából segít vagy nem. Nincs kényszerítés, mit nem lehet érteni ezen? Éppenhogy most, az ellenzők, mint te, és a törvény kényszerít: börtönbe zárja az önkéntesen segítőket. Továbbá felesleges szenvedésre kényszeríti az éppen rászorulót.

Hogy miért kellene joga lennie a haldoklónak a kíméletességre, arról had ne vitatkozzam. Te egy mazohista vagy, vagy valami hasonló. Értem hogy neked a minél szarabb annál jobb, csak hát más nem így van ezzel. Kérdezed, hogy miért nem csinálja ezt meg azt, miért csak könyörög. Nézz körül, nagyon is csinálják. Felakasztják magukat fél méteres kötélre, lassú fulladásra, csúnya fájdalomra ítélve magukat. Te ennek valamiért örülsz, hogy milyen jól megoldotta. Vagy max sajnálkozol, ha a hülyéje olyan gyenge, hogy a székre se tud felállni. Hát pechje van, miért nem nézett utána a doktorinfón.

Ahhoz az érvedhez, hogy a szegény éhezőknek meg még rosszabb már tényleg nincs mit hozzáfűzni. Magam részéről befejeztem ezt a vitát.
bodoky A nagy Omninvest-svindli 2009.11.30 11:04:00
Oltatni muszáj, de miért kellene megbíznunk egy olyan cég vakcinájában, amelyiktől használt autót sem vennénk szívesen?..
dshk 2009.12.01 13:00:32
@mutyi_zsír: hát eléggé mást írnak a wikipedián erről az anyagról: en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal
dshk 2009.12.01 13:53:27
@Alil: "mert eddig fogyott belőle párezer szezononként"

Egymillió az milyen számrendszerben párezer? :)
dshk 2009.12.04 13:36:51
@Csacsicska: "Ezért lenne fontos, hogy tudjuk: kik a gyártó tulajdonosai, hiszen baj esetén elő lehetne venni őket – például megfizettetve velük a gyógykezelés árát, stb."

ez így marhaság. Egy cég hibájáért a cég a felelős, nem a tulajdonosai.
A megértés nagykövete ismét hallat magáról, ezúttal egy ismerőse kálváriáját meséli el először csak füstölve leálló, majd javítás utáni próbaúton teljesen elhalálkozó autójáról. Márkaszerviz, mi, mazdmeg? A fenti mondatot természetesen nem azért írtam így, mert…..
Újra a lakáskiadások szezonja következik a lakásvásárlási hajrá lecsengése után. De a jogi környezet nem igazán kedvez sem a bérbeadóknak, sem a bérlőknek. Az alábbi történet is egy ilyen esetről szól.Tisztelt Zugügyvéd!a következő esetet szeretném megosztani Önökkel.…..
dshk 2009.11.18 13:41:56
@Raffinalt: "Én vettem ki a volt párommal lakást 1 évre igaz nem ügyvédtől hanem jogtanácsostól és másfél hónap múlva "felmondtuk" a szerződést (szakítottam a csajjal) maradt a kéthavi kaució oszt jó napot:):)"

ez a különbség egy ember és egy tróger között.
 A Zugügyvédhez eljuttatott sajtóközlemény tartalma, és a végzés mintha nem teljesen állna összhangban egymással. Bár lehet, hogy a betegség is hivatalos elfoglaltságnak minősül egyes jogértelmezések szerint. Kattintson a nagyításhoz!   A bíróság szerint nem…..
dshk 2009.10.31 01:55:09
@waterman: tessék? Az egyik emlegetett "cégecskét" megnéztem, speciel a Red Hat Linuxal és a JBoss vállalati szoftvereivel foglalkoznak. Ezek csökkent képességűek? Tutira? Fel kellene világosítanod a többieket, mondjuk úgy nagyjából az összes nagyobb céget, merthogy kb. mindegyiknél ott vannak ezek a szoftverek :)