Regisztráció Blogot indítok
Adatok
subwoofer1

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
subwoofer1 2016.11.23 16:10:56
@Kereszteny Család: Valószínű volt, hogy ahhoz, hogy ezt a cikket itt posztold, nagyon butának kell lenned. Hogy az evolúcióból is kb. annyit értesz, mint egy óvodás, az megjósolható volt. Azt nem értem, hogy egy ennyire kevés tudással rendelkező ember miért érzi szükségét annak, hogy másoknak ossza az észt. Valóságos állatorvosi lova vagy a Dunning-Kruger hatásnak.
Még az a szerencse, hogy a királyi tévé a BBC elveinek megfelelően működik, azaz követik a brit közszolgálat négy alappillérét (tisztesség, függetlenség, érzékenység, megbízhatóság) és például betartják ezt itt lent, amikor a Junior Prima-díjak átadásáról számolnak be:  A BBC-ben a műsorkészítés…..
Nemrégiben felvetettem itt a blogon, hogy ti vajon hazatérnétek-e Magyarországra (vagy: maradnátok-e), ha 100 ezer forinttal többet ajánlanának, mint a legutolsó fizetésetek volt? Több poszt is érkezett, erre a kérdésre válaszolt írásában Gabriella is, aki több szempontot is felvetett. (Akit egyéb…..
Vidámság @missuniversehungary2016 @frugina Timea Vajna (@timeavajna) által közzétett videó, 2016. Nov 4., 05:32 PDT Micsoda családi perpatvar, kérem szépen, a TV2 tulajdonos Vajna András a Bors infói szerint kiborult a kedves felesége, Vajna Tímea által gründolt…..
Az ilyen a világon nincs című, többfelvonásos bohózatunk mai szereplői a közmédia és az azt (is) felügyelő Médiatanács (beugrik Karas Mónika). Az élet írta darab azzal kezdődött, hogy annak idején törvénybe, mit törvénybe, MÉDIATÖRVÉNYBE foglalták, hogy A közszolgálati médiaszolgáltatás célja a…..
Tamás Gáspár Miklóst 1974 óta ismerem. Akkor jelent meg a Szövegek és körülmények című kötet, a pályakezdő erdélyi társadalomkutatók izgalmas tanulmánygyűjteménye. A fiatal filozófus nem sokkal később a magyarországi szellemi élet tevékeny részese lett. Tíz évvel ezelőtt meg is hívtam a csillebérci…..
subwoofer1 2016.11.04 07:27:42
@Zöldi László: "Alighanem Tamás Gáspár Miklós is érzi, hogy pontosabban kellett volna fogalmazni, mert figyelemre méltó okfejtését arra futtatja ki, hogy a sajtószabadság nálunk egyelőre csupán „halódik”.

A zárókövetkeztetés azonban nem idézet. Ha a "halódik" nem elég pontos kifejezés, akkor annál csak a halott lehet a pontosabb. Nyilván a szétverés eredményeképpen.
subwoofer1 2016.11.04 12:53:21
@Zöldi László: Az állítás az öné. "Alighanem Tamás Gáspár Miklós is érzi, hogy pontosabban kellett volna fogalmazni, mert figyelemre méltó okfejtését arra futtatja ki, hogy a sajtószabadság nálunk egyelőre csupán „halódik”.

Ön állítja, hogy a Gazsi-féle halódik kifejezés nem elég pontos. Ha a "halódik" nem elég pontos kifejezés, akkor annál csak a halott lehet a pontosabb. Ez pedig csak a szétverés eredményeképpen lehetséges.
Visszajutottunk oda, ahonnét kiindultam. Ön szerint a sajtószabaság=liberális média.
subwoofer1 2016.11.04 15:51:13
@Tibi !: pl. a 444.hu-n kizárólag az szólhat hozzá, aki hónapokon keresztül már előre bizonyította, hogy egyetért. Bizony. Ez a szélsőliberális cenzúra. Észak-Korea még nem tart itt.
A nemzetközi nihilizmus magyarországi titkos rezidenseként citromba harapott arccal ismerem el, hogy Mészáros Lőrinc úrnak igazsága vagyon: a wellness hotelek tele vannak. S miközben meghajlok Mészáros úr éles szemű megfigyelése előtt, szerényen megjegyzem, hogy az általam különösebben nem kedvelt…..
A történet jó régen kezdődik. Valaha réges-régen , az ántivilágban, de legalábbis a múlt kedd előtt, született egy egészen kicsike baba. Minden előzetes konzultáció nélkül jött a világra, vele ugyan nem beszélte meg senki, hogy meg akar-e születni. De megszületett, körülpillantott, hogy hova is…..
subwoofer1 2016.11.02 07:17:30
@Kiss Árpád 2: Igen, fogadjatok örökbe gyerekeket! Látod, tudod te a megoldást.
subwoofer1 2016.11.02 15:57:45
@midnight coder:

Rizsa a köbön.

A saját gyerekeink mellé fogadtunk örökbe egyéves babát. Pontosan úgy szeret és fogad el minket, mint a sajátok. Éppen úgy kedves, okos és művelt, mint a többi. Ebből következőleg ő is kedves, okos, képzett, piacképes felnőtt lesz. Mint mi.
Épp itt az ideje, hogy az 1956-os forradalom leverésének 60. évfordulójához közelítve nemzetünk legszebb hagyományit felelevenítve ismét a személyi kultusz áldásait kezdjük habzsolni. Sándor Kingának a nemzetvezetőhöz írt költeménye csak bevezető volt ahhoz a felhíváshoz képest, melyet a…..
Mert Szent Pál előírja, könyörögni és imádkozni kell a királyokért és feljebbvalókért. És könyörögnek is: imalánc indult Orbán Viktorért...
2010 óta a Fidesz folyamatosan építi le, és formálja neki tetszőre a magyar médiapiacot: a politikai nyomásgyakorlástól a tulajdonosi szerkezet kierőszakolt átalakításán, a gazdasági kivéreztetésen keresztül a hatósági, az állami és a jogi eszközök használatáig, szinte…..
Jóóóóóóóó reggelt Magyarisztán, ébresztő magyarok! "Mindig jobb az érvényes, mint az érvénytelen (népszavazás), de a közjogi következmények beállnak mindenképpen, hiszen azt vállaltuk, hogy a kérdésben foglalt jogi szabályozást, miszerint csak a magyar parlament dönthet arról, hogy kikkel akarnak…..
A Fidesz által kialakított belpolitikai helyzetet szokás a centrális erőtér kifejezéssel illetni. Orbán stabil struktúrára épülő, egyszerű logikájú, de roppant hatékony gépezetet épített ki, amely biztosítja számára az erőpolitika átviteléhez szükséges zavartalan környezetet, letörve minden belső…..
A jelenlegi néphülyítő uszítások közepette gyakran elhangzanak olyan "érvek", hogy az iszlám sokkal rosszabb a kereszténységnél, és még, ha a kereszténység az inkvizíció és boszorkányüldözés során emberek tízezreit is irtotta ki, az régen volt, nem tudok (tudunk, mi ateisták) ilyen eseteket mondani…..
subwoofer1 2016.09.24 11:38:04
A szerző hitével szemben a vallást nem egy valamiféle külső hatalom oktrojálta az emberiségre, hanem az ember hozta létre éppen úgy, mint pl. a művészeteket vagy a sportokat. A vallás tehát antropológiai következmény.

A vallást hibáztatni azért, mert az emberiség egyes csoportjai - amióta világ a világ - időről időre gyilkolásszák egymást, és elveszik egymás értékeit butaságon és előítéleteken alapul.

Ennek a csoportos gyilkolászásnak és rablásnak a csoportos gyilkolászás és rablás mint evolúciós előny adja a hátterét, a csoportidentitás aktuális alapja, az etnikum, a vallás, a nyelv, a kultúra, a focicsapat stb. csak színes arcfesték a háborúba menni akarók arcán.

Csoportba, közösségbe tartozni, azt megvédeni, más csoportokat legyőzni több millió éves pozitív evolúciós tapasztalat. A vallások megszüntetésével csak egyetlen színnel lesz kevesebb a közösen ölni akarók arcán. Nincs értelme ellene küzdeni.

Annál is inkább, mert mint a civilizált világban látható maguktól is domesztikálódnak, és immár többnyire nem a háborúba indulók arcán tűnnek fel riasztó színként, hanem inkább az operába indulók öltönyeihez és nagyestélyeihez hasonló barátságosan közös egyendíszek.

Ebből a képből jelenleg éppen most kilóg pl. az iszlám, ahol a vallást továbbra is sokszor háborús jelképként használják. De a vallás ebben az esetben is csak egyenruha, és nem a gyilkolászások valódi oka. Azok okai sokkal mélyebben húzódnak. Antropológiai tények. Azzal kéne foglalkozni, nem a külső mázon. Ahhoz persze nevetségesen kevés egy blog.
subwoofer1 2016.09.24 12:11:58
@Brendel Mátyás: Ha nem lett volna vallási különbség a csoportok között, egy Radko Mladics talált volna más közös mezt a gyilkolászásra. Mint ahogyan mások is mindig találtak akkor, ha éppen a vallási nem működött. És ha műkökik, csupán azért működik, mert az emberekben alapvetően benne van a pozitív evolúciós tapasztalaton nyugvó vágy a közös öldöklésre és rablásra. Semmit nem segít, ha kitalálod, hogy a Fraditól vegyük el a zöld-fehér színt, az Újpesttől meg a lila-fehéret, mert akiken ez van, sokszor összeverekednek. A te logikádban ennek oka a színekben keresendő.
Ateista Klub Vallás ateistáknak 2016.09.13 15:59:00
Alain de Bottonra igazából eléggé haragszom a "Religion for Atheists" (azaz "Vallás ateistáknak") c. könyve miatt. Már a címe alapján is gondoltam, hogy nem fogok én egyetérteni ezzel a könyvvel. Még Párizsban vettem meg a Shakespeare and Co. könyvesboltban. Akkoriban még hajlottam…..
Ezen a képen a világ vallásainak demográfiai projekciója látható a Pew Research Center szerint. Szerintem az ateizmus jövője ennél azért lesz jobb, mert a technológiai fejlődést, a tudást, a világiasodást, a kitéréseket alulbecsülték vagy egyenesen ignorálták. Ebben a postban kifejezetten ateista…..
subwoofer1 2016.09.16 07:59:29
Brendel állításában a kereszténység és az iszlám egyformán veszélyes, nincs értelme megkülönböztetni őket, mindkettő ellen egyformán kell küzdeni. Ez egy oltári baromság. Kizárólag Brendel súlyos keresztényellenes érzelmei állnak mögötte.

Nézzük meg például, hogy mindkét vallás legfontosabb ígérete, az örök élet, a paradicsomba kerülés, milyen földi tevékenységekkel érhető el.

Kereszténység: Róm. 6:23 - "Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban."

(Mt 19,16-30; Mk 10,17-31) "Akkor egy előkelő ember megkérdezte tőle: „Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” 19Jézus ezt válaszolta neki: „Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, egyedül csak az Isten. 20A parancsolatokat tudod: Ne paráználkodj, ne ölj, ne lopj, ne tanúskodj hamisan, tiszteld apádat és anyádat!” 21Ő pedig így szólt: „Ezt mind megtartottam ifjúságomtól fogva.” 22Amikor Jézus ezt hallotta, így szólt hozzá: „Még egy fogyatkozás van benned: add el minden vagyonodat, oszd szét a szegényeknek, és kincsed lesz a mennyben; azután jöjj, és kövess engem.”

Iszlám: "Riaz A. maga mondta a kontaktjának, hogy baltával és késsel akarja véghez vinni a támadást. "Nem lenne jobb autót használni, testvérem?" – kérdezte az ügynök, de mint kiderült, a fiú nem tudott vezetni. Az ügynök szerint sokkal nagyobb kárt lehetne okozni egy autós merénylettel, de Riaz A. azt válaszolta, hogy már aznap este "a Paradicsomba akar jutni".
Közvetlenül a támadás pillanatáig kapcsolatban álltak, az ügynök bátorította, hogy ne kést, hanem baltát használjon, és biztosította, hogy az Iszlám Állam magára fogja vállalni a támadást. Végül Riaz A. azt írta, "most kezdem", mire a kontaktja válasza: Most a mennybe fogsz jutni.

index.hu/kulfold/2016/09/15/nyilvanossagra_hoztak_a_nemetorszagi_merenylok_uzeneteit/
subwoofer1 2016.09.16 21:19:24
@Brendel Mátyás: Esetleg ellenérvként beidézhetted volna a keresztény terroristák minap lehallgatott kommunikációját a paradicsomba kerülésről.

Ja nem. Ilyet nem találtál. Te Maarat ostromát idézted ide. Mikor is volt? 1098-ban. Nálad elfogultabb keresztényellenes faszfej nincs még egy a világon. Ez lehetne a tudományos bizonyítottság mértékének alapegysége.
A szakirodalom, de legalábbis azok a humán etológusok, akik már kénytelenek voltak végignézni legalább egy Szeszélyes évszakokat a rendszerváltás derekán, szekunder szégyennek nevezik a jelenséget, amikor mi érezzük magunkat kínosan, hogy mások égnek. A szekunder szégyen legnagyobb pillanatai talán…..
Tavaly szeptemberben - még Helpy néven - indult az online takarítóközvetítő Rendi.hu, ami fantasztikus érzékkel vette észre a piaci rést a kiszámítható, megfizethető és megbízható házi takarítószolgálat piacán. A ma már több vidéki nagyvárosban is elérhető cég…..
Egy díjról lehet tudni kitől van, miért kapja az illető, kinek van joga azt átadni, mit is kell érte tenni. A lovagkereszt is ment oda minden olyan személyhez akinek odaítélték, amikor még érték volt a tudás, és ezért elismerés járt. Viselték is akik kapták, hordták érdem szerint, vagy berakták a…..
Ilyen az, amikor nem a szervilitás, hanem a józanész dönt. A demokrácia egyértelműen elutasította a gyűlöletkeltés koronázatlan királyának – csak kiérdemelte a koronát, bárlehet, hogy  nem ilyen szövegkörnyezetre gondolt – személyes megjelenését és hagymázas gondolatainak kifejtését a részben…..
subwoofer1 2016.08.19 13:12:43
@a BircaHang Média szerk.: Mert Orbán ma nem milliárdos, mi? Röhög a vakbelem.
Sokadszorra bizonyosodik be, hogy a FIDESZ csak a szlogenek szintjén törődik a nemzeti érzelmekkel, a valóságban viszont csak cinikus hivatkozási alap a lopáshoz. Örökre emlékezetes marad például, hogy mit is sóztak ránk 2000 augusztusában: a McDonald's elfekvő petárdáit vásárolták fel, és azon…..
                                                      hogy nem tudja egy férfi megnevelni a feleségét?  A lány egész életében végestelen-végig arról álmodozott, hogy majd egyszer, egy nyugodt nyári napon, amikor senkit semmilyen vágy nem hevít, de azért szenvedélyes lesz és mindenki megfelelően…..