Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Velszi bárdolatlan

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ketogén diétára való átállás legnagyobb kihívása azt jelentette, hogy gyakorlatilag mindent el kellett hagynom, amit korábban rendszeresen fogyasztottam. Nem is ment rögtön, az első két hétben fokozatosan tanultam meg, hogy mit szabad enni és mit nem. És amit tilos, azt tényleg ne is egyem. Be…..
Velszi bárdolatlan 2016.07.12 21:08:37
@nikita:
Vegyél városi biciklit, kb. 40 ezerért már lehet kapni, városba tökéletesen elég, és nyújtott háttal lehet biciklizni.

Nézd meg Amszterdamot, mindenki így biciklizik, nyújtott háttal, ilyen bringákon:

www.amsterdamtravelguide.net/wp-content/uploads/2014/10/Getting-Around-Amsterdam-With-Public-Transport.jpg

És senki nem száguldozik, az csak Budapesten a divatbringás majmok körben divat.
A mai, modern, XXI. századi ember és a középkorban élt polgár, paraszt vagy nemes tekintetében, elképesztően más fogalmi kört jelent a "szórakozás" mint szabadidős tevékenység meghatározása. Napjainkban a munka után a szórakozásnak próbálunk élni és ennek ezernyi válfaját ismerjük. De hogyan volt ez…..
Ott tartunk, hogy abban az országban, ahol a Fidesz kedvenc udvari kobzosának HELYTELENÜL titulált előadóművész és az Országgyűlés elnöke egyaránt azt vallja, hogy az asszony az otthon, gyerekszülve jó, és ne építgessen magának karriert, szóval abban az országban, ahol a partnerbántalmazás az…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.27 23:24:37
@asebes:
Figyelj, ha valaki az édesanyádat (vagy akár csak a kutyádat) ölné meg, azt te is meg akarnád ölni.
Míg ha egy ismeretlent öl meg (vagy akár többet), akkor pont a magadfajták kampányolnak a halálbüntetés ellen.
Szóval ez nagyon demagóg duma, el kéne felejtened.

És rossz hírem van, ha Magda Marinko kiszabadul (ha jól tudom, nem tényleges életfogytiglant kapott), és eltelik a rehabilitációs időszak, onnantól ő is büntetlen előéletűnek fog számítani.
Próbáltad már a fejedet gondolkodásra használni is, vagy csak szöget versz vele a falba?
Velszi bárdolatlan 2016.06.28 00:51:54
@asebes:
Nem, seggfejkém.
Pont a hozzád hasonló agyatlan faszok védik a bűnözőket.
Velszi bárdolatlan 2016.06.28 00:53:40
@asebes:
Nem, seggfejke.
Te vagy ostoba, agyatlan pöcs.
JogÁsz Justitia mérlege 2016.06.26 11:39:31
„Abszurd dráma” a bíróságon. Szereplők: Felperes - Rogán Antal, a kabinetirodát vezető miniszter. Alperes - Juhász Péter, az Együtt alelnöke. Tanú - Portik Tamás, a Prisztás ügyben büntetését töltő elítélt. Színhely: a Fővárosi Törvényszék. A cselekmény: Rogán beperelte Juhászt, mert az azt…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.27 23:45:23
@ember100:
Ha Welsz Tamásra gondolsz, érdemes lenne exhumálni a sírját, hogy ki vagy mi van benne, mert ő maga Kelet-Afrikában éli világát.
És egyáltalán nem tűnik halottnak.
Velszi bárdolatlan 2016.06.27 23:47:12
@Ballib cenzúrázók réme 14:
Szerintem te inkább a fideszes megbízóid réme vagy.
Mindig rettegnek, hogy mikor mekkora baromságokat fogsz írni.

Ha nem növesztesz agyat, hamar ki fognak rúgni.
JogÁsz Ria, ria, Hungária! 2016.06.19 17:45:01
Ha valaki azt hinné, hogy a héten csak a foci-Európa-bajnokságon értünk el világra szóló eredményt, az nagyon téved. A Magyar Országgyűlés is olyant virított a nyári szünet előtti utolsó ülésszakban, ami szerintem egész Európában párját ritkítja. Kép: promenad.hu Mondjanak nekem még egy olyan…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.20 14:13:23
@Hóhér az utolsó barátod:
Amit írt, az úgy ejtik, hogy dö zsá vü, és semmi értelme. A de a birtokos elöljáró mellett kifelé irányuló helyrag stb. A ja szó nem jelent semmit franciául.
Ellenététben a déjá (dézsá) = már jelentésű szóval (fordított ékezetes á-t most nem keresgélek).
(Déjá vu = már láttam, szó szerint: már látott (dolog)).

Ez így kb. olyan, mint a vica versa. Tudják belőle, hogy mit akartál mondani, meg azt is, hogy buta és műveletlen vagy.
Velszi bárdolatlan 2016.06.20 14:46:06
@Hóhér az utolsó barátod:
Akkor az mégsem volt annyira intelligens ember.
Velszi bárdolatlan 2016.06.20 23:51:36
@kvadrillio:
Az megvan egyébként, hogy Welsz Tamás él?
Afrikában él és virul, a halála kamu volt.
Állami átverés
Meglátod a képét, első blikkre szimpatikus, és jobbra húzod. Ha többre vagy kíváncsi, talán megnézed a többi fotót, és azt amit ír magáról. Közös ismerősök, instagram fotók, s már megvan a benned kialakult kép. Majd vársz, mert ezt a jelzést neked is meg kell kapnod, hisz…..
Egy pár héttel korábban szavazásra bocsájtottuk a következő blogbejegyzésünk témáját, és nem nagy meglepetésre az ausztrál munkaszerzési tapasztalatainkra voltatok a legtöbben kíváncsiak. Annak érdekében, hogy jobban érthetőek legyenek a tapasztalataink, pár szóban először összefoglalnánk, honnan is…..
Mindenki azon sír mostanában, mennyire nehéz jó fiatal informatikusokat találni. Meg ha talál is az ember néhányat, megtartani őket hosszú távon meg szinte lehetetlennek tűnik. Biztos rengeteg kifinomult oka van a jelenségnek, de ki szeretnék emelni most két fontos gondolatot, miszerint Az IT…..
Nagyon nehéz megfogni és helyén kezelni 1-1 sporteredmény értékét. Mégis mit jelent egy földi halandó számára, ha olvassa a játékoskeretek értékét, egyes játékosok piaci értékét? Szinte súlytalan az egész, hiszen könnyű olyan számokat kimondani amiket nem értünk, mégkönnyebb dobálózni ezzel. Most be…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.20 01:00:54
@gyászhuszár:
Az értéket kurvára nem a válogatottbeli teljesítményhez mérik, hanem a klubban mutatotthoz.
Az állatok gyakran kötnek életre szóló barátságot emberekkel. Ilyen barátság van Guirec Soudée és Monique közt is. A 24 éves francia Guirec az elmúlt két évben a világot járta vitorlás hajójával. Noha, mindezt nem egyedül, hanem a házi kedvencével Moniqueval. Guirec rendesen gondját viseli kis…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.19 23:40:33
Sokszor megesik édesanyámon a szívem, amikor a vasárnapi ebédeknél úgy érzi magát, mint egy kívülálló. Négyfős családunkban egyedül képviseli a gyengébbik nemet, hiába teszi elénk a finomabbnál finomabb fogásokat, töri magát a desszerttel, méltánytalanul kevés figyelmet kap. Egy-két dicsérő szó után…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.19 19:21:49
@Pargendity Özséb:
Igen, több olyan csoport is van, amelyikben egy skandináv csapat sincs.
Az F csoport pl. nem tartozik ezek közé.
Velszi bárdolatlan 2016.06.19 23:39:36
@Sequoyah:
Valóban nem zseni, de ért ahhoz, amit csinál.
A német alaposságot se hagyjuk ki.

Egyébként jól alakul, most, hogy az albánok verték a románokat, már szinte biztosan továbbjutottunk, legalábbis nagy csalódás lenne, ha a németek nem vernék Észak-Írországot, és ha az megvan, akkor tök mindegy, mit játszunk mi, és mit játszik a csoportunkban bárki más.
Kiedis és a Red Hot Chili Peppers többi tagja (Chad, Flea, meg az a gitáros gyerek) éppen James Corden talkshow-műsorvezető Carpool Karaoke nevű műsorszámát forgatta, ültek az autóban és énekeltek, meg hülyéskedtek egy sort. A forgatás után megálltak, hogy egy mexikói kajáldában egyenek valamit,…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.18 04:21:33
@franciaszeksz:
Újságíró? Hol látsz te olyat?
Ezt a cikket egy sixx gúnynevű gyerek írta, aki nem az.
Régóta állandó téma, hogy a magyarok nyelvtudása siralmas, az okokat, problémákat már sokan több alkalommal is összegyűjtötték. A megoldásra viszont nehezen találni ötleteket. A Nyelvtudásért Egyesület figyelemfelhívó akcióját, konferenciáját eddig semmilyen javaslati csomag nem követte. Ebben a…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.14 02:55:37
@tnsnames.ora:
Nincs igazad.

A szoftveres nyelvtanulás egy módszer, de sokkal időigényesebb, mint a nyelvtanár.
Olcsóbbnak talán olcsóbb, de a hatékonysága sokkal rosszabb.
Velszi bárdolatlan 2016.06.14 12:55:16
@Rébusz:
Hol beszéltem én nyelvvizsgákról?
Nyelvtanulásról beszéltem.
Vizsgám csak 2 nyelvből van.

Teljesen csak akkor tudsz elsajátítani egy nyelvet, ha éveket élsz az adott országban. De még akkor sem biztos. Ahogy láthatóan sokan a magyarok közül is csak helllyel-közzel beszélik helyesen a saját anyanyelvüket.

Amiket írsz, mindet meg lehet tanulni könyvből is.
A jó könyv meg arról ismerszik meg, hogy az élő nyelvet tanítja.
Az olaszkönyvem pl. ilyen. Még az olaszok által használt gesztusokat is ismerteti (és ők elég sokat használnak).

A finnkönyvem meg elavult, amikor finn ismerősöm meglátta, azt mondta, ezt az 1800-as években írták (pedig nem, 1950 körül :-). De finn nyelvkönyvből is vannak azóta jobbak.

Aki meg példamondatokat tanul meg, az hülye.
Szavakat és mondatszerkezeteket kell. Ehhez a példamondat esetleg mankó lehet.
Velszi bárdolatlan 2016.06.14 15:28:42
@Tanuljnyelveket:
Ami engem illet, mivel zenélek is, a hanganyagot leginkább zenék jelentették, mindegyik nyelven. Volt régebben a Szabó Ervinnek egy nagyon jó zenegyűjteménye (sok kottával, szövegkönyvvel) a Péterfy Sándor utcában, ott voltam törzsvendég.
Ami a finnt illeti, finn ismerőseim (akikkel addig angolul beszélgettünk Budapesten zenéről) pl. küldtek finn kazettákat, olasz meg spanyol zene szintén sok elérhető volt, és ezeknél a kiejtés elég követhető. Szóval összekapcsoltam a két hobbimat, a zenét meg a nyelveket.

Az angolt meg - a zenén kívül - leginkább az utcán szedtem fel a nyóckerben - a 80-as évek végén, 90-es évek elején kevesen beszéltek bármilyen szinten angolul, és az akkori alter rockkocsmákba (amelyek szinte mind a VIII. kerületben voltak, Fekete Lyuk, Tilos az Á, Blue Box) betévedt külföldiek örültek, hogy tudtak valakivel egyáltalán beszélni, ha nem túl jó kiejtéssel is (a nyelvtanom akkor már jó volt, már túl voltam a felsőfokon, ahol kiejtésre kaptam a leggyengébb pontszámot - akkoriban ez még 15% fizetési pluszt jelentett, az orosz középfok meg még 10-et, meg a munka kiegészítéseként lehetett még fordítani a cégen belüli GMK keretében szakmai szövegeket, ahhoz is kellett a nyelvvizsga). Ekkoriban ilyen helyeken tolmácsoltam is egy csomószor, hogy ne csak mi ketten beszélgessünk.
Aztán a kiejtést annyira sikerült felfejlesztenem, hogy később (még mindig 90-es évek eleje) szinte minden angol és amerikai, akivel beszéltem, megkérdezte, hogy Amerikában végeztem-e egyetemet.

Szóval ezeken kívül sok okos tanácsot nem tudok adni a téren, hogy mit kellene haszálni. De az internet ma már minden nyelven tele van hangzó- és képanyagokkal, soha ennyi segítség/segédlet nem volt elérhető, a netelőfizetést meg az áramdíjat leszámítva ingyen.
Ha megkérdezünk nyolc feketeöves Trónok harca-rajongót, mármint olyat, aki a könyveket is olvassa, hogy mégis, mi a legközpontibb rejtély ebben a történetben, tuti, hogy legalább hat különböző elméletet kapunk vissza, és az is, hogy félórán belül anyázás lesz a dologból. Ilyen mértékű és szintű…..
A tesztoszteron egészséges szintje korcsoportonként változik. Ahogy öregszünk a tesztoszteron szint fokozatosan csökken. Ez teljesen természetes, de mi van akkor, ha ez a szint már fiatalabb korban vagy ideje korán alábbhagy? Ha úgy érzed magad, mint egy kiherélt oroszlán, akkor több nyomós ok is…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.13 13:18:23
A cikk állításai nagyrészt ökörségek. Ami a sört és a szénhidrátokat illeti, mindenképp. De a bioélelmiszeres rész is.

@szambukusz:
Ne is zavarjon, hogy az emberben már jó pár ezer éve nincs tesztoszteronreceptor.
De hát ki a faszt érdekelnek ezek a hülye orvosok meg az ő tudományuk, amikor ilyen mendemondákkal is lehet szórakoztatni magunkat, nem igaz?

@Tomi from Space:
Fiziológiailag a matyizás meg a dugás közt semmi különbség nincs - szóval akkor a dugás is csökkenti ennyivel?
Vagy csak jólesik baromságokat írni?

@körtéri:
Ez igaz. Neked sem ártana, pl. a vesszőhasználatot.

@gigabursch:
"bizony szükséges ám a másik fél "kenete" is"
Szintén baromság. Mi van, ha mondjuk óvszerrel dugsz? (Más kérdés, hogy a hüvelyváladék NEM szívódik fel bőrön át.)
Nem tudom, hogy ezeket a teljesen alaptalan faszságokat honnan szeditek.
Ha eddig esetleg nem derült volna ki, az egyik kedvenc helyünk a tó mellett Balatonfüred, de ebben nincs semmi meglepő: ezt a várost egyszerűen nem lehet nem szeretni. Új sorozatunkban elsőként Balatonfüred történetén futunk át, mert biztosan van egy-két olyan dolog, amit még te sem tudsz…..
A magyar nyelv tele van szebbnél szebb szólásokkal, melyekkel kifejezhetjük lelkiállapotunkat, érzelmeinket, vagy hangsúlyosabbá tehetjük mondandónkat. Sajnos az idő múlásával egyik-másik igazi jelentése megkopott, csak amolyan “megérzés” szerint használjuk, mert nem ismerjük pontos eredetét. Egy…..
Ha valaki egy reggeli rádióműsorba beküldött sms-ben azt olvassa, hogy már bánom, hogy nem a németek nyerték meg a háborút! és arra azt reagálja, hogy  én is! az így, szövegkörnyezetből kiemelve egy barom. Ha hozzátesszük, hogy mindez a MusicFM reggeli, Önindító című műsorában hangzott…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.11 00:57:35
@Ballib cenzúrázók réme 12:
Nem, baromka.
Nem lenne Magyarország egyáltalán, ahogy magyar nép és magyar nyelv sem.
Egyébként Hitler messze nem a trianoni határokat adta vissza. Tanulj történelmet, hülye gyerek.
Velszi bárdolatlan 2016.06.11 01:03:55
@abcdefghabcdefgh:
"Az tény, hogy a szovjetek és az általuk elterjesztett és vezetett kommunizmus sokkal több embert gyilkolt meg mint a németek,"

Ebben te biztos vagy?
Velszi bárdolatlan 2016.06.11 01:39:05
@bbwd:
Hát téged sem az eszedért fognak ellopni, öregem.
Gasztroforradalom ide, fesztiválturizmus oda, hogy mi a vonzó Budapestben? Hát a drogok, a prostitúció és az alkohol...
Velszi bárdolatlan 2016.06.08 02:28:17
@karandash:
Nagyrészt egyetértek, egy dolgot kivéve:
Az alkohol annyiban kevésbé rossz, hogy nemcsak a kábító hatása miatt fogyasztják, és kis mennyiségnél is meg lehet állni, ami még kifejezetten hasznos a szervezet számára.

Egy doboz beáztatott cigibe pedig nem belehalHATsz, hanem tutira belehalsz. Nagyjából a 2 szál az, aminél él még a feltételes mód.
Velszi bárdolatlan 2016.06.08 12:16:25
@kamposorrú radarpuding:
"Hogy jön ide az ár?"

Úgy, baromka, hogy mivel elérhető az ára, sokan hozzáférnek.
Hiába lenne szabadon használható a kokain, a mostani áron ugyanúgy nem használnák többen, mint most.

Ennyi ésszel szabadlábon, baszd meg, az OPNI meg bezárt...
Velszi bárdolatlan 2016.06.08 16:11:07
@kamposorrú radarpuding:
Húha, 10 danos szájkaratemester, aki az életben leginkább gyáva szar?
Az elmúlt napok-hetek sorosozásai nagyon jól megmutatták, hogy a magyar sajtó mind szellemi, mind erkölcsi szempontból elég alacsony szintre jutott - és még nincs is itt a kampány, amikor az igazán komoly elaljasodás meg fog indulni, illetve még egyenesbe sem fordult a fideszes médiabirodalmak…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.08 13:25:41
@BircaHang Média szerkesztősége:
Valóban, Soros bűnös.
Nagyon nagy mértékben.
Bűnös abban, hogy Orbán és egy csomó fideszes barom képzését pénzelte, és ezeket az országra szabadította.
Velszi bárdolatlan 2016.06.08 13:51:15
@BircaHang Média szerkesztősége:
Nem.
Soros bűnös, mert ha ő nincs, Orbán ott lenne, ahová való: vályogot vetne a felcsúti faluvégen.

Ő szabadította az országra.
1944. áprilisában Heinrich Harrer - osztrák hegymászó, kutató, a dalai láma oktatója - az indiai internáló táborból megszökve 20 hónap alatt átkelt a Himaláján. Csak 1946 januárjában – jóval a háború után, amely a brit hatóságokat arra kényszerítette, hogy Harrert, az ausztriai születésű hegymászót…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.08 13:16:50
@curtis:
Húbazz, a felkészült szerző...
Ma írtuk meg az Indexen, hogy az MTVA úgy alkudozik az idei Európa-bajnokság közvetítései jogairól a rendezvényszervezőkkel, mintha csak a piacon lenne. Például az UEFA által előírt 500 eurós díj helyett egy magyar fesztiváltól alapból 3 millió forintot kért az EB-meccsek kivetítős közvetítéséért,…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.08 01:52:04
@L.A.M.:
Nem lehet, hanem biztos, hogy van ilyen, az adott országban csak EGY tévétársaság közvetítheti a meccseket, az, amelyik a jogot megvásárolta.
(Persze neten ki lehet cselezni, pl. a Modify Headers nevű bővítménnyel.)
Viszont ha az én pénzemből (80 milliárd) vették meg a jogot, akkor ne akarjanak már még egyszer fizettetni velem, ha kocsmában nézem a meccset.
Ezt azért nem annyira nehéz felfogni talán még fideszes aggyal sem.
Velszi bárdolatlan 2016.06.08 01:56:30
@Francois77:
Sajó magyarból sem érné el a 2-es szintet, pocsék fogalmazás mellett a helyesírása is szar.
Nem is tudom, miért tartják az Indexnél.
Esetleg azért, hogy a népség-katonaság tudjon kit fikázni.

(Bár ilyenből azért elég erős az Indexen a felhozatal, konkrétan senki nem ért semmihez, az írást is beleértve, de a legszebb, amikor szintén legtöbbször baromságokat pocsék helyesírással összehordó Hanula Zsoltról - többszörös díjnyertes főbarom - nyilatkozza a főnöke, hogy már akkor haverja volt, mikor még a netet sem ismerte - szóval megvan, milyen alapon szerveződik a társaság, nem kell semmihez érteni, a haveri kört beszervezik jó fizetésért.)
A Nobel-díjas Wigner Jenő és kollégái, Teller Ede, Szilárd Leó, Neumann János vagy Kármán Tódor is nagy hátránnyal indultak volna az akkori magyar oktatás nélkül. A mezőnyből kiemelkednek a külföldön is elismert Fasori Evangélikus Gimnázium és a Trefort utcai Mintagimnázium, miután egy időben…..
Velszi bárdolatlan 2016.06.01 21:52:22
@dunántúli gyerek:
És gondolj bele, hogy erre összesen 26 éve volt. :-)
(Járt Selmecbányára is, pedig oda még autóval sem egyszerű eljutni, nemhogy gyalog vagy lovas szekéren.)
Kicsit kétoldalú dolog ez a Xiaomi Redmi 3 Pro. Kint $180 az ára, azaz kábé 51.000 forint. Mondhatnám azt is, hogy nincs mit mondanom róla, vegyétek meg, de azt is mondhatom, hogy holnap reggelig tudok róla beszélni. Az első Xiaomi készülék mély nyomot hagyott bennem...