Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LondONbudget

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az egyedülálló női utazók kalandjait olvasgattam egyre másra felmerült egy dolog, amit majdnem minden Blogger utál egyedül csinálni - az evés. Kissé csodálkoztam ezen, engem sosem feszélyezett, noha étterembe ritkán megyek, a szendvicsedet a parkban a padon meg pont olyan jól…..
  Közel egy éves tervezgetés után már majdnem lemondtam arról, hogy meglátogassam a brit és londoni nyár egyik legnépszerűbb eseményét, a BBC Proms egyik koncertjét. Vetettem egy utolsó kétkedő pillantást a weboldalra, tudván, hogy olyan nincs, hogy a koncert napján még árulnak jegyeket - és láss…..
Quentin Blake illusztrációk magyar olvasóknak is ismerősek lehetnek vagy ha nem is, itt az ideje felzárkózni velük az új Spielberg mozi a Barátságos óriás kapcsán. Quentin Blake rajzai összefonódnak Roald Dahl meséivel, de aki kíváncsi az alkotó egyéb munkáira is vagy egyszerűen csak szereti az…..
LondONbudget Tündöklő Temze gát 2016.09.08 23:28:23
London igen érzékeny az áradásokra, de manapság olyan kifinomult rendszerek vigyázzák a vízszintet a városban, mint a Temze gát. A futurisztikus fém kapukat sokan a Sydney opraházhoz hasonlítják alakjuk miatt és méltán lehetnek London jelképei, a város élete nagyban függ ezektől az uszonyoktól.…..
A Melbourn Road ugyanúgy néz ki, mint megannyi más lakóházakkal szegélyezett utca London szerte - noha East Dulwich igen messze van attól az utcától, ahol én lakok, a két házsor majdnem kiköpött ugyanolyan. Kivéve a 45-ös számot, amit ugyan nem jelöl tábla és nincs előtte jegykioszk sem, de mégis…..
Sokakat elriaszt az utazástól, hogy az egy magányos műfaj - ha hosszabb távon akarsz utazgatni, ahhoz megeshet, hogy nem fogsz lelkes partnereket találni. Könnyen lehet, hogy ha útra kell kelned, akkor abban a kényszerű helyzetben találod magadat, hogy bizony egyedül kell nekiindulnod. Ez sok…..
South East Londonban található a város egyetlen világítótornya, de a Trinity Buoy Wharf, ahol az egyedülálló építmény található, nem csak a emiatt érdekes. Fantasztikus művészi és építészeti kezdeményezések, street art és egy egyedülálló zenei projekt fémjelzik a Temze menti…..
Mi is ez? Az otthonok és az angol középosztály múzeuma Hoxtonban, ami bemutatja az otthon funckiójának alakulását az 1600 -as évek masszív háztartásaitól a modern nukleáris családok pici, de barátságos otthonáig. Alapadatok:  Név: Geffrye Museum Típus: Múzeum, kiállítás Ár: Ingyenes Étkezési…..
Mi is ez? - Tekintsd meg London látképének ékét, a Tower Bridge belsejét! Látogasd meg a múzeumot, amit nem máshol kap helyet, mint a Tower Bridge -ben magában! A Tower Bridge látványát manapság is mindenki Lodonnal azonosítja és már a megépítésekor is mindenki elégedett volt a gyönyörű külsejével,…..
Mi is ez? Költségmentes kacagás egy ingyenes comedy clubban North London térségben! Derülj díjmentesen a szenvedélyes humoristák Kickstarter kezdeményezésének köszönhetően! Egy tízes körül van az átlagos stand -up vagy comdey gig Londonban, kivéve, ha tudod, hogy hová és mikor érdemes menni. Számos…..
Mi is ez? Most vagy soha- mászd meg az O2 stadion 52 méteres csúcsát North Greenwich -ben! Kalandtúra, amely nem csak edzett sportolóknak kedvez! London kies lankái nem sok lehetőséget kínálnak a hegymászás szerelmeseinek arra, hogy kiélvezzék legkedvesebb hobbijukat. De ha valamikor Londonban…..
Mi is ez? Londonban vár a legnagyobb ezüstpiac! Ruházz be a legújabb (vagy első) ezüst étkészletedre Holborn környékén egy piacon, amely a föld és másfél méter acélréteg alatt rejlik!  Ha Holborn körül jársz, de már eleget láttál a British múzeumből, úgy alternatív állomásnak ott van a London…..
Mi is ez? Libegőzz London felett és nézd meg a magasból a város fő látnivalóit Southeast London közeli szépségeitől egész North London távolba vesző látképéig. Bővebben: A North Greenwich peninsula- ról, az O2 mellől a Royal Victoria DLR stationig visz az Egyesült Királyság egyetlen libegője. Az…..
Mi is ez? Nézz meg egy színdarabot a ma is aktív Globe színházban, szinte ingyen. Utazz vissza az időben és folytass egy évszázados hagyományt a falak között, amik ha nem is eredetiek, de annyira autentikusak, amennyire az csak lehetséges. A legtöbb útikalauz javasolja, hogy látogasd még a Globe…..
Mi is ez? VIII. Henrik gyermekkori otthona, ami az enyészeté lett volna két excentrikus milliomos, a Courtauldok segítsége nélkül, akik saját képükre formálják a kastélyt. A középkori kültakaró alatt meghúzódó múzeum az 1930 -as évek belsőépítészeti csúcsának állít emléket. Alapadatok:  Név:…..
Mi is ez? Egyedülálló múzeum, amely témája az egészség, gyógyászat és emberi test, minden ami ezzel egy kicsit is kapcsolatos a meditáció ról a medicináig. A kollekció alapját muzeális darabok adják, de a modern gyűjtemény inkább a kortárs művészetre koncentrál. A Euston állomásról kilépve épp csak…..
Mi is ez? A fantasztikus női ikonnak, Florence Nightingale-nek szentelt szépséges múzeum. A kivételes Florence a hivatástudatot és hősies áldozatvállalást választotta egy nőnek akkoriban szokatlan helyszínen - a csatatéren. Hogy honnan ered az inspiráció és a küldetés tudat az bizony egy trükkös…..
Van egy nagy csomó hely, amit érdemes Londonból indulva meglátogatni és az egyik ilyen állomás Windsor. A Windsor -i kastély II. Erzsébet kedvenc otthona (a Buckingham csak egy rozzant tanya a véleménye szerint). Windsor pedig a 18. legdrágább város az Egyesült királyságban, amit te is lehet, hogy…..
Ha Londonban járva szeretnél színházba menni (És miért ne szeretnél? A kínálat eszméletlen!) de csak egy helyet tudsz meglátogatni, akkor én a National Theatre -t ajánlom. Biztos vagyok benne, hogy a Broadway musicalek méltán híresek és a Wickedre is biztos okkal kelnek el £100 felett a jegyek, de…..
Szakértők szerint, ha egyszer megérkezel Londonba akkor màr soha többé nem kell elhagynod azt, mert itt minden megtalàlható, amit az ember csak kìvànhat. Bizonyìtja ezt a tételt, hogy a Wembley tőszomszédságában àll Európa legnagyobb hindu temploma - a Swaminarayan Mandir vagy kezdőknek csak Neasden…..
Ki ne akarna többet tudni a pottyantàs művészetéről? Elvégre, becslések szerint életünkből àtlag 1,5 - 3 évet az àrnyékszéken élünk àt! A klotyómanóknak kedvez a London Loo tours, amely a historikus londoni budikat mutatja be.   A rendhagyó túràt egy amerikai bevándorló màniàja indította -…..
LondONbudget Köszönj be Keatshez! 2016.07.03 20:08:11
Az inspiráló idézetek korában, ahol tarol Taron Eggertonnal a Eddy the Eagle, kiábrándìtóan kijózanìtó a költō zseni és “csodagyerek” Keats élettörténete, aki alig 25 évet élt és meg sem érte, hogy a versei befussanak.   Noha az élete nem volt pusztán nyomor, ō volt az a fajta álomhajhász, aki…..
A Canary Wharf futurisztikus fémtornyai közül csak egy ugrás a Mudchute állomás, ahol a vasbeton irodaházakat csalàdbarát állatsimogatóra cserélheted. A Mudchute név a közeli dokkok okán “ragadt” a térségre - mikor még aktìvan mūködtek a dokkok a Temze medrébōl rendszeresen kikotort iszapot erre a…..
A Postman’s Park egy nyilvános park London szìvében, egészen pontosan a City -ben, ebben az ōsi, fallal körülvett városban, ami az óriási Greater London -on belül húzódik. 1880-ban nyitottàk meg és nevét onnan kapta, hogy a General Post Office dolgozói szerettek itt ejtōzni. De nem errōl a…..