Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vallalkozasiotletek.com

51 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutóbbi posztban arról a tévhitről írtam, miszerint online kutatással bármilyen – parányi vagy szinte nem is létező – célcsoport költséghatékonyan elérhető. A lehetetlent ugyanis az online sem tudja lehetővé tenni, sőt olyan eset is van, amikor a hagyományos…..
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
Elindítani (mondjuk Kft alapítással), valamint mindaddig növelni egy kis üzletet, amíg jövedelmezővé és önfenntartóvá válik, nem kis feladat. Minden olyan eszközt és stratégiát megkíván, amelyek növelhetik a túlélés esélyeit. Az egyik legjobban bevált kkv marketing…..
Tegnap volt szerencsém leírni, hogy az online marketing nemcsak az e-mail marketingből áll, nemcsak e-mail marketing centrikus világkép létezik. De ha nemcsak ilyen a világ, akkor milyen lehet valójában? Hát összetett. Pár napja olvastam erről egy nagyon jó cikket, és azt kell…..
vallalkozasiotletek.com 2010.07.07 10:44:36
@Barna László:
de még csak egy (sok) amúgy remek PR-ral rendelkező szállodában sem...
Van, aki a nagyszámok törvénye éltet még mindig, mások meg túl szkeptikusak.. és vannak a tájékozatlanok.

Sőt a szitu az, hogy gyakran érzem úgy, hogy marketing szakma annyira belterjes, hogy ha egyik könyvét olvasom, félbehagyom és folytatom a másikét észre sem veszem…
Ugyanazon szófordulatok, snittek, Magának/egymásnak kommunikál a marketing elit, és csak egy-egy vájtfülü van aki ráharap, és egy két szerencsés aki sikerre is viszi.
Az pedig egy külön misét megér, hogy nem egy iparágban, főleg bizonyos mértet alatt a marketing egyszerűen szitokszó.

Na ez az a pont, ahol elmélkedni kevés, de tenni, tenni kell…
(@Laci ez pont nem Rád vonatkozik, csak nálad merült fel!)
vallalkozasiotletek.com 2010.07.07 11:16:33
@Kolbert István:

Az adatbázis gyűjtés kapcsán nekem alapból az offline online-á konvertálása ugrott be, és úgy jött le nekem Laci is erre gondol, és akkor már egy bejárat. ;))

Még mindig úgy tűnik a szakma alaptörvényszerűségeknek, állít piedesztált, holott igazából mindenkire érvényes örökérvényű megoldások nincsenek, és ez tudjuk mindannyian.
Mindenki hajtja a saját igazát, és technikákon vitázunk, és ez nem gond a mi bizniszünknek, ha kiegyensúlyozottan, jó belépő szintekkel tudjuk megvalósítani.
Viszont a szakma a potenciális ügyfeleit játssza el, vezeti félre önkéntelenül. Mert amíg technika áll a porondon, addig döntetlen a meccs, hisz nem ez dönt, hanem megfelelő célra megfelelő eszközt használunk e... ez pedig, koncepció, illetve értékesítési modellválasztás…
A web 2.0-es alkalmazások elterjedésével egyre több távmunkában végezhető állásról lehet hallani. Mégis, némi fogalomzavart érzek. Számos esetben a távmunka és a szabadúszóként végzendő tevékenység fogalma összekeveredik. Emellett jó pár esetben a távmunka fogalmát…..
vallalkozasiotletek.com 2010.02.14 01:59:06
@Intima

„Szerintem távmunka ma még Magyarországon nem nagyon létezik, vagy nem bevett szokás.”

Sokak számára nyitott kapu, azon szakterületek, ahol nem feltétlenül fontos a személyes jelenlét kiválthatók. Te pölö megkérdezted az alkalmazód, tettél egy kört? ;)

Tovább megyek, szerintem pont ma van lehetőség a kiszervezések korában, hogy bevállalj olyan feladatokat, melyek a munkaadód számára nyűg, túl gépies, és automatizálható, adott esetben vagy nagyon specifikus tudást, kompetenciát igényel, mint mondjuk adatbázis kezelés, nyelvismeret, Vagy pont, hogy nem igényel szinte „semmilyen” tudást adatgyűjés, bevitel kiértékelés, sajtófigyelés…

„Előnyök:
- önálló időbeosztás…”

OK! De azt is szögezzük le, nem mindenki alkalmas erre, még ha adott a tudása, a képzettsége, képességei… akkor sem feltétlenül!

És a lényeg, most jön, itt nagyon belecsaptál a lecsóba! ;) Erről van szó….

„Távmunka címszó alatt ma szinte csak MLM-es, piramisos "munkákat" „

Igen itt vét nagy hibát, aki távmunkát keres, és ezt írja be a keresőbe! Ahelyett, hogy relevánsz, szakmát, szakkerültet, képességet, tevékenységet keresne!

Ha távmunkát keresel ilyesmiket, írj a keresőbe:

- szakképesítésed, képzettséged, kompetenciáid, érdeklődési köröd
- tanácsadó, elemző, grafikus, xy szakértő, értékesítő, tanár,
- telemarketing, adatbázis-kezelés, felügyelet, adatbevitel,
- pénzpiac, analitika, ügyvitel, HR, motiváció, PR,

Taubert István!
A minap olvastam a cikket a delmagyar.hu-n a témával kapcsolatban. A kis felmérés eredménye nem túl meglepő. A humán szakon végzettek nem, míg a reál szakon végzettek találnak munkát. Informatikusok esetében nem ritka, hogy már egyetem mellett is dolgoznak, még mindig…..
Nehéz a dolgunk, ha egy új márkát szeretnénk bevezetni termékpalettánkba, vagy épp egy gyártó elkötelezettjei vagyunk, amely viszont alacsonyabb piaci részesedéssel rendelkezik. A réspiacokon, illetve a niche vagy épp az alacsonyabb részesedésű gyártók piacán általában adott…..
Az üzleti modell kialakításakor alapvetően a minél nagyobb elérhető árréstartalomra érdemes koncentrálni. Ez két módon érhető el; szolgáltatás értékesítésével, vagy hozzáadott érték segítségével. A megfogalmazás kicsit sarkított persze, mivel az árréstartalom egy…..
Állás munka Mennyit érsz? 2009.12.08 09:00:00
Közeledik az év vége, mely a vállalatok életében a karácsonyi party szervezésénél lényegesen többet jelent. Zajlik (avagy már le is zárult) a következő évi tervezés, a pénzügyi zárás és a teljesítményértékelés. Mindezek közül a legtöbb munkatársat érintő kérdés a…..
Összeszedtem néhány tárgysor-javaslatot, amivel kicsit rá lehet hatni a megnyitási arányra:1. Mint minden online marketing aktivitásban az első a tesztelés! Ha már küldtünk ki korábban email kampányt, akkor fussuk végig a számokat, melyiknél volt magas a megnyitási arány,…..
vallalkozasiotletek.com 2009.11.02 18:28:20
@BaluKapitany:

Nem webcím megnyitásáról van szó, hanem a html mailbe ágyazott kódot képes az automata levelező "érzékelni". A többszöri megnyitás nincs kivédve, illetve a "véletlenmegnyitás" is félrevezető lehet, pl. ha valaki outlookba tölti le mailjeit, és a levelezőprogramja automatikusan megnyitja a következő mailt.
vallalkozasiotletek.com 2009.11.02 18:35:31
@BaluKapitany:

Viszont, ha mondjuk profi, esetleg több ajánlatod, több cikk, termék... akkor a linkekre kattintást is képes mérni az automata leveleződ, akár külön-külön egyedi linkekként!
vallalkozasiotletek.com 2009.11.02 20:07:29
@BaluKapitany:

"Az hogy a levélben lévő linkre kattint és az url-ben benne van a saját azonosítója a usernek az más tészta, az nem megnyitást mér, hanem kattintást és semmi köze megnyitáshoz."

A konverziónak több szintje van,(tekintsünk el az ilyen-olyan véletlen megnyitástól most az egyszer! ;)

1. Ellenőrzött e listád? (blokkolt, visszapattanólevelek, ez utóbbi milyen szint, akár pillanatnyi fogadószerver terhelés is okozhatja,és vannak speciális freemailboxok, amelyek elég megbízhatatlanul kezelik a responder küldeményeket!
2. Mennyire ütős, megnyerő a tárgysorod... hogy kinyissák a leveled!
3. Mennyi jól kiszolgált a listád, mennyire releváns a témád, mennyire érdekes a tartalom, a szöveg és a formázás)
4. Mennyire vagy képes az általad kívánt akcióra motiválni az olvasód. Itt azt tudnám javasolni, hogy a leveled, tartsd a szervereden mondjuk html, vagy pdf formátumban, a kiküldött mailed csak egyszerű text formátumu legyen, egyértelmű, hogy mennyi a valós megnyitásod, ezt mondjuk Analistics-el tudod mérni, illetve egy további oldal az ajánlatodhoz már konverziómérő kóddal csekkolod!

Freelance71
A könyvtárban történtek óta játszom a „szeretett munka” gondolatával.  Hány olyan ember lehet, aki egy életet él úgy le, hogy nem azzal foglalkozik, amivel szíve szerint szeretne?  Nem tud, vagy nem mer váltani? Vannak olyan helyzetek, amikor nem engedheti meg…..
vallalkozasiotletek.com 2009.10.28 17:27:15
@KindlerMedical:

Megint hova jutottál a végén? ;)

"Ha tisztában vagy önmagaddal, akkor tudsz igazán úgy élni, ahogyan akarsz, akkor tudsz célokat kitűzni és elérni. "

Ez tűzhely, innen indul és ide tér vissza minden! Csupán az alkalmazásokat kell megtalálni, illetve kihegyezni!

Merre tart a világ?

Ahogy én látom:

Bár elég szkeptikus tudok lenni ezen a téren, annyira még sem vagyok borúlátó. Mert az emberi kapcsolatok ma inkább átalakulnak persze vannak területen ahol romlanak, másutt pont az ellenkezője megfigyelhető. Vannak trendek a klickesedésre, a külön klickek kommunikációs elégtelenségeire. Az élő sző fontosságának, és terének szűkülése.
Ugyanakkor a speciális érdeklődés, a speciális gondolkodás sok pozitívumot hordozhat. Pölö nem tudom mennyire hiszel a közösség közös tudásban, tehát amit valaha valaki tudott azt te el tudod érni, nevezzük egy agyi WiFi internetnek! ;)

És mivel az emberi kapcsolatok érzelmek sem amortizálódhatnak a végtelenségi, nyilván van felfelé is út. Pont ezért gondolom az, hogy az internet következő /lehet csak egy speciális célszegmensben, de/ nagy durranása az lesz, amikor az online kapcsolatokból valódi erőt,az online kapcsolatokat offline-á konvertálj, és még több hasznot generál a kapcsolati tőkéből, lásd az ajánlások!

Freelance71
vallalkozasiotletek.com 2009.10.30 11:53:36
@bezzegszilvia:

Nem vagyok szakember, azok a dolgok amiket olvasok hallok ebben témában jártasoktól azok sem igazán a megvilágosodásom szolgálják.

Én az értékítélet hiányát, a klasszikus emberi értékek devalválódást látom. Ha mégis örök emberi értékek szóba jönnek akkor az már a marketing területe, mert ezekre már csak a marketingszakik hajaznak.

Sem mi szülők, sem az oktatási rendszer. Természetesen vannak beidegződések, hibás minták...
Vannak emberek rétegek akik törvények felett állnak, mások meg nem férnek bele a törvényekbe, ezek rossz üzenetek.

Freelance71
vallalkozasiotletek.com 2009.11.02 17:46:20
@KindlerMedical:

"Mikor egy kimászna, a többi visszahúzza."

Nagyon képies, és sajnos nagyon találó is, csak az a szomorú, hogy Ti, mint lelki szakemberek, mi mint "karrierspecialisták" csak azért nevetünk, hogy ne sírjunk, ahelyett, hogy a Szent Grált segítenénk megtalálni, illetve a keresés vágyát elindítani az embereknek.

Jó lenne végre, egy olyan alulról szerveződő műhely, ahol érdemi munka folyna motivációs morzsák feltérképezésére, mert minden ember önálló, individuum ugyan, viszont igazából sémák vagyunk!

Freelance71
A közösségi média révén egyre több pályakezdő keres meg állás, illetve álláskeresési tanács kapcsán, így felmerült bennem az ötlet, hogy írok egy összefoglalót arról, mire érdemes odafigyelni, milyen buktatók és milyen lehetőségek vannak.Mindenekelőtt azt a célt kell…..
vallalkozasiotletek.com 2009.10.31 14:17:05
@Kolbert István:

"Egyébként is a cv mellett megy a csekkolás iwiwen és minden létező fórumon esetleg. "

most olvasom! ;)

Ez valóban így megy vagy csak mítosz?
Ha tényleg igaz, akkor mely területen elhelyezkedők figyeljenek erre különösen?

Minden estre a 22 csapdája, mert ha már itt ott megjelent, fotód, véleményed ami rossz fényt vet rád, utólag már mit tudsz tenni. Amikor megesik, vagy megesett mondjuk x évvel korábban "gyerekcsíny" akkor meg nem az elhelyezkedési esélyeiddel foglalkoztál, naná nem betépve... ;)

Freelance71
vallalkozasiotletek.com 2009.11.01 20:19:46
@bezzegszilvia,

"A blogot felmutatásként vagy kapcsolat építésnek gondolod? "

Aki ismer, már unja a vesszőparipám:

"Ma már szakértőket keresnek, és nem ezermestereket!"
Mégsem mindenki érti! Úgy gondolom, akár alkalmazottként, akár bármilyen jellegű "vállalkozóként", jobb eséllyel indulsz, ha egy valamihez értesz, de ahhoz nagyon. Kezdő vállalkozó és kezdő munkavállaló null kilométeres jogsival, nehezen mutat fel referenciát! Ugyanakkor a létező tudását, hozzáállását, rendszerességét, precizitását, jellemezni tudja egy blogban.

Továbbá egy blog nem csak referenciaként működhet, érdeklőket "fejvadászokat" hozhat. Az emberek információt, lehetőleg ingyenes infót keresnek. Ha ezt megkapják, sőt többet is, lojálisak lesznek. (erre rá lehet gyúrni különféle csapdákkal, feliratkoztatásokkal).

Nem utolsó sorban alkalmas lehet diplomamunka téma keresésre, illetve olyan résztapasztalatok, kifejtésére ami diplomamunkának nem képezi ugyan szerves részét, egy potenciális munkaadót pedig lehet pont ez a tudás, gondolkodásmód fog meggyőzni!

Természetesen felmutatásként, és kapcsolatépítésre, sőt új témák, lehetősége feltérképezésre is alkalmasnak gondolom.

Nem kívánom, túlmisztifikálni a dolgot...

Nem is gondolom, hogy jelenleg túl nagy reményeket kellene fűzni hozzá, de hogy a trendek ebbe az irányba mutatnak abban biztos vagyok!

Freelance71

ui: ha most ülnék az iskolapadban, már ma megkeresném azt témát amire igény van, és holnap elindítanám az első jövőépítő blogom
uui.: bocsi, kissé hosszúra sikeredett ;)
Korábbi bejegyzésben esett már szó a változásról, és az azzal szembeni ellenállásról. Mégis, bármennyire is fél tőle, illetve küzd ellene valaki, nem tudja elkerülni az átalakulást. Az egész élet erről szól! :) Ahogy mi magunk is formálódunk (nem csak külsőleg, belső…..
vallalkozasiotletek.com 2009.10.27 11:46:51
@ÁrvaiPéter:

Mélyen szántó gondolatok, mint tőled megszokhattuk. Néha ezek a mélységek az átlagember számára (mert a többség CSAK sztereotípiákban képes gondolkodni), megfoghatatlanok épp ezért "értéktelenek", de legalábbis a hétköznapi életben alkalmazhatatlanok. Gyakran a szeretteinkre sincs időnk, nem hogy magunkra elemzésre, önelemzésre.

Számomra például a "" című bejegyzésed ütött, új megvilágításba helyezte a halált, remélem még nagyon sokára kell megismernem a szép szemét. Mind esetre rávilágított, hogy a félelmeinket sem ismerjük. Mert valahol az ember tudja, de nem gondolja végig (és ezért mellbevágó). NEM a haláltól, hanem az elszakadástól, a veszteségtől, a "valamiről lemaradoktól", az ismeretlentől, a fájdalmaktól félünk...

Bocsi a kitérőért, erre azért volt szükség mert valami hasonló AHA élményre lenne szüksége mindenkinek az ÉLETtel kapcsolatban!

Freelance71
vallalkozasiotletek.com 2009.10.30 12:23:19
@bezzegszilvia:

"Az önmagunkra fordított idő és figyelem fontosságát sem szükséges mindenkivel megértetni. "

Sőt nem is kell! aki veszi veszi!

Most jutottam megint oda, hogy azt kell mondjam, ami aki lehúz vesd el, szorítsd korlátok közé kell szorítani!

Brrr elég furán hangzik pont itt az én számból... ;)
A share funkció egy olyan képessége a Facebooknak meg a WIW-nek, melynek segítségével bárki megoszthat tetszőleges weboldalt. A share-elés azért jó, mert akár blogot, akár weboldalt meg tudunk osztani a wiwesekkel vagy a facebookosokkal. Ha jól csináljuk, akkor a weboldal linkjét…..
Már többször citáltam testvérem honlapját, a leányzó gyógymasszőz. (Flash site optimalizálás - www.ancsamasszazs.hu; Google Webmaster Tools - magyarul is, stb.) Az jutott eszembe, hogy leírom a tapasztalatokat Adwords-zel, mert szerintem sokan keresnek gyakorlati példát a témában,…..
A legjobb a szabadúszásban az, hogy úgy osztod be az idődet ahogy Te akarod és a szabályokat is Te határozod meg. És ez a legrosszabb is benne. Egy normális munkahelyi környezet és struktúra nélkül sok szabadúszó rácsodálkozik arra, hogy elment az egész nap és nem csinált szinte…..
vallalkozasiotletek.com 2009.10.11 23:33:31
Az üzleti életben szinte soha nincsen olyan helyzet, amikor erre rá vagy szorítva. Ám nem csak a biznisz szféra létezik ám! Van néhány különleges helyzet, amikor a manipuláció az egyetlen megoldás. S akik jól csinálják, gyakran emberéletet - sőt emberéleteKet mentenek. A…..
vallalkozasiotletek.com 2009.09.23 18:33:35
@Utcamacska:

OK!

De Ne Feledd az tud manipulálni aki jobban ért hozzád, mit Te magad! ;)

Te is manipulálható vagy és én is, nincs kivétel!

Freelance71
Az utóbbi bő fél évben Magyarországon ugrásszerűen megemelkedett a késedelmesen fizető vagy fizetésképtelenné váló ügyfelek száma. Ráadásul a fizetési fegyelem a válságból való kilábalás utáni időszakban is még jó ideig rosszabb lesz. A hitelezéssel foglalkozó…..
Az ellátási láncok hatékonyságát javító innovatív megoldások álltak a GINNT Expo középpontjában. Az új technológiák segítségével gyorsabb lehet a kommunikáció a beszállítók és megrendelők között vagy hatásosabb a hamisítványok elleni védekezés. Idén rendezték…..