Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macassy

38 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
F5 Le a motiváló idézetekkel! 2018.02.12 16:06:57
macassy A múltkor végigpörgettem a Facebook hírfolyamomat, és valahogy úgy alakult, hogy rengeteg semmitmondó idézet jött velem szembe. Nem akarok lándzsát törni azok felett, akik motiváló, inspiráló idézeteket osztanak meg, szerintem ugyanis néha igenis jól jön egy-egy mantra a…..
F5 Ki védi meg a tanárokat? 2018.01.25 16:00:06
macassy Tudok olyan tanárról, akit megrugdostak a nyolcadikos fiúk az öltözőben. Tudok olyan tanárról, akit a szülők fenyegetnek meg időnként. Tudok olyan tanárról, akinek a kezéből gond nélkül kicsavarja a tanterem kulcsát a gyerek. Tudok olyan tanárról, akit leköpött egy diákja. Tudok olyan…..
F5 Ha szól a Christmas Blues… 2017.12.21 13:48:06
macassy Csengettyűszó, karácsonyi dalok, ünnepi fényár a városban, a kézben ajándékokkal megrakott szatyrok, a kamrában pedig ott fémdobozban sorakoznak a finomabbnál finomabb sütemények, szenteste együtt a család, mindenki boldog, árad a szeretet és a mézeskalács illat. Akár egy szirupos film –…..
macassy Előre szeretném leszögezni, tisztában vagyok vele, hogy magunknak csináltuk a bajt. Néhány hónappal ezelőtt még nyugodtan éldegéltünk a kertkapcsolatos lakásunkban, azon töprengtünk, hogy festessünk-e nyáron, vagy inkább szórjunk el jó sok pénzt fagyira meg strandbelépőkre töltődjünk fel…..
F5 A halál is csak az élet része 2017.10.31 19:00:00
macassy   A jó halál kegyelme. Gyerekkoromban nem tudtam mit kezdeni ezzel a kifejezéssel, ahányszor csak meghallottam a templomban, értetlenkedtem egy sort magamban. Meghalni szar rossz lehet, gondoltam, elvégre mi lehet abban a jó, hogy eltűnünk ebből a világból, ráadásul úgy,…..
macassy Aki részt vesz a lombikprogramban, bűnt követ el – hallottuk Veres András püspök szavait augusztus 20-án. Ez a katolikus egyház álláspontja. Kőkemény mondat, nagyon rideg, nagyon pontos, és nagyon fájdalmas az érintett párok számára. Aki rendszeresen követi ezt a blogot, az tudhatja rólam,…..
macassy Évek óta dübörög a boldogság-biznisz. Coelhóba oltott oravecz nórák osztják az észt, ha végignézek a facebook-falamon, azt látom, hogy időnként ellepik az olyan lényegretörő idézetek, bölcsességek, mint például az, hogy a felhők fölött mindig süt a nap, meg hogy mit ér egy nap mosoly…..
macassy Az utóbbi időben megint csöndben voltam. No nem az életben, csak itt a blogon. Túl sok minden történt körülöttem, körülöttünk – új munka, házvásárlás, lakáseladás, utazás - , és a nagy zsizsegés közepette képtelen voltam leülni írni. Mert az írás számomra a…..
-macassy- Először megfogadtam, hogy nem írok róla. Mert ez csak egy tévéműsor, spontánnak tűnő, de nagyon is megrendezett pillanatokkal. Reality, de mégis kamu. Aztán belenéztem. Pár nappal később megint. Visszakerestem egy adást a neten. És akkor újabb ígéretet tettem magamnak: mégiscsak írni…..
F5 Miért szeretem a nagyhetet? 2017.04.13 17:29:05
macassy Kiskoromban sosem értettem, akik nem vallásosak, mikor eszik a húsvéti sonkát. Római katolikus családban nőttem fel, gyerekként egyértelmű volt, hogy azt csak nagyszombaton este, a feltámadási körmenet utáni vacsorán vágjuk fel először. Néhány éve komoly dilemmát jelentett a famíliában,…..
macassy A nagy történelmi eseményekre való emlékezés közben hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a márciusi ifjak nem éteri tisztaságú hősök voltak, hanem hús-vér emberek, a szívük nemcsak a hazáért dobogott, ugyanúgy vágytak a szerelemre, boldogságra, mint bárki más. 1848. március 15-én a fiatal,…..
 macassy Itt a tavasz, kegyetlen hosszú volt az idei tél, de hála Istennek, végre éledezik a természet, hóvirágünnep van az alcsúti arborétumban és a szívekben, és magabiztosan törnek fel a tavaszi hagymások is a kertekben. Ideje van a nagytakarításnak. Böjt van, van, aki divatos léböjtkúrát tart,…..
macassy „Ajánlom ezt a díjat mindazoknak az embereknek, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyerekeknek. Próbáljuk őket jól felnevelni, hogy büszkék lehessünk rájuk” – én meg Deák Kristófra vagyok büszke, hogy Oscart nyert Mindenki című rövidfilmjével. Tegnap a Duna TV-n megnéztem a filmet, és…..
macassy Egyszer azt olvastam valahol, hogy az emberek nagy részét már öt perc után zavarja a csend. Nem hittem el, amíg nem próbáltam ki. Ha gondolod, állítsd be a telefonod ébresztőóráját úgy, hogy öt perc múlva csörögjön, és aztán figyelj. Légy csendben, ne csinálj semmit. Csak lélegezz. Elég…..
macassy Először a festék és a ragasztó szaga tűnt fel neki. Pizsamában állt a nappali ajtajában, álmosan pislogott, meg se hallotta, mikor rászóltak, ne álldogáljon mezítláb a szobában. Kicsi volt még, olyan kicsi, hogy elhitte, a kihullott tejfogat elviszi a kisegér, hóeséskor valaki megráz az…..
macassy Tegnap jól kiakasztott egy cikk, ami egy kimondottan a keresztény családi értékekről szóló blogon jelent meg. A poszt tulajdonképpen egy Elisabeth Carter nevű szerző írásának a magyar fordítása. A címe: Miért rossz ötlet randizni egy nem kereszténnyel. Hát ez kiverte nálam a biztosítékot,…..
F5 Adj hálát érte! 2016.11.17 09:00:00
macassy Mostanában sokat foglalkoztat a jól-lét kérdése. Igyekszem úgy alakítani az életemet, életünket, hogy sok-sok jó pillanatból álljon össze. Hogy arra figyeljek, ami fontos, és elengedjem azt, ami nem. Hogy a megoldást keressem, és ne a problémát lássam. Hogy sokat nevessek, nagyon szeressek,…..
macassy Bármi történjék is, a Nap reggel fel fog kelni, és továbbra is Amerika lesz a Föld legnagyszerűbb országa – üzente szerda hajnalban a választópolgároknak Barack Obama amerikai elnök az egyik közösségi oldalon keresztül, annak kapcsán, hogy Donald Trump lett az USA elnöke. Bármi történjék…..
macassy Szeretném előre leszögezni, hogy én szeretem a karácsonyt. Imádom az illatait, a készülődést, örömmel bíbelődöm a csomagolással, dekorálással, de ami a legjobban bejön, az a jó kis fészekmeleg, amit ilyenkor érzek. Együtt lenni ráérősen azokkal, akik igazán…..
F5 301 2016.10.21 18:10:38
macassy - És az anyukájuk meg az apukájuk sem tudta, hogy itt vannak? - Nem lehetett őket rendesen eltemetni, a kommunisták nem engedték. Csak elföldelték őket. Még kislány voltam, amikor először vittek el a szüleim az Új köztemető 301-es parcellájához. Testvéreimmel megilletődve álltunk a…..
F5 Kinél van a kasszakulcs? 2016.10.14 10:47:22
macassy Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány. Szép is volt, okos is. Szerette a jó társaságot, a kirándulást, meg a munkáját is. Egy ügyvédi irodában volt jogi asszisztens. Mindennap ugyanabba a kifőzdébe ugrott ki ebédért, egy alkalommal, mikor épp a sárgaborsó főzelékére várt –…..
macassy Dániáról nekem sokáig csak egyetlen szó ugrott be, a LEGO. Aztán később még egy: Hamlet. Mostanában több cikkbe is belefutottam, ahol azt taglalják, a dánok rendre a világ legboldogabb népének számítanak, a nemzet évtizedek óta a különböző boldogság-ranglisták…..
macassy Migráns. Kvóta. Akarod vagy nem? Súlyos kérdés, és most vasárnap döntened kell. Migráns. Menekült. Üldözött család, aki kitartóan menetel a reménytelenségből a bizonytalan-biztonságos hétköznapok felé. Felebarát. Arc a Keleti pályaudvarról, kísérő nélkül érkezett gyerek a fóti…..
-macassy- Sehol sem találom a zöld táskámat, nem tudod, hova tettük? Volt idő, amikor erre a kérdésre így válaszoltam volna: Neked nincs zöld táskád, szürke viszont van. Néhány év házasság után azonban már nyilvánvaló, hogy melyek azok a témák, amelyeken kár vitatkozni, mert nem számítanak.…..
-macassy- Van egy álmom egy családbarát országról. Ahol a főnök nem tartja kevésbé megbízható munkaerőnek az anyákat. Ahol nem kérdezik meg egy állásinterjún a nőktől, hogy mikorra tervezik a szülést. És ahol – bár ez a kérdés abszolút jogellenes! – nem kell hazudnod ahhoz, hogy megkaphasd a melót.…..