Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hizdahr zo Loraq

0 bejegyzést írt és 316 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Trekkerként nem volt számomra egyszerű feladat, de a jeles évforduló alkalmából igyekeztem elfogulatlan megemlékezést írni Gene Roddenberryről, aki hetven életéve alatt sok kalandot élt át, szakmai sikereket és kudarcokat, írótársai elismerését és gúnyolódását. Aki kivételes empátiája ellenére…..
Hizdahr zo Loraq 2021.08.21 10:32:58
@MEDVE1978: "A Discovery egy woke szégyen, amit senki sem néz, annyira rossz"
Mondjuk annak pont B2B forgatják a negyedik és ötödik évadját. Érdekes senki által nem nézett sorozat az ilyen. :)

TOS rajongóként határozott véleményem, a Discovery a legjobb dolog, ami történhetett a Star Trekkel. A második évad olyan tökéletes Pike és classic Star Trek vibe-ot hozott, hogy rajongói nyomásra be is indult a Strange New World fejlesztése, klasszikus Enterprise-szal, heti bolygó/rejtély párossal, '22 első felében be is mutatják.

A Discovery harmadik évad pedig akkora főhajtás Roddenberry szelleme előtt, hogy sokszor megkönnyeztem.

A Picard valóban nem az a kiugró minőség, de nyilvánvalóan a nosztalgia-faktorból él, és megvan annak is a közönsége. Várom a második évadot, mert még nem volt Star Trek sorozat, ami első évadban ért volna a csúcsra.

A Lower Decks-et nem nézem, de értékelem, hogy a fiatalabb generációt is igyekeznek bevonzzani.

A Prodigy felnőtt animáció várós.

A mozis próbálkozás meg úgy tűnik elhalt, egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a karakterekkel, a stáb szétszéledt, ha lesz valaha is új mozifilm, az legfeljebb az aktuális sorozatokba bekötött, azok kánonját továbbgörgető entitás lesz - a Paramount+-szal ugyanis most újra egy helyre kerülnek a mozis és tévés jogok.
A Disney D23-as expóján ugyan már lehullott a lepel a Star Wars Skywalker kora című trilógiazáró részének új traileréről, a cég csupán ma tette nyilvánossá ezt a YouTube-on. Habár a trailer fele (!) csupán az eddigi epizódok legfontosabb pillanatait mutatja be számunkra, a második része bőven…..
Fotó: Joe Scarnici / Stringer / Getty Images for Playboy / Port.hu George R. R. Martin évek óta amiatt siránkozik, milyen rossz, hogy az HBO beelőzte a (sohanapján elkészülő) könyveit, és hosszú-hosszú ideje ígérgeti, hogy most már aztán tényleg összeszedi magát, és megírja A tűz és jég dala-ciklus…..
Mikor már azt hittük, Keanu Reeves, a Mátrix-trilógia kultikus sztárja csúcsra járatta az akciófilmes zsánert és kimaxolta a menőséget a John Wick: 3-mal, a CD Projekt Red egyszer csak egy kellemesen lagymatag vasárnap estén a képünkbe robbantja a Cyberpunk 2077 legfrissebb trailerét! Aminek a végén…..
Mindjárt véget ér a Trónok harca, a tét pedig soha nem volt ilyen óriási. Kár, hogy ez a nyomás a legrosszabbat hozta ki a készítőkből, akik nem tudtak felnőni az egekbe tornázott elvárásokhoz. Részben maguknak köszönhetik, hogy ide jutottak...
Deres   Csúsztam. Ismét. Nem szóltam előre, mert minden nap volt egy olyan, háromórás ablak, amikor majdnem leülhettem, aztán meg nem. Kedd reggelre terveztem, vasárnap lett belőle. Sajnálom, és frusztrál, megértem, aki kurvaanyázik, de előre szólok, a jövő hetit csütörtök előtt tuti nem tudom…..
Hizdahr zo Loraq 2019.05.14 09:01:03
@Leadfoot: Azért nem lőttek, mert elbizakodottak voltak: gecó, itt vannak a légvédelmi ágyúim, meg a tengert is telepakoltam velük, neked meg van 5 embered? Hagyjál már a hülyeségeiddel, gyere ide bazmeg, és kiskanállal vájom ki a puncidat. Ez volt Cersei arcán, nem volt oka kételkedni.
Hizdahr zo Loraq 2019.05.14 09:19:52
@Barca De Real: Te amúgy miért kínzod magad? Hozott anyagból dolgoznak ez speciel ha valaha megjelenik, a könyvben is hasonlóképp lesz.
Hizdahr zo Loraq 2019.05.14 09:24:50
@Zacskóstej: Amit te hiányolsz, az a sorozatban meg sem lett említve, minek hoznák elő most az utolsó részekben? Az Arany kompánia itt elég, ha csak a világ legnagyobb zsoldos hadserege. GRRM amúgy már elspoilerezte vagy két éve, hogy igen, Bran, és az éjkirály az ennyi, csak senki nem hitt neki. A háromszemű holló az emberi világ emlékezete, az éjkirály meg egy biológiai fegyver, ami elszabadult. :)
Ez a kérdés engem nagyon sokat foglalkoztatott, annak ellenére, hogy valójában ez az egyetlen olyan dolog volt a terhességem altt eddig, amibe úgy istenigazából nem volt beleszólásom, és ezzel én is tisztában voltam. :) A férjem az első pillanattól, sőt már azelőtt tisztában volt vele, hogy itt…..
A Gyilkos elmék tizenötödik és egyben befejező évadát jelentették be a sorozat alkotói. Az utolsó évad tíz részből fog állni, vagyis a készítők összesen 324 rész után szállnak majd ki a sztoriból, ami ezzel a tévétörténet egyik leghosszabb sorozatává válik majd. Jeff Davis sorozata az FBI…..
Nem szerettük nagyon az első évadot, de nem is akartuk kivájni a szemünket egy rozsdás villával a látványtól, leginkább az bosszantott nézőként, hogy ugye ilyen iskola a világba' se, ilyen tanár sose volt, az olyan problémákat meg, mint a leányanyaság, vagy a örökbefogadás,…..
Hizdahr zo Loraq 2019.01.07 14:18:03
@szociál: Hát... inkább ez, mint az X-Faktor. :DDD
Mindig meg tudok azon lepődni, amikor tévésorozatokban teljesen véletlenszerűen feltűnnek magyar utalások (a Brooklyn 99 például elég jó ebben), de még furább ez a The Good Place-ben, a Netflix sorozatában, aminek a sztorija egy mennyország és egy pokol között pingpongozik. Nem, Magyarország ebben…..
Hizdahr zo Loraq 2019.01.04 15:27:54
@yeauhe: Akkor segítek: az USÁ-n kívül a Netflix forgalmazza. Ugyanúgy, mint a Star Treket, ami a Netflixen szintén Netflix originalként jelenik meg.

Szívesen!

Egyébként nekem a legnagyobbat ütő magyar utalás a közelmúltban az Alienist volt, ahol egyszercsak Daniel Brühl ahhoz képest nem is rossz akcentussal magyarul idézett a bibliából. Hirtelen elég sokkoló volt. Azt sem tudtam, hol vagyok. :)
Megvan a Mandalorian, vagyis az élőszereplős Star Wars-tévésorozat szereplőgárdája, és tele van kifejezetten érdekes nevekkel. Azt már lehetett tudni, hogy a főhőst Pedro Pascal alakítja, aki egy mandaloriai pisztolyhős lesz majd. Viszont most bejelentették, hogy Pascal mellett szerepel még Carl…..
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
Hizdahr zo Loraq 2018.12.14 17:47:49
@nemecsekerno_007: "KURVA SOKAN, BAZMEG"

A Markó utcában hömpölygött a tömeg, mikor ezek a szavak elhangzottak. A Pesti Központi Kerületi Bíróság biztonsági őrei, miután becsukták az épület kapuját, kint álldogáltak a boltívek alatt, és nézegették, amint elvonulunk mellettük.

Mióta a Rezsim uralkodik, a komolyabb közintézményeket csak haveri biztonsági cégeik őrizhetik, úgyhogy ez a párbeszéd sokkal többet jelent, mint elsőre látszik. Akik beszéltek, ugyanis nem a mieink. Legalábbis per pillanat még nem.

De aztán lehet, hogy mire a menet végigment előttük, már azzá váltak. Mert Ők nem az M1-et nézték, hanem a valóságot. Nem 100-200 Soros bérenc hömpölygött a Markó utcában, hanem 10 ezernyi dühös demokrata. És Ők már tudják, hogy a NÉP az utcán van, és hogy erős, és egyre erősebb.

KÖZTÁRSASÁG!
Hizdahr zo Loraq 2018.12.14 20:34:35
@Gyorgy007: Vidéken nem látják, amit mi élőben igen. Látod, te is 600-2000 hülyegyereket írtál, ami mutatja, fogalmad sincs, mi a valóság!
Ha valakinek hozzám hasonlóan rémálmai vannak a legutóbb, mozis verzió óta, amiben Russel Crowe, Annme Hathaway és Eddie Redmayne is énekelt (jó, Hugh Jackman is, de ő tud), VAGY volt annyi esze, hogy messze elkerülje az országos giccset, DE maga a történet érdekli, az most örüljön de nagyon, mert…..
Hizdahr zo Loraq 2018.12.04 19:50:51
@exterminador: Értek én miindent.
Ennek ellenére még mindig nem kaptam meg az idézetemet, ahol a fekete bőrű Alexadre Dumas, Orléáns hercegének kedvenc írója Javert bőrszínét taglalja.
Hizdahr zo Loraq 2018.12.04 20:18:37
@exterminador: Hugo, Dumas, egy hülyeség. Tehát nincs ilyen idézet, ami Javert bőrszínére utal? :)
Akkor viszont belefér a művészi szabadságba, nem?
Hizdahr zo Loraq 2018.12.05 11:21:30
@exterminador: Nem fejtettél ki semmit. Csak elkerülted a válaszadást, és fejtegetted, hogy mekkora náci vagy. :)
De a kérdésemre nem válaszoltál közel sem. Szóval adsz egy idézetet nekem Javert bőrszínéről, vagy nem?
A Twitteren terjed egy kép, ez: Ennek alapján az új Black Mirror-évad december 28-án indul, hogy aztán a Bandersnatch című epizóddal, vagy az egész évad kapott alcímet, azt nem tudni. A képet egy sasszeműnek MONDOTT user szedte le egy hivatalosnak TŰNŐ Netflix-fiókból, amit azóta megtszüntettek,…..
Nem nagyon tudok mit írni Edith levele elé. Saját bevallása szerint Kanadában él több mint négy évtizede, én rengeteg keserűséget érzek ki a szavaiból, aminek persze nem tudom az okát – de talán ez az a helyzet, amikor jobb lenne máshol… Írását azért is adom közre, mert úgy gondolom, sokan élnek úgy…..
A hát ezek meg mit szívtak-díj mai győztese Vince Gilligan és az AMC, a válasz meg kék meth-et, ugye, de ezt csak az érti, aki nézte a Breaking Bad című sorozatot. A Collider hozta le az infót, amit azóta átvett mindenki, így mi is megkockáztatjuk, bár fenntartásokkal. Mert oké, hogy van ilyen,…..
Hizdahr zo Loraq 2018.11.07 11:31:56
@CM2131: Azért ez baromira várható végkifejlet, ne is haragudj. Lesznek ennél durvább dolgok a soriban, csak ezért ne hagyd abba! ;)
 Henry Cavill éppen Magyarországon van, ebből már könnyen össze lehetett rakni azt, hogy a Witcher című videojátékokból készült tévésorozat is itt készül. Na jó, de pontosan hogyan is fog kinézni Cavill ebben az egészben, mint Ríviai Geralt? A Netflix most megmutatta:..
Hizdahr zo Loraq 2018.10.31 20:11:17
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): A könyvhöz passzol, egyébként a vajákoknak nincs arcszőrzetük. ;)
Hizdahr zo Loraq 2018.11.01 08:44:29
@blarke: Jól tudtad, én emlékeztem rosszul. A lényeg, hogy a könyvben nincs szakálla, így a sorozatban sem lesz.
"Nem volt hatékony a lakás-takarékpénztári megtakarítások támogatása"- címmel jött ki az MTI friss híre. Ez eddig rendben is lenne, ha az első mondatból nem derülne ki, hogy mindez a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2011-es tanulmánya szerint van így. Igen, 2018. októberében egy 2011-es tanulmányt…..
Hizdahr zo Loraq 2018.10.19 09:54:51
@GyMasa: Pedig a közmédia hírhamisítása állandó popcorn téma a comment:com-on, ezek szerint elég új lehetsz itt.
2016-ban sorozatos formában élesztették újra a Halálos fegyver-filmeket, de a próbálkozás nem lett egy sikertörténet. Idén tavasszal botrányos körülmények között távozott az egyik főszereplő, Clayne Crawford, aki Mel Gibson szerepét örökölte meg. Már ekkor úgy tűnt, hogy nincs minden rendben a…..
Hizdahr zo Loraq 2018.10.08 09:55:21
@mate2003: Ha szereted az eredeti halálos fegyvert, akkor nem. Nem a szereplők jelentik a problémát, inkább csak hiányzik az egész monyója. Ha leigazolták volna Shane Blacket executive consultantnak legalább, akkor lehetett volna jó is. Én az első trailerek alapján nagyon vártam, de néhány rész után kaszáltam.
Hizdahr zo Loraq 2018.10.10 09:32:28
@tata19: Skandallum, nem ajánlottad a Breaking Badet/Better call Sault. Nem hat a drog? :D
A TV2 idén ősszel bemutatott egész pályás letámadásának részeként visszahozta tavalyról az elég sikeres Ninja Warrior nevű vetélkedőt, amiben a kistarcsai műkörömépítő és a szekszárdi grafikus is megmutathatja, hogy ő a legügyesebb és a legerősebb az országban. Komoly változásokkal tért vissza a…..
A sitcomok a tévében az állandóságot képviselik több szempontból is: a karakterek jellemfejlődése csigalassúságú, és nem nagyon szeretnek változtatni a helyszíneken sem, hiszen az új díszlet felépítését jelenti, az meg pénze kerül, hagyjuk is. Éppen ezért váratlan az a hír, hogy a soron következő,…..
Tavaly májusban jelentette be a Netflix, hogy sorozatot készít majd az elmúlt évek egyik legjobb számítógépes szerepjátékából, a Witcherből, mostanra pedig a főszereplőt, Ríviai Geraltot is kiválasztották, aki nem más, mint az elmúlt években Superman szerepét betöltő, illetve a legutóbbi Mission…..
Hizdahr zo Loraq 2018.09.06 09:14:53
@Echo73: A vajákoknak nincs arcszőrzetük. ;)
(A regény szerint legalábbis, és a sorozat a regény alapján készül, nem a játék alapján)
Vérben úszó arcú Döbrösi Laurával, börtönben leszúrt elítélttel, vadászpuskával lövöldöző Thuróczy Szabolccsal, Ferrarival száguldozó Olasz Renátóval jött ki az Aranyélet harmadik, befejező évadának első rendes előzetese, amelyből ugyan még mindig nem derül ki semmi konkrét a történetből, de az…..
Hizdahr zo Loraq 2018.08.22 11:59:51
@temprasordog: Most néztem végig az eddigieket újra, és a rohadt életbe, még rengeteg ilyen magyar filmet, és sorozatot, könyörgöm!!! :)
Ethan Peck, akit leginkább a 10 dolog, amit utálok benned című sorozatból ismerhetünk (már aki) kapta meg a Star Trek Discovery második évadának egyik legizgalmasabbnak tartott szerepét: Spockét. Gregory Peck unokája így a harmadik színész, aki Leonard Nimoy és Zachary Quinto után megformálja a…..
Hizdahr zo Loraq 2018.08.15 15:21:13
@pynkladi: Pike sem Bruce Greenwood. Egyébként szerintem azért is, mert túl öreg. 10 évvel az előtt járunk, hogy Kirk először az Enterprise transzport állomására érkezett.
Hizdahr zo Loraq 2018.08.16 14:15:27
@mizrolist: Elég lett volna addig olvasnod, hogy Pike sem Bruce Greenwood. ;)
Elég nyilvánvaló, hogy a Kelvin moziverzumot és a TV-t külön tartják. Elsősorban azért, mert gondolom nincs pénzük Paramountos exemption szerződés-módosításra a CBS-nél. Csodálkoznék, ha Zach Quinto szerződésében nem lennének megkötések a karakter média-megjepenésével, és annak a stúdiót érintő vonzataival.