Regisztráció Blogot indítok
Adatok
j.a.r.v.i.s

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..
Vajon a 4 vagy a 10 emeletes társasház az ideálisabb? Melyik a szerencsésebb választás?..
j.a.r.v.i.s 2020.02.20 12:04:51
@Zabalint: pl a fűtés és víz. Kb minden, amihez nyomás kell. Klíma szintén, hiszen a lakás hőmérséklete a magassággal jóval magasabb, lévén nincs mi árnyékot vessen rá, ezért nyilván több energia kell a hűtéséhez.
j.a.r.v.i.s 2020.02.20 15:05:56
@Zabalint: Elég nagyot, pláne, ha teljes árat fizetsz és alig jut el meleg a magasan fekvő lakásodig, egyik albérletemben 40-50 rongyos fűtés számlák mellett sem volt 18 foknál több a lakásban, ahogy meleg viz se nagyon, amíg a főtáv nem szerelte fel rendesen a házat, ami ugye a panelnak nem került pénzbe, de amikor államilag kell támogatni a rezsicégeket, akkor mindenkinek pénzbe került az országban, ráadásul ez a rendszer nem túl hatékony.
Politikusokról, világsztárokról és élsportolókról készült kamu videók árasztják el hamarosan az internetet. Olyan minőségben, hogy nem tudja, mikor hihet a szemének...
A témát mindig is nagy érdeklődés övezte és napjainkban számtalan honlap, blog, szaklap szeret foglalkozni az emberiség históriájának nagy hadseregeivel. Kérdés azonban: mi alapján lehet kiválasztani a legjelentősebbeket? Ha végigtekintünk az emberi krónika elmúlt 5 ezer évén (az írásbeliség…..
j.a.r.v.i.s 2019.09.02 12:09:19
@gigabursch: Zuluk nemigen voltak hódítók és persze morálisan csodálatos a Brit Birodalom felett aratott sikerük, de azért akárhonnan nézzük, 20.000 zulu harcos győzött le 1300 britet.
  Régi és visszatérő vitatéma, hogy a keresztény vallást milyen mértékben jellemzi a prűd szexellenesség. Sokan vagyunk, akik úgy érezzük, hogy az egyház a testiséget mélyen megveti és az ördögtől valónak tartja; míg mások úgy látják: csupán a helyes mederbe kívánja terelni a természetes emberi…..
Képzeld, kihívtam a rendőrt, erre közölte, hogy az a pofon, amitől leestem a székről, az semmi. Ha nem ököllel ütött, az semmi… Mindezt a fiúk előtt… Hányingerem lett. Feltört bennem a rég eltemetett düh, az a harag, amit akkor érzel, ha igazságtalanul bántanak valakit, főleg, ha az a valaki…..
MovieCops Trónok harca 8. évad 2019.05.21 06:00:00
Két évig úgy voltam vele, hogy ha döcögősen is jutottunk el idáig (lásd 7. évad), a vége mindenképpen ütni fog, mert ez lesz a sztori csúcspontja, amit Martin már ezer éve kitalált, meg is osztotta a két showrunnerrel, már csak a drámai potenciál meg a vérprofi stáb miatt is nagy durranás…..
j.a.r.v.i.s 2019.05.22 10:21:51
@chrisred: lehet keveredik már a fejemben Yunkai, Meereen, Qarth, Astapor... Mindegy a könyvekben sosem volt annyira egyoldalú a sztori, mint a sorozatban.
j.a.r.v.i.s 2019.05.22 10:32:47
@chrisred: Így van, ahogy Sztálin és Hitler sem. Pont ettől volt izgalmas a regény, hogy Daenerys útjába kódolva volt a tragédia, de mégis azért izgultál, hogy mire odaér a célhoz ne ez történjen.
j.a.r.v.i.s 2019.05.22 12:22:22
@Womb Raider: A saját hibái okán.
Mindjárt véget ér a Trónok harca, a tét pedig soha nem volt ilyen óriási. Kár, hogy ez a nyomás a legrosszabbat hozta ki a készítőkből, akik nem tudtak felnőni az egekbe tornázott elvárásokhoz. Részben maguknak köszönhetik, hogy ide jutottak...
  Bedő Imre A húsvéti locsolás a Férfiasság próbája? című, a Férfiak Klubja honlapján megjelent írásával ma délelőtt találkoztam. Mint minden húsvéthétfőn, ezúttal is egy kerti partin vettünk részt, melyen - a sztenderd forgatókönyv szerint - a gyerekek bokrok tövébe rejtett csokitojásokat…..
j.a.r.v.i.s 2019.04.23 13:36:50
@várom a levelet: nem kell beengedni a lila filcöltönyös billás szatyros cucorokat.
Huszonhat éves vagyok. Hat éve mentem férjhez. Van egy szép, kétemeletes házunk, amely mellett és mögött egy egybefüggő, hatalmas kert húzódik. A közepén az a menyasszonytáncból lett, használt, de jó állapotban lévő kiskocsi parkol, amely esténként büszkén gurulhat be a faoszlopokból összetákolt…..
De miért támogatja a Fidesz a kivándorlást?..
j.a.r.v.i.s 2019.02.12 12:32:12
@csakegyvalaszto: szerintem az oktatást 30 éve verték szét, amikorra már minden pénzesebb proli úgy gondolta, hogy egyenes út az értelmiségbe, ha a gyereket beiratja tanárnak. Ez a sok alkalmatlan, alulfizetett és érdektelen ember juttatta oda az oktatást, ahol most van.
Egy fotós hónapokig járta a mexikói vágóhidakat, hogy titokban képeket készítsen az ott folyó szabálytalanságokról. Vigyázat, rendkívül felkavaró képek következnek!..
Mi, magyarok borzadva nézzük a nyugati terrortámadásokat, de 165 fő elleni szándékos, kitervelt támadást diákcsínynek nevezünk. "Derékba tört kamaszkor, diákcsíny, nem akartak ők senkit megölni" - Magyarország egyéni felelősségtudatáról kapunk látleletet ezekből a közösségi oldalon szemezgetett…..
Alimento Planetary Health Diet 2019.01.28 06:18:43
A napokban futottam össze egy érdekes étrend-ötlettel, ami az egészséges élet mellett a világ megmentését is célul tűzte ki, ez a Planetary Health Diet (PHD)...
j.a.r.v.i.s 2019.01.29 13:54:07
@dr Brcskzf Gröőő: szerintem az olcsó dizájner drogok és az egzisztenciális félelmek egyedre tukmálása még hatékonyabb. Lásd cigánysor. Ma ott is csoda, ha van 2 gyerek.
  Réti néger Londonban! A szülői munkaközösségben ismerkedtünk össze. Júliából ügyész egy vidéki kisvárosban. Gréta elhagyta az országot és lakberendezéssel foglalkozik Londonban. Ameddig a gyerekek általánosba jártak, sok volt a közös program. Szerveztünk osztálykirándulásokat, ahová kisérő…..
j.a.r.v.i.s 2018.12.10 14:42:13
  Amikor arról ábrándozunk, hogy a hazai iskolarendszernek bőven volna hová fejlődnie, s pozitív példák után kutatunk, mindenki kapásból vágja rá: figyeljünk a finn csodára! A nemzetközi felmérések szerint a világ legeredményesebb oktatási rendszerét sikerült felépíteniük úgy, hogy közben a diákok…..
Az ebola több mint 11000 ember halálát okozta a felbukkanása óta, a kitörését a történelem egyik legsúlyosabb járványhullámaként közt tartjuk számon. Három afrikai országban, Sierra Leonéban, Guineában és Libériában még csak nemrég jutottak el oda, hogy egy teljes hét elteljen bejelentett eset…..
• Összenő, ami összetartozik: a szélsőjobbos német AfD természetes szövetségesének tekinti a magyar miniszterelnököt  • Macedónia dolgozik a 400 oldalnyi terhelő bizonyíték összeállításán, hogy Magyarország kiadja Gruevszkit, miközben a világ továbbra is választ vár, hogy a köztörvényes okokból…..
j.a.r.v.i.s 2018.11.20 13:11:52
Az eredeti alaprajz és funkciók nem igazán illeszkednek az életmódunkhoz, például szeretnénk fürdőszobát meg nappalit. Ezért mindenképpen újra kellett gondolnunk a ház alaprajzát és a helyiségek funkcióját. Amikor megvettük a házat, minél előbb neki akartunk látni a felújításnak, így el is kezdtünk…..
j.a.r.v.i.s 2018.11.14 10:18:51
@Konyvtaroslany: régen úgy volt, kert végébe a szarószék meg a dézsa, igaz akkor még vizesblokk se volt.
A mai bejegyzés egy vedégcikk, ami ugyan nem kapcsolódik szorosan a blog tematikájához, de úgy voltam vele, hogy fontos erről beszélni. Mielőtt valaki megijedne, a cikk nem erőszakos "térítésről" szól, én sem vagyok vegán, sem vega, nem is tervezek az lenni, de a cikkben leírtak elgondolkodtattak,…..
Az amerikai fővárosban működő Holokauszt Múzeum alaposan nekiment a magyar miniszterelnöknek, amiért az önkényesen felrúgta a megállapodást az egykori józsefvárosi pályaudvarra megálmodott emlékhely ügyében. A jelek szerint Orbán Viktor mintha nem mérte volna fel a kockázatokat, hiszen Izrael is meg…..
A Lenin elleni 1918. augusztus végi merénylet körülményeit máig vitatják. Az sem kizárt, hogy a feltételezett merénylő fizikailag képtelen volt az akció végrehajtására. Hogy ez így volt-e, sosem tudjuk meg, mert a nőt pár napon belül meggyilkolták a bolsevik csekisták. Pedig a…..
j.a.r.v.i.s 2018.09.20 10:25:15
@nookedli: Trockijt bezzeg kihagyod, aki tényleg zsidó volt. Sztálin meg grúz volt, te kis tudatlan fasz :)
Megszabadulna attól a háztól Demi Lovato, ahol túladagolta magát. Az énekesnő kevés híján 9,5 millió dollárért árulja Los Angeles-i luxusotthonát. Éppenséggel nem vagyunk meglepve...
j.a.r.v.i.s 2018.09.19 08:27:55
KultúrSokk New York bandái 2018.08.29 16:53:40
Martin Scorsese méltatlanul keveset emlegetett műve egy kosztümös gengszterfilm, amely nemcsak az elfeledett történelmi korszak ábrázolása miatt egyedi, hanem mert igazi sztárparádét láthatunk benne, kiváló alakításokkal. Martin Scorsese mestere a New York-i alvilág bemutatásának, olyan…..