Regisztráció Blogot indítok
Adatok
j.a.r.v.i.s

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig keveset tudunk a balkezességről, pedig az emberek minimum 8-10 százalékának ez az ügyesebb keze. Ők azok, akik jellemzően ezzel a kezükkel írnak, rajzolnak, vágnak, minden nehezebb, összetettebb kézmozdulatot inkább a bal kezükkel végeznek. De hogyan alakul ki? Van ilyen az állatoknál is?…..
A hihetetlen és egyedi humorral megáldott „ponyvakirály” Rejtő Jenő élete sajnos nem nyúlt hosszúra, mindössze 37 év 9 hónapig tartott, ám ez a rövidke idő gazdag életutat és rengeteg élményt hozott számára. Fiatalon a foci, majd az ökölvívás és leginkább a színház érdekelte, felnőtt fejjel pedig…..
j.a.r.v.i.s 2020.08.18 09:47:42
@ember100: írhattak volna a szülei igazolást neki.
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..
Vajon a 4 vagy a 10 emeletes társasház az ideálisabb? Melyik a szerencsésebb választás?..
j.a.r.v.i.s 2020.02.20 12:04:51
@Zabalint: pl a fűtés és víz. Kb minden, amihez nyomás kell. Klíma szintén, hiszen a lakás hőmérséklete a magassággal jóval magasabb, lévén nincs mi árnyékot vessen rá, ezért nyilván több energia kell a hűtéséhez.
j.a.r.v.i.s 2020.02.20 15:05:56
@Zabalint: Elég nagyot, pláne, ha teljes árat fizetsz és alig jut el meleg a magasan fekvő lakásodig, egyik albérletemben 40-50 rongyos fűtés számlák mellett sem volt 18 foknál több a lakásban, ahogy meleg viz se nagyon, amíg a főtáv nem szerelte fel rendesen a házat, ami ugye a panelnak nem került pénzbe, de amikor államilag kell támogatni a rezsicégeket, akkor mindenkinek pénzbe került az országban, ráadásul ez a rendszer nem túl hatékony.
Politikusokról, világsztárokról és élsportolókról készült kamu videók árasztják el hamarosan az internetet. Olyan minőségben, hogy nem tudja, mikor hihet a szemének...
A témát mindig is nagy érdeklődés övezte és napjainkban számtalan honlap, blog, szaklap szeret foglalkozni az emberiség históriájának nagy hadseregeivel. Kérdés azonban: mi alapján lehet kiválasztani a legjelentősebbeket? Ha végigtekintünk az emberi krónika elmúlt 5 ezer évén (az írásbeliség…..
j.a.r.v.i.s 2019.09.02 12:09:19
@gigabursch: Zuluk nemigen voltak hódítók és persze morálisan csodálatos a Brit Birodalom felett aratott sikerük, de azért akárhonnan nézzük, 20.000 zulu harcos győzött le 1300 britet.
  Régi és visszatérő vitatéma, hogy a keresztény vallást milyen mértékben jellemzi a prűd szexellenesség. Sokan vagyunk, akik úgy érezzük, hogy az egyház a testiséget mélyen megveti és az ördögtől valónak tartja; míg mások úgy látják: csupán a helyes mederbe kívánja terelni a természetes emberi…..
Képzeld, kihívtam a rendőrt, erre közölte, hogy az a pofon, amitől leestem a székről, az semmi. Ha nem ököllel ütött, az semmi… Mindezt a fiúk előtt… Hányingerem lett. Feltört bennem a rég eltemetett düh, az a harag, amit akkor érzel, ha igazságtalanul bántanak valakit, főleg, ha az a valaki…..
MovieCops Trónok harca 8. évad 2019.05.21 06:00:00
Két évig úgy voltam vele, hogy ha döcögősen is jutottunk el idáig (lásd 7. évad), a vége mindenképpen ütni fog, mert ez lesz a sztori csúcspontja, amit Martin már ezer éve kitalált, meg is osztotta a két showrunnerrel, már csak a drámai potenciál meg a vérprofi stáb miatt is nagy durranás…..
j.a.r.v.i.s 2019.05.22 10:21:51
@chrisred: lehet keveredik már a fejemben Yunkai, Meereen, Qarth, Astapor... Mindegy a könyvekben sosem volt annyira egyoldalú a sztori, mint a sorozatban.
j.a.r.v.i.s 2019.05.22 10:32:47
@chrisred: Így van, ahogy Sztálin és Hitler sem. Pont ettől volt izgalmas a regény, hogy Daenerys útjába kódolva volt a tragédia, de mégis azért izgultál, hogy mire odaér a célhoz ne ez történjen.
j.a.r.v.i.s 2019.05.22 12:22:22
@Womb Raider: A saját hibái okán.
Mindjárt véget ér a Trónok harca, a tét pedig soha nem volt ilyen óriási. Kár, hogy ez a nyomás a legrosszabbat hozta ki a készítőkből, akik nem tudtak felnőni az egekbe tornázott elvárásokhoz. Részben maguknak köszönhetik, hogy ide jutottak...
  Bedő Imre A húsvéti locsolás a Férfiasság próbája? című, a Férfiak Klubja honlapján megjelent írásával ma délelőtt találkoztam. Mint minden húsvéthétfőn, ezúttal is egy kerti partin vettünk részt, melyen - a sztenderd forgatókönyv szerint - a gyerekek bokrok tövébe rejtett csokitojásokat…..
j.a.r.v.i.s 2019.04.23 13:36:50
@várom a levelet: nem kell beengedni a lila filcöltönyös billás szatyros cucorokat.
De miért támogatja a Fidesz a kivándorlást?..
j.a.r.v.i.s 2019.02.12 12:32:12
@csakegyvalaszto: szerintem az oktatást 30 éve verték szét, amikorra már minden pénzesebb proli úgy gondolta, hogy egyenes út az értelmiségbe, ha a gyereket beiratja tanárnak. Ez a sok alkalmatlan, alulfizetett és érdektelen ember juttatta oda az oktatást, ahol most van.
Egy fotós hónapokig járta a mexikói vágóhidakat, hogy titokban képeket készítsen az ott folyó szabálytalanságokról. Vigyázat, rendkívül felkavaró képek következnek!..
Mi, magyarok borzadva nézzük a nyugati terrortámadásokat, de 165 fő elleni szándékos, kitervelt támadást diákcsínynek nevezünk. "Derékba tört kamaszkor, diákcsíny, nem akartak ők senkit megölni" - Magyarország egyéni felelősségtudatáról kapunk látleletet ezekből a közösségi oldalon szemezgetett…..
Alimento Planetary Health Diet 2019.01.28 06:18:43
A napokban futottam össze egy érdekes étrend-ötlettel, ami az egészséges élet mellett a világ megmentését is célul tűzte ki, ez a Planetary Health Diet (PHD)...
j.a.r.v.i.s 2019.01.29 13:54:07
@dr Brcskzf Gröőő: szerintem az olcsó dizájner drogok és az egzisztenciális félelmek egyedre tukmálása még hatékonyabb. Lásd cigánysor. Ma ott is csoda, ha van 2 gyerek.
  Réti néger Londonban! A szülői munkaközösségben ismerkedtünk össze. Júliából ügyész egy vidéki kisvárosban. Gréta elhagyta az országot és lakberendezéssel foglalkozik Londonban. Ameddig a gyerekek általánosba jártak, sok volt a közös program. Szerveztünk osztálykirándulásokat, ahová kisérő…..
j.a.r.v.i.s 2018.12.10 14:42:13
  Amikor arról ábrándozunk, hogy a hazai iskolarendszernek bőven volna hová fejlődnie, s pozitív példák után kutatunk, mindenki kapásból vágja rá: figyeljünk a finn csodára! A nemzetközi felmérések szerint a világ legeredményesebb oktatási rendszerét sikerült felépíteniük úgy, hogy közben a diákok…..
• Összenő, ami összetartozik: a szélsőjobbos német AfD természetes szövetségesének tekinti a magyar miniszterelnököt  • Macedónia dolgozik a 400 oldalnyi terhelő bizonyíték összeállításán, hogy Magyarország kiadja Gruevszkit, miközben a világ továbbra is választ vár, hogy a köztörvényes okokból…..
j.a.r.v.i.s 2018.11.20 13:11:52
Az eredeti alaprajz és funkciók nem igazán illeszkednek az életmódunkhoz, például szeretnénk fürdőszobát meg nappalit. Ezért mindenképpen újra kellett gondolnunk a ház alaprajzát és a helyiségek funkcióját. Amikor megvettük a házat, minél előbb neki akartunk látni a felújításnak, így el is kezdtünk…..
j.a.r.v.i.s 2018.11.14 10:18:51
@Konyvtaroslany: régen úgy volt, kert végébe a szarószék meg a dézsa, igaz akkor még vizesblokk se volt.
A mai bejegyzés egy vedégcikk, ami ugyan nem kapcsolódik szorosan a blog tematikájához, de úgy voltam vele, hogy fontos erről beszélni. Mielőtt valaki megijedne, a cikk nem erőszakos "térítésről" szól, én sem vagyok vegán, sem vega, nem is tervezek az lenni, de a cikkben leírtak elgondolkodtattak,…..
Az amerikai fővárosban működő Holokauszt Múzeum alaposan nekiment a magyar miniszterelnöknek, amiért az önkényesen felrúgta a megállapodást az egykori józsefvárosi pályaudvarra megálmodott emlékhely ügyében. A jelek szerint Orbán Viktor mintha nem mérte volna fel a kockázatokat, hiszen Izrael is meg…..
A Lenin elleni 1918. augusztus végi merénylet körülményeit máig vitatják. Az sem kizárt, hogy a feltételezett merénylő fizikailag képtelen volt az akció végrehajtására. Hogy ez így volt-e, sosem tudjuk meg, mert a nőt pár napon belül meggyilkolták a bolsevik csekisták. Pedig a…..
j.a.r.v.i.s 2018.09.20 10:25:15
@nookedli: Trockijt bezzeg kihagyod, aki tényleg zsidó volt. Sztálin meg grúz volt, te kis tudatlan fasz :)
Megszabadulna attól a háztól Demi Lovato, ahol túladagolta magát. Az énekesnő kevés híján 9,5 millió dollárért árulja Los Angeles-i luxusotthonát. Éppenséggel nem vagyunk meglepve...
j.a.r.v.i.s 2018.09.19 08:27:55
KultúrSokk New York bandái 2018.08.29 16:53:40
Martin Scorsese méltatlanul keveset emlegetett műve egy kosztümös gengszterfilm, amely nemcsak az elfeledett történelmi korszak ábrázolása miatt egyedi, hanem mert igazi sztárparádét láthatunk benne, kiváló alakításokkal. Martin Scorsese mestere a New York-i alvilág bemutatásának, olyan…..