Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Youteefool

21 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a fagylaltszezon részben véget ért, legalábbis a meleg nyári napoktól már elbúcsúztunk, de az indiánnyár (aka vénasszonyok nyara) azért még bőven kínál lehetőséget arra, hogy boldogan falatozzunk, izé, nyalatkozzunk, najó, fagylaltozzunk a kedvenc vagy éppen újdonságnak számító ízekből,…..
Életmódváltók éjszakája 2021 2021. március 26-án első alkalommal, hagyományteremtő alkalommal rendezték meg az Életmódváltás Éjszakáját, a tavaszi napéjegyenlőséget követő első pénteken. Az esemény a Facebookon zajlott a Smart-food oldalán, 20-25 perces élő előadások formájában. Ennek apropóján…..
#hirdetés #promóció #danone #actimel Dietetikusként mindig fontosnak tartom, hogy olyan forrásokat, információkat osszak meg, amik segíthetnek az élelmiszerekkel kapcsolatos helyes választásban, és eloszlatják a téves információkat. Gyerekkorom óta nagyon kedvelem a joghurtokat, így most…..
gastrotherapy Házi céklakrém 2020.11.06 20:17:09
Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik...
Már egy ideje magunk mögött hagytuk a kijárási korlátozást, "aka" karantént. Emiatt már kicsit talán megkésett ez a poszt, pedig nem szerettem volna kihagyni, mert szerintem vicces a tartalma. Ez kicsit fellengzősen hangozhat, de mindjárt kiderül, hogy miért igaz.  A karantén alatt ugyanis…..
Most nem kezdek bele abba, hogy mi történt ennyi idő alatt, a lényeg, hogy inkább az instagram és a facebook oldalamon tettem ki a bloggal kapcsolatos tartalmakat, de idén a blog ezen részére is szeretnék nagyobb hangsúlyt helyezni. Ezért a sok egyéb érdekes téma mellett most következzen az utazós…..
Nem csak nyáron lehet nyaralni menni Mégis a legtöbben nyáron jutunk el hosszabb-rövidebb utakra, elsősorban az iskolai szünidőhöz vagy az egyes munkahelyek nyári leállásához, és az évről évre jelentkező "uborkaszezonhoz" kötve. Nem mindenki örül persze ennek, mert éppenséggel nem vágyik hőgutát…..
Újult erővel újfajta témával Nos, végre újra itt vagyok! Bár ez kvázi egy rendhagyó bejegyzés lesz, mert inkább élménybeszámoló, mint sem olyan tartalom, amiket eddig írtam. Olyanok is jönnek majd, csak mint tudjuk, a nap 24 órából (és egy éjszakából) áll... :) A story nagyon egyszerű. Május…..
Youteefool Karácsonyi linkcsokor 2018.12.25 19:37:05
Idén nem sikerült karácsony előtt befejeznem ezt a posztot, de a családi karácsonyozás után kellemes jóllakottság mellett azért még bepötyögöm az ide szánt sorokat. Persze csak röviden, mert itt inkább a belinkelt, témába vágó cikkeim képezik a lényeget, néhány aktuális fotóval megfűszerezve. Ez nem…..
Természetesen 1-2 vagy akár 10-20 hírlevél elolvasásától senki sem válik táplálkozási akadémikussá, de hát tudjuk, hogy a hatásvadász (aka kattintékony) címek fontosak nemcsak a bulvár tartalmak, de a hasznos, tudományos, hiteles írások népszerűsítésekor is. Ez alkalommal - jó sok kihagyás után, de…..
Most komolyan: mi az? "Jajj, csak valami új divat.”  Pontosan, mi is így gondoljuk. Éppen ezért nézzük meg, milyen hazai kaják vannak, amelyek méltán kiérdemlik a superfood titulust, ha már itt méricskélünk. A superfood-ot definiálni az angol wikipedia oldalát hívtam segítségül. Tökéletesen leírja…..
A Baba Patika 2017. áprilisi számában Egzotikumok a konyhában - A chia mag és az útifűmaghéj címmel megjelent cikkemben egy új sorozatot indítottam arról, hogy vajon az újfajta, még szinte egzotikusnak ható összetevők adhatók-e a babáknak, ha igen, kb. mikortól (tekintve, hogy a hivatalos…..
2017. április 8-án a TV2 Babavilág című műsorában szerepeltem Dr. Balogh Katalinnal (Budai Allergiaközpont), ahol Szekeres Nóra műsorvezető kérdezett bennünket a pollenallergia és a táplálkozás kapcsolatáról, a keresztallergiáról. Ennek kapcsán született meg ez az írás.  A témához annyi közöm volt…..
Youteefool A baba első ételei... 2017.03.09 17:10:56
Ez az idézet jól jellemzi azt, amivel én is foglalkozom. De azért nem kell nagyon megijedni! :-) "Az étkezési tanácsok sokszor homályosak, nehéz követni őket. Megtartani még nehezebb. Az egyszerű és jól követhető tanácsok ritkák, nem utolsósorban azért, mert minden embernek megvan a maga egyéni…..
Youteefool Bikinialak bármi áron? 2017.02.20 20:00:00
Nem olyan rég egy rapid telefoninterjú kapcsán azzal kapcsolatban nyilatkoztam, hogy mit gondolok, vagyis mi a dietetikai álláspont az olyan extrém 'fogyókúrás' (hivatalosan testtömeg-csökkentő) módszerekről, mint például a nyers tojás evése/ivása (elég bizarr), illetve a galandférgek általi…..
A vitaminok örök és hálás téma. Sosem lehet eleget beszélni, olvasni, hallgatni róluk. Átfonják a mindennapjainkat, mégis az a legjobb, ha nem kell velük külön foglalkoznunk. Utóbbit úgy értem, hogy például nem szenvedünk a hiányuktól. Ma már ez elég ritka, de koránt sem lehetetlen (ld. D-vitamin,…..
Egy olasz halászfalu rejtheti a hosszú élet titkát (?). Ez egy őszi hír volt, ami aztán visszatérő elem lett abban az időszakban, mert rövid időn belül kétszer egymás után is megtalált a téma. Nevezetesen két olasz városkáról, ahol nagyon sokáig élnek az ott lakók és a tudósok pedig ennek az okát…..
Ez a poszt a 2016. szeptember 29-én megrendezett "Ételünk az életünk – Várandósság egészségre hangolva – egészséges gyermekek" Országos Konferencia kapcsán született, amelyen jó magam is előadást tartottam a várandósság alatti vegetáriánus étrend dietetikai megítéléséről.  A várandós nők étrendje…..
Előre bocsátom, hogy ezen a kongresszuson nem adtam elő, viszont a téma mindig is nagyon érdekelt, illetve kicsit talán érintett is. Hogy mennyiben? Mindjárt kiderül... Történt ugyanis, hogy talán még magam is némileg "érdekelt" lehetettem az anorexiát illetően, még anno, gimnazista koromban,…..
Youteefool Főzzünk együtt! 2016.09.06 17:04:00
Nem olyan régen azt kérdezte tőlem valaki, hogy ha lenne gyerekem (innen egyből következik, hogy még nincs), akkor mivel, hogyan etetném... Hiszen annyi fajta nézet, étrend, szemléletmód van, olyan sok az újdonság stb., stb. A válaszom gyorsan érkezett: először is, főznék neki! Ez a legkevesebb és…..
Tadááám! Az első igazi, kulturált, témamegtalálós posztom. Ami nem másról szól, mint hogy megjelent a legújabb írásom. A témája az antioxidánsok. Íme: TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL - 2016. augusztus hó Már írtam erről egy korábbi cikket, de ezt még egyelőre nem biztos, hogy publikálhatom, mert…..
Youteefool Mi ez, kérem? 2016.08.27 21:17:56
Ki vagyok én? - Már elég idős ahhoz, hogy legyen saját story-m és mondandóm, de elég fiatal is még ahhoz, hogy még annyi mindent ne tudjak. Például blogolni. Na, ezt még nem próbáltam, de írni szeretek, no és kreatívkodni! :-) Majd azt is megírom, hogy pontosan ki vagyok, de most még csak…..
Youteefool Ez az első, izgulok... 2016.05.09 00:27:41
Ez az első bejegyzés, amit létrehoztam... Végre!  Már egy ideje tervezem, hogy valami újba kezdek, de most már nem vártam tovább, belevágok!  Lássuk, mi lesz! Üdv, Youteefool P.S.: Igazán nem gondoltam, hogy ennyi mindent be kell állítani egy blogban. Emiatt kicsit döcögősen kezdődik. Nem…..