Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alex Lavour

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elszaporodtak a kóbor kutyák és macskák a boszniai főváros utcáin, és ezt egy fotós megrendítő képeken mutatja be, felhívva a figyelmet az állatok nehéz sorsára...
Alex Lavour 2019.01.26 18:45:38
@Zabalint: Soha, sehol a Balkánon nem éreztem magamat veszélyben a kóbor kutyáktól.Hangulatos kiegészítői a balkáni környezetnek. Nem a kóbor kutyák veszélyesek, hanem a bezárva tartottak, ha véletlenül kiszabadulnak.
Szerinted tűrnék ezeket a kutyákat, ha veszélyesek lennének?
Ez a mai bejegyzés lehet, hogy egy kicsit hosszabb lesz. A mai reggelen ismét be kellett mennem a városba, ráadásul esett egy kis hó is, plusz nem tudom kiverni a fejemből a hétfő reggeli, 4 halálos áldozatot követelő tragédiát...
Alex Lavour 2019.01.24 19:22:30
@RCH: Tudod miről lehet tudni, hogy a lassan haladó autó vezetője balfék? Pl arról, hogy nem indexel, vagy későn. Ez a leggyakoribb. A másik a tempó és a nyom elve, nem magyarázom. Aztán a makacs belső sávban haladás.
Ráadásként, ha cirkáló méretű terepjáróval közlekedik, és szőke vagy kalapos.
Fekete péntek és karácsony, mely óriási terheket ró nemcsak a webáruházakra, de a csomagküldő társaságokra is. Akár napi 70-100 kiszállítandó küldemény esik egy futárra, a logisztikai központok pedig bővített létszámmal osztályozzák csomagjainkat. Örömmel tapasztaljuk,…..
Alex Lavour 2018.12.03 15:40:33
@Jolly rumRoger:
A vevő jelzett, hogy sérült a termék(két nap múlva.) . Fotókat kértem tőle, mert 3 napon belül lehet reklamálni. Küldött is néhány képet, sajnos nem túl jókat.
Ezekkel a fotókkal reklamáltunk. A dpd@dpd címre írtunk. A válasz az volt, hogy a csomagolás "nem eléggé" sérült ahhoz, hogy ez a sérülés megtörténhessen. Ebben volt némi igazság. Ilyenkor az is felmerül, hogy a vevő okozott valahogyan kárt a termékben. A vevő is meggyanúsított minket is, a csomagküldőket, hogy elküldtünk neki egy hibás terméket. Nagyon nehéz a bizonyítás, ki is volt a hibás.
Akkor egy hét alatt 7 csomag sérült meg. Csak egy csomag miatt reklamáltunk, mert láttuk, hogy csak idő pocsékolás.
A sérült árut megpróbáljuk javítgatni (majd ha ráérünk,) és érték csökkent termékként eladni.
Az állatok jóllétéről alkotott véleményünk mindig változik. Így változik az is, hogy mit tekintünk állatbántalmazásnak, melyek az egyáltalán el nem fogadható bánásmódok. Lassan és fokozatosan, új elemmel bővül az állatkínzás fogalomtára. Ez pedig nem más, mint az…..
Sem a születése, sem a halála nem esett szeptember második napjára. Szülőhelye talán mégis azért emlékezett meg róla tegnap, mert az őszi politikai szezon az ő említésével kezdődhetett. A megyei újság Horthy emléknapot tartottak Kenderesen címmel számolt be a fejleményekről. A temetőben Kovács…..
Alex Lavour 2018.09.04 08:41:39
@Éhesló: Tökéletes összefoglalás.
„Konzervatív forradalom” van a mi utcánkban, azt mondják (a járda járhatatlan a sártól, az út kátyús és egyirányú, a kukákban bűzölög az itt hagyott szemét, de a házfalakon büszke feliratok hirdetik, hogy „Tiszta udvar, rendes ház”), és bár ez a „konzervatív forradalom” maga a totális…..
Alex Lavour 2018.08.11 16:52:36
@Punxsutawney Mormota: Velem az a baj, hogy undorodom a gendertől, akaratomtól függetlenül. Genetikai hibás lehetek. Hányingerem van, ezért elkerülöm, mint zsidó a disznót. A disznó se vétett semmit, csak disznó.
10 utastárs, aki mellé nem akarsz ülni Újabb tízes listámba azokat az egyedeket raktam bele, akik mellé te sem szívesen ülsz le tömegközlekedésen. Miután lassan tíz éve, hogy elkezdtem napi szinten bevonatozni vidékről Pestre, sok mindent tudnék mesélni ezzel kapcsolatban. Mára már „csak” a jó kis…..
Alex Lavour 2018.08.09 13:37:36
@Girhes Joe: Igaz! A nők azért hagynak méretes dekoltázst, hogy megmutassák amijük van, vagyis hogy nézzék. Aztán meg arra panaszkodnak, hogy nézik. Én csak annak a nőnek a melleit nézem, akiét látom. Azt viszont megnézem, mert azáltal, hogy megmutatja, feljogosít arra, hogy nézzem.
Györfi András Ablakzsiráf 2018.07.08 18:23:33
Tavaly augusztusban írtam egy hosszabb posztot a vadászatról, feltettem egy (ál)naiv kérdést. Mégpedig azt, hogy mégis miért létezik még vadászat. A pártolók klasszikus reakciója az, hogy a vadászat a vadgazdálkodás fontos eszköze, nemhogy pusztítaná, kifejezetten építi, menti, ápolja a természetet…..
Alex Lavour 2018.07.09 14:29:09
@Papírzsepi: Értelmes gondolatok. Minden benne van, ami fontos.
KELTA VÁNDOR A Comeragh-hegység 2018.06.29 11:59:08
Ti tudtátok, hogy az Ír-szigeten van néhány titokzatos hely, ahol a tündérek varázsereje legyőzi a gravitációt? Az egyik ilyen Fore-ban van, ahol még a gyerekek is tudják, hogy teljesen normális dolog, ha a víz hegynek felfele folyik. Egy másik, konkrétan egy 'varázsút' pedig éppen itt a…..
via GIPHY Bármilyen területről is legyen szó, a karbantartási és felújítási munkák embert próbáló időszakot jelentenek szolgáltatónak és ügyfélnek egyaránt. Ettől persze ezeket megúszni nem lehet, de átgondolt szervezéssel és jó kommunikációval minimalizálni az elkerülhetetlen kényelmetlenségeket…..
Alex Lavour 2018.06.12 21:11:57
@onlajnok: Igazad van, jó cég ez a MÁV!
Fontos ez a felújítás is, mert utána megint olyan gyorsan mennek majd a vonatok, mint 50 évvel ezelőtt, amikor 2 óra 40 perc volt Pécs-Budapest.
Tudod, apám vasutas volt. Akkor még volt csengése a MÁV szónak. Pontosságban, tisztaságban, kulturáltságban, mindenben.
Nem akarok veled részleteken vitatkozni, ha neked jó, utazz sokat vonattal!
Alex Lavour 2018.06.12 21:28:00
@onlajnok: Apám legénykora úgy jön ide, hogy ahhoz képest ma 250km/órával kellene menniük a vonatoknak.
Nem vitatkozni nem akartam, hanem a részleteken vitatkozni.
Egyszer azért tekints ki a világba is, hogy legyen összehasonlítási alapod a mai MÁV valósággal.
Amúgy igazad van, kár volt megszólítanom téged.
Hol a Magyar Őstörténeti Kutató Intézet? Milyen eredményeket tud felmutatni a Julianus-program? Kiírtja-e a DNS a nyelvrokonságot? Megannyi égető kérdés! Szerencsére Kásler Miklós professzor-miniszter a helyzet magaslatán áll...
Alex Lavour 2018.05.26 19:16:41
@$pi$: Félműveltség és féleszűség kéz a kézben járnak. Látjátok feleim... Legfőbb dolog az egészség. Kásler tudja ezt, és azt, hogy az ikes igék nem szüntetik meg a humortalitást.
Zik-zik...
Bizonyára Ön is, mélyen tisztelt Olvasó, áltélte már azt az elképzelhetetlen horrort, amit a magyar utakon tapasztalhatunk: balesetből származó roncshalmazok minden utcasarkon, letarolt óvodáscsoportok hullahegyei az út szélén… még jó, hogy szeretett gondnokuk, a nanny state Magyar Állam kiemelt…..
A Künzle étteremben az étel isteni olasz, de a hely az, ahová sok helybeli német jár, a pult mögött pedig szinte csak magyarokat találni. Miközben a naptáramat böngészem, hallom, hogy magyarul beszélik meg mit kért az egyes asztal, s mit a hetes. Amikor odalépnek hozzám felvenni a rendelést,…..
Na most van az, hogy George Orwell világhírű disztópiája kőkemény valósággá vált mindazok számára, akik Magyarországon kénytelenek élni. Nem hiszed? Mutatom! 1. Gyűlöletkampány Amikor azt mondjuk, orwelli állam, akkor általában a lehallgatásokra, megfigyelésekre, a magánszféra teljes megszűnésére…..
  A Brexit kapcsán egy igen érdekes elemzés volt olvasható még 2016 nyarán, amelyben Lord Aschroft világosan megmutatta, hogy az angol nép mely része szavazott a Brexitre, és kik szerették volna ha Anglia az EU-ban marad. A teljes elemzés igénye nélkül azt mondhatjuk, hogy minél öregebb volt…..
Jó pár évvel ezelőtt a kutyatámadások elég felkapott témának számítottak a médiában. Manapság már csak az igazán extrém esetek nyernek széles nyilvánosságot. Megkopott az ilyen esetek hírértéke. Viszont ettől még szó sincs arról, hogy a kutyatámadások száma visszaesett volna...
NemGogol Száz vasútat, vegyenek! 2017.12.02 10:36:17
„Varga Mihály ... a konténereket illetően dicsérte a magyar vámhivatal szolgáltatásait, mondván, azok «ma már átlagosan 23 perc alatt végzik el a vámkezelést», szemben más uniós országokkal, ahol az átlagos idő órákban mérhető, de egyes régiós versenytársainknál napokig is nyúlhat.” (Varga Mihály…..
Alex Lavour 2017.12.03 19:37:02
@nemecsekerno_007: Volt már erre példa. Az M0-t keskeny, 80 km/óra sebességű útra építették.
Alex Lavour 2017.12.03 19:44:30
@Gyulimali: Nem értesz hozzá.
A tengeri szállítás sokkal olcsóbb, mint a vasúti. Ezért egy Pireuszon kirakodott konténer fuvar költsége Budapestig kb 200 ezer forinttal több, mintha az árut Koperben raknák ki, és onnan hoznák vonaton. Ez is oka, hogy tengeren igyekeznek a legközelebb szállítani a célállomáshoz. Olcsóbb hajóval "teríteni", mint vonattal. Nyugat-Európa pedig Hamburg, Rotterdam, Amszterdam kikötőkben rakodik ki.
1. Szexuális zaklatás A szomszéd zöldségesnek faltól falig, de legalábbis fültől fülig szalad a mosolya, mikor meglát. A vállamat csapkodja: haver seli! A feleségemet ladynek szólítja és akkorát köszön neki, mint a dinnyevágó kés. Az ő felesége is gyönyörű, de őrizet alatt, rá se merek nézni.…..
Alex Lavour 2017.11.30 09:54:25
Voltaképpen csoda, hogy a black friday death toll még csak 10 halálesetet mutat 2006 óta, hiszen a nevezetes napon rendre kicsúszik az irányítás a boltok biztonsági személyzetének kezéből. Van. hogy csak a paprikaspray bújik ki a kabátzsebből, de az is előfordul, hogy az árufeltöltőt egyszerűen…..
Lassan, de biztosan újra Európa és a világ élvonalába kerülnek a magyar filmek, amit az egyre több nemzetközi elismerés is jelez (Saul fia, Mindenki). Nem kis feladat a sok remek alkotás közül a 15 legjobbat kiválasztani, már csak azért sem, mert nehéz objektívnek maradni, amikor személyes élmények…..
Az utóbbi években nálunk is megjelent és elterjedt a Black Friday, de hát valahogy ezt sem sikerült úgy megvalósítani itthon, ahogy azt kellett volna. Igen, ez a poszt kicsit rant-szerű lesz, mert a feteke péntek nálunk sokszor nem átütő akciókról szól, hanem béna brandingről. ..