Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Körmendy Patrícia

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Léleksushi elvitelre Idézet 2016.06.28 17:40:00
“Bizonyos dolgokhoz nincs már türelmem. Nem azért, mert arrogáns vagyok, hanem egyszerűen azért, mert az életem elért egy pontra, ahol már nem akarom az időmet olyan dolgokra pazarolni, amelyek elszomorítanak vagy fájdalmat okoznak.  Nincs türelmem a cinizmushoz, a szélsőséges kritikához és…..
"Mindenféle apróságon kiakadok. Jelentéktelen dolgokon rágom magam, és nem tudom elengedni őket. A barátaim hiába mondják, hogy ne foglalkozzam velük, mert lényegtelenek. Nem megy. Nagyon bántanak. Mindig azon agyalok, mások mit gondolhatnak rólam. Ha valami negatívat mondanak, legyen az akármilyen…..
Vannak az életben olyan érzések, amelyekre nehéz szavakat találni. Amiről most írni szeretnék, az is egy ilyen dolog, de mégis igyekszem megtalálni a módját annak, hogy kifejezzem, amit érzek. És most ezt nemcsak azért teszem, mert "így illik" (egyébként így is illik), vagy mert szeretem…..
Június 1-jével nyit Két menta nevű pszichológiai magánrendelőnk a budakalászi Egészségházban (Budakalász Klisovác utca 6.)!  Múlt pénteken írtuk alá a rendelő bérleti szerződését Horváth Anikó pszichológus kolléganőmmel a Budakalászi Önkormányzatnál. Azóta pedig folyamatosan intézzük a kezdéssel…..
Léleksushi elvitelre HETI TIPP 2016.05.24 21:45:10
Ha egy új dolgot tanulsz, gyorsabban elsajátíthatod az új információkat, ha megtanítod egy barátodnak. Bátorítsd, hogy tegyen fel kérdéseket. A kérdésekről való gondolkodás segíteni fog, hogy összefüggéseiben lásd a témát. A közös gondolkodás személyes élménnyé teszi az információelsajátítást, így…..
Képzéseim során mindig azt hangsúlyozták tanáraim, hogy a pszichológus nem mágus, nem tud varázsolni, nem ismer varázsigéket sem. Megtanultam, ha valaki megkeres, tisztázni kell vele az elvárásait, annak érdekében, hogy ne tőlem várja a csodát, mert a pszichológus nem is csodatévő. Azt…..
A kérdés Guillaume Duchenne XIX. századi francia orvoskutató nevéhez köthető. Duchenne azt akarta megvizsgálni, hogy a nevetés és vicsorgás között mi a különbség, ezért árammal ingerelte kísérleti alanyainak arcát, és összegezte az eredményeket. Azt találta, hogy a különbség nem a szájnál, hanem a…..
Léleksushi elvitelre 2016.05.19 19:44:50
"Évek óta kritizálod magad, és nem működött. Próbáld meg elfogadni magad, és nézd meg mi történik." Louise L. Hay..
Léleksushi elvitelre TUDOMÁNYOS 2016.05.19 01:09:47
Az 1961-es kísérletben Albert Bandura az agresszió szociális tanulásának mintázatát vizsgálta. Azt próbálta bebizonyítani, hogy a különböző viselkedésformákat nemcsak megerősítés (jutalmazás és büntetés) hatására tanuljuk meg, hanem megfigyelés útján is. Tehát azáltal tanulunk el…..
Az érzelmeink hatnank ránk, irányítják viselkedésünket. Legtöbbször tisztában vagyunk érzelmi állapotunkkal (pl.: hogy mikor vagyunk dühösek, szomorúak vagy boldogok), de vajon mennyire figyelünk oda érzelmeink testi tüneteire. Laura Nummenmaa és társai (2013) kutatásukban azt vizsgálták, hogy az…..
Aki valaha szembesült már a megállíthatatlannak tartott "agyalással" (problémák, szorongató gondolatokon való rágódással), az biztos azt mondja most, az aggodalmakat nem lehet menedzselni. Ha egyszer elindulnak a gondolatok, az ember elmerül bennük, és a végén borzasztó rosszul érzi magát. Az…..
Már a címben szereplő kérdés is egy csomó ellentmondást tartalmaz, ha jobban belegondolunk. Mintha a hatékonyság és a pihenés valahogy kizárná egymást. A hatékonyság nem arról szól, hogy pihenünk, és a pihenés nem arról szól, hogy hatékonyak vagyunk. Ugye értitek mire gondolok? Mégis. Gyakran…..
Elérkezett a hétvége. A nyugodt és zavartalan alvás fontos része, hogy képesek legyünk feltöltődni a rendelkezésre álló pihenőidőnkben. Időről-időre mindannyiunkkal előfordulhat, hogy valamilyen pszichés probléma, stresszes élethelyzet miatt képtelenné válunk a pihentető alvásra. Előfordulhat, hogy…..
Léleksushi elvitelre 2016.05.12 21:43:04
"A gyógyulás nem azt jelenti, hogy a seb már nem létezik. Hanem azt, hogy a fájdalom többé nem irányítja az életünket."..
Ha idő előtt beszélsz céljaidról a környezetednek, akkor kevésbé valószínű, hogy meg tudod valósítani őket. Wicklund és Gollwitzer (1981) elmélete szerint agyunkban identitás szimbólumok járulnak hozzá az énképünk kialakításához. Mivel mind a cselekvés, mind a beszéd kialakít ilyen szimbólumokat, ha…..
Léleksushi elvitelre HETI TIPP 2016.05.10 01:00:51
Mosolyogj! A mosolygás fiziológiailag és hormonálisan is hat szervezetünkre. Ettől jobban érezzük magunkat, és még többet akarunk mosolyogni. A mosolygás gyógyít, mosolyogj minden nap!      ..
Egy vallomással tartozom. Én szoktam nézni a Hagyjál főzni!-t. Mondhatnám azt, hogy azért mert pszichológusként követnem kell az aktuális valóságshowkat és egyéb szórakoztató műsorokat annak érdekében, hogy tudjam, mit néznek mások. De nem ezért. Egyszerűen azért, mert…..
A felnőtt színezők virágkorukat élik. Lehet kapni füzet és könyv formában, internetről letölthető, vannak köztük mandalák, állatosak, növényesek és nonfiguratívak. Mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. Tapasztalataim alapján, a színezők tekintetében, kétféle ember van, az aki megőrül…..
Léleksushi elvitelre 2016.05.08 20:35:20
"Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, készíts magadnak egy ajtót." Milton Berle..
Léleksushi elvitelre TUDOMÁNYOS 2016.05.08 20:05:19
A pszichológia történetének egyik legaranyosabb vizsgálata a Stanford Egyetemen a 70-es években végzett Marshmallow (vagyis mályvacukor) kísérlet volt. A kutatók a jutalom késleltetésének képességét és a siker kapcsolatát vizsgálták. A kísérletben négy és hat év közötti gyerekeket egyedül…..
Kedvencem Smiley, a terápiás kutya. Szem nélkül született. Két éves koráig egy tenyésztő telepen élt, amikor Joanne örökbe fogadta. Smiley nehezen tájékozódott, ezért Joanne megtanította közlekedni, és kiképezte terápiás kutyának. Azóta Smiley a család teljes értékű tagjaként beteg gyerekeknek és…..
Az elégedett élet egyik forrása, ha a pénzedet tapasztalatok átélésére költöd, tárgyak birtoklása helyett. Bár valaminek a megvétele örömet okozhat számunkra, de ennek a jó érzésnek a hatása hamar elillan, a megvásárolt dolog újdonságának erejével együtt. Tapasztalataink azonban személyiségünk…..
Léleksushi elvitelre HETI TIPP! 2016.05.08 19:41:40
Mostanában elmaradtam a posztolással, mert beszippantott az iskola és a leaadandók megírása. Egyre többet lehet hallani az "egész életen át tartó tanulásról" (lifelong learning), és akár saját motivációnk visz rá bennünket, akár a szakmánk, munkahelyünk elvárása a továbbképzés, sokan felnőtt fejjel…..