Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TechTraining

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még teljesen be sem vezették a nappalis egyetemisták és diákok pénzkereső munkája után járó szabadságot, a kormány már meg is szüntette azt. Mostani döntésesével a Fidesz az egyik legfontosabb munkavállalói jogtól fosztja meg az iskolaszövetkezet tagjait. A döntés azért…..
TechTraining 2016.12.23 20:24:06
@Dezső Takács: Németországban szintén a 15 éves diák is megkapja az iskolai, kötelező gyakorlatért az 1000 eurót, az a minimálbér. Itt meg 20 éves egyetemistaként, profittermelő munkát végzel kötelező gyakorlat alatt és a 2 hónapra kiszúrják a szemed 16 ezer forinttal. A vendéglátóiparban. Aztán meg sírnak, hogy nincs munkaerő. Két hónapot dolgozni ilyen hozzáállás mellett elég ahhoz, hogy soha többet ne dolgozz Magyarországon vendéglátásban.
Emiatt mindenki igyekszik a haver cégével lepapíroztatni a gyakszit... :)

Nem is értem, hogy miért van Magyarországon munkaerőhiány.
   Van az úgy, amikor az ember már egy ideje figyeli az állásokat, hogy egyszer csak kiég. Egy idő után észreveszi, hogy még a kreativitást igénylő pályázatok túlnyomó része is végtelenül sablonos, egymás mellé ésszerűtlenül és átgondolatlanul pakolt szavak mind az elvárások, mind az „amit…..
A hűvös őszi estéken jól esik elkortyolni egy forró italt a takaróba burkolózva a lakásban, vagy a teraszon ücsörögve egy jó beszélgetés mellett. Ha már unod a szokásos forró tea és kakaó kombinációt, mutatunk pár ötletet miképpen dobd fel őket, ami garantáltan leveszi majd a párodat is a…..
Sorra lépnek le Magyarországról azok, akiknek van Nyugat-Európában használható tudása: a hazai hiányszakmák listája sajnálatos módon hónapról hónapra csak bővül. Folyamatosan vándorolnak ki az orvosaink, az informatikusaink és a mérnökeink. Újabban nincs már elég hentes,…..
TechTraining 2016.11.05 19:01:53
@PannonBoy: Mennyire igazad van.
TechTraining 2016.08.10 05:50:41
"Tőlünk nyugatabbra minden álláshirdetés "mit kínálunk" rész szerves részét képezi a fizetés."

Nos, ez egy fontos pont. Tényleg nem elsődleges szempont a fizetés. Ha nem szereted a munkádat azt a fizetés sem teszi jobbá. De mindenkinek van egy igényszintje...étel,ital,ruházat,rezsi,lakhatás,szórakozás,hobbi,átlag autó, meg évi egy hosszabb nyaralás. Ez egy normális életszínvonal.

Ehhez az én igénylistámhoz itthon legalább diploma, két nyelv és/vagy alap napi 3-4 túlóra kell a munkahelyek túlnyomó többségénél. Ezzel szemben már mindenkinek vannak ismerősei, akik külföldön dolgoznak. A mosogató szint felett eggyel (amit megugrasz 2-3 hónap alatt) már úgy élnek, ahogy az előbbi listám mutatja, túlóra nincs (még hülyének is néz a főnök, hogy mit akarsz) és még olyan apróságokra is futja, mint évente 2-4 hét nyaralás külföldön.

Nekem volt egy nagyon jó munkahelyem...nem tudott sokat fizetni...de cserébe ha nem volt munka, hazaküldött és kifizette a ledolgozatlan órákat is...ha gondom volt, elengedett, elvitt kocsival, ha tudott akkor segített. S jó volt ott dolgozni. Szóval valamit valamiért.
Ugyanakkor a munkaerőhiánnyal küszködő cégek komoly része olyan feltételekért cserébe fizet olyan kis pénzeket amiről egy kicsit is tájékozott ember nem tudja eldönteni, hogy ők ennyire lenéznek vagy pedig tényleg azt hiszik, hogy tisztességes az ajánlatuk.

Pedig felnőtt egy olyan generáció, akiknek nem okoz problémát, hogy a világ másik felére menjen dolgozni. S amikor látják, hogy tíz- százmilliók repkednek, új villa, új autók, az egész főnökség nyaral, miközben az ő fizetése havi 2 ezer forinttal növekedett és a külföldi ismerősei fele annyi munkából jobban élnek, akkor azt mondja, hogy "sorry, csomagolok és megyek".
Ma már a legtermészetesebb dolognak számít, hogy az egészség, a tudatosság fogalma összekapcsolódik az alternatív táplálkozási mozgalmakkal. Sőt, lassan már alternatívnak sem nevezhetjük ezeket a jelenségeket, mert úgy tűnik, lassan inkább ez a döntő többség.  A "tudatosság" szóra ezt adta…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Első munkahelyemen történt velem olyasmi, amit mai napig nem felejtettem el, pedig annak már jó 15 éve. Nem mondom, hogy nem tudtam feldolgozni, mert fel tudtam, de időnként óhatatlanul az eszembe…..
TechTraining 2016.05.24 22:24:22
@hajszalrepedes: ...de aztán találkozik valósággal. :S