Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vizet Prédikál

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasói levél - Ti küldtétek!     Örülök, hogy ilyen nagy sikere van a blognak, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy rengeteg levelet kapok kedves olvasóimtól. A mai nap ezekből választottam ki egyet, és szeretném megosztani az olvasóközönséggel. A levelet…..
Ma délután négykor megszakadt a Radiocafé műsora, csak az éter recseg a 98,6 megahertzen. Persze tegnap azért nem olvastak híreket, mert Móni és Marcsi betegszabadságon volt, Timi meg máshol fusizott, így felmerült, hogy esetleg csak nem értek rá hogy megfordítsák a vincsesztert, a…..
A sebesség oltára A Jawa halott 2011.05.02 15:47:00
1929. augusztus 17-én jegyezték be a céget, a Jawa motorkerékpárgyár megszületett. František Janeček gyermeke évről évre nagyobbra nőtt – a háború előtt már az egyik legjobb európai gyártónak számított. A kis kétüteműek mellett nagy, 350 és 500 köbcenti…..
Ma este hétkor lesz tehát a launch, amin én is részt veszek majd valamelyik APR-nél, és beszámolok nektek a részletekről. Addig is itt vannak a magyar árak, az Apple hivatalosan csak mától engedélyezte az APR-eknek, hogy meghirdessék:Ezek tehát a hazai árak, ugyanezeket találhatjuk…..
Vizet Prédikál 2011.03.25 22:06:54
@roli101: Igazad van, senkinek sincs szüksége tabletra. Meg egyébként számítógépre sem. Meg autóra sem. Még ruhára sem feltétlenül. (és 10 éve azt gondoltuk, mobiltelefonja is csak a bunkóknak lesz...)

Csak annyival kényelmesebb ezekkel élni. Pl. a Thaiföldi útra elég az iPad-ot magammal vinni, nem kell teljesen fölöslegesen cipelnem egy laptopot, ami kevés dolgot tud csak jobban, és sok mindent rosszabbul, mint egy iPad.

De nem muszály egyetértened, mint ahogy kérlek te se várd, hogy mások egyetértsenek veled. Próbáld ki az iPad-ot, (esetleg légy egy kicsit nyitottabb a világra), és azután dönts!
Vizet Prédikál 2011.03.26 00:10:15
Attól kell elszakadni, hogy számítógéphez hasonlítsuk az IPad-ot. Nem az, és nem is ugyanarra a célra való. Nem helyettesítik egymást.

Pár példa mikor az iPad jobb, mint egy laptop:

- amikor állva/úton/műtőben/villanyoszlopon lógva kell adathoz jutni. Itt Amerikában már látsz orvosokat, szerelőket, rendőröket iPad-al rohangálni, mert nekik sokszor bonyolult (mondjuk képet, CAD rajzot tartalmazó) adatot kell elérni, de egy laptopot macerás használni mondjuk egy kórházi vizit alkalmával vagy egy baleseti helyszínen (good luck állva gépelni egy laptopon...) Az Ipad sokkal alkalmasabb. Pl. itt a rendőrautókban jelenleg rendszeresítve van egy vicces laptop állvány az sofőr ülés mellett, mert a zsarunak szüksége van rá. De mennyivel praktikusabb lesz egy tablet.

Vagy (civileknél maradva) mennyivel kényelmesebb a repülőn, mondjuk amikor egy 100 oldalas anyagot kell átfutnod a 3 órás út alatt. Talán megvan az a pillanat, amikor az előtted ülő hátradől az ülésével, és már csak 70 fokban nyílik fel a laptop...

Vagy, otthon maradva, milyen jól lehet internetezni ágyban/kanapén/földön fetrengve. Vagy milyen jó az hogy reggel 2 mozdulattal 2 másodperc alatt eléred az iCal-t, és látod az nap mit kell csinálnod (ill. mit csinál a feleséged meg a főnököd...)

Milyen jó az autóban a gyerekeket elhallgattatni egy rajzfilmmel. Egy 3 éves is az ölében tudja tartani, vagy a fejtámlára lehet szerelni.

Milyen klasz előkapni a ridikülből megmutatni a barátoknak a családi fényképeket (jaj bocs, tudom ez odahaza felvágás, itt tök természetes)

és még sorolhatnám...

Aki élből elzárkózik attól, hogy akárcsak kipróbálja, vagy számításba vegye, legfeljebb magának árt vele.
Vizet Prédikál 2011.03.26 03:16:44
@Poszt toló: Ha meg akarod várni hogy 30-40 ezerért tabletet kapj, akkor meg kell várni az olcsó kínai hamisítványokat, amikkel max. szöget lehet majd beverni. Tök más a "business model" mint a DVD íróknál. Ott valóban egy olcsón tömeggyártható terméket adtak drágán, "megfejve" azokat, akiknek nagy szükségük volt rá (vagy legalábbis azt hitték), aztán szépen ment lefelé az ár. Az iPad tök más piaci modellt követ - olcsón dobja piacra az Apple, hogy nagy számban tudja eladni, mert az igazi profit az app store-ból meg az iTunes-ból jön. Hogy olcsó-e 150.000 forintért az iPad? Szerintem igen, ha megnézed mi van benne. Pl. LED-es IPS kijelzőt hasonló kategóriás laptopon nem találsz. (IPS kijelző laptopon eleve ritka) Touch screen-t pláne nem. A proci teljesítmény is összemérhető. Lehet hogy sok pénz, de a tudásszinthez képest reális, és nem hiszem, hogy sokat tudna lefelé menni. A konkurenciának pont ez a baja - nem bírnak alávágni árral, és ez szerintem nem nagyon fog változni, hacsak nem jönnek tudásban-méretben sokkal fapadosabb tabletek.
Következő custom Audink egy Quattro, melyet német barátaink Roadsterré alakítottak át. A képek alapján nem éppen tákolásról van szó, viszont szépnek semmiképp sem mondanám a végeredményt, főleg, hogy egy legendát tettek tönkre. ..
Vizet Prédikál 2011.02.23 15:14:23
Vasember erőteljes figyelmet szentel a hahus csúnyaságoknak. Így történt ez most is, ezt a hófehér Jaguárt racsingfehér ruszki csodát repítette elektronikus leveles ládikómba. Nem is tudom, mit fűzzek hozzá. Meg hát. Mi az hogy, nagyon is. Az ősi rokonságot szeretné…..
Jajj,de csúnya! Naezmiez megfejtve 2011.02.15 07:02:09
A tegnapi naezmiezünkre rengeteg hozzászólás érkezett. Köztük elég hamar napvilágot látott a helyes megfejtés is. Bizony, a képeken látható járgány egy Mazda MX-5. A Doly Rambo maxi CD-t pedig bajzathg nyerte! Gratulálunk! Nyereményét a jó ízlésre való tekintettel…..
 Pedig alapvetőleg az 5. generációs Civic egy szép autó, de persze van akinek túl szép és tesz ellene.Beltér:..
Vizet Prédikál 2011.02.21 17:14:53
Jajj,de csúnya! Erbráss Swift 2011.02.16 07:00:00
Már nem emlékszem, hogy mikor és hogyan találtam rá erre a Swiftre, de még az is lehet, hogy valaki küldte, így elnézést tőle ha esetleg nem említem meg. (Kommentben még szólhat, aztán kijavítom a posztban.)Véleményem szerint az airbrush még önmagában nem is lenne annyira gáz,…..
Dáwid volt a két kép elkövetője. Hajkurászta már egy ideje a képen látható Wagyonőr szörnyeteget, amely már szerepelt mifelénk, de a mellé lőtt DévuLajosnak most van a premierje. Élvezettel kérjük a képek megtekintését: Szép hétvégét!..
Pidar küldte még január végén. Köszönet!Vajon a Cosworth-szárnyat honnan szerezte a tulaj?Gyuritól kis kiegészítés:"A bemutatott Izs2715 valamikor Moszkvics-klubbos autó volt. Tudatni kéne a tulajjal, hogy egy kihaló-félben lévő típus utolsó darabjainak egyikének…..
Jajj,de csúnya! Brutál Audi Coupe 2011.02.20 17:00:00
Még mindig nem jutott el az agyamig, hogy hogy lehet ilyet csinálni egy Coupe-val.... Talán az S1-et akarta utánozni? Vagy esetleg az NFSU2 alapján akarta egyedivé tenni..? Nem tudni, ellenben egy biztos: nagyon büntet. ..
Jajj,de csúnya! Ezeröcsi coupé 2011.01.21 08:34:00
Nem tudom, volt-e már valahol publikálva ez a járgány az English Russián kívül, de minden esetre itt, a jajjdecsúnyán nem találtam meg.Morajnak köszönet!..