Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ombudsmanyus

0 bejegyzést írt és 285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint új hungarikumokat avattak, de itt egy lista, ebből lehet látni, hogy kb. hol tartunk most, mit nevezünk speciálisan magyar értéknek és védendő örökségnek. Van itt a magyar operettől és az ILCSI szépítőfüvek natúrkozmetikai termékektől kezdve Hollókőn és a…..
Vasárnap EP-választás, ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, elmennek-e szavazni, és ha igen, kire? A pár perces felmérést ezen a linken lehet kitölteni. Köszönjük...
Már megint mivel van probléma? Csak nem a kommunikációval? Pedig kezdtek jól kicsivel jobban alakulni a dolgok, a Magyar Nemzet teljes oknyomozó csapata talált egy MSZP-közelinek vélt trafiknyertes, igaz, pár óra múlva kiderült, hogy fideszes. Nem baj, a próbálkozás dicséretes,…..
Minden idők egyik legszemetebb törvényjavaslata: Az alkotmányba kívánják betenni, hogy a regisztráció a választásra CSAK személyes a jegyzőnél, vagy ügyfélkapun keresztül történhet.Vagyis vagy az okmányirodára kell elmenned vagy a jegyzőhöz, ha szeretnél majd a…..
Ombudsmanyus 2012.10.03 14:46:54
@Ádámka Auditore: Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a sikeresen regisztráló kézhez kap egy brossúrát, ami a szavazás menetének ismertetésén túl kitér nagyszerű kormányunk egyéb eredményeire is. Majd meglátjuk.
Az előzmények: 2012. májusában jelentette be Orbán Viktor, hogy negyedjére is megkérdezi a népet az úgynevezett nemzeti konzultáció formájában. A kiküldött 16 kérdés azonban nagyon gyengére sikerült. A kérdések 8,2 millió példányban készültek, ennyi levelet és…..
A helyzet komoly, az ország fogoly! - mondja az átlátszó.hu, és a bemutatott kapcsolati érdekhálót elnézve nem járnak messze a valóságtól. Orbán Viktor mégsem hazudik mikor azt mondja, a kormánynak nincsenek oligarchái, mert valóban az oligarcháknak van kormánya. A Transparency…..
Ombudsmanyus 2012.09.25 08:00:56
@Dr. simonmondja.:

Ha 180 millió ATS 91 milliárd HUF, akkor 1 ATS = 505,55 HUF

Ez elég érdekes árfolyam.
Ombudsmanyus 2012.09.25 08:15:56
@Dr. simonmondja.: Ebben egyetértünk.
Vastagbőr Öt éves a blog 2012.09.21 13:01:00
Hát igen, megy az idő, nagyon megy ...Ez már az ötödik születésnap ... 1826 nap, 3063 poszt, 29,5 millió oldalletöltés, 5 millió egyedi látogató, rengeteg kommentelő és milliónyi komment.Öt év ... fene sem gondolta 2007. szeptemberében, amikor létrehoztam, hogy ez lesz belőle,…..
Negyven százalékos női kvótát vezetne be az európai nagyvállalatok felügyelő-bizottságaiban Viviane Reding uniós igazságügyi biztos, aki a kvótákért állítása alapján személy szerint nem, eredményeikért viszont rajong. Társadalom-mérnökösködés a legfelsőbb fokon. De ha a…..
Szajlai Csaba gazdasági újságíró, ECHO TV műsorvezetője, a Magyar Hírlap főmunkatársa. Korábban a Magyar Nemzet rovatvezetője volt, a belpolitikai, valamint a gazdasági rovatot vezette. Nyilvánvalóan akkora reakciós lehet, mint a szegény Dr. Tulassay rekor, aki a Professzorok…..
Hihetetlenül izgalmas napunk volt tegnap. SkiccPali úgy ébred reggel, hogy megszületett benne a szándék: kiszabadítja a szellemet a palackból. Felhívta a főnökét, az meg szaladt a frakcióülésről ahogy bírt, nehogy meggondolja magát az egyszeri, mert ha megreggelizik megnyugszik,…..
Ombudsmanyus 2012.04.03 08:48:29
@Dr. simonmondja.: Hát majd a Duna jegén, az Istenadta nép.

A szeretett vezér csak szerénységből húzódik látszólag hátra.

Egyébként ez a forgatókönyv, hogy Orbán váltja majd Schmittet, már Schmitt megválasztása után felröppent. Persze akkor még nem gondolta a Fidesz, hogy röpke két év alatt ilyen mélyre jutnak.
Varánusz Megéri, Viktor? 2012.01.20 05:58:00
Lassan egy hete nézegetek többedmagammal egy határon túli portált. Az indulatok pont annyira meglepnek, mint az ott is sűrűn hangoztatott kormányzati PR panelek ami mentén a hirig zajlik. Általános vélemény, hogy nincs ez így jól, de a témához hozzányúlni senki nem mer, mert…..
Mandiner blog Doktor Schmitt 2012.01.11 17:59:00
   Plágiumgyanús Schmitt Pál doktori értekezése – írja hvg.hu. A cikk szerint Nyikolaj Georgijev bolgár sportdiplomata Az olimpiai játékok programjának elemzése című kétkötetes, 465 oldalas, több száz oldalnyi táblázatot, diagramot tartalmazó 1987-es tanulmánya…..
Háromhúsz felett észre sem veszed, és eléred a valóságot,Háromhúsz felett átértékeled, magadban a világot.Háromhúsz felett senki nincs veled, közelbe kerül a távol,Háromhúsz felett valóság lehet, a borítékolt bukásból.A fekete szerda ébresztőt trombitált a gazdasági…..
   Melancholia   A Mandiner bloggerei az előző évekhez hasonlóan összeszedték, mit szerettek 2011-ben úgy igazán. Irodalom, zene, képzőművészet, film, utazás és ivás. Kultúrmorzsák következnek, ezúttal Tocqueville gróftól Lars von Trierig, Ferenczy Károlytól a…..
Ombudsmanyus 2011.12.28 09:07:46
  Általános meglepetés és értetlenség fogadta, amikor a kormányfő Németh Lászlónét jelölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére. A miniszterjelölt neve nem csak hogy nem szerepelt a Fellegi Tamás lehetséges utódjáról szóló találgatások között, de a közéletben…..
Debreczeni József, Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor bemutatták Debreczeni új könyvét, ami a magyar politikai korrupcióról szól. (Fotó: Index) Köszönjük szépen, hogy új megfejtéssel gazdagították a "vastagbőr" kifejezést! (Debreczeni amúgy a Gyurcsány vezette…..
Köpni-nyelni nem tudok, teljes mértékben osztom a Hírszerző véleményét: "Őszintén szólva alábecsültük ezt a történelmi festmény-történetet. Azt gondoltuk, hogy komolykodó, modoros historizáló festmények készülnek majd. Ezzel szemben tanácstalanul állunk ezek előtt a…..
Ombudsmanyus 2011.11.07 15:05:16
@Viktus: Kaméleon lesz az, és az átvedlett kommerekre utalhat.

Mondjuk azokra, akik az Alaptörvény körül bábáskodtak. Meg azokra, akiknek volt pofájuk belépni az akkori ellenzéki pártokba, és ott karriert csinálni, stb.
El is felejtettem, hogy jövő vasárnap időközi választás lesz Budán, a II. kerületben (Rózsadomb, Pasarét, Hűvösvölgy stb). Jómódú, jól szituált értelmiségi jobboldali a kerület, így az ex-MDF JESZ-plakát egyenes telitalálat: Kovácsics Ádám: "A jelenlegi…..
"A jövő évi költségvetés stabil, kiszámítható, feladatközpontú költségvetés, amely egyben a Széll Kálmán-terv 82 százalékos teljesítését is megvalósítja." - foglalta össze Matolcsy az egész éves munkájának, a 2012-es költségvetésnek az esszenciáját.…..