Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila Kovács író

16 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Péter nem tudott betelni a piros kaszinó kockák látványával. Imádta a kidolgozásukat, a tapintásukat és főleg a hangot, mikor rázta őket. Már egészen kis korában magával ragadta a játék szenvedélye, mikor ötödikesként kosárlabdakártyában játszott. Mire a tanév véget ért, az addig értéktelen…..
Megújúlt a Resident Evil sorozat, pontosabban egy remake-t kapott, bár az igazat megvallva ennek semmi köze az „eredeti” kaptár szériához. Nem tudom mekkora az átfedés a gamerek és az Anderson -féle filmek rajongótábora között, de azt igen, hogy azok az alkotások csak nyomokban kötődnek a játékhoz.…..
Ezt a sorozatot megalapozta egy anime is mely 1998-1999-ig futott a képernyőkön, tehát megjósolta az élőszereplős sorozat sorsát is, amit szintén elkaszáltak az első évad után. Bár az anime úgy ahogy van kimaradt az életemből, szóval nem tudom, hogy ott is kasza lett e végül a sors vagy egész…..
Szeretem a sportot, szeretem a bokszot és a Vitathatatlan az egyik olyan film ami bár szintén a drámai oldalról közelíti meg a bunyót, mégis több szakmaiság van benne mint a legtöbb ilyen alkotásban. Szakmaiság alatt itt nem csak Snipes és Rhames bunyóját értem, hanem a manageri és promóteri részt…..
A Netflix valósággal ontja magából a jobbnál-jobb sorozatokat és filmeket így a tél közeledtével, ami nem meglepő, hiszen a COVID miatt kialakult „maradj otthon” fefogás miatt csillagászati összegeket keresnek jelenleg is. Nekik köszönhetjük azt is, hogy a televíziózás ismét az aranykorát éli és,…..
Megjött a Rocky modern változata, ahol a fehér férfi bunyóst leváltja a fekete nő... Na jó a dolog itt nem ennyire fekete-fehér, de maradjunk annyiban, hogy a film tényleg már-már felér egy újragondolással.   Számomra szakmai szempontból is érdekes volt a film hiszen mint edző és sportszer…..
Az elég érdekesen fordított című film (eredetileg Red Notice) újonnan jelent meg a Netflix kiínálatában, hogy elhozza az A kategóriás moziélményt a nappalinkba. A kategóriás alatt főleg a színész gárdát értem, ugyanis a főszerepekben Gal Gadot (Wonder Women), Ryan Reynolds (Deadpool) és Dwayne…..
A holtak hajnala (2004) szépen berobbantotta a zombi zsánert, annyira, hogy még a mai napig is tart bár az igazat megvallva már nagyon fárad. Akkoriban mindenre vevő voltam amiben élőholtak voltak és szerintem a 2009-es megjelenés évében sikerült megnéznem a Horda című francia filmet is. A francia…..
Szeretem a western filmeket, bár az igazat megvallva nem nevezném magamat igazi rajongónak. A Netflix fílmkínálatát lapozgatva viszont azonnal szemet szúrt ez az Idris Elba nevével fémjelzett mozi. Az előzetes hangulatos és úgy mindent összevetve a filmek amikben Idris szerepel, általában nem túl…..
Életemben négy igazán meghatározó mozis élményben volt részem, ezek nem időrendi sorrendben ugyan de a Terminator 2, a Jurassic Park, a Jurassic World és a Holtak hajnala. Maga a zombis zsáner valahogy mindig mozgatott, pedig valljuk be őszintén, hogy az említett film előtt nem sok élvezhető alkotás…..
A film kiválasztása viszonylag egyszerű volt, megnéztem a Netflix itthoni rangsorát, ahol jelenleg a 2. helyen áll a Hipnózisban. Mivel a Nyerd meg az életed az első, tudtommal világszerte, így bíztam a köziszlésben, hiszen a koreai alkotás nekem is nagyon tetszett.   A film címe azért árulkodó,…..
Rengeteg vér folyik el a Netflix tini horrorjában, ami klisét-klisére halmozva próbál morális útmutatást adni a közönségnek. Bár a story saját, már amennyire ezeknek a filmeknek lehet még saját története mégis olyan érzésünk van mintha a Sikolyt néznénk újra egy kicsit kipofozott verzióban. Ami…..
A vámpírok valahogy sosem tudtak igazán működni a romantikus mivoltjuk nélkül. Jó az Alkonyat sorozat egy kicsit átesett a ló másik oldalára és már-már sikeresebben írtotta ki a zsánert mint Wesley Snipes Pengéje azonban úgy néz ki, hogy a Netflix 2021-ben igyekszik újra divatba hozni a legendás…..
Attila Kovács író 2021.10.28 14:12:29
@krisnwesson: Köszönöm szépen az észrevételt! A sorozatnak végülis az a szépsége, hogy mindenki úgy értelmezi ahogy akarja, számomra a fő vonal inkább marad a romantikus tett, miszerint a pap szeretett volna a szerelmével lenni, miután elpazarolták az életet a szabályokra. A vámpír mozikban így vagy úgy de ez is mindig egy mozgatórugó, nekem az egyházas vonal kicsit eröltetett volt, de valószínűleg azért mert én nem azt akartam kilátni a sorozatból.
Attila Kovács író 2021.10.28 14:14:16
@krisnwesson: Ja és a vége ugye, mindenki meghal perszre, ott azért éreztem egy kis iróniát is, de ugye a vámpír elrepül és csak a srác matematikai számításai alapján nem éri el a szárazföldet, ami azok után, hogy lemészárolnak előtted kb, mindenkit akit ismersz talán tévedhet :D
Szerintem kb. 10 éves lehettem amikor az Msat vagy a SzívTV műsorán először csíptem el az Őrült Stone című filmet. Rutger Hauer számomra akkoriban nem B kategóriás színész volt, hiszen a Vak végzetet is TOP filmnek gondoltam. Így, nagyjából 26 év után most visszanéztem és kíváncsian vártam, hogy…..
A Mise éjfélkor című sorozat kapcsán kitértem rá, hogy a jelek szerint a Netflix lát még üzleti potenciált a vámpírokban, ugyanis a sorozat után megkaptunk egy filmet is, aminek az előzetese kifejezetten pofásra sikeredett.   Bevallom régimódi vagyok, számomra a vámpírok legyenek gonoszak,…..
Vannak a tipikus pasi filmek, ebben a kategóriába sorolnám mondjuk az Arnold -féle Kommandót, vagy a Mad Max: Harag útját. Ezeket a filmeket nem a feleségeddel vagy a csajoddal nézed meg vagy nézed újra mert nem vagy kíváncsi rá ahogy elégedetlenül forgatja a szemét, míg te csodával kísérve nézed az…..
A macskák alapvetően tiszta állatok, ez abból is látszik, hogy életük nagyjából egyharmadát tisztálkodással töltik. Így, ha a macska az almon kívül máshova is űrit vagy pisil, az biztosan jelent valamit. Ha a macska például az ágyunkra vizel, vagy a szoba közepén a szőnyegre űrit, akkor valamit…..