Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borbélyné M. Edit

50 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FerdePiskóta Esterházy- torta 2016.10.09 13:37:17
Névnapi kívánság volt egy diós torta, ezért az Esterhézy mellett döntöttünk. Nem csalódtunk! Gyönyörű torta, isteni ízvilág, könnyed krém, sok-sok dió, és mutatós dekoráció a tetején. Írom is a receptet! Jó munkát vele! Szívből ajánlom! <3..
Ennek a tortának a története, hogy epres ízvilágot szerettem volna sütni. Úgy készültem, hogy a fagyasztónkban megtalálható a nyár egyik kedvenc gyümölcse, az eper. Azonban, mire körülnéztem a fagyiban, csak nagyon kevés eper állt a rendelkezésemre, a boltból már nem tudtam hozzá vásárolni. Így…..
Egy örök kedvenc készült a héten, amit szívből ajánlok mindenkinek. Finom, gyorsan elkészíthető, variálható. És még a Gyerekeim is megeszik! :D Kell ennél több ok arra, hogy elkészítsem nekik?..
Finom őszi torta receptjét mutatom most, bár még tavaly készült a Kisfiam keresztelője alkalmából. Az alma és a fahéj jó párosítás mindig, a tejszínhab pedig könnyeddé teszi az egész "költeményt". Egy egyszerű torta, kevésbé édes mégis igazán finom. Kóstoljátok meg bátran!..
Még tart a barack szezon, így mi mást készíthetnénk, mint valami fincsit ebből a gyümiből. A vanília krémmel kiválót alkotnak. Ezt is korábban sütöttem meg, de ettől még szívesen ajánlom figyelmetekbe!..
Szintén egy korábbi tortámat mutatom meg Nektek ma. Krémes. Könnyed, habkönnyű finomság egy kicsi leveles tésztában. Van, aki nem szereti? Szerintem kevesen akadnak ilyenek. Már láthatjátok is, hogy én melyik receptet részesítem előnyben. Sütögetős napot kívánok mindenkinek!..
FerdePiskóta Barackos Cookie Süti 2016.09.08 12:35:20
Ezt a receptet nagyon szeretjük, sokszor készítem. De a legnagyobb előnye, hogy nagyon sokáig eláll és az eltelt idő után is ugyanolyan finom, mint volt. Bármilyen ízesítéssel elkészíthető, legyen szó gyümölcsről, csokiról, dióról, kókuszról, stb... . Én most barackkal mutatom a receptet, de bátran…..
Egyszerű és mégis finom. Így jellemezném ezt a csoki krémes tortát, amit tejszínhabbal fedtem be. Könnyed, édes- krémes. Viszonylag gyorsan el is készíthető. Próbáljátok csak ki!..
Ma is egy korábbi finomságot mutatok Nektek. Szintén gesztenyés ízesítésű volt, csoki tetővel, apró díszítéssel. Már jól bevált receptet használtam, amit csak ajánlani tudok...
FerdePiskóta Csoki torta 2016.08.22 13:29:44
Van aki szereti a csoki a tortát?? Igen?? Akkor itt egy újabb finomság, amit egyszerűen, fondanttal díszítettem még a kislányom első szülinapjára. A receptet lejjebb találjátok!..
FerdePiskóta Gesztenyés Torta II. 2016.08.17 13:12:14
Sajnos közeledik az ősz, ezt mutatja az időjárás is, ezért egy finom gesztenyés tortát hoztam most. Bármikor elkészíthető és fogyasztható. Nagyon finom, könnyed desszert, egy igazi csajos torta, amit még keresztelő alkalmából készítettem. Bátran ajánlom a figyelmetekbe!..
Már régóta szemezek azzal, hogy kipróbáljam az emeletes torta készítést is. Sokat olvastam már róla, elméletben tudtam :D, de most jött el csak az idő, hogy élesbe el is készítsek egy ilyen tortát. A felső emelet végül is citromos lett, az alsó pedig csokis. Jól bevált ízeket használtam, hogy az…..
Egy újabb könnyed sütemény azoknak, akik kedvelik a gesztenyés- habos párosítást. Gyorsan elkészíthető, mutatós desszert és, nem mellesleg, nagyon finom is. A mascarpone lágy ízvilága teszi ilyen varázslatossá. Csak ajánlani tudom!..
Ismét egy korábbi, egyszerű tortácskát mutatok. Az elmúlt napokban nem voltam gépközelben, mivel nyaraltunk, így elmaradtak a posztok. Lassan pótolgatom őket. :) Addig is olvassátok és készítsétek szeretettel ezt a finomságot. Hamar kész van, és ugyanolyan gyorsan el is fogy(hat)...
FerdePiskóta Csoki torta 2016.08.03 21:30:45
Egy első születésnapra készült ez a torta egy gyönyörű kislánynak, aki szereti a pillangókat. Az íze csoki volt az anyukája kérésére, bár, hogy ő milyet szeretett volna, azt nem tudjuk. Ennek ellenére mi szívesen fogyasztottuk a kislány egészségére. És Ő sem tiltakozott elenne... Isten Éltesse!..
FerdePiskóta Citromos álom 2016.07.31 13:08:49
Ezt a habkönnyű, kevésbé édes, de annál finomabb desszertet azoknak ajánlom, akik szeretik a citrom hűsítő ízét élvezni ezekben a forró napokban. A lágy tejszínhab könnyűvé varázsolja a babapiskótát, a citrom pedig savanykássá teszi a desszertet. Hűsítő és még elkészíteni is egyszerű!..
Egy gyors variációt hoztam mára, amit a kefíres pitével könnyen, percek alatt el lehet készíteni. Igazából bármilyen gyümivel, sőt dióval, barackkal, stb... is fenséges lesz, de ez most egy málnás opció. Fagyasztott gyümölccsel is megfelelő lesz, de az igazi,, érett lédús változatot nem tudja felül…..
A csokit mindenki szereti. Vagy legalábbis majdnem mindenki. Mi viszont nagyon szívesen fogyasztjuk, így sokszor készül csokis torta. Nekem ez a recept jött be, egy klasszikus, főzött krémes változat. A piskóta variálható, és persze gyümölcsöt is lehet hozzá adni. De így önmagában a krém is…..
FerdePiskóta Kávés torta 2016.07.25 13:31:44
Ez az ízvilág egy kicsit megosztó, hiszen, nem mindenki szereti a kávé ízét. A mi családunk egy része nagyon kedveli, számukra készült ez a finomság. Mutatom is a receptet! Kellemes sütögetést!..
FerdePiskóta Oroszkrém torta 2016.07.22 13:59:51
Sokak kedvence az oroszkrém torta. A maga egyszerűségével és letisztultságával a könnyebb torták közé sorolnám. Bár nekem, személy szerint, az ízvilága nem a legkedvesebb, de szívesen elkészítem bárkinek...
Egy újabb gyorsan elkészíthető recept, ami számtalan variálási lehetőséget ad! Minden darabos gyümivel kiváló, könnyen szállítható, csak gyorsan elfogy.... . A piskótája könnyed, légies lesz, a különböző gyümölcsök, reszelékek még ízesebbé teszik. Bárki el tudja készíteni, így csak biztatni tudok…..
Finom, egyszerű, könnyed tortát készítettem még korábban, aminek az ünnepelt is nagyon örült. Málnát még talán lehet találni, de fagyasztottal is kiválóan működött a krém. Egy kis vidámságot hozhat ebben a rossz időben. Próbáljátok csak ki!  ..
Ez az édesség egy két éves kislány szülinapjára készült, aki nagy csiga rajongó... ♥ A csoki krémet pedig, meglepő módon, szereti. Így elkészült ez a tömény édesség, csupa csokival. Hm... Mindenki oda volt érte! A receptje pedig meglepően könnyű. Bátran próbáljátok ki!..
Finom, lédús sárgabarackkal és könnyed joghurttal készült ez a torta. Igazi nyári ízek együttese; kellemes, könnyed édesség, ami bárki számára hűsítő lehet ebben a melegben. Fogyasszátok szeretettel!..
Könnyű, finom és még gyorsan el is készíthető édesség a kuglóf, amit bárhogy lehet variálni. Mi nagyon szeretjük, sokszor előkerül még a hétköznapokon is. A vörös áfonya egyénisége mellé is kiváló választás a csoki. De vigyázat! Könnyen olvad a melegben, ezért tényleg hamar el kell fogyasztani... Ám…..