Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dietlife

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napjaink egyik civilizációs betegsége. Az emésztőtraktus körülírt kitüremkedése, amely vagy tartalmazza a bélfal valamennyi rétegét (valódi diverticulum) vagy csak a bélnyálkahártya kitüremkedése a bélfal izomrétegeibe belépő erek mentén vékony falú tasak formájában (áldiverticulum). Abban az…..
Fruktózérzékenység alatt két betegséget különböztetünk meg. Az egyik a fruktózintolerancia, amely egy veleszületett anyagcsere betegség, míg a másik a fruktózmalabszorpció, azaz felszívódási zavar. Kezdjük az elején.. mi is az a fruktóz? A fruktóz, azaz más néven gyümölcscukor, a gyümölcsökben,…..
Dietlife 2017.06.26 21:54:07
@sziapo1: A cikk nem a fruktóz és a ráksejtek kapcsolatáról szól, hanem az érzékenységről.
Gyulladásos bélbetegség ( inflammatory bowel disease; IBD) néven két betegséget különítünk el, az egyik a Crohn-betegség, a másik pedig a Colitis Ulcerosa. Történetük az 1700-as évek végéig visszanyúlnak, amikor is Matthew Baillie, skót anatómus Morbid Anatomy c. művében gyulladt, megvastagodott…..
Az alábbi recept alapján készítem már lassan egy hónapja a zsemléket. Hogy miért kezdtem bele a sütésbe?      Igazából megelégeltem, hogy nem / vagy alig találni a boltok polcain olyan pékárut, amely ne tartalmazna szóját. Még a sima vizes zsemléhez is allergénként meg van jelölve a szója! Ezt…..
A kánikula közeledtével fontos odafigyelni folyadékfogyasztásunkra. Szervezetünkben a víz található meg a legnagyobb mennyiségben, ami élettani fontosságát jelzi. Az ember víz nélkül legfeljebb néhány napig él, míg a szilárd táplálék hiányát több hétig is tolerálja. Az emberi szervezet a víz…..
Coeliákia a vékonybél krónikus gyulladásával járó betegség, melyet az étkezéssel bevitt gabonafehérje, a glutén idéz elő.   Előfordulása az utóbbi évtizedekben emelkedett meg, mégis az ismert esetek száma 1% körüli a fejlett országokban. Európában a svéd, finn területen a leggyakoribb az ismert…..
Minden egészséges életmódra buzdító cikk a mértékletességről szól. Ahogy én is azzal kezdtem az oldal indítását. De hogy mik is azok a mértékek, amiket kövessünk?! Ez a kép remélem segít eligazodni mindenkinek. Ökölnyi mennyiség legyen a tányéron a tészta, rizs és egyéb gabonaneműek, magasabb…..
Tradicionális étel Közép- és Dél-Amerikában. A maják és az aztékok használták gyógyhatású készítményként és ételeik kiegészítésére. Napjainkban nagy hírnévnek örvend. Előszeretettel fogyasztják - elsősorban - a koleszterinszintre gyakorolt kedvező hatása miatt. Ezt a hatását a polifenol illetve az…..
Gyakran a jól karbantartott cukorbetegeknél is megjelenhetnek a szövődmények a több éve fennálló betegség esetében. A megfelelő terápiával (étrend, mozgás, gyógyszeres kezelés) arra kell törekedni, hogy ezen szövődmények kialakulása elkerülhető legyen...
A cukorbetegség a 21. század egyik legjelentősebb népegészségügyi problémájának számít. A fejlett országokban a 4. vezető halálok, valamint vezető oka a vakság és a veseelégtelenség kialakulásának . Számos alsóvégtag-amputáció (nem traumás) következik a későn észrevett, kezeletlen cukorbetegségből.…..
Ki ne szeretné a pizzát?! Íme, egy szénhidrátszegényebb változat. Nem igényel sok előkészületet, sütéssel együtt max. 40 perc alatt kész van és nem utolsósorban laktató is! A feltétet saját ízlésünk szerint változtathatjuk, minden csak fantázia kérdése. :) Jó étvágyat kívánok…..
A leggyakoribb táplálékintolerancia a laktózérzékenység. A laktózbontó enzim (laktáz) teljes vagy részleges hiányáról van szó. A tejcukor a laktáz enzim hatására glükózzá és galaktózzá bomlik. Az enzim hiányában a nem bontott laktóz a vastagbélbe kerül, ahol a baktériumok széndioxidra, hidrogénre és…..
A glikémiás index (GI) egy olyan 0 és 100 közötti érték, mely a szénhidrátok vércukoremelő hatását osztályozza elfogyasztásuk után.  100%-nak vesszük a glükóz okozta vércukorszint emelkedést és ehhez viszonyítjuk a különböző ételekben található szénhidrátok vércukorszint-emelő hatását. Az ételek…..
Az egyik kedvenc tortámat hoztam el nektek ezen az esős napon. Egyszerű elkészíteni, az alapanyagok szintén minden háztartásban fellelhetők (jó, talán a mascarpone kivételével). Próbáljátok ki, ígérem, nem fogtok csalódni benne!     Hozzávalók a tésztához: 3 ek. zabliszt 3 ek. graham…..
Túrós-kakaós tekercs Nyakunkon az eperszezon.. hát miért ne használnánk ki?! Már elég régóta nézegetem a diétásabbnál diétásabb süteményeket, melyek nem tartalmaznak sok kalóriát, cukrot, fehér lisztet és az alapanyagok sem kerülnek egy vagyonba. Tavaly tavasszal (talán pont egy évvel ezelőtt)…..
 Mindenki egészségesen szeretne étkezni, melyhez az alábbi 12 pont jó iránymutatóként szolgál.  Étkezzünk változatosan! Használjunk kevesebb zsiradékot! Kerüljük a túlzott só használatát! Kevesebb édességet fogyasszunk! Naponta fogyasszunk tejet vagy tejterméket! Naponta többször…..