Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dibig

78 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Google térképszekciója egy érdekes újdonsággal lepte meg a felhasználói millióit, ha nem milliárdjait. Hagyományosan épített családi házakban kukkolhatunk Grönlandtól Japánig. Görögországon, Kenyán, Indián, Mongólián és Pakisztánon át. Egy kis görög felvezetés…..
Dubrovnik már huzamos ideje listavezető Horvátországban az ingatlanárak tekintetében. Dubrovnik; Fotó: Mario Fajt -sobrecroacia.com Azonban a világszerte népszerű tévésorozat helyszínéül is szolgáló dalmát tengerparti városban elképesztő tempóban szárnyalnak az árak. Míg tavaly júliusban 3.079…..
Közhely, de tény, hogy a magyar ingatlanpiacon hatalmasak a különbségek. Akad, ahol kis túlzással egy lyukat is pillanatokon belül el lehet adni aranyáron – ráadásul olykor a vevők licitálják túl egymást –, míg kevésbé szerencsés fekvésű lokáción a kutyát sem érdekli…..
Lopud egy piciny, alig 4 négyzetkilométeres dalmát szigetecske Dubrovnik közelében. Fénykorát a XV. század közepén élte. A Velencével vetekedő, gazdag adriai-tengeri városállam, a Raguzai Köztársaság egyik adminisztratív központja is itt volt...
A cuki kis hétvégi házak gyakran esetlenek már a formavilágukat illetően is...
A tetőkertekért szinte mindenki rajong. Legfeljebb sokan egészséges irigységgel vegyes sóvárgással, hisz különösen olyan helyen, mint New York (pláne a Central Park közelében), milliomosokon kívül nem nagyon engedhetik meg mások maguknak egy ilyen extrával habosított ingatlan birtoklását. Nem…..
Alig több, mint húszezer dollárt ruházott be az indonéz kormány abba, hogy egy lepukkadt falu kétszázharminckét házát kipofozza. No meg főképp, hogy cukormázas-pszichedelikus mesevilágot idéző színekben pompázzon a csöppnyi település...
Katasztrófaturistákat csábítanak pózolós fényképeszkedésre az ilyen, és ehhez hasonló, hirtelen beomló díszkő alatti kátyúk.  ..
Se szeri se száma a legújabbkori, játszótéri,cukisággal felturbózott játékoknak, ám a kínaiak méretben is rátettek egy lapáttal a kézműves mesevilág megtestesítésében...
Vagy legalábbis elgondolkodni rajta. Nógrád megye gazdasági mutatói meglehetősen szerények, különösen Pest megyével, pláne Budapesttel összevetve. Ellenben a földrajzi közelség nyújtotta lehetőségek megfontolandók. Például Balassagyarmat még kilencven kilométerre sincs Budapesttől közúton. Autóval…..
"Jól lepontozták az airbnb-n a Király utcai lakást, mert hangos. Direkt a bulinegyedbe jöttek, mégis mire számítottak?!" - duzzogott egy, a Kazinczy utca-Király utca-Gozsdu Udvar és vonzáskörzete által fémjelzett, belső-terézvárosi és belső-erzsébetvárosi lakások rövidtávú…..
Ugyan még inkább kuriózumnak számít a három dimenziós printerekkel "nyomtatott" épületek világa, de már koránt sem futurisztikus, a valóságban talán soha sem megvalósuló sci-fi kategória...
Japánban a fehérgalléros (sőt, a kétkezi munkásoké is) dolgozók kizsákmányolási-önkizsákmányolási spirálja már itt tart. Nemrég ugyanis bevezették a Prémium Pénteket. Miről is van szó?..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Örököltem egy lakást, amit most árulok. De nem olyan sürgős. Facebookon már megszellőztettem, de az ismijeimet hidegen hagyta. Arra gondoltam, hogy a következő lépésem az lesz, hogy kiragasztgatom a környéken (Budapest, 7.ker, Klauzál tér), mint egy…..
Meghökkenve olvastam egy ügyvédnő blogján az Őszinte ingatlanos blogunkat ért kritikát. Íme a felütése: Régóta figyelemmel kísérem az "Őszinte ingatlanos" blogját, és a legutóbbi bejegyzés hatására úgy döntöttem, hogy egy összefoglaló cikkben válaszolok azon bejegyzésekre, melyek az…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!   Vettünk egy családi házat egy Pest megyei városban, de nem a fővárosban, szerintem ennyi adat elég is így általánosságban. Úgy gondoltuk, hogy sínen van az üzlet, amit le is papíroztunk ügyvéddel annak rendje és módja szerint, majd megdöbbenve tapasztaltuk, hogy jött…..
Közelegnek a májusi társasházi közgyűlések, amik olyan meglehetősen "nemszeretem" műfaj. Akad, aki soha sem tolja le rá a képét, aztán meg persze szitkozódik, hogy: "az idióták megint megszavaztak valami baromságot!"..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!   Egy Ferenc körútról nyíló mellékutcában lévő  nagyobb polgári lakásra alkudozom. A tulajdonos szerint 120 négyzetméteres, ám a tulajdoni lapon csupán 100. Lehetséges egyáltalán ilyesmi? Ez nem elhanyagolható különbség? A lakás beosztása egyébként megfelelő, de ha…..
Nem kell hozzá közgazdasági Nobel-díj, hogy rájöjjünk eme gigászi pénzügyi törvényszerűségre: minél puccosabb egy szálloda, annál költségesebb mind a felépítése, mind az üzemeltetése. A szállodaiparban azon megy a matek, hogy miképp lehetne maximalizálni a profitot azzal, hogy 0-24 órában a…..
Gondolom, hogy azzal nem vagyok egyedül: ha a pénz nem számítana, a Gellérthegyen szeretnék lakni. Miért? Patinás zöldövezet, tiszteletreméltó múlttal, nem a semmiből elővarázsolódott, neo-luxustanyák burjánzanak errefelé csupán...
Kedves Őszinte Ingatlanos,   Egy lakás megvételének még nagyon az elején tartok, inkább puhatolózás-szint. A tulaj sem hirdette meg, szóbeli (pontosabban internetes chat) információk alapján beszélünk róla. A tulajdonos külföldön él, iratokat nem tud adni, még egy régebbi tulajdoni lapot sem. Most…..
Nemrég felmerült blogunkon, hogy vajon érdemes-e ingatlanos apróhirdetéshez a házról, lakásról, vagy éppen nyaralóról alaprajzot, vagy legalábbis egy vázrajzot készíteni. Azt tanácsoltuk, hogy legalább egy (lehetőles méretarányos) vázrajz ártani azért nem árt. A vázrajzot akár egyszerűbb rajzoló…..
dibig 2017.04.03 01:32:00
@blaubner: szerintem eléggé egyértelmű a posztban, hogy nem az Excelben rajzolással van gond, hanem az Excellel ilyen színvonalú rajzolással: "Ellenben az alábbi ingatlanhirdetést feladó talán még sem bánik ennyire mesterien az Excellel" (remélem félreértelmezett eufemisztikus megfogalmazás-mentesen:-))
Kedves Őszinte Ingatlanos   Önerőből, ingatlanközvetítő bevonása nélkül (bocsánat, remélem még ezért válaszol:-)) szeretnék egy kecskeméti panel lakást eladni. Beszélgettem erről barátokkal, kollégákkal, értelmesebb családtagokkal és megoszlanak a vélemények: akad aki azt mondja, hogy egy…..
dibig 2017.03.29 10:45:42
@GöTi: Szerintem érdemes egy komment megírása előtt is csöppnyit alaposabban megnézni bírálatunk tárgyát. Például ebben a konkrét esetben a csatolt, egy szobás panellakás vázrajzát: Ott vannak az ablakok (illetve az üvegezett erkélyajtó): az erkély előtt. Az olvasói kérdés arra irányult, hogy érdemes-e alaprajzot, vázrajzot készíteni, lehetőleg ingyen egy ingatlanos nélkül hirdető magányszemélynek. Az "ingyenélő semmirekellőnek titulált, vérig sértett ingatlanos szakmától" természetesen ennél a: "legalább egy ilyet"-től komolyabbat illik csatolni:-)
Mert mind egy szálig azok vagytok, ti ingatlanközvetítők! Úgy csináltok, hogy ez egy szakma, pedig dehogy! Nem is tudtok és nem is akartok dolgozni, csak összevissza hazudoztok és becsapjátok az embereket! Nem értetek ti semmihez se! Tudod, hogy mit kellene veletek csinálni? Nem ám felkötni…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!   Ön (vagy Önök, ha többen blogolnak itt) szerint mennyi értelme van egy lakáshirdetés feladásakor profi fotóst megfizetni, vagy erre hozzáértőt, aki nem csak a mobiljával kattogtatja a képkockákat, hanem profi, vagy legalább profibb fényképezőgépe is van, szívességi…..