Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rahman

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Szerintem abból csak jó sülhet ki, ha különböző hátterű, véleményű emberek együtt tudnak gondolkodni és cselekedni” – mondja Balogh Felícia. Ő  az a lány, aki néhány nappal ezelőtt munkahelyére igyekezve vizes hajjal szállt fel a vonatra és a huzat miatt feltette a kendőjét a fejére. Ezután az…..
Rahman 2017.03.30 15:47:55
@élhetetlen: Egyik eset sem egyszerű. :)
Arra akartam utalni, hogy mindenre lehet példa. A hölgy beszámolójában lévő eset nem lehetetlen, csak éppen az összes "tipikus" ijesztgetős, lejárató részt beletette. Én meg a legutóbbi tapasztalatomat írtam le, ami ennek ellenkezője volt. A neonácik meg a kalauz említése után már azt vártam, hogy esetleg még a vonat is önkényesen elkanyarodott egy tranzitzóna felé.
Összeférhetetlen, gonosz emberek pedig mindenhol vannak. Egyeseknek a bevándorlók, másoknak a szomszédjuk, megint másoknak akárki az ellensége.
Szóval ha igaz lenne ez a történet, akkor sem kellene ilyen "megdöbbenten" értetlenkedni miatta.
Rahman 2017.03.30 15:57:34
@Lutriboy: Biztosan kigyúrt, feketébe öltözött kopaszok voltak Lonsdale szerkóban. :) Azok csak nácik lehetnek, ez teljesen nyilvánvaló. De lehet, hogy csak kopaszok voltak. Vagy csak feketében voltak. De az is lehet, hogy németül beszéltek. :) A hölgyet a külseje alapján arabnak ítélték, amire a válasza, hogy valakiket a külseje alapján nácinak ítél. Talán egy másik oldalon éppen arról olvashatunk cikket, hogy a két "nácit" hogyan sértette meg a vonaton egy arab nő. :D
forintot költött az Orbán-kormány a fölösleges népszavazásra, amit szépen elvesztett. Ez meghaladja azt az összeget, amit a Brexit-népszavazásra Angliában mindkét oldal költött. Ezerszeresen (!) meghaladja azt az összeget, amit a hazai demokratikus ellenzék összesen el tudott költeni a népszavazás…..
Rahman 2016.10.17 12:43:56
@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
:D
Jogos, bár nem sok különbség van közöttük. :)
De ez az osztódás csak arról szól, hogy mindenki a maga ura legyen (azaz többet zsebelhessen be). Az, hogy ezzel megosztják a szavazóikat is és méginkább hiteltelenné válnak, kicsit sem érdekli őket. Innen is látszik, hogy semmivel sem lennénk előrébb, ha ők jönnének. Akinek túl nagy hatalma van, az visszaél vele. Sajnos ez van. :)
Néhány ismerősöm annyira utálja a játszótéri konfliktusokat, hogy egyszerűen nem viszi oda a gyerekeit. Mi járunk erre-arra, de engem sem hagy hidegen, ha egy gyerek homokozólapáttal veri a másikat, miközben az anyukája a padon bájcseveg...
Rahman 2016.10.09 23:19:47
@Dzsontra Volta: Ja, nyakat eltörni egy példamutató, kulturál válasz arra, ha valaki rászól egy neveletlen, esetleg agresszív kölyökre. Tudom, a tieid nem azok, de tegyük fel, hogy vannak ilyenek is, akiknek a szülei hozzád hasonlóak. Magyarul: egy agresszív támadásra egy szóbeli reakció elég egy nyaktöréshez.
Értem én hogy ez azért van, mert van akit így tudnak csak oviba kényszeríteni. Értem én, hogy sokan még betegen visszaviszik a gyereket a közösségbe és ez ellen is tenni akarnak. Értem, hogy ezek létező problémák. Ellenben azt is gondolom, hogy ezekkel a szabályokkal több kárt csinálnak, mint…..
Rahman 2016.10.09 15:06:26
@fizetekmegegysort:
"ha egy szabály rossz, meg kell változtatni"
--
És rossz a szabály? Pl. ha valakinek ilyen tünetei vannak, másnapra meg már nincsenek, akkor kizárható, hogy beteg? Szerintem nem. Az orvos tudni fogja? Nem biztos, de az ovi pont ezért (is) hivatkozik a szabályra. Nem csak azért kell igazolás, mert beteg volt a gyerek, hanem azért is, mert már nem az. Legalábbis az orvos szerint. Innentől a felelősség nem az ovié.
--
"A szülő nem hülye, a pedagógus és az ovi pedig nem hatóság."
--
A szülők éppen annyira hülyék, mint az átlagember. Azaz kb. 70%-ban. Ha valaki nem hatóság, akkor már nem lehet szabályok szerint működnie, és kérni, hogy azt betartsák?
--
"Az ovi az adófizető pénzén fenntartott szolgáltatás, elvárható, hogy együttműködő legyen, ne pedig felettes hatóság. "
--
Együttműködés=szabályok mellőzése? Érdekes felfogás. :) Ezek szerint amelyik szolgáltatás/szervezet az adófizetők pénzén van "eltartva", annak nem lehet szabályzata az adófizetők felé? Menj be egy hivatalba éjjel 11-kor, hogy intézzék el az ügyedet, hiszen a te adódból tartják el magukat, így "együttműködönek" kell lenniük. Nyilván túloztam, de érted, gondolom.
A társkeresésben kevés olyan pont van, ami meghatározóbb tud lenni, mint a magasság! Ez ráadásul a társadalmi elvárásoknak köszönhető. Hiszen a már a mesékben azt kapják a lányok, hogy a jött a magas herceg a fehér lovon, majd ahogy telnek-múlnak az évek ezt a marhaságot támasztják alá. Pedig jó…..
Ha valaki egy reggeli rádióműsorba beküldött sms-ben azt olvassa, hogy már bánom, hogy nem a németek nyerték meg a háborút! és arra azt reagálja, hogy  én is! az így, szövegkörnyezetből kiemelve egy barom. Ha hozzátesszük, hogy mindez a MusicFM reggeli, Önindító című műsorában hangzott…..
Pataki Niki Hongkongban keveredik a múlt és a jelen, a nyugat és kelet. Attól függ, honnan érkezünk ide, a várost mindenki másképpen érzékeli. Aki nem járt még Ázsiában, annak talán kultúrsokk is lehet, aki pedig Kínából jön ide, az túl európainak, nyugatinak látja a várost.  Hongkongot több száz…..
Rahman 2016.05.17 17:07:15
@hagymano: Ez a tipikus, betanított válasz az ilyen dolgokra. Itt nem csak az a fontos, hogy mit tudnak meg rólad, hanem hogy egyáltalán ezeket megtehetik. Aztán ha mindenki birka lesz, akkor mást is beadagolnak nekik.
Megfordítva a gondolatodat, hogy "egyedül a simliseknek nem tetszik a kontrol", ennek megfelelője a "csak a birkáknak nincs baja ezzel a módszerrel". Hiszen nekik mindegy, bármit megtehetnek velük. Egyenértékű a két gondolat.
Kevés olyan műsor van ma a magyar televíziós skálán, amely lehetőséget biztosít arra, hogy kormánypárti és ellenzéki politikusok egymással szemben vitatkozva és érvelve fejtsék ki az álláspontjukat egy adott témában. A Szabad szemmel című közéleti kerekasztal az ATV-n pedig azt is ékesen megmutatta,…..
Szerintem pont olyan, mint aranyérkenőcsöt vagy egy liter tejet, de nem vagyunk egyformák. Dombóvárinak mindenesetre ma este 9-től lesz az önálló estje a Comedy Central Comedy Club című műsorában, amiben, és most idézem a sajtóközleményt, szó lesz a súlyproblémáiról, az evésről, a barkácsolásról, az…..
Rahman 2016.05.13 19:49:50
@Cold Heart: A csillogó, vagy éppen nem csillogó elméjükről nem akarok véleményt mondani, hiszen nem ismerem őket. A poénjaik alapján nem következtetek intelligenciára. Láttam már intelligens embert rossz humorral, és nem túl értelmes embert jóval. :)

@Jlungberg: Szerintem a legtöbb hazai stand up emberke jó poénokat (is) mond, de rám nem hatnak. Ezt úgy értem, hogy elismerem, hogy ez jó/ötletes poén volt, de mégsem nevetek. :) Néha nem is a poén, hanem a stílus számít.

@Sipovicsné Zahedli Krisztina: Na, Hadházival pont az a bajom, hogy olyan....nem is tudom mi a jó kifejezés. Őt mondanám prolinak. :) Az előadásmódja javít a dolgon, de sokszor érzem erőltetettnek. Szerintem ő az a fajta ember, akin elröhögcsélsz ha valami baráti összejövetel van, de így, előadva....nekem nem jön be.
Vajon helyes dolog-e medencében szoptatni egy kisbabát, esetleg azoknak van igaza, akik szerint ez veszélyes, elsősorban a babára nézve? A kérdés messze nem elméleti, olyannyira nem, hogy per is zajlik miatta. Abbie Stocker (Fotó: Facebook)..
Rahman 2016.05.04 15:17:07
@Gery87: Minden kommenteddel egyetértek. Ezek azt hiszik, hogy nekik mindent lehet, mert ők anyák. Hogyne. Ha valaki szól neki, hogy tahó, akkor perel. Ha valaki szól neki, hogy veszélyes amit csinál, akkor perel. Ha meg nem szól neki senki és tényleg baja lesz neki vagy a kölöknek, akkor is perel. De ha csak tönkreteszi a hányás a medencét pár napra, akkor azt tűrjék el. Magyarul ha nem kussol mindenki, amikor ő kedvére azt tesz, amit csak akar, akkor perel. És ezek szaporodnak...