Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dora.iklodi

132 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a piros gyümölcsös turmix recept a gyerekek kedvence is lehet, hiszen ők sokszor szívesebben fogyasztják így a gyümölcsöket. Lassacskán érnek a tavaszi, nyári gyümölcsök, amikkel bátran lehet variálni, de természetesen fagyasztott gyümikkel is készíthetjük. Ráadásul ha fagyasztott banánt adunk…..
 A reggeli étkezésekre nem szoktam gyors felszívódású szénhidrátot fogyasztani az inzulirezisztencia miatt, így én a kisétkezésekbe, a tízóraiba és uzsonnába teszem bele azt, amit reggelente ki kell hagynom...
A tízórai vagy uzsonna sokszor fejtörést okozhat, úgyhogy most mutatok nektek egypofonegyszerű ls finom ötletet. A klasszik chia pudingot gondoltam újra, hiszenmost  növényi ital helyett Alpro málnás-almás szójagurtot használtam hozzá. Így mégkrémesebb lett a végeredmény. ..
Töredelmesen be kell vallanom, hogy kávéfüggő vagyok. Reggelinél nélkülözhetetlen, de a tízórainál sem vetem meg, az ebéd utáni levezető pedig már-már szinte kötelező. Ezeken felül pedig jöhet minden, ami kávés. Szerencsére nem csak a tirumisu tartalmazhat kávét, hanem például egy pihe-puha kuglóf…..
Szeretek vidéki fesztiválokra járni, mert mindig látok valami helyi sajátosságot, ami inspirál, megismerkedhetek új ízekkel és látásmódokkal. Legutóbb a Mátrai Bornapokra, Gyöngyösre látogattunk el, amit már hosszú idők óta megrendeznek. Azonban ez az idei valami új volt, hiszen most először…..
A fanyar, pikáns rebarbara nem csak lekvárok, kompótok alapja lehet, hanem szuper párost alkot például az eperrel is egy süteményben. A rebarbara igazából egy ehető levélnyél, a szezonja nagyjából áprilistól júniusig tart. A vásárlásnál figyeljünk arra, hogy élénk színű, kemény darabokat válasszunk,…..
Évről évre egyre színvonalasabb és izgalmasabb a Gourmet Fesztivál, amely idén 9. alkalommal kerül megrendezésre a Millenárison. Az idei fesztivál témája a paprika, a sercli és a sör. ..
Fenyőillat, madárcsicsergés, hegyes-völgyes vidék. Csak két napot töltöttünk Gosztolán a Gosztola Gyöngye Spa és Élményhotelben, de ez alatt a két nap alatt is sikerült lelassítanunk, feltöltődnünk. Alapvetően az első Őrségi Gasztropiknik miatt érkeztünk, de sokkal többet kaptunk Magyarország egyik…..
Tavasszal és nyáron biztosan nem szenvedünk hiányt gasztroprogramokban, de most egy olyat szeretnék nektek ajánlani, ami most először kerül megrendezésre, ráadásul a csodaszép Őrségben, Gosztolán. ..
Húsvétkor nem igazán voltam még olyan vendégségben, ahol ne lett volna Fanta-szelet vagy üdítős szelet, ki hogy hívja. A Cola Cola Magyarország felkérésére elkészítettem a cukormentes verzióját, ráadásul egy pohárdesszert formájában, hogy valami kis csavar is legyen a történetben. Íme a recept! ..
A tepsis ételek a hétköznapok sztárjai szerintem, hiszen kevés munkával finom, kiadós ételeket tudunk így készíteni. Nálunk nagy kedvenc a rozmaringos, baconbe tekert sertésszűz, aminek a köretét a végtelenségig lehet variálni, szezontól függően. Friss húst a Spar Magyarország üzletéből szereztem…..
Mindig is úgy képzeltem el magunkat, hogy babával is jövünk-megyünk, utazunk, gyűjtjük a közös kis életünk apró, de annál maradandóbb élményeit. ..
Már egy ideje kókusz lázban égek, lassan olyan leszek, mint Gombóc Artúr a csokival.. Jöhet sütiben, zabkásán, kávéba, és most épp a kis csigákat töltöttem meg vele. Tortaformába pedig azért tettem, mert egyrészt elég szexin néz ki, másrészt pedig imádom, ahogy összenőnek sütés közben a csiguszok,…..
Van egy olyan sejtésem, hogy nem csak én erősítem azok táborát, akik nem rajonganak a krémes, habos-babos süteményekért. Viszont egy egyszerű pite, vagy kevert tésztás desszert bármikor, bármilyen alkalomra jöhet. Most egy szupergyorsan elkészíthető mandulás sütinek mutatom meg a receptjét, amiben a…..
Emlékszem, hogy az első karácsonyomnak kissé félve futottam neki IR-esként, hiszen tudtam, hogy mennyi hagyományos finomság kerül ilyenkor az asztalra, amelyek 90%-a egyáltalán nem illeszthető be az inzulinrezisztensek vagy cukorbetegek étrendjébe. Arról nem is beszélve, hogy mennyire nehéz sokszor…..
A karácsonyi ételekért nem csak az ízük miatt rajongunk szerintem, hanem a hozzájuk kapcsolódó emlékek, élmények miatt. Ezeket nem fogyasztjuk egy átlagos hétköznap, sőt, előfordul, hogy egy-egy személyhez kötődik a készítése. Nekem ilyen emlékcsalogató a baracklekváros linzer, amit nagymamám sütött…..
A tradícionális, finom falatokról akkor sem kell lemondanunk, ha épp diétázunk, vagy csak szeretnénk odafigyelni az egészséges étkezésre. Egy-két apró trükkel karácsonykor is elkészíthetjük a megszokott, hagyományos ételeket, így a bejglit is. Szerencsére ma már az sem jelent kihívást és stresszt,…..
A minap a Corvin-sétányra vezetett utam, ahol kellemes meglepetés ért. Ritkán járok arra, és őszintén szólva nem is a gasztronómia az elsődleges, ami beugrik a környékről. Viszont most egy olyan hely nyitotta meg kapuit a Corvin-negyedben, ami kellemes bisztróhangulatú, letisztult és ételeivel is…..
dora.iklodi 2018.11.04 12:39:02
@Étteremkritikus: Igen, ő volt ott anno a nyitóséf!
A palacsintának lehetetlen ellenállni, igaz? Főleg, ha egy ilyen pihe-puha, zabpehelylisztes amerikai palacsintáról van szó, aminek a tésztájába most még fahéjat is csempésztem. Készüljetek, mert abbahagyhatatlan!  ..
Nagyon vágytam már egy szuper almás pitére, de pár percem volt csak a konyhában ténykedni. Úgyhogy megalkottam ezt az egyszerű de nagyszerű almás pohárdesszertet, ami remek kárpótlás volt a sütemény helyett. :)  ..
 Bár hatalmas kávérajongó vagyok, nálam a hideg idő beköszönte egyet jelent a teázással. Egyszerűen jól esik egy plédbe burkolózva, egy nagy csésze teát szorongatni és nézni a már sárguló leveleket az ablakból. Ezt a pár perces reggeli elcsendesedést/felkészülést a világért sem hagynám ki…..
Egy csokis édesség mindig ellenállhatatlan. Ha pedig még cukor-, tej-, és gluténmentes is, és pár perc alatt elkészülünk vele, akkor egész biztosan visszatérő desszert lesz a konyhánkban...
Imádok kenyeret sütni, főleg a frissen sült kenyér illata miatt.  Ráadásul nincs is jobb annál, amikor egy, még langyos szelet kenyérre vajat kenünk, és ahogy beleharapunk, roppan a héja, de belül puhán szétomlik a szánkban. Most egy dagasztás nélküli, nagyon egyszerű kenyér receptet hoztam nektek,…..
dora.iklodi 2018.09.06 07:34:36
@naputak: Szia! Kiváltható porélesztővel, ha pedig frisset használsz, akkor érdemes a vízben elmorzsolni.
A bolti kekszeket hamar megunom, mert kevés olyan fajta van, ami mindenmentes és IR-esek is ehetik. Na meg az ősz beköszöntével több kedvem van a sütőt bekapcsolni és a konyhában tenni-venni. Egy régebbi zabpelyhes keksz receptemet vettem elő, ám most gluténmentesen készítettem el, sok csokival.…..
A gomba egy szuper értékes alapanyag, hiszen jócskán tartalmaz fehérjét, így gyakran húspótlóként is használják a vegetáriánusok és vegánok. De nem csak fehérjében bővelkedik, hanem zsírokat, szénhidrátokat, ásványi sókat, A-, B-, D-vitamint is tartalmaz. Én azért is szeretem, mert gyorsan elkészül,…..